Systémové selhání represivních orgánů

a nejen jich. Aneb : Když zloděj křičí "Chyťte zloděje !!"

 Ministr spravedlnosti Pavel Blažek ostře kritizoval olomoucké Vrchní státní zastupitelství - s tím, že nejen pracuje špatně, ale že se jedná o "systémové selhání represivních orgánů státu". 

Má vzácně pravdu, jenomže tím vůbec nemyslí všeobecnou neschopnost, hloupost a podjatost státních zástupců jako takových, ale jenom ochranu svých známých. 

Konečně, od něj sedí jakákoliv kritika čehokoliv v justici, a státního zastupitelství pak obzvláště, protože on to je, kdo jmenuje a odvolává státní zástupce - a oni se na něj také masově odvolávají - a v minulosti odvolávali, když jsme jim předali dekrety našeho sdružení o zbavení funkce - viz OSZ v Nymburce, za které mě pak stíhali dalších asi 10 let. 

Od ministra, který má celou spravedlnost OPAKOVANĚ na starosti, sedí vůbec jakákoliv kritika - asi jako od vůdce stáda, jenž si stěžuje na jedince, které sice vychoval, dal jim návod i příklad, ale oni mu časem začali přerůstat přes hlavu, což se mu přestává líbit. 

Blažek má - vzácně - pravdu, když mluví o "systémovém selhání represivních orgánů státu". Jenže - o tomtéž mluví naše sdružení a tyto stránky brzy již 20 let, včetně popisů konkrétních případů, kdy k tomu došlo a stále opakovaně dochází - a to ani Blažka, ani ty dvě novinářská meinstreamová trdla, která o tom píší, nikdy nezajímalo. 

Ano, represivní orgány státu u nás masově selhávají, z čehož z podstatné části plyne "blbá nálada" ve společnosti - se  kterou - prý - chtěl bojovat i současný president Pavel. Zapomněl dodat, že sám je jejím nositelem. 

Represivní orgány státu jsou neprofesionální, snadno ovlivnitelné a manipulovatelné - pochopitelně mocnými, kým jiným - často pracují na politickou zakázku, mnohdy formulovanou jimi samými nebo jim spřízněnými osobami, často i jen okresního nebo místního formátu - mají celkově ubohou jak profesní, tak i kulturně sociální úroveň (která umožňuje vše dříve zmíněné), zjevně a prokazatelně popírají rovnost občanů před zákonem, když zformulovaly a v praxi udržují celé profesní a sociální skupiny, na něž se právo a zákony nevztahují, anebo jenom velmi okrajově a které jsou á priori z trestních postihů vyňaty, resp. ty vůbec nejsou ani zahajovány - a to všechno pan Blažek samozřejmě ví, často stál u zrodu nebo posílení těchto tendencí a proudů, vytváření a upevňování těchto nedotknutelných kast - ovšem, pozor, do těchto kast patřili i jeho známí. 

A pokud se stalo, že utvrzované a zdůrazňované sebevědomí státních zástupců narostlo natolik, že je začali dávat najevo i jeho partě a jeho kámošům - tak je najednou zle - a máme tu "systémové selhání". 

Zapomíná jedním dechem dodat, že ON JE TEN SYSTÉM, ON JE JEHO PŘEDSTAVITELEM I TVŮRCEM a právě  ON ZA NĚJ NESE VEŠKEROU,  politickou i faktickou, ODPOVĚDNOST  - takže vůbec nechápu, na co potřebuje jakési "analýzy". On to má znát sám, osobně - a hlavně jednat, když má sebemenší podezření ze selhání. 

T.j. v tomto případě bych očekával, že : 

Přestane plácat do médií nesmysly - a živit tím servilní, potrhlá novinářská trdla, která jinak o fungování justice nemají ani potuchy - vypíše si služební cestu do Olomouce, kde se nejméně na měsíc ubytuje - a po tom měsíci budeme znát přesný seznam jmen, která nejen na VSZ, ale vůbec v justici, končí - a proč, která z nich se předávají kárným senátům a proč a která z nich jdou rovnou do vazby (a proč). 

A ne že si budou se Střížem přehazovat jakési potrhlé analýzy, když každý ví, že na objednávku Vám dneska vystaví kdo co chce, tedy i jakoukoliv analýzu - a to výhradně podle zadání - a podle výše odměny. 

Jenže - na tenhle sci-fi scénář samozřejmě s klidem zapomeňte, protože pan ministr dobře ví, že pokud by se o něco takového JEN pokusil - on sám by musel jít jako první. 

A to přeci po něm nemůžete chtít, že ? 

Co byste ale mohli chtít - aby před vás, při příštích volbách, předstoupil kdokoliv s reálným programem pro reformu justice, pro zavedení a vyvození systému osobní odpovědnosti jak státních zástupců, tak samozřejmě i soudců, systém trvalé a efektivní kontroly jejich práce a výsledků této práce - někdo, jehož dosavadní zkušenosti a průprava zaručují, že slibované také splní, nebo se o to alespoň všemi silami bude maximálně snažit. 

Brněnský mafián, ani strana, která ho tam dosadila a dlouhodobě udržuje, to však zcela jistě nejsou. 

 

__________________________

__________________________

 

Nejvyšší žalobce oponuje Blažkovi. Mluví o hausnumeru vycucaném z prstu - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

 

 

____________________________

____________________________

 

 

_______________________________

_______________________________

Comments  

0 # Tomáš Jadlovský 2023-07-27 09:20
Ještě bych dodal, že většina společnosti při volbách vůbec neuvažuje o nějakém problému nefunkční spravedlnosti. Blažek je roky notoricky znám i těm, kteří pouze čtou noviny. A přesto ODS vyhrála volby, s profesorem nastrčeným jako lákadlem. Už jsme zažili i pirátskou šaškárnu, že Blažek ohrožuje důvěru v justici, a zase nastal mrtvolný klídek, nic se nezmění. Občané mají největší starost, jestli letět na Rhodos nebo jestli bude manželství pro všechny.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-27 09:42
No, to je bohužel pravda. Tedy - platí to pro ty, co na ty lety maj´.

A pak, když s touhle mafií přijdou do styku nebo se to nějak dotkne jich - tak se můžou zbláznit... Volají nám, a do Novy, a poslancům a já nevím, kam - jak je tohle možný, že přece v televizi jim říkali, jak to všechno skvěle funguje...

Já jim vždycky říkám : No tak běžte do televize, ať Vám pomůžou tam, když to máte od nich...

Až je všichni - samozřejmě - pošlou do pr... , s naučenými kecy o tom, jak do "nezávislé justice nesmí nikdo zasahovat", ani president ne - tak skončí stejně u nás, s očima pro pláč...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-27 20:46
Zajímavé sledovat, jak dáváš bossům vybrat - mohou být spolupachateli, nebo něco pozoruhodného vypotit. Přece 70 míčů už není nízká hra .
Ještě zbývá zpráva , odkud má p.t. PO ČR své pokyny .

+F+

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.