Chvilkaři skončili. Bludná cesta bludných balvanů.

A to od samého počátku. 

Na rozdíl od pana Šídla, který jim chce poděkovat a vzkazuje, aby odešli - si já myslím, že děkovat není zač - a odejít měli dřív než vůbec začali. 

Abych jejich misi k něčemu přirovnal : Možná srozumitelným srovnáním by mohla být role presidenta Svobody v srpnu, a hlavně po srpnu 1968. Národ ho měl za válečného hrdinu, ve skutečnosti se jednalo o zbabělou brzdu pokroku a nátlakovou páku, jak přinutit ty ne zcela svolné s moskevským diktátem, aby - podepsali - a drželi hubu. 

Stejně tak pak "válečný hrdina" dělal zeď nastupující, ale i pokračující Husákově normalizaci, která byla popřením všeho, co začalo v lednu 1968. 

Milion chvilek se sice strefil do maximální nespokojenosti a rozčarovanosti vyspělejší půlky obyvatelstva s tím, že tady vládne estébák Babiš a že si za dotované jízdné  či koblihy zdarma koupil ze značné části důchodce či studenty - ovšem tu nedokázal nijak přetavit v nic užitečnějšího, positiivního - jen si všichni, kdo chtěli - zakřičeli na Letné - a zase šli pěkně domů - a nic se nezměnilo. 

Ani nemohlo, protože když jste četli ty přitrouble naivní bláboly, třeba o prý nezávislé justici, do které prý Benešová zasahuje, museli jste si nutně říkat, jestli ti hoši zrovna nepřistáli z Marsu. 

U nás - a nezávislá justice ?? Kde by se tu vzala ?? Zázračně se přetavila z komunistických soudců ?? 

Ještě horší to bylo při presidentské volbě. 

Protože tahle - nastrčená, naivní - telátka, která jediné, co dobře zvládala, byla manipulace na sociálních sítích,  začala vsugerovávat veřejnosti, že budeme mít prý demokratického presidenta, když si zvolíme komunistického rozvědčíka a lampasáka z ČSLA. 

A - bohužel - našlo se dost oslů, kteří tomu uvěřili - a ještě svou hloupost chodili masivně demonstrovat na Hrad, s cedulemi, že prý "ví, proč volí Pavla".

Zrovna od těch nositelů cedulí bych tu jejich odpověď rád slyšel. Tehdy, i teď. Teď obzvláště. 

Svazáci z Chvilek tak posloužili něco jako "opium národa" - tedy té jeho části, která mu podlehla. A nechala se - v naivní víře v lepší příští - zblbnout.

Vystavili si tak jenom vizitku vlastní naivity a politické nezkušenosti - za situace, kdy nalítli stejně naivním a ničím nezkušeným studentíkům... 

Ještě že ti prozíravější z nich aspoň pochopili to, že na vlastní politickou kariéru nemají žádné předpoklady - a stáhli se do ústraní. 

Bublina splaskla - jako nutně každá - a ti, co v ní byli, se teď mohou jedině divit - a procitat ze snu. 

Jak snadno a jak hloupě naletěli... 

_____________________________

_____________________________

 

Šťastné slovo: Milion chvilek? Děkujeme, odejděte (seznamzpravy.cz)

 

 

 

 

 

_____________________________________

_____________________________________

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2023-08-26 17:53
Za současné morální bahno plně zodpovídá Havel :

neviditelnypes.lidovky.cz/.../...

No, samozřejmě - kdo jiný ?!!

S autorem článku se plně ztotožňuji, mile mě překvapil, že existuje někdo další, kdo to vidí úplně stejně.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-08-26 17:54
President, za kterého se musíme stydět... A kterého nám vybrali sračkaři z médií...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-08-26 17:56
Soudcem se může stát jen právník- a právník je podvodník :

hegaion.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.