Současné soudce nemůžete nechat samostatně rozhodovat

Jejich úroveň je taková, že buďto budou mít na každý výrok samostatný zákon, kde se přesně formuluje, co mají do rozsudku napsat - anebo musíte obměnit justici zcela jinými lidmi. 

Samostatnými, morálně vyspělými, zodpovědnými ke spravedlnosti, a ne k nadřízeným a ke kariéře. 

Všimněte si, co za chlív odhaluje následující článek - ohledně výživného : 

 

Za neplacení alimentů do vězení nepůjde. Mohl mít deprese, zrušil rozsudky Nejvyšší soud - Novinky

 

Jak dlouho se mluví o tom, že za neplacení výživného nelze nikoho zavírat ?? Že je to nesmysl, nikomu to nepomáhá a přehlcuje to věznice ... Že je třeba upravit trestní zákoník, že zákonná změna už míří do Sněmovny... 

A výsledek ?? Vidíte sami tady... 

Soudce je asi nesvéprávný, když o tomhle všem nic neví - a neplatícího otce pošle na 5 měsíců do vězení... (K tomu patrně třeba připočíst proměnu podmínky, takže nejspíš minimálně na rok...)

 

Jak je možné, že v oficiálním rozsudku se dočteme, že odsouzený zjevně nebyl schopen platit výživné v původně stanovené výši ??? 

Zavřel někdo za zneužívání pravomoci soudkyni, co mu to vyměřila ? 

Podal soudce sám podnět ke snížení výživného, když došel k takto závažnému zjištění ??? 

Jak je vůbec možné, že za platnosti těchže zákonů jeden senát tvrdí, že otec je schopen platit takovéto výživné - a druhý, že jen z 60% ??? 

Mimochodem, k mému prvnímu odsouzení - za neplacení výživného - došlo tak, že mi soudkyně (Maříková) na Krajském soudě v Praze tvrdila, že buďto zaplatím všechno - na což jsem neměl ani náhodou - anebo mě odsoudí ?? Jak to, že za těchže zákonů jí nestačila částečná platba - třeba ve výši oněch 60% ?? 

Mimochodem, tato naprosto nevídaná blbka poškodila samozřejmě především děti - protože jako důsledek jejího rozsudku nedostaly nic, když to vyjde nastejno. Buďto všechno, nebo nic - a odsouzení - na všechno jsem neměl, a když budu odsouzen tak jako tak, no tak aspoň nemusím shánět po známých peníze a ještě ušetřím. 

Všimněte si, jaký chlív už na první pohled jenom z tohoto článku prosvítá... Každý (soudce) si dělá, co chce, zákony nezákony - prostě : Totální anarchie se zcela nepředvídatelnými, zhola svévolnými rozsudky. 

A tohle že je "nezávislá justice" ?? Leda tak na zákonech, a na slušnosti, jak sama denně dokazuje. 

 

 

 

 

 

______________________

______________________

 

 

 

 

 

 

_____________________________

_____________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-01-16 17:40
Nesvéprávný Rakušan :

burget.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=811752
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-01-16 18:07
Výročí Jana Palacha :


novinky.cz/.../...


novinky.cz/.../...


___________________



novinky.cz/.../...
_____________________

ČRo - Příběhy z kalendáře :

Palachův pomník


Dobrý den,

chci se zeptat, proč v dnešních Příbězích z kalendáře nebyl zmíněn jiný Palachův pomník, než co zmíněn byl (odhalen 16.1. 2016, dnes na Alšově nábřeží v Praze) - a to pomník v Mělníku, před školou, kam Jan Palach - do gymnázia - chodil - Dnes je tam jen ZŠ).
Pomník francouzského sochaře, který jej daroval jeho nejbližšímu rodnému městu, Mělníku. Odhalen - za účasti presidenta republiky Václava Klause - 16.1. 2009.

Málem jsme o něj přišli - díky Karlu Schwarzenbergovi, který jako ministr zahraničí na nabídku Francie nijak nereagoval, pomník zůstal na francouzské ambasádě - a jen díky našemu sdružení, které okamžitě vyzvalo město Mělník, ať se o něj hlásí - což, kupodivu, také udělalo - dnes ten pomník v Mělníce stojí. Jinak by putoval do Francie s ostudou zpátky.

Mě pak jako předsedu sdružení (K 213) na jeho odhalení pozvalo město kupodivu rovněž, byla to asi jediná oficiální pozvánka, kterou jsem v této funkci kdy dostal.

Řekl bych, že ten pomník v Mělníce je známější a má rozhodně pohnutější historii, a to nejen v souvislosti s jeho vztyčením v Mělníku.

S pozdravem

Ing. Jiří Fiala
__________________

mujrozhlas.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.