Papírová úspěšnost - vás neochrání

Střelba na FF UK jen ukázala celé veřejnosti a v plné nahotě, k čemu je dobrá policie a jak je připravena plnit své úkoly. Jsem rád, že k téhle veřejné demonstraci neschopnosti a dezorganizace konečně došlo tak, aby to nikdo nemohl přehlédnout. 

Kdo mě zná, nebo zná můj příběh a osudy poslední 25 let, dobře ví, že jsem měl s policií zatraceně co do činění - a také ví, že všechno, co kdy v mých věcech udělala, bylo špatně. A že toho už teda bylo !! 

O půlnoci unesla dítě, když jsem s ním odjel na víkend, mě zatkla a odvezla do vazby. Šok pro dítě do konce života. Po dvou letech soudů se ukázalo - to, co bylo zřejmé na začátku - že pro nic za nic. Nebyl pro to žádný důvod, natož pak důvod pro tak razantní a brutální zásah. 

A pokračovalo to dál a dál : 

Celostátní zatykač - za to, že jsem se šel zeptat na soud, z jakého důvodu nemůžu vychovávat svoje děti, k čemuž mě konec konců sama soudkyně vybídla. Jako vždy - obrovské policejní manévry, pak zatykač - pro pár spisů shozených ze stolu, které navíc shodila justiční stráž, ne já - následně propuštění presidentem Klausem. Dva měsíce na to - rozsudek ESLP. O tom, že všechno, co justice dosud udělala ve věci mých dětí, bylo od začátku špatně. 

Nikomu ze zodpovědných to nevadilo, jelo se dál. Jen s jedním rozdílem : Že už jsem pro ně nebyl nikdo, ale nebezpečný nepřítel, ze kterého mohou pramenit zcela zásadní problémy. 

Nebezpečného nepřítele je třeba zdiskreditovat - a zlikvidovat. 

Hlavní útok pak přišel v r. 2011, kdy justiční stráž vyvolala rvačku na chodbě soudu, aby mě z ní pak mohla obvinit. Sice se nikomu nic nestalo - ale důvod pro "stíhání" tady byl. A nebýt masového zájmu veřejnosti, tak i důvod k mnohaletému uklizení do kriminálu. 

Ke cti policie nutno podotknout, že v tomto případě netahala černého petra ona, ale výhradně soudci, na jejichž zakázku jednala. Dobře si vzpomínám, že jsem dostal - už zase ve vazbě - jakéhosi zkušeného, staršího vyšetřovatele - který se nebál říct, že se mu celé to stíhání nějak nezdá, že to na trestný čin nevidí, a už vůbec ne na vazbu... 

Ten však byl rychle - magorem Bláznou - umlčen a odstraněn z cesty. 

Když tak vzpomínám na ty policajty, tohle byl asi nejnormálnější z nich. Taky šel rychle pryč - a už jsem ho nikdy neviděl. 

Těch jiných - byly desítky. A to nejen v mých, ale i jiných případech. 

Vzpomeňme Nečesaného, ve vazbě jsem se seznámil s McCraeem - všechno tak zmaštěný případy, až hrůza. Zfalšovaný důkazy, určování viníků namísto jejich poctivého hledání. Nečesaný se sice ubránil, ale za jakou cenu, McCraee neměl kdo bránit, tak si to celé odseděl. 

Ať byla vláda jakákoliv, ať byl ministrem vnitra a spravedlnosti kdokoliv, na stavu a výkonu policie a justice se nic neměnilo - a nemění dodnes. V naprosté většině případů - primitivní nafoukanci, kteří dohromady nic neumí a v civilu by se ztěží uživili. Nejhorší ovšem je, že neumí to, co umět mají a co je živí - a na co si pracně opatřují jinak bezcenné tituly - totiž právo a jeho výkon. 

Prakticky všichni si naivně myslí, že právo je to, co se momentálně hodí jim a zákon to, co řekl soudce. A pokud je to v rozporu se zákonem nebo čímkoliv jiným, platí bod č. 1. Že ?? 

V současnosti patrně půlka policie v České Lípě a celá v Nymburce (a okolních městech, tedy Městci Králové a Poděbradech) nedělá nic jiného, než stíhá, honí, sepisuje a předvádí - mě. "Důvodem", či spíše záminkou - jsou buďto maily, nebo dopisy psané buďto soudcům nebo městskému úřadu, každopádně grázlům, kteří zneužívali a zneužívají své pravomoci - a není problém jim to dokázat. 

Policie samozřejmě nestíhá tyhle grázly za zneužívání pravomocí, křivé rozsudky nebo zmanipulování dokazování, protože to by její kariéře rozhodně neprospělo - ale, jako vždy a tradičně - stíhá ty, kteří mají odvahu na to poukazovat. 

Podle zásady : Nechceš-li řešit (ožehavý) problém, umlč kritika. Zejména pak pokud máš za to, že se nedokáže bránit nebo že jeho obrana nebude tak silná jako nebezpečí hrozící od mafiánů,  momentálně u moci.

Jak víte z předchozích článků a reportáží, policie mě tento týden zatkla u soudu v České Lípě. Za asistence dvou soudců (Z toho jednoho předsedy soudu) zmařila soudní jednání - a zarážející na tom bylo, že jim to vůbec nepřišlo zvláštní. 

S vážnou tváří mi všichni tvrdili, že "soudkyně o tom ví a prohlásila, že mě k jednání nepotřebuje...". 

A to pro ně byla dostatečná omluva či odůvodnění ke zmaření soudního jednání. 

Kdyby před soudem někoho právě podřezávali, a soudkyně prohlásila, že "o tom ví" - tak by to patrně neřešili rovněž. Přece je to úplně v pořádku, když o tom ví soudkyně, že ?? 

V České Lípě se mi skoro dva dny věnovala celá tamní policie. 

Pak mě - kupodivu a naštěstí - propustili. 

Přijedu domů - a, co myslíte ?? Do pěti minut - před branou - další fízlové. Další předvolání. Nedosti na tom, že mě dva dny měli totálně v moci a řešili jsme každý mail dva roky zpátky. 

Tihle, před branou, měli kliku, že jsem byl venku - tak jsem si to převzal . 

A - co myslíte ? Dej čertovi ruku, bude chtít celou paži... 

Druhý den ráno - ten samý fízl - mi volá jako blázen, že má pro mě další usnesení - a jestli prý jsem doma. 

No, tak to už bylo trochu moc i na mě. A TOHLE  jsem mu napsal (viz níže): 

Chápete pak - proč nemohli nic udělat se střelcem z fakulty - a byli de facto proti němu úplně bezmocní. ač jich tam bylo cca 200, všichni ozbrojení ?? 

Protože nejsou zvyklí řešit problémy občanů. Protože nejsou zvyklí na žádnou organizaci, žádnou disciplínu a nemají ani to nejzákladnější právní povědomí. Může jich pak být třeba pětistovka - a je to jen neorganizovaná ozbrojená banda, bez ladu a skladu. A hlavně bez velení, bez koncepce, bez školení a vědomí, koho a co mají chránit. A že mafiáni to nejsou, i když se jim může zdát, že momentálně mají moc. 

Tahle banda je úspěšná  - jenom na papíře. A v seriálu Mirka Vaňury - o "nejlepší policii na světě..." Umělým zvyšováním si "úspěšnosti šetření" - tím, že sděluje obvinění kde komu a za kde co - a proti skutečné kriminalitě selhává. 

Po někom, koho zajímají výhradně maily a dopisy soudkyním, nemůžete chtít, aby chránil občany se zbraní v ruce. Prostě to neumí a nesvede. Ač je za to placen. Ba, co víc - řekl bych -  výhradně za to je placen. 

A ne za to, aby se starali sami o sebe a o to, kdo ohrožuje je. Hlavně ve funkcích.  

A teď už ta odpověď fízlovi, co telefonuje, jestli jsem doma... (Příště se ho zeptám, jestli je doma jeho stará, že bych ji šel třeba potěšit, když má doma takový pako...)

________________________

________________________

Vysvětlení

 
prap. Pavel Hendrych - policie Městec
 
Poslouchej, ty policejní gumo, 
 
tak ty máš pro mě nějakou obsílku ? Usnesení ? A potřebuješ mi ji doručit ?? A copak ti říká trestní řád o doručování písemností ?? Můžeš mi to zopakovat ?? 
Je tam někde uvedeno,  abys volal adresátovi a vyptával se ho, jestli je doma ?? 
Jo ?? A kde ?? Můžeš mi to ukázat ?? 
Víš, co tam ve skutečnosti  je ?? 
 
Že to máš strčit do obálky a jít s tím na poštu. Víš, kde je v Městci pošta ? Na opačné straně než fízlárna, kdybys to nevěděl - anebo si to najdi na googlu. 
 
Tak přesně tam zajdeš a pošleš mi to. 
 
A jestli se tady objeví policajti dřív než proběhne úložní lhůta, tak na tebe podám trestní oznámení pro zneužití pravomoci veřejného činitele a omezování domovní svobody, je ti to jasný ?? 
 
Pokud tě tak baví rozvážet zásilky, dej se k DPD nebo k poště, tam to jistě ocení, asi víc, než u policie, kam nepatříš ani omylem. 
 
Tím ti současně sděluji, že "podávat vysvětlení" takovému paku by bylo činností zhola zbytečnou a tedy i ztrátou času. 
 
Zapomeň na to, že bych já jezdil - nota bene za takovým pakem - do Městce. 
Jestli něco chceš - tak kontaktní místa policie pro mě jsou Nymburk a Křinec. Tam přijedeš a budeš doufat, že tam přijdu i já.  
 
V téhle věci ale zcela jistě nepřijdu, protože je to naprosto zbytečné obtěžování. 
 
Vysvětlení - bez ohledu na to, jestli jsi nebo nejsi schopen je pochopit - ti poskytnu tady, hned a písemně. 
 
Pokud jde o Janáka, jednalo se o ověření funkčnosti nepřátelské adresy. Jak vidět, funguje. To je všechno, co jsem potřeboval vědět. A ty taky. 
 
Vysvětlení máš, kam máš za mnou jezdit taky víš, jak se doručuje jsem tě už taky naučil, policejní presidium mi dluží prachy za tvoje vzdělávání. 
 
A jestli jsem doma nebo ne, to klidně pusť z hlavy. A pamatuj si, že pro tebe nikdy. 
Je to dost jasný ?? 
 
Mám pocit, že jsem se vyjádřil ke všemu, co bys měl stran této věci vědět. 
 
Žij blaze a něco se z toho práva konečně nauč, ať nemusíš na důchod zametat ulice. A važ si toho, kdo tě zadarmo vzdělává. 
 
Jiří Fiala 

 

_____________________________

_____________________________

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-01-20 16:25
Negramotneho policajta nemuzes urazit e-mailem!

Negramotny policajt jenom otravuje po telefonu. Na to si obcane musi zvyknout.
Z
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-01-21 12:02
Hendrych

k213.cz/…ani

Co takhle to přeposlat jak to dělají oni ... rovnou na poštu personálnímu oddělení a na fízlárnu personálnímu s tím že si pan Hendrych podává žádost o práci u ČP jakožto pěší doručovatel a zároveň s tím si podává u fízlů výpověď z pracovního poměru dohodou... že takto bylo jeho jednání kvalifikovaným posouzením jeho obsahu zpracováno .....
Říkám pořád je třeba všechny osobní údaje soudců včetně telefonních čísel zveřejnit ... takové zavolání hele vážená seš doma .. potřebuju ti doručit poštu ..minule sis ji nepřevzala, to by byla najednou sranda ... to by jistě vůbec neobtežovalo ty prolhané soudkyně .... ani by jistě neměli žádný strach kdyby jim mohl kdokoliv něco doručovat k nim domů v jejich volném čase soboty neděle ... chtělo by to konečně obrátit ten režim ... a pěkně dle zákona postupovat proti každému vlastizrádci a sabotérovi, co si myslí, že si může beztrestně dělat co ho napadne sotva oblík uniformu. nebo si myslí že je vše promlčeno po pár letech ve výsluhách ..... tedy že jakožto úřední osobě mu je dovoleno vše co zákon výslovně nezakazuje si myslí .... no neznalsot zákonů neomlouvá .. a je v případě úřadních osob hodně tvrdě v trestním zákoníku definována a je to tak správně ... to nepsal idiot .. to psal někdo kdo věděl, že by mohlo ouřadnictvo justice a další zvlčit a terorizovat obyvatelstvo namísto služby ... jmenuje se to služební zákon .. nikoli panský, či vládnoucí ...

LS

PS: Taky jste mu tam neuvedl dotaz, jestli už našel to odvolání, co se vytratilo, že hrozí újma z prodlení pokud ho nenajde a druhotná újma (například stíháním Vaší osoby) ...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.