ESLP : Odškodné za neprojednání odvolání v žalobách na stát

ČR radši zaplatí (z Vašich kapes), než by odpovídala na (nepohodlné) otázky Soudu. 

 

Pokud Vám v jisté době vyměřili naprosto nehorázný poplatek z odvolání při žalobě na stát (podaných obvykle pro nedůvodné trestní stíhání) - a Vy jste ho nezaplatili - a soud věc neprojednal - nejen že ji projednat nově musí, ale také Vám musí stát zaplatit. Odškodné. Už tedy ne Vy jemu, ale stát Vám... 

Napadá mě, že těm géniům, co vymysleli, že se zavedou poplatky ze žalob na stát - a že se tak prý ušetří - by měli dát uhradit všechny náklady, které to přineslo. 

Protože : Nejen že se nic neušetřilo, ale soudy od té doby nedělají nic jiného, než (naprosto neúspěšně) suplují Úřady práce nebo sociální odbory městských úřadů, zcela diletantsky znovurozhodují dávno rozhodnuté věci (tedy jestli jste sociálně potřební, nebo ne) - a ukazují tak, že nejen že neumí právo (které umět samozřejmě mají), ale že ani nemají základní přehled o státě, ve kterém žijí a mají v něm rozhodovat, o poměrech a předpisech v něm panujících. 

Chápu, že ze soudcovských platů se to může zdát jako uměle vytvořené problémy - těch, co na zaplacení nemají. Přesně podle zásady "Sytý hladovému nevěří". 

Bylo období, těsně po zavedení tohoto zákona, kdy chamtiví soudci nejen že chtěli poplatky ze žaloby samotné, ale ještě i z odvolání - a protože žalované sumy odškodného byly často hodně vysoké, právě z nich "vyměřovali" moudří soudci soudní poplatky za odvolání - takže taková žaloba běžně přišla na 100 tisíc, i víc. 

Takového Tempela by ta žaloba - podle těchto kritérií - stála několik milionů, jenom za to, aby moudrý soud zasedl a vůbec si žalobu přečetl. 

No, tak teď - ESLP rozhodl, že žádné poplatky za odvolání nebudou (to už předtím rozhodl i náš Nejvyšší soud), a že těm, co je nezaplatili a o odvolání přišli, stát musí zaplatit odškodné, a to € 4 500. 

Tedy asi 110 tisíc Kč. 

Co je na tom zvláště pikantního, je - že zamítnutou Ústavní stížnost (samozřejmě byla "zjevně nedůvodná" - jak jinak) řešila u nás - stará známá - zbabělá oportunistka Šimáčková, která teď na ESLP sedí. 

Strhnou jí to z platu ?? 

Asi těžko, že ? Zase to budou chtít - po Vás !! A Šimáčkové, aby jí to tolik nebolelo, MSp přiřklo ještě milion - odchodného - aby se jí z ÚS na ten ESLP dp Štrasburku dobře přecházelo. 

To se to rozhazuje - z cizích kapes, co ?? 

Když Vám mají zaplatit za zjevně bezdůvodné trestní stíhání, tak Vám budou tvrdit, že se vlastně nic nestalo - a že pár tisícovek Vám přece musí bohatě stačit. Anebo : Ještě lépe - pokud to dostane jeden ze zvláště vypečených totalitních senátů - viz třeba Velc, Sváčková nebo Denemarková - tak Vám žalobu zamítnou a ještě musíte zaplatit MSp - za drzost, že jste si dovolili žalovat stát. Přesněji : Jeho totalitní soudce. 

Ti, samozřejmě, z odškodného, když už ho někde nějakým zázrakem dosáhnete, neplatí nikdy nic - aby se nebáli Vás příště bezdůvodně zavřít znovu. 

Republika na to přece má... 

Vy všichni - na to máte... 

_________________

Z mailu, který nás na věc upozornil : 

 

Dobrý den,

tak ESLP řekl nepřímo, že přiměřené odškodnění za zastavení odvolacího řízení proti rozsudku soudu prvního stupně ve věci odškodňovací žaloby vůči státu dle zákona OdpŠk pro nezaplacení soudního poplatku je € 4 500, viz řízení Nadrchal v. Česká republika, č. 46323/20, rozhodnutí z 23.11.2023 a odkazy níže:


https://hudoc.echr.coe.int/…"]}


https://www.ceska-justice.cz/…ni/.

To, že to na českém Ústavním soudu opět zprasila Šimáčková spolu se Šimíčkem, Davidem, je již standard, ostatně Blažek jako odchodné (z ÚS na ESLP) dal z rozpočtu MSp 1 milión korun Šimáčkové, zjevně aby nestrádala, když už se tak obětovala representovat ČR ve Štrasburku.

Samozřejmě regres žádný vůči Šimáčkové, Šimíčkovi, Davidovi nebude, o soudcích z Městského soudu v Praze (tehdejší senát 53Co - nebyl to servilní Stibral a spol.?) a soudci z Obvodního soudu pro Prahu 2 (senát 14C) nemluvě.

Můžeme tak uplatňovat vůči státu/MSp finanční odškodnění ve výši minimálně € 4 500 za neprojednání odvolání pro nezaplacení soudního poplatku v odškodňovacích řízeních vůči státu.

Snad by stálo za to, poučit o tomto veřejnost na Vašich webových stránkách.

S pozdravem,

 

LN

 

______________________

 

Děkuji za zprávu, jistě zajímavou.

53 Co není Stibral, ten má 55 Co, to bude zase nějaký další výtečník.


Obávám se, že těchto případů moc nebude, protože buďto žalobci nezaplatili už vstupní poplatek (jako třeba já), a tudíž se věc vůbec neprojednávala, nebo zaplatili - a pak zaplatili i odvolání, i když to chtěli většinou vrátit . A hned pak - už nevím, kdo, asi NS, rozhodl, že za odvolání se už platit nebude - takže těch případů bude asi minimum.


Mimochodem, já jsem podal k ESLP nedávno stížnost pro upření práva na přístup k soudům, když mi všude vyměřují poplatky, ačkoliv na ně prokazatelně nemůžu mít, což je jim nejen srdečně jedno, ale ještě je to těší - dodneška žádná odpověď, mám z nich pocit, že tam ta samá osoba ty stížnosti topí, a zvláště, pokud jsou ode mě.

Mimochodem, to jsem taky chtěl dát na stránky, pak to nějak zapadlo - jednu stížnost mi nedávno zamítli s tím, že jsem "nevyčerpal všechny domácí prostředky" - přitom jsem podal ÚS, a pak i dovolání (to zamítli, protože prý není přípustné, proti rozhodnutí 2. stupně, které neprošlo 1. stupněm) - takže mě napadá už jen zapálit soud, nebo snad víte o nějakém jiném použitelném opravném prostředku, pokud vyčerpáte mimořádné opravné prostředky ?


Skoro bych řekl, že to je jako návod.

Od ESLP.

 

 

 

____________________________

____________________________

 

 

 

 

 

__________________________________

__________________________________

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2023-12-19 18:51
Soudní lidi. Pokud jde o soudy (natož pak policii), jedním si můžete být prakticky jisti :

Amorální, chamtivá, bezskrupulozní pakáž. To platí pro 98% tamního osazenstva.
Jinde taková chamraď vyváží popelnice, u nás - vykládá, co je spravedlnost...

A ZA TO VDĚČÍME HAVLOVI. Doufám, že jste všichni důstojně oslavili výročí jeho úmrtí...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-12-19 19:02
Mate problem a chcete ho resit s uradem - ale no tak, od toho tady urad prece neni, obratte se na advokaty a znalce


www.novinky.cz/…776

novinky.cz/.../...

znalci a advokati vzor moralky a cestnosti s duverou se nechte okrast ....s razitkem uradu a soudu k tomu
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-12-19 18:56
Asi se chytrolín z ESLP nemůže dočkat, až mu pošlete e-mail, aby Vám řekl, který opravný prostředek mínil, když se tak cítí být lepším znalcem českého procesního práva než Vy, jak implikuje.

Ten údajný soudce Plch z Mostu, co dal zatknout podezřelou, aby ji mohl předvolat k ústnímu jednání - ten taky zjevně logickým myšlením nedisponuje: zjevně mu nedošlo, že když dotyčná nechápe význam trestního řízení pro své zdravotní postižení, tak rozhodně nebude schopna ani chápat údajnou společenskou nebezpečnost svého jednání, vyhodnoceného policií a státním zástupcem jako obecné ohrožení. Žádné trestní řízení nemělo být vůbec zahájeno, na což měla přijít již policie, nejpozději pak dozorující státní zástupce, a mohli si OČTŘ + soud ušetřit trapnou šarádu, Plch by měl pořád čistý kádrový profil. Té dotyčné mohli tak zajistit případnou lékařskou péči, i když ani tu bych jí nepřála - nikoliv každý je Bohdalovou či Bartoškou, aby se doktoři kvůli němu přetrhli - známe své pappenheimské.

LN
_____________

Samozřejmě, že trestní stíhání nemělo být vůbec zahajováno, když obviněná nechápe důvody a smysl trestního stíhání. Asi je na zbavení svéprávnosti nejen obviněná, ale i soudce Plch, kterého to minulo jen proto, že je to pan soudce...

A k tomu dopisu z ESLP - když se podíváte na podpis, tak je to asi nějaký Ukrajinec, nebo co - no, ten vzhledem ke svému původu, mohl mít na mysli jedině "ukrajinskou domluvu" - svázání do kozelce, s tím, že se postižený postupně udusí.
Tak to má pravdu, to jsem zatím ještě neuplatnil... Asi by mě to měl naučit.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-12-21 22:38
Posvítí si na pornoweby :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-12-21 22:42
Cyklista může i na silnici :

Nemáš na auto, benzín, baterky...budeš jezdit jenom tam, kde ti dovolíme, holoto ..
Soud se konkrétně zabýval pokutou, kterou dostal mladík na horském kole ve Vrbně pod Pradědem na Bruntálsku. Jedním z údajných přestupků bylo to, že nevyužil stezku pro chodce a cyklisty. NSS vyhověl jeho stížnosti a zrušil rozhodnutí Krajského soudu v Ostravě i Krajského úřadu Moravskoslezského kraje.

zpravy.aktualne.cz/…e8/

zpravy.aktualne.cz/.../...


Když chcete ve zlodějistánu dát pokutu, tak prostě dáte, no .. tyhle chtíče by rázem odstranila osobní hmotná odpovědnost za veškeré výdaje jak občanů tak nákladů řízení včetně platu ouřady ..... to by odpadlo buzerací nesmyslů zneužívání pravomocí kdyby nadto jakýkoliv spor se státem rozhodovala občanská porota rize soukromých lidí nejlépe z rodin s dětma, kteří vědí co je v životě to nejdůležitější a kdy jde o lejno a naopak si každej přecitlivělej ouřada fízl histerka s pravomcí musí zatraceně rozmyslet než někomu zasáhne do svobody práv a na finance z pozice absolutní moci...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.