Firmy žádají manželství pro všechny... ??? !!!!

Zpráva, co by rozhodně neměla zapadnout... 

 

Nikdy jsem nefandil různým obskurním teoriím globálního spiknutí - ovšem při vyslechnutí včerejších Zpráv na ČT1 (24) mně trochu zamrazilo... 

 

Nenápadná zprávička, uprostřed vysílání, tak sotva na minutku - ale její dosah bych označil za zásadní : 

FIRMY ŽÁDAJÍ PŘIJETÍ MANŽELSTVÍ PRO VŠECHNY... 

A - následuje přehled log firem, bank, prostě - velkého byznysu. A průmyslu.  Ba, toho největšího. 

Asi jako protiváha nejrůznějších občanských petic a hnutí, požadujících pravý opak, nejslyšitelněji pak asi Alipro, tedy Aliance pro rodinu. 

Přiznám se, že mi z toho zamrazilo. 

Firmy, co mají vydělávat - a často vydělávají - miliony a stamiliony, banky, co drží tuhle vládu, ale i celou ekonomiku, buďto nad vodou, nebo pod ní, ale rozhodně v hrsti - CHTĚJÍ MANŽELSTVÍ PRO VŠECHNY ??  

A argumentují tím, že prý přicházíme (nebo ony přicházejí ??) o miliardy... 

Jak tomu máme rozumět ?? 

Že je někdo, kdo je ochoten platit miliardy - za to, když se u nás prosadí manželství pro všechny ?? 

A - kdo to je ?? Koho representuje, odkud ty miliardy bere ?? 

A co je vůbec firmám do toho, kdo se s kým může ženit a vdávat ?? 

 

Jestli jsem nebyl nikdy přítelem konspirativních teorií - tak tahle zpráva, navíc v hlavním vysílání ČT - mě přiměla nebrát je na už na lehkou váhu. 

Kdo to je - ten někdo, kdo disponuje miliardami, které buďto zaplatí, nebo taky ne, to podle toho, jestli budeme hodní, a necháme si vnutit něco, co většina normálních lidí stále ještě považuje za exces, výstřelek, něco nenormálního a donedávna i zcela nemyslitelného ?? 

Nemá to pan premiér jednoduché - tedy, aniž bych se ho chtěl zastávat, protože je to evidentní slaboch. 

Ale nad tím, do jakého mlýnu se dostal - a to kvůli takové zdánlivé okrajovosti, jakou bezesporu je manželství pro všechny - zůstává rozum stát. 

A chápu, že pak petice občanů, byť s dlouhými seznamy, blednou a pozbývají na důležitosti, jestliže dostane petici opačnou, podepsanou - prý - kapitány průmyslu a bankovnictví. 

Pořád nechápu - co je jim po tom ?? O jakých miliardách to mluví ?? Proč mají banky takový zájem ne na úrocích, ale na "manželství pro všechny" ?? Co je na něm pro banky tak veledůležitého ? 

 Kdo to tady vlastně řídí ?? A - kam ?? 

Po těchto zprávách, i když trvaly sotva minutu, budu zase spát o něco méně klidně. Protože to vypadá, že to tady někdo opravdu řídí - někdo podivný, koho asi ani nikdo nezná, natož aby ho volil - a kdo to směřuje - záhadně někam do pekel... 

A chce za to dát miliardy... 

_______________________

_______________________

 

Události 6. září - minuta 27 - 28

6. září - Události | Česká televize (ceskatelevize.cz)

 

___________________________

___________________________

Comments  

0 # Tomáš Jadlovský 2023-09-07 20:26
Tato zpráva mne také div neshodila s židle, ale mám jednodušší vysvětlení. Ty velké firmy a banky jsou většinou české pobočky zahraničních firem, a plní instrukci z ústředí. Jde jim skutečně o zisk, on je to podle mne politický marketing. Firmy se snaží předvádět a svými postoji lákat nové zákazníky, protože na západě (kde jsou většinou vlastníci českých poboček) už je společnost značně zdegenerovaná a podobným úchylkám fandí. Kdysi byly brigády socialistické práce, dnes jsou LGBTABCD uvědomělé společnosti, pořád je to snaha se blýsknout a lacino zaujmout.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-09-08 08:57
Škola ve vězení :

pribram.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-09-08 09:00
Pavel by udělal čáru za minulostí :

idnes.cz/.../...
_____________

Tomu rád věřím. Jako ten, kdo má máslo na hlavě - a nikdy za ně nenesl žádnou odpovědnost - chápu, že by rád udělal tlustou čáru.

Tlustá čára se dělá tehdy, když byly řádně vyšetřeny a odsouzeny zločiny minulosti. Pak se dá dělat tlustá čára. Pokud vyšetřeny nikdy nebyly, tak je to jen nadržování zločincům.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-09-08 13:00
Bohužel nebudí dostatečný dojem ani jeden z nich :

denikreferendum.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-09-08 18:00
Homolidé prý neodvádějí dobrou práci, když nejsou manželé. Vysvětlují to zde:
idnes.cz/.../...
Signatáři a signatářky poukazují na náklady a ekonomické ztráty kvůli nerovnostem. Odvolávají se na analýzu výzkumné organizace Open For Business, která zastřešuje nadnárodní konzultační firmy. Píšou, že podle zjištění kvůli nerovnému postavení přichází česká ekonomika ročně až o 37,6 miliardy korun. „Z pohledu podnikání je tedy manželství pro všechny páry jednoznačně přínosné nejen pro naše firmy, ale i pro budoucnost české ekonomiky,“ stojí v listu.

„Open For Business navázalo partnerství s Jsme Fér, aby vytvořilo Ekonomický přehled o ekonomickém a obchodním případu začlenění LGBT+ v ČR se zvláštním zaměřením na svobodu uzavřít manželství. ... Tento ekonomický přehled nastiňuje několik návrhů popisujících, jak může rovnost manželství prospět podnikům a ekonomice ... Důkazy uvedené v této zprávě ukazují, že diskriminace LGBT+ v ČR má pro ekonomiku skutečné náklady ... V této zprávě zkoumáme dopad nerovných zdravotních výsledků, ekonomické diskriminace a ztracených příjmů ze svateb osob stejného pohlaví.“ Je zde také ona „analýza“ ke stažení.
open--for--business-org.translate.goog/.../

A kdo je ta iniciativa www.jsmefer.cz/ ?
„Jsme fér není registrován jako zvláštní subjekt, v účetnictví je veden jako „projekt“ zapsaného spolku Prague Pride. Spolu s ním na něm spolupracují další spolky, iniciativy PROUD, Mezipatra, křesťanské sdružení Logos a Amnesty International Česká republika. Ty, až na poslední, mají rozpočty výrazně nižší než Prague Pride, jehož obrat každoročně převyšuje deset milionů korun. Není tedy možné dohledat, kolik peněz šlo přímo na projekt Jsme fér ... To bylo uvedeno pouze v poslední zprávě za rok 2021, kde informuje, že na tento rok měl projekt Jsme fér rozpočet 5.421.455 korun; tedy více než samotný festival Prague Pride.“
parlamentnilisty.cz/.../...

Kdo financuje Prague Pride z. s.?
Open Society Fund (mezinárodní rodina neziskových organizací George Sorose), dále například Evropská komise přes program DG Justice (přes 2 miliony korun) a Nadace Vodafone. Město Praha a MPSV: www.hlidacstatu.cz/hledat?q=ico:22842730
Ale převážně HMP a Úřad vlády ČR: www.hlidacstatu.cz/dotace/hledat?Q=ico%3A+22842730
__________

Takže : Úřad vlády posílá peníze Prague Pride z. s., ten organizuje iniciativu Jsme Fér, a ta organizuje otevřený dopis 66 firem předsedovi vlády.

Když to hodně zjednoduším, Fiala si koupil za veřejné peníze poslání si otevřeného dopisu podporujícího Manželství pro všechny a jeho zveřejnění ve všech médiích.

OOS
_______________

Díky za přínosný a vysvětlující komentář.

Mně bylo hned divné, že by firmy neměly nic jiného na práci než organizovat petice - za buzíky. Protože - neřekl bych, že petice jsou hlavní činností jakékoliv firmy... Natož aby se na ní shodlo dokonce 66 firem !!!!

To jsem ještě nikdy nikde neviděl, až tady a teď. JF
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-09-08 18:34
Taky mne to zaujalo. Firmy obvykle proti sobě vedou konkurenční boje a politickému aktivizmu se důsledně vyhýbají, protože nechtějí žádné zákazníky ani nikoho jiného naštvat a přijít o peníze. Fiala si vytváří alibi, aby mohl říkat, že veřejnost si manželství pro všechny přála, a proto ustoupil a vyhověl jí. Že to fiktivní „přání“ skrz Úřad vlády sponzoroval, to si nikdo říct nahlas nedovolí. Díky za zveřejnění, aspoň někde se veřejnost dozví pravdu. OOS
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-09-08 18:03
Podmínky pro Světlou :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-09-08 18:04
O tlusté čáře za minulostí :

vodvarka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=806109
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-09-08 18:05
Padělkům může naletět i galerie. Znalecké posudky často nemají valnou cenu, upozorňuje kurátor

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-09-11 16:07
Bojkotujte je - a dejte jim to vědět :

(mimochodem, nás napadlo totéž... Jen ani nevíme, kdo těch 65 firem vlastně je a jestli je vůbec k něčemu používáme)...

neviditelnypes.lidovky.cz/.../...

______________

Ovšem, jestli autoři tohoto přitroublého dopisu kalkulují ztráty z toho, že prý jsou buzeranti konsternovaní v práci, a tudíž neodvádějí tak skvělé výkony, případně se sem odmítají přestěhovat (jaká to jistě škoda...) - rozhodně by stálo za kalkulaci, jaké ztráty pramení z nefunkční, či křivě funkční opatrovnické justice - která se už ovšem netýká mizivého procenta buzerantů, ale dobré poloviny většinové populace.
A - odhadem :

Jestliže ztráty podle autorů dopisu (neznámo, jak k nim přišli) - jsou - 37,8 mld. Kč - pak ztráty z křivé opatrovnické justice nutně musí být přibližně 100 násobné.
Tak to už je skoro celý státní dluh !!!

A to už by mělo stát za zamyšlení !!
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-09-11 18:59
Pekarová je prý šťastně vdaná křesťanka...

To mi něco připomíná...

Tati, a pan ..XY.. je lidovec ???
Pan ..XY .. je především blbec...

idnes.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.