Cynismus a buranství úřadů vyniká při styku s cizinci,

kteří na to nejsou ze svých zemí zvyklí... 

 

 

Sofea má výhrady k postupu policie. „Jak to, že okamžitě neuzavřeli celé okolí fakulty?“ ptá se.

 

Policie kritiku odmítla

Mluvčí pražské policie Jan Daněk na to reagoval slovy: „Postup policie vyhodnotil Úřad vnitřní kontroly, který v této oblasti žádné pochybení neshledal.“

_________

 

Už jste někdy viděli, že by policie - jakoukoliv, i sebedůvodnější - kritiku "přijala, omluvila se" -  a hlavně zajistila, aby se to už nikdy neopakovalo ?? 

Vždyť ty idioty v tom přímo denně školí : Všechno popřete, zásadně se za nic neomlouvejte, stejně to zase projde a nic se vám nestane. Vždyť na to máme celé týmy školených popíračů, kteří za nic jiného než za úřední lhaní placeni nejsou... Hlavně se k ničemu nikdy nepřiznávejte... 

 

Tu větu, co zopakoval ten policejně mluvčí idiot, tu by si  mohli nahrát na gramofon a pouštět všem pořád dokola. Jinou ostatně ani neumí. 

 

Na co myslíte, že mají celou tu slavnou "vnitřní kontrolu" ?? Jenom na to, aby se pár dalších flákačů dobře živilo - a aby měl kdo vydávat tzv. krycí prohlášení - právě o tom, jak nikdy nikdo nepochybil a nic se vlastně nestalo - i když stalo. 

 

Tady zůstalo několik - desítek - mrtvých a ještě více zraněných. A - ono se zase nic nestalo a nikdo nepochybil ?? 

 

Ta paní má naprostou pravdu : Policie samozřejmě měla - už při prvních indíciích o tom, co se tam děje - okamžitě uzavřít celou oblast možného dosahu střelbou z fakulty. 

Všimněte si, kolik tam ti debilové nakomandovali policajtů - myslím, že mluvili o dvou stovkách + URNA k tomu. 

A to nebyli schopní ani uzavřít oblast možné střelby ?? Co tam teda všichni dělali ?? Krčili se za rohem, aby to sami neschytali ?? 

 

Z toho popisu, co ta paní udává, je zcela zřejmé, že všechny zraněné mimo fakultu - měla bez diskusí na svědomí policie. Právě proto, že nikoho nevarovala a oblast neuzavřela, jak bylo její samozřejmou povinností. 

 

Ale - náš hradní außenpulista Pavel přece ví, že "policie za nic nemůže"  - vždyť na to má dokonce i papír (vydaný samotnými policajty) : Nikdo nepochybil... Nikdo nic nezavinil.... Viník je - podle Pavla - jen jeden : A to ten mrtvý pachatel. 

 

Když nikdo nepochybil a nikdo nic nezavinil - tak komu a za co budou vyplácet odškodné ?? A proč zrovna MSp ?? 

Když tady - vzácně - nechybovala přece justice. 

 

Pokud vím, tak MSp - při žádosti o odškodné - Vám pošle formulář, a na něm je, že musíte prokázat : 

  • Nesprávný úřední postup nebo nezákonné úřední rozhodnutí
  • Způsobenou škodu
  • Příčinnou souvislost mezi nimi

A teď : Přece nikdo nepochybil a nikdo nic nezavinil - nesprávný úřední postup tedy padá - policajti si na to sami vystavili glejt - nezákonné rozhodnutí asi také nikdo z poškozených nebude mít k dispozici - tak jakápak škodní událost vůči státu ?? Na základě čeho tedy bude MSp odškodné vyplácet ?? 

Žalujte si mrtvého pachatele - nebo jeho rodinu - co chodíte na úřady, že ? 

Se divím, že tohle ještě nikoho nenapadlo - a na ten právní poklad výplaty odškodného - když přece nikdo vůbec nepochybil - jsem moc zvědav. 

Nezapomínejte, úřední blbečkové, že rozhazujete naše - veřejné - peníze. 

Cynismus ministerstva zahraničí je také hodný úředního blba : Oni přece "nemají žádnou povinnost". No - tak asi nezbude, než jim ji rychle ustanovit. 

Od čeho je ministerstvo zahraničí ?? Podle mě od toho, aby se staralo o všechno, co se zahraničím souvisí. Včetně cizinců u nás. 

A jestli cizinci u nás do tohoto ranku nespadají - je to přece u nás, že ? - tak na to, "co je u nás", máme zase ministerstvo vnitra. Tedy - vnitřních věcí. 

Takže : Jedno - nebo druhé. 

A ne že nemáte povinnost. Máte. 

Krom toho - máte povinnost důstojně representovat stát v zahraničí - a k zahraničí. A jste za to královsky placeni. 

Tak koukejte něco dělat - anebo vypadněte. Protože tam jenom zacláníte. A škodíte. Státu, i jeho pověsti. 

A na závěr : Nejvíc se mi líbí, jak policajti "poučovali". 

Na to jsou fakt machři. Sami nic neumí, poučovat (minimálně o slušném chování) by potřebovali před každým zazvoněním u dveří, před každým nasednutím do auta - ale pořád budou zdůrazňovat, jak "poučili" ostatní... 

Bych rád viděl, o čem a jak "poučovali" ty zraněné cizince v nemocnicích. 

Asi o tom, aby do Prahy příště nejezdili. Že tady panují idioti, co jim nejsou schopní zajistit nejen zdraví a spokojený návrat, ale ani bezpečnost na ulici. 

_________________________

_________________________

 

Čekala jsem víc empatie, řekla Novinkám Singapurka, jejíž manžel byl vážně zraněn při střelbě na fakultě - Novinky

 

______________________________

______________________________

 

Lžou, jako když tiskne. Nebo - jako policajti.

A konečně si toho všimla i média... Vzdor "Zprávě" o tom, jak bylo všechno naprosto bezchybné a perfektní - kterou si vystavili sami policajti. 

Lhaní policajtů potvrdili oba proděkani fakulty. 

 

Jaký byl motiv? V kauze střelce z fakulty zůstávají bílá místa - Novinky

 

 

_________________________

_________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-01-13 17:13
Soudce : Máš dva týdny na zaplacení...

novinky.cz/.../...
______________

Kvalitni lide vyberou vzdy kvalitni lidi ...

Zmetci vyberou mezi sebe bz ptaní vůle lidí vždy pouze zmetka ...

LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-01-14 13:12
Na soudech chybí selský rozum... On tam někdy byl ?? A kdy naposled ??

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-01-14 13:14
Zdá se, že na práci policie nemají fatální názor jenom tyto stránky :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-01-14 13:31
VYmaštěný holobrádek chce za mrzký peníz poučovat ostatní a reformovat historii :

medium.seznam.cz/.../...

Samozřejmě, že nenávist k sudetským Němcům měla své racionální jádro, a to nejen u generace našich rodičů. Ti, co prožili válku, nebo ještě i léta před ní, dobře věděli, jak Němci rozbili republiku a pozvali sem Hitlera.

Ne že měly být potrestány válečné zločiny, naprosto správně bylo potrestáno veškeré německé obyvatelstvo s výjimkou těch, co mohli prokázat opak - tedy že s nacismem nespolupracovali.

Stačí se podívat na volební výsledky v německých oblastech před válkou : Skoro všichni volili SpD - a nesli tak za rozbití republiky osobní podíl. Stačilo se zeptat vojáků, dokud ještě žili, co byli za mobilizace v pohraničí - jak se k nim chovalo německé obyvatelstvo a nakolik mělo obranu republiky za svou.

Věděli to i spojenci, především Francouzi, kteří počítali s tím, že s čs. armádou se moc počítat nedá - a to vzhledem k poměru Němců v jejích řadách.

Když byla vyhlášena mobilizace, Němci, kde mohli, tak utekli za hranice, aby nemuseli do naší armády.

Ne všechno je válečný zločin, aby mohl být potrestán. Mnohé ale je součinnost nepřátelsky smýšlejícího obyvatelstva. Bez které by činnost okupačních úřadů nebyla možná.

Kolik partyzánských skupin bylo v německých oblastech ?? Kolika parašutistům by tak asi Němci poskytli přístřeší a úkryt - jako to dělali sokolové ??

Mladý, přihlouplý cucák, který o historii ví naprosto kulový, si bere patent na rozum - a ohlupuje další, stejně naivní cucáky jako je sám...
0 # Allan 2024-01-14 22:47
Souhlasím, ten mladý nevzdělaný autor je hňup. V zabraných Sudetech po válce mnoho rodin kvůli neměckému fašismu nezůstalo úplných. Zdegenerovaný adoptivní hrabě cíleně neuvedl, že odsun Němců z pohraničí schválily vítězné velmoci? Cíleně neuvedl, kolik tisíc Američanů japonského původu údajná kolébka demokracie USA nezákonně internovala a připravila o majetek! Některým umožnili narukovat a padnout ve válce.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-01-14 14:11
takove nedelni pocty
Ještě k řádnému hospodáři ... nedávno jste zveřejnil jak Vás chtěl UP odrbat o 3 tisíce ,, kdy má strašnej problém ta CR dát lidem třeba obyčejné existenční minimum a platit za lidi bez jakéhokoliov příjmu zdravotní pojištění dohromady cca 4 tisíce měsíčně ... ta stejná CR nemá ale žádný problém takové lidi držet v šachu křivým obviněním platit na to armádu policajtů státních zástupců a soudců vězeňskou službu a věznice obecně v řádech milionů korun na každého křivě obviněného ...i tu armádu zjevně zbytečných ouřadů na UP, kdy základní existenční minimum by měl dostat každý automaticky pokud není prokázán opak jeho životní situace, například pravidelným prokázaným příjmem z práce, renty, nájmu, pachtu a podobně ..... je vidět že si CR ty "kverulanty" a "extremisty" záměrně vytváří a vychovává .. takový člověk se zaplaceným bydlením energiemi a pár korunama na jídlo pití léky a malou nenáročnou zábavu za pár peněz a nechá jej na pokoji alespoň ležet ve své posteli chodit krmit kachny nebo kokat na net na starším levném nebo zadara ze šrotu pc dneska jen velmi těžce bude proti systému který jej živý brojit a vzpouzet se mu ..
Tuhle na začátku podzimu už jsem si myslel že bych to nějak zvládnul nějak do nějaké práce zajít i přes zdravotní stav kter ýse na chvilku zlepšil koukám na net koukám opakovaně na nějakou skvěle placenou celkem pohodu pro vzdělaného člověka už už se chystám oslovit zaměstnavatele .. crr crrr zvoní fízlové "doručují poštu" s nějakou další nezákonnou exekucí .. tak von ještě nechcípl na nemoce chudobu von by chtěl začít normálně žít ..... chytám vztek kašlu na práci začne mi být zase ouzko ... zdravotní stav se naplno opět ozve ... náhodička ... ale depak .. vždyť cílenou reklamu umí nejen vyhledávače už roky .. cílenou likvidaci musí umět veškeré ty tajné a netajné zložky fízlstátu jako nic ...
Stát kterému nevadí že jeho státní zaměstnanci dělají zmetky dělají škody a stojí miliony korun, ale na druhou stranu se do posledního milionu bude bít o to aby nehradil někomu škody za pár tisíc nebo mu dal z pojištění pár tisíc na přežití není státem ale soukromou právnickou exekutorskou firmou ... Vy jste ostřílenej nebojíte se napsat a podat žalobu umíte t naposat a umíte se za to bít ..co následovalo po tom, co jste ten případ jakože vyhrál (ty náklady jste nedostal, takže to úplně výtězství nebylo) .. následvoala snad kontrola na UP, jesli náhodou nenahalan nějaké lidi do macoch nebo pod vlak tím že jim nedal ani kačku nebo ani na přežití a ti neměli odvahu možnosti vzdělání na jízdné, aby mohli podat žalobu a domoci se svých práv? Ne nestalo se nic .. klidně dalších jiných 1000 lidí mohlo nezákoným jednáním toho úřadu mezitím pojít hladem protože se o to nikdo dál nezajímal co se na takovém úřadě děje a dělo, když si něco takového dovolil i vůči Vám, o kterém předem věděli, že se nedáte a budete se tvrdě bránit ...jakpak se asi ten stejný úřad zachoval k jiným o kterých věděl že se bránit nikdy nebudou schopní? Já osobně prosti vrácení pojistných odvodů na socpojištění navrácení vejplat úředníkům a zrušení UP jako od pořátku zcela zbytečného paraztiního úřadu vůbec nic nemám ... ale když už tady jsou když už se tu neustále vybírají všelijaké daně na tu socpomoc a ty paláce plné úředníků co ji mají na starost tak bych očekával plnej servis bez keců házení klacků pod nohy všem potřebným a aby se prostě nemohlo stát, že někomu napříkald vypadne veškerý příjem byť na 2 měsíce a zůstal bez koruny příjmu i kdyby se dělo já nevím co ... dávno tu není možnost se volně zařídit v zemljance někde v lese a chytat zvěř ryby a těžit dřevo a pěstovat na zabraném políčku pro vlastní potřebu... a k čemu je ombudsman který nic nedělá jen bere spolus armádou ouřadů prachy? O mé věci ví už několik let a dodnes nic nikdo z nich neudělal ... dokonce drze jedna úřednice od ombudsmana napsala že je jí to velice líto té životní situace, kdyuby něvo dělala od začátku nemuslo k ní dojít a nemusela se protahovat, ale že jako už po těch letech se to vlastně nikdo řešit nebude obtěžovat ....
_______________

Ano. ČR se s Vámi bude soudit o tři tisíce za nedoplatek na dávce, na kterou máte prokazatelně nárok - a klidně na to vyplácá na platy soudců a soudního personálu dalších 200 tisíc - a to jí přijde normální.

Všude jinde by lidi s takovým rozhodováním letěli na hodinu.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-01-14 19:47
Příběh z pomocné školy. J.K.

novinky.cz/.../...

www.novinky.cz/….cz

Zrušte policii, dejte zdarma každému svéprávnému plnoletému občanovi zbraň, řádně ho proškolte a prověřte a vyjde to levněji.
Paka, která zaměstnáváte a vymýšlí pohádky na pokračování vyjdou na pracáku levněji, nebudou mít nárok na důchod a výsluhy a ušetříte
plat za jedno pako ve funkci ministra. J.K.

www.seznamzpravy.cz/…623

seznamzpravy.cz/.../...

Ten, co jim řadu let věrně sloužil o tom bordelu PČR hodně ví, stejně tak jako ti, co se jim dostali do spárů a naivně věřili ve spravedlnost. J.K.

www.novinky.cz/…228

novinky.cz/.../...
______________

Za neschopnost - přidáno.
Jediné, co vymysleli : Navalte další prachy...
My si je rozdělíme mezi sebou na odměnách a výsluhách, za "zvláště rizikové povolání" - a za půl roku - bez jakékoliv změny - jsme tady s nataženou rukou zpátky :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-01-14 19:48
novinky.cz/.../...

______________


V Černoušku už mají klid.
Zbavil se těch dvou šupáků,
převlékačů kabátů.
A kdy ten klid,
bude mít český lid?
J.K.
0 # Allan 2024-01-14 22:37
Konspirační teorie dovozuje, že si tu střelbu na fakultě zajistil represivní systém sám. Jenom nevím, jestli Rakušanovi stoupnou volební preference více od rodin pozůstalých obětí, nebo nemyslících spoluobčanů, kteří mu dali volební hlas v minulosti a ty jeho evidentní současné lži mu nadále věři.

Se zraněnými cizinci předem nepočítali, od nich za odměnu volební hlas nemohou dostat.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.