28. říjen a návaznost dnešního státu

Na co navazuje tento stát ?? 

Aneb : Když zbožná přání jsou rodiči nereálných myšlenek. 

 Na co navazuje ?? 

Na to odpovídalo hned několik politiků při příležitosti 28. října. Třeba premiér Petr Fiala, nebo předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová - Adamová. 

Prý - na první republiku. 

Premiér Fiala ještě dodal, že to bylo období nedlouhé, leč světlé a významné. V tom se rozhodně nespletl. 

Ve všem ostatním už ano. 

Tvrdit, že tenhle stát navazuje na 1. republiku, nebo z ní vychází - je tak leda zbožným přáním vládnoucích elit, aby snad nevypadaly tak uboze, jakými ve skutečnosti jsou, nebo spásnou vidinou těch, kteří ještě mohou snít - ale jinak větší lež jsem v životě neslyšel. 

Jestliže hnutí ANO sbírá v současnosti lži přítomné vlády a hledá tu největší, tak tuhle by tam mohlo bezesporu a směle na první místo zařadit. 

Pro boha živého -  V ČEM  že navazujeme na 1. republiku ?? 

V tom, že už nejsme v područí Ruska ? Ruska, které se v podstatě samo rozpadlo - ergo nemáme sami žádnou zásluhu na tom, že tomu tak dnes už není ? 

A jinak se podívejte, na co chcete - a propastnější rozdíl si sotva kdo umí představit. 

Můžeme začít od jazyka. První republika byla pověstná precizní češtinou, na které si ovšem elita zakládala, ne že se za ni styděla. Vybroušenost jazyka a jeho čistota byly prvním znakem vzdělaného a inteligentního člověka (viz srovnej dnes, s dnešní "smetánkou" - a bude ti špatně). A nebyl to jen Čapek nebo Masaryk nebo Peroutka - byla to prostě intelektuální norma. Kdo nemluvil správně a ušlechtile česky, nemohl počítat s žádným intelektuálním oceněním, a sám se zařazoval na místo, které mu může náležet. 

Můžeme pokračovat od literatury k architektuře, k malířství, k rozvoji vědy a techniky. K časopisům, spolkovému životu - a - samozřejmě - politice. 

Naprostá většina dnešních politiků by tehdy do politického života vůbec nemohla vstoupit, a to ne kvůli penězům, ale kvůli ubohé morálce a celkové osobnostní úrovni. Připomeňme, že tehdejší politici měli za sebou většinou dlouhou dráhu intelektuální, profesorskou, samozřejmě řečnickou, jejich rozhled byl dán styky a kontakty po celé Evropě - a teprve na jejich základě obvykle vstupovali do politiky, už jako hotové a respektované osobnosti, a ne jako neumělí elévové, ještě pokroucení jak paragrafy. 

O právu a justici se tady lépe ani nezmiňovat, nelze asi najít oblast, kde by byl rozdíl mezi dneškem a 1. republikou markantnější - a hlavně bolestivější pro obyvatelstvo - nežli právě zde. 

Nejdramatičtější je ovšem rozdíl právě v mravnosti a morálce. 

První republika byla pověstná svou poctivostí, kdo poctivý nebyl, rychle - a obvykle navždy - ze společnosti vypadl. Dnes ?? Právě naopak. 

Tvrdit, že dnešní stát odvozuje svou legitimitu od myšlenek a stavu 1. republiky - je prostě nehorázná mystifikace - a ještě nehoráznější drzost. 

Chápu sice nadšení současných politiků pro 1. republiku i to, že by se rádi vydávali za její následovníky a že jsou na ni hrdi - ale, po pravdě - kdo z první republiky, kdyby dnes žil, by byl hrdý na ně ?? 

Troufám si říci, že by je vypráskali z těch funkcí a nezasloužených pozic bičem a zakázali jim se o jakékoliv návaznosti byť jen náznakem zmiňovat - jako nejhorší urážku. 

Stát se pozná podle toho, jak slušný je k vlastním občanům. 

Stačí se podívat na jakéhokoliv representanta státu u soudu, na to, jak se k občanům chová, jak ctí jejich práva a dbá na důstojnost státu jako takového (ostatně na těchto stránkách bohatě popisovaných) - abychom hned měli jasno, na co a koho tento stát navazuje. 

Jestli je tento stát urvaného mafiánského kapitalismu na něco návazný, tak samozřejmě - a především - na Husákovu normalizaci, převzal od ní celý státní aparát, a co horšího, s ním i jeho morálku a jeho pokračovatele. A může nahlas vyhlašovat, co chce - tohle je realita, se kterou se občan denně potkává a kterou nikdo nepopře. 

Stát, který sám nemusí nic - a občana, jako honěného králíka, má proto, aby na něm uspokojoval své sadistické choutky, přinejmenším jako dojnou a věčně nedojenou krávu - nemůže na žádné důstojné období našich dějin navazovat, co víc, i obě totality byly ještě alespoň v některých ohledech řádnější a pořádnější nežli tenhle mafiánský klientelistický šlendrián. Kde státní úředník s morálkou gangstera může všechno, občan nemůže a nesmí nic - a hlavně nikdy nemá pravdu, i kdyby ji 100x měl. 

Protože pravdu má - ze zákona - mafiánský státní gangster. 

Pokud ji nemá, což je skoro vždy, platí řádek výše. 

První republika dokázala postavit prvotřídní bojeschopnou armádu a pohraniční pevnosti, v nich nadšené vlastence, kteří by za stát dali život. 

Mám k tomu ještě něco dodávat ?? Srovnání má každý před očima. 

_____________________

_____________________

 

 

 

 

_____________________________

_____________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

___________________

___________________

 

 

 

 

 

 

 

 

_____________________________

_____________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2023-10-28 19:24
rušení pošt nese ovoce

infodnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-10-28 21:10
Stromy podél silnic nadále mizejí. Stát o tom však nemá přehled

denikreferendum.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-10-28 21:10
Ubytovny a špatně placená práce. Tvrdá realita po propuštění často vede k návratu k drogám i do vězení

a2larm.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-10-29 19:19
seznamzpravy.cz/.../...

Vražda se odehrála před 12 lety. Šimon i Straňák od svého odsouzení v roce 2014 stále tvrdí, že v malé vesnici na Zlínsku nevraždili. Soudy je odsoudily na základě pachových stop a výpovědi dvou spoluvězňů, kteří tvrdili, že se jim Straňák ve vazbě k vraždě přiznal.
______________

Tak k tomu si dovolím, na základě poměrně bohatých zkušeností, něco říct.
I když mi ti dva hoši nejsou vůbec sympatičtí, tak pokud je pravda, že je odsoudili na základě toho, co píší - tak je můžete už teď klidně propustit.
Protože - pachové stopy nejsou důkazem, opakovaně to potvrdil Nejvyšší soud - a dají se použít jedině jako podpůrný nepřímý důkaz v přímé souslednosti s jinými. Krom toho jsem na vlastní oči viděl, jak pachové stopy, coby důkaz, byly dotvořeny i 3 roky po spáchání skutku, na objednávku soudu - takže velké hovno...
A pokud jde o svědectví spoluvězňů z vazby - tak to už tady bylo několikrát, známá, ohraná písnička - kterou policajti zahrají vždy, když na obžalované nic nemají - a přesto nechtějí přiznat, že si proti nim nedokázali nic sehnat, ergo by je měli okamžitě propustit, resp. je ani neměli kdy zatýkat.

Ti policajti jsou už úplně trapní, že nedokáží alespoň náznakem vymyslet něco nového, neohraného.

O údajném "přiznání se spoluvězni" může barvitě vypovídat jak Nečesaný, tak Templ, tak i MccCrae, tak i mnozí další - prostě když jsou policajti v koncích a důkazy nula, přijdou s tímhle.
Spoluvězeň je najednou korunní svědek ?? Důvěryhodná osoba - co se dá koupit za balíček cigaret, někdy ani to ne ??
Podle toho, co čtu - mají ti dva nesympatičtí grázlíci naprostou pravdu, odsoudili je za nic, možná za něco, co skutečně provedli, je naopak neodsoudili - ale s touhle, s prominutím, sračkou, si můžou soudy tak leda vytřít ... Víte co ?!!
______________

No, a pokud je to takhle - tak samozřejmě skutečný pachatel běhá po svobodě dál - a hlasitě se směje.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-10-30 14:52
Exekutor nevyplatil vymožené peníze. Věřitel uspěl se žalobou o náhradu škody

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-10-30 19:00
Zpráva BIS je silná v popisu cizích rizik, slabá v tom, co stát ničí zevnitř

nazory.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-10-30 19:02
Podvodníci se v e-mailech a SMS vydávají za ministerstvo a kradou lidem peníze

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-10-30 19:02
Mohou se statisíce přestupků jen tak vypařit?

dfens-cz.com/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-11-01 13:13
Pavel Blažek v novém JUSTcastu Ministerstva spravedlnosti

justice.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-11-01 13:14
Rodina je všechno, rozvodem to nekončí

justice.cz/.../

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.