Presidentská prázdná schránka

Außenpopulista Pavel. To je asi nejpřesnější charakteristika této bezcenné, prázdné presidentské schránky. 

 Aneb : Proč nevolit už od deseti ??

 O Babišovi říkají, že je to populista. Právem. Protože je. Navíc taky měkkota a zbabělec a zákeřný křivák. To, že se dostal až k presidentské volbě, je naprostou tragédií a obrazem nemocné společnosti, která takové zmetky dokáže poposunout až do nejvyššího čela. 

Většina těch rozumnějších si to uvědomovala, proto dala raději hlas tomu druhému - v naději, že to bude lepší. 

A - je ? 

Je to ještě větší tragedie, než si kdo před volbou dokázal připustit. 

Nejen že nedokáže zorganizovat ani chod vlastní kanceláře, ale veřejně se presentuje jako prázdná tykev, vystrčená dopředu. Nemá žádné názory, žádné postoje - prostě, politicky naprosto bezcenná figurka. Ba - Figurína. Manekýn. Vystrčený jako vývěsní tabule - prakticky čehokoliv. 

Motorkář. Co chtít ? 

Krom toho, že vynáší soudek na Lysou horu - a zesměšŃuje tak celý presidentský úřad - kdy s čím dokázal přijít, to byl - při hlubším zamyšlení - jeden propadák za druhým. 

A - mimochodem - typicky populistické postoje, odposlouchané z médií. 

Pavel je zastáncem Istanbulské smlouvy - ani neví, o čem je, natož co by její přijetí znamenalo. 

Pavel - chce zrovnoprávnění manželství pro všechny. Protože si to přečetl v novinách. Že je to prý moderní. 

Teď chce zase - volební právo od 16- ti let... 

A co takhle od deseti ?? 

Když může 10-ti leté dítě rozhodovat o vlastních rodičích, zda je chce, nebo nechce, a jak je chce - proč by nemohlo chodit volit, což se ho - v konečné fázi - dotkne daleko míň než rozhodování o tom, s kým chce strávit příští prázdniny (rozuměj : zda mu koupí víc zmrzliny matka nebo otec, případně kdo ho vezme na dražší dovolenou a tam mu všechno dovolí). 

Mimochodem : Tvrzení, že dnešní mladí vyspívají dřív, je nehorázná lež, blud a klam. Vzhledem k jejich většinovému zahlcení mobily a počítačovými hrami bych řekl, že ve skutečně závažných otázkách nejsou dospělí ani ve třiceti, natož v 18ti. 

Rychlejší vyspívání možná souvisí se zeměpisnou šířkou, a to zejména u holek,  ne s prázdnou tykví na Hradě. 

V 18ti to byly - a jsou - nezralé děti. Už tohle snížení - z původních jednadvaceti - bylo holým nesmyslem a cílenou komunistickou propagandou, když si komunisté mysleli, že mladí se dají snáz zblbnout, a tudíž budou volit je. V tom prvním se nemýlili - mladí voliči jsou skutečně naprosto naivní, nezkušení, hloupí - a jdou volit, pokud jdou, obvykle podle poslední reklamy, kterou viděli v televizi, nebo na youtubu, než se vydali na cestu do volební místnosti. 

Patrně totéž si od tohoto tahu nyní slibuje Pavel a spol. 

Je mi líto všech, kteří vyvíjeli úsilí k tomu, aby tuhle prázdnou tykev vystrčili ven jako vývěsní štít téhle republiky. I když - na druhé straně - je to sice ostudné, ale - výstižné. Symbolické. 

Jen bych v této souvislosti začal rozlišovat dva druhy populismu a populistů - a k jejich rozlišení bych sáhnul do sousední němčiny, která to - v tomhle směru - dokáže vystihnout stručněji a výstižněji : 

Außenpopulist - a Innenpopulist. 

Tedy populista - vnější a vnitřní. Jako mají Außenministra a Innenministra. Ministra pro vnějšek - a ministra pro vnitřek. 

My máme zase dva druhy populistů. Jednoho vystrčeného navenek, druhého zahleděného na ty svoje burany - uvnitř. 

Bohužel, v obou případech by platilo - a v tom prvním platí - že máme na Hradě - bezcennou, prázdnou a na nic dobrou schránku. 

Kdyby ten úřad zůstal neobsazen - a tudíž ho navenek zastupoval předseda Senátu - bylo by to patrně mnohem důstojnější. 

Ostatně, důstojnější - nežli tenhle Außenpopulist - je skoro všechno. 

__________________________

__________________________

 

Mladí dnes dospívají dřív, volební právo od 16 si tak zaslouží, schvaluje ho i prezident Pavel - Seznam Médium

 

______________________________

______________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2023-12-30 12:42
Tenhle článek-komentář jsem udělal pro konzervativninoviny.cz, a už mě začali ignorovat.

Tak - jak píšu, tak tomu je.

Ministr Sienkiewicz je registrován jako agent StB, a 11.11.2013 - to je oslava návratu Polska na mapu Evropy v r. 1918, to jsou velké průvody městem - tenhle kretén zapálil budku ruské ambasády, cílem bylo svést založený požár na stranu PiS...Včera vyhlásili likvidaci polské veřejnoprávní televize, polského rozhlasu a PAP (tiskové agentury), v TVP zprávy vysílají násilně přivedení redaktoři známé s estébácké TVN.

Tusk dosadil do ministerstva zahraničí a kontrarozvědky ty osoby, co podepsaly - včetně Tuska - v září 2013 spolupráci s ruskou rozvědkou (FSB/KGB)...chovám naději, že se Poláci budou bránit. Tusk chce ještě násilně vyhnat Zemskou justiční radu, IPN (Institut národní paměti), Biuro Antikorupcyjne (speciální pátrací a vyšetřující orgán)....

To ještě jsem neuvedl, že jsem na obrazovce viděl Jourovou ve Varšavě, jak k této banditské akci proti televizi, radiu a Papu viděl, jak mu gratuluje Jourová za Evropskou Komisi.

Nejdříve do televize vpadla bojůvka, sestavená Sienkiewiczem, ta media obsadili poslanci PiS, ...a ta bojůvka za asistence přivolané policie mj. zbila poslankyni PiS Borowiakovou...

EU, kvákající do světa o porušování právního stavu v Polsku, nyní proti Tuskovu řádění ani nepípne, naopak - viz Jourová.

Dnes ráno vlétla na polské území ruská raketa s plochou dráhou letu - nic nevybuchlo, Rusáci mají trojské koně, podobně, jak my po srpnu 1968 Bilaky, Jakeše a podobné kretény. Mohla to být ruská provokace, nebo ruský útok na západní Ukrajinu (lvovskou oblast a Lvov samotný)...

Je toho hodně...

Můžeme si na polském příkladu velice dobře představit, co by následovalo, kdyby komunistický převrat dokončil Babiš, za okolnosti, kdy hrozí jeho znovuzvolení intelektuálně méněcennými obyvateli ČR.

Rusáci by získali volný průchod k západní Evropě. Svůj cíl nezměnili...Z dnešní vlády nejsem nadšen, ale představme si - že by došlo k puči stejně jako v Polsku. Vždyť v tom r. 2013 o přepadení Úřadu vlády s odstraněním Nečase, jakkoli kreténa, ale dosazeného ústavní cestou, byla krokem puče! Nakonec v talárech byly stejné figury, jaké pamatuji z inscenovaného soudu proti Vl. Hučínovi v r.2001! Tahle shoda obsazení mě přímo "trkla"!

Je toho víc, v čem českou veřejnost varovat. Varovat! Na rozdíl od Polska nám chybí v establishmentu konzervativní a křesťansko-demokratická (pravá, nejen deklarativní) formace...

Přeju hodně zdraví, štěstí, i úspěchů v boji proti komunismu požehnej Pane Bože v nadcházejícím novém roce

Freeeurope

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.