Rozdíl: Když jsou - a nejsou - peníze

Jen málokdo by asi přehlédl mediální vývoj případu rozsudku z brněnského KS ohledně opakovaného znásilňování nevlastní dcery otčímem - dřevorubcem. Z Vyškovska. 

 Předesílám, že vůbec nehodlám polemizovat s kritikou tohoto rozsudku, natož se zastávat daného soudce - Miroslava Nováka. Ale : 

Je třeba vědět, že to, co  - překvapivě - začala psát média, a tedy hlavně mainstream - o něm, mohou s ledovým klidem napsat prakticky o každém soudci. 

Křivý rozsudek ??

Pokud byl "jen" jeden, ani bych to neřešil. Takových je ... Jéje !! Mimochodem, předpokládám, že jde právě o pana Šafránka, nevinného znásilňovače z Chrudimi, kterého s velkou pompou muselo Pospíšilovo MSp tehdy odškodnit - aby se nic nezměnilo, jelo se dál, a křivé rozsudky se produkovaly dál jak na běžícím pásu. 

Zatímco Novák vydal - známý - křivý rozsudek pouze jeden, takový Lněnička jich - jenom z těch, co proběhly aktivně médii - vydal hned několik (napadá mě Nečesaný, Tempel, i McCrae), a stejná média to nechalo v ledovém klidu, sotva se kdo dozvěděl jméno soudce, který se takto zapsal do dějin justice. 

Při sledování rozjíždění kampaně proti soudci Novákovi, ergo příliš mírnému rozsudku ve věci znásilňujícího otčíma - jsem se chvílemi nestačil divit. 

Jakoby  to opisovali z našich stránek, 20 let starých... 

Najednou je soudce "problémový" (už ne tedy všestranně kladný hrdina zápasící s podlými zločinci v zájmu nás všech...), najednou jsou soudci "nevzdělaní", ba dokonce z mnoha oborů, které denně potřebují, nic neumí - no, nestačil jsem se divit... 

Totéž totiž píšeme my, vytrvale, 20 let - a NIKOHO  to nezajímá, natož aby to vzbudilo nějakou konstruktivní reakci MSp. 

Asi proto, že nejde o znásilňování, ale o opatrovnictví, kde ta nevzdělanost, často přímo programová zabedněnost, je takového druhu, že  to až mlátí dveřmi... A je to - celá desetiletí - všem jedno. 

Pravda, s výjimkou postižených samotných, kteří se ovšem obvykle proberou, až když jim teče do bot (předtím jim to bylo taky jedno, případně doufali v "zázračného právníka", který je z toho jedním vrzem vyseká, jak to znají z amerických filmů...)

Tady - protože šlo o ženskou a znásilňování ženských - a protože četné feministické spolky jsou štědře dotovány státem i EU, a tudíž na to mají - se najednou - zázračně - a jen na pár dnů - rétorika mainstreamu záhadně přiblížila jazyku našich stránek  - a překvapení, na taková slova nezvyklí čtenáři si i v mainstremu mohli přečíst zčistajasna to, co předtím bylo vydáváno za extrémismus, případně "stránky s nenávistným obsahem", jež mají zakázány přístup na všech státních úřadech. 

Na pár dní a v jednom jediném případě se najednou začal smazávat rozdíl mezi "nenávistnými" stránkami (K 213) a mainstreamem - přesně v duchu toho, co kdysi psal Ludvík Vaculík ve svém prohlášení 2 tisíce slov : Pravda - nevítězí, pravda - zbývá. Když se všechno ostatní prošustruje. 

Neméně zajímavé a poučné bylo i sledovat reakce MSp. 

První reakce - naprosto klasická, ta namnožená : Všechno je v pořádku, máme nezávislou justici, do té nemůže nikdo, ani MSp, zasahovat... 

Pak najednou, když se ukázalo, že průšvih je větší, než se předpokládalo - to z nich pomalu, leč jistě, začalo lézt - jako z chlupaté deky. 

Ministerstvo najednou může organizovat školení, soudce, kteří se odmítnou účastnit, může označit za kárně proviněné, ministerstvo dokonce najednou ví, jaké tupé ignoranty to vlastně má v resortu... A dokonce se i dočteme, že se (soudci) odmítají vzdělávat... 

Dovolili byste si vy, pokud budete sedět na místě za dvěstě kolíků, sdělit svému zaměstnavateli, že na něj ... zvysoka... a že na žádné kursy jezdit nebudete, protože - jachta a chata přece  čekají... ??? 

Najednou jde i demonstrace před MSp - femokroužky přece mají dostatek členek i sponzorů, i vlivu, hlavně - času a peněz - aby mohly něco takového zorganizovat - a najednou je justice v  průšvihu, a veřejnost dokonce vyzývána, aby se proti ní vzbouřila... No né ????

Proti té "svobodné, nezávislé justici" - že by se měl někdo bouřit ?? Dokonce i bez toho, že by byl označen za živla, rusofila, asociála, dezoláta, či jiným podobným hřejivým označením ?? 

My holt peníze nemáme - takže ani žádná sranda dlouho nebyla. Nemáme ji jak a čím a za co zorganizovat. 

Nemůžeme si zaplatit aparát, podobné srandy organizující, všechno totiž něco stojí, obvykle i hodně - a to jak peněz, tak i času a pracovní a  organizační energie. 

Takže až zase přijdete k soudu - nejlépe opatrovnickému - a ten s Vámi tak vyjede (napadají mě i daleko přiléhavější výrazy), že z toho budete říční ještě měsíc potom - a budete si říkat - jak je toto možné - tak je to, prosím pěkně, možné proto, že nikdo z vás není obvykle ochoten nejen cokoliv riskovat, ale většinou ani výrazněji přispět na takovouto činnost, granty a dotace my nikdy nedostanem´ - takže pro nás všechny je jen ten jeden šedivý, dostupný standard - asi jako pro běžné vojáky vojenská omáčka, zvaná ucho - na tisíc způsobů pořád stejná -  a pořád stejně -  k zblití. 

Až - vy všichni, co jste to okusili - dokážete to, co feministky - tedy rozjet velkou, pro justici ostudnou mediální kampaň,  tu zafinancovat,  pak se ještě sejít před MSp a tam za účasti médií co nejhlasitěji vykřikovat o zvůli a nespravedlnosti, a na druhý den to probírat - skrze své poslance - v parlamentu, pak si buďte jistí, že i opatrovnická justice bude do půl roku jiná, soudci budou muset na kursy, na přezkoušení - a kdo ne, tak ven... 

A pokud při pořádání jakékoliv protestní akce bude první otázkou potenciálního účastníka "A nemůžou mě tam sebrat" - tak se pak nedivte, že jim nestojíte ani za to plivnutí do tváře. 

Můžou tě sebrat, ty vole, kdykoliv a kdekoliv - ale proto tam jdem, a jedině přes to sebrání se dá dělat pokrok. Čím víc sebraných, tím rychlejší pokrok - pokud ovšem mají ti sebraní pravdu a skutečný pokrok chtějí.

To sis ještě, vole,  nevšim´ ?? 

Takže - bez peněz - do politiky nelez´- platí bezvýhradně i pro tuto oblast. A málokdy to bylo vidět jasněji, než na tomto  - a v tomto případě. 

 

___________________________

___________________________

 

 

___________________________

___________________________

 

Odsoudil nevinného ... Čelil kárné žalobě ... 

 

Soudce, který za znásilňování udělil podmínku, čelil dříve kárné žalobě a odsoudil nevinného - Novinky

 

 Ministerstvo chce kvůli sexuálnímu násilí povinné vzdělávání soudců - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

 

Co soud nevěděl. O případu znásilněné dívky, kvůli němuž se demonstruje - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

 

„Hanba!“ Demonstranti vyzývali justici, aby brala vážně oběti znásilnění - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

 

Veřejnost pobouřil výrok znalce. Stát je nekontroluje, říká expert - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

 

 

 

 

______________________________

______________________________

Comments  

0 # Allan 2024-01-25 13:55
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-01-25 17:10
Rovnost stran a pristup soudu
Tak mě napadlo, neptal jse se někdy nebo někdo, kolik důkazních návrhů odmítl za těch 35 let soud státnímu zástupci při trestním řízení provést nebo opatřit? Odmítnutí opatřit nebo provést důkaz ze strany obhajovy je zcela běžný a velmi častý jev ... takový graf počtu, který by ukázal že na straně odmítnutí prokurátorových důkazů je čistá nula by byl docela pěkným výsledkem ke zveřejnění a důkazem naprostého bolševismu v justici na straně druhé obludného čísla odmítnutí důkazů obhajoby. .
Opravdu by mě zajímalo, z da někdy nějaký soud odmítl provést nebo opatřit důkaz navržený státním zástupcem ... když už si tak honí triko s tou statistikou jak jsou prej úspěšní .. no plnou ruku es a postupek a soupeřům rozdávat zásadně bezcenné smetí taky bych vyhrával pokr jako nic ..
LS
__________________

Jistě zajímavý podnět. Věřím, že pár těch návrhů zamítnutých bude, ale to nic nemění na skutečnosti, že soud je - v 99% případů - součástí obžaloby, takže kdo je obžalován, je taky odsouzen, lhostejno, co se u soudu prokáže - z čehož samozřejmě vychází jak fízli, tak státní lejno - protože ti jsou pak pochopitelně kryti - a neobyčejně úspěšní, i když de facto nehli prstem, našli nebo vytypovali si nevinnou oběť, na tu to hodili - a - starej se, jestli nechceš do kriminálu. Sháněj právníky, plať si je - a když se ti, v ideálním případě, povede za 5 let prokázat, žes nic neudělal - tak to vyjde na stejno, jako kdyby sis to odseděl, protože budeš na dně, odevšad tě vyhoděj a celý rodinný jmění vyházíš za právníky.
Tak radši nic nedělej, hezky seĎ doma, až dostaneš povolávák, tak koukej hezky nastoupit, buď tam hodnej, nezlob- a možná tě i za odměnu o něco dřív pustíme, jako že ses polepšil.
A hlavně se neodvažuj nikde tvrdit, žes nic neudělal a že tě křivě odsoudili - protože na takové ptáčky máme háčky, to bys, potom byl, hochu, nenapravitelný, zatvrzelý zločinec, který odmítá sebereflexi, a vůbec veškeré dobrodiní naší policie a justice, kterou sis, občane, na daních dávno předplatil - a s těmi pak nemáme slitování. Odsedíš si to do poslední minuty, a jen co vylezeš, hodíme ti na krk něco znovu, nejlépe už v bráně při východu - a rovnou tě zase vezmeme do vazby, ať je to při jednom vrzu.
Nás to nic nestojí, stejně to zase zaplatíš všechno ty, - a my budeme slavní, za hrdiny, poběžíme si pro prémie, jako zvláště úspěšní fízlové, co všechno vyšetřili a vyřešili - a ty máš holt smůlu. Tak se s tím smiř radši dřív, než později...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-01-25 17:15
To není na školení ohledně práva, to je na uzavřené oddělení psychiatrie pro jasnou schízu

zpravy.aktualne.cz/…lne



nekomnetuji potřebu krve, bezůčelného dlouholetého sedění za mřížema, nebo teatrálního kastrování internetovým davem "hrdinů", ale

"Soud odůvodnil, proč dal otčímovi za znásilnění podmínku: Není deviant ani násilník"

Soud někoho odsoudí za znásilnění ale konstatuje že není násilník ... tak to jo ... odsouzený za vraždu není žádný vrah odouzený za krádež není žádný zloděj a jak vidno ta skupinka šašků v talárech nejsou žádní soudci ale banda schizofreniků ....."

Vážně nám musí justice pořád dokazovat, že je to banda zmetků co si z nách dělají naprosto otevřeně srandu, aby zjistila kdy už bouchnou společnosti saze a vyhází to vidlema nepříčetný dav? Klidně ať jeto jenom podmínka ale ty soudcovský keci to je prostě moc ...

LS

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.