Hlasy, co leží na zemi

 Píše se o nich v novinách. 

 Šel jsem na jednu besedu - a byl jsem tam dřív. Shodou okolností to bylo právě to odpoledne, co se odehrálo to nečekané představení na Filosofické fakultě. 

Sedl jsem si u recepce - a četl si noviny, co tam ležely na stole. 

Vinohrady - bohatá čtvrť - a tak nemůžete čekat, že se na stole u recepce bude povalovat nějaký revoluční plátek. Ne - byly to noviny - tuším PrahaIN, nebo tak něco - zjevně se stylizující do role současné tzv. pravice. Tedy lidí, co se mají dobře, zatím se jim ještě nic nestalo a se státní mocí nemají žádné zkušenosti. A tak si hrají na to, jak je to u nás skvělý a jak oni jsou pravice - což se (prý) pozná podle výše platu, příjmů, dobré adresy, nového typu auta a dovolené v zahraničí nebo na horách. 

Taky ty noviny - prakticky celé - byly o mém neúspěšném jmenovci, Fialovi - a ten z nich koukal ze všech stran. Obsáhlý rozhovor s pomalu nadživotní fotkou, kde tento - prý konzervativní - politik hýřil optimismem - a spokojeností, jak to tu skvěle vedou, jak všechno překonali a jak se s nimi mají všichni dobře. A po Novém roce se budou mít ještě mnohem líp, protože to se konečně dostaví ta dlouho a marně očekávaná konjunktura. 

Dokonce jsem si chvíli myslel, že to jsou nějaké stranické noviny ODS, ale asi nebyly, i když tak rozhodně vypadaly. Protože nic jiného než Fiala a ODS v nich nebylo. Zato to bylo všude - od A, do Z. 

A - jaksi nelogicky - tam taky byla - už velmi logická - myšlenka, se kterou plně souhlasím - že totiž zklamaní voliči koalice, resp. ODS, nemají koho volit, protože Bureše volit rozhodně nebudou - a zjevně s pětikoalicí taky sáhli vedle, a už jí hlas nedají. 

A že tady tedy spousta pravicových, resp. středo-pravicových hlasů leží na zemi - a stačí je jenom zvednout. 

To si ostatně myslím - a už dávno a tradičně - rovněž. 

A že se jako otevřel prostor pro nějakou novou, pravicovou stranu - a nemá ji kdo založit, i když se - prý - šeptá o Kalouskovi.

Ten to samozřejmě popírá, resp. otevřeně řekl, že se o své soukromé plány dělit s nikým - ani s redakcí - nebude, což se dá pochopit. 

Ale podstata té myšlenky je správná - a dávno mi leží v hlavě rovněž : Je tu spousta lidí, kteří estébáka Bureše nikdy volit nebudou - a současná pětikolka je už buďto nasrala natolik, že jí hlas nikdy nedají, anebo jí nikdy nevěřili, a nedali jí hlas ani předtím (což je třeba můj případ) - a obě ty skupiny mají společné to, že NEMAJÍ KOHO VOLIT.  

Ano, stovky tisíc hlasů tu leží na zemi, zemi vládnou dál pseudobolševici - Pávek na Hradě je jejich názorným a odporným příkladem a representantem - a naštvaní a zklamaní voliči nemají koho volit. 

A všichni čekají na zázrak. Že se objeví nějaká výrazná osobnost, zaujme, nebude spojená se současným politickým hnojem - a přijde nejen s vizí a programem, ale také kroky, které k naplnění skutečně povedou. 

To je krásný, leč dosti nereálný sen. 

Zázraky se sice dějí, ale jen do jisté míry. A je jim třeba napomoci. 

Řekl bych - že by to chtělo sponzora. Protože do politiky se bez peněz jít nedá - a současné peníze v politice jsou spojeny jen se zprofanými osobami nebo stranami. 

Chtělo by to sponzora. Pravicového, co by skutečné pravicové síly - a tím vůbec nemyslím žádné holé lebky, aby někdo nebyl na omylu - výrazně podpořil a také dokázal financovat kampaň nejen na jejich podporu, ale vůbec - za změnu, resp. prozření z levicové mlhy, zahlcující současný elektorát, ať si to uvědomuje, nebo ne. 

Jako vždy, média mají velký vliv a bez nich to rozhodně nepůjde. 

Najít nějakou protiváhu Burešovi a jeho populistickému hnutí - a nestavěti ji přitom na bezcharakterních či bezosobnostních lidech, rodilých kývačích a zbabělých oportunistech - typicky viz Pávek nebo Pekarová nebo Černochová, nebo další - stačí se podívat na současnou vládní garnituru. 

Obávám se, že bez masové investice do změny myšlení elektorátu to nepůjde - a ty hlasy budou dál ležet na ulici, zvednout je nebude mít kdo (Kalousek určitě ne, to je vcelku správně se vyjadřující, lež zcela zprofanovaná osobnost) - a dál bude vítězit společenský odpad a plebs, representovaný estébákem Burešem, posílený - a  to důrazně posílený - navíc o totální selhání a fiasko současných Fialových kašparů, vydávajících se  za pravici. 

A ZÁVĚR  na konec : 

Můžu se plést, ale spíš ne : Mezi těmi mrtvými na FF UK prý byla taky redaktorka (či dokonce šéfredaktorka) - teď nevím, jestli NovinkyIN, nebo PrahaIN - a myslím, že to byly zrovna tyhle noviny. 

Pokud to tak je - tak se nejlíp přesvědčila o tom, v jak ideálním - prý pravicovém - světě žije  a jakou bezpečnost jí tahle vláda zajistila. Ne že bych jí to přál - ale bohužel už si to nepřečte. 

 

_______________________

_______________________

 

 

 

___________________________

___________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2023-12-23 22:08
"Neměli jsme indície, že by chtěl někomu ublížit..."
_______________

"Podle informací Novinek se kromě plynových lahví měly v domě nacházet také kanystry s benzínem či fén s časovačem, který se měl spustit v určitý čas. Zda bylo takto sestrojené zařízení schopné vybuchnout, budou nadále prověřovat policisté. Zasahujícím složkám se ho každopádně podařilo včas odpojit.

„Na místě zasahoval policejní pyrotechnik, který celý systém odpojil a zajistil,“ doplnil Daněk.

novinky.cz/.../...
_______________

Ten fízl zhora toho citátu byl buďto ožralej, nebo úplně, ale úplně blbej...

Najdou dům se zastřelýnm člověkem, otcem podezřelého, nachystaný k výbuchu - a vůbec netuší, že by dotyčný chtěl někomu ublížit...

Chce k tomu něco někdo ještě dodat ??

Buďto si ten fízl spletl datum, a myslel, že už je Silvestra - anebo je blbej, až to mlátí dveřma...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-12-24 21:08
Tak přece je to ona :

expres.cz/.../...

Mezi zesnulými je redaktorka serveru PrahaIN.cz, korektorka Lidových novin
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-12-25 13:54
Narazil na pizdu, co se ráda soudí... A pak na úžasné výkony české justice...
Asi ho nelze podezřívat, že by byl proti ní zaujatý.
Jak vidět, každý, kdo s ní přijde do styku, je v šoku - a chce odškodné.

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-12-26 09:03
Ale podívejme...

seznamzpravy.cz/.../...

A já myslel, jak to jmenovec Fiala skvěle zvládá... Aspoň si to myslí...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-12-26 09:24
V jednom se shodnem : Na platy soudců si stěžujeme společně :

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.