NSS : Rozkol. Judikatury.

Prostou logikou - a spravedlivým naštváním - jsme způsobili....  Rozkol judikatury. 

Na výsledky vyřešení tohoto rozkolu jsme velmi zvědavi... 

Šlo o to, zda se má nebo nemá platit poplatek nejen za podanou - správní - žalobu, ale i za to, že se jí vysloví (nebo nevysloví) předběžný odklad vykonatelnosti napadeného rozhodnutí (zde rozhodnutí o pokutě Krajského úřadu v Praze). 

Mimochodem, nešlo jenom o odklad vykonatelnosti - ale i o vyloučení soudce, pro zjevnou nekompetentnost - protože ten měl před sebou žalobu, ta jasně popisovala nejen co chce, ale také to, aby byl vysloven odklad vykonatelnosti napadeného rozhodnutí, a to hned při podání - a soudce chtěl zaplatit poplatek za žalobu - žádost o prominutí poplatku samozřejmě povýšeně zamítnul, přičemž se neopomněl pohrabat ve všech evidencích, kterými naše sdružení prochází - a tvrdil tam nesmysly o údajné judikatuře o tom, že pokud sdružení často vstupuje do soudních sporů, má za povinnost vytvořit si reservu na soudní poplatky... 

Copak my jsme založili nebo snad provozujeme sdružení za účelem vstupování do soudních sporů ?? 

Nás tam akorát občas někdo tahá ... - tedy - někdo ... Fákající se a nějakou činnost hledající státní orgány a jejich arogantní úředníci, postižení naší oprávněnou kritikou - proti naší vůli. Anebo ani ne kritikou. Jenom vztekem, že si vůbec dovolíme samostatně existovat. 

Naše činnost je - a má být - úplně jiná, ale když někdo jinak nedá - no tak se holt sejdeme u soudu. Ovšem zcela jistě jsme kvůli tomu nezakládali sdružení, natož abychom si na soudní spory zakládali a střádali reservy. 

Už z toho byla zcela jasná podjatost soudce, ale chtěl jsem mít věc rychle projednanou, tak jsem to nechal být - včetně odvolání proti zamítnutí osvobození od SOP, vím předem, jak by dopadlo - načež pan soudce vyrukoval s dalším... 

Po stanovení - a zaplacení (!!!) - poplatku - chtěl poplatek znovu.  Další.. Prý že je rozhodnutí o odkladu vykonatelnosti vlastně rozhodnutím o předběžném opatření, a že za ně chce zaplatit taky. 

Je to nesmysl, ale i kdyby nebyl, tak to měl chtít na začátku. A ne poté, co už jeden poplatek zaplacen byl. 

No - prostě - magor. Hledající si záminky, jak - pokud možno - vůbec nejednat. Protože dobře věděl, že máme pravdu - a měl by nám ji i přiznat. 

Netušil ještě, že svým vyjádřením k jeho dalšímu naschválu zadáváme příčinu k rozkolu judikatury na NSS. 

Tak - tady je : 

______________________________

 

 

_______________

 

__________________

 

 

__________________________

__________________________

 

 

 

 

 

____________________________

____________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-01-11 20:50
V Británii speciální zákon na rychlé odškodnění - když si to okolnosti vyžádaly.

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.