Potlesk Senátu

Senát nepustil dál Istanbulskou úmluvu. Dlouhotrvající potlesk ve stoje všem, kdo na tom mají zásluhu... 

Mnohokrát Senát jako pojistka demokracie a slušnosti selhal - tentokrát, kupodivu, ne. 

Vlastně mě napadají jen dva případy, kdy Senát takto skvěle zazářil : V r. 2012 - když nepustil na Ústavní soud Sváčka (docela nedávno tam ale pustil mnohé jiné mafiány s mizivou právní, a hlavně lidskou úrovní) - a nyní. Když hodil veřejně do koše Istanbulskou úmluvu, a to vzdor všemu mediálnímu nátlaku, který na něj přitroublá a podplacená mainstreamová média vyvinula. 

Vzdor tomu, že média se snaží každého, kdo je proti této ubohé listině, presentovat když už ne přímo jako násilníka, tak minimálně jako toho, komu je násilí (na ženách) lhostejné, nebo ho dokonce podporuje. 

Především je potřeba si uvědomit - a nahlas říct - protože to se z mainstreamu samozřejmě nedozvíte - proč je Istanbulská úmluva tak špatná. 

Stručně řečeno - už sám její název výmluvně říká, do jakého kulturního prostředí patří a z jakého vzešla. 

Tedy že patří do muslimského a třetího světa, nikoliv do kulturní, původem křesťanské Evropy.

Patří do světa, kde se dělá ženská obřízka (copak to někdy byl nebo snad je - náš problém ??) - a hlavně proti ní je Úmluva zaměřena. A patří do světa, kde rovnost žen nejen že není zaručena, ale v praxi je naprostou iluzí - a možná - pro mnohé - zbožným přáním. Ale rozhodně ne samozřejmostí, jako je tomu už 100 let u nás (a v Evropě obecně).  

A špatná je dále proto, že vyhraňuje jednu skupinu obyvatel (ženy) - a staví ji proti druhé (mužům), kdy je automaticky předpokládáno, že ženy jsou vždy a výhradně jen oběťmi násilí - nikoliv jeho původkyněmi. 

Jako by snad bylo málo případů ženského násilí jak v rodině, tak i obecně - a kdo by snad o tom pochyboval, nechť se zajde podívat do jakékoliv ženské věznice. Násilí všeho druhu a šikana nejhoršího zrna tam bují ještě daleko více nežli v těch mužských. 

Takže ženy rozhodně nemusí nutně být jen oběťmi, mohou klidně být i těmi, kdo násilí páchá - a je to pro oběti o to horší, že tomu na veřejnosti málokdo věří, zejména pokud je obětí muž nebo manžel. 

Každý právní doklad, který automaticky předpokládá, resp. vychází z principu kolektivní viny - je á priori špatný. 

Takže : Cizí právní doklad, nás se netýkající, od samého začátku naprosto špatný, presumující kolektivní vinu mužů vůči ženám, bez jakýchkoliv důkazů a jakýchkoliv objektivních skutečností. 

Vlastně je ostudou, že se takový právní paskvil může vůbec někde brát vážně a vážně o něm hlasovat - a že neletí do koše rovnou, jako právně i fakticky bezcenný blábol. 

A - jsme opět u feministek. Kdyby ty nebyly tak štědře dotovány a sponzorovány ze všech stran, nejspíš by tento paskvil do koše dávno letěl. 

Jenže - feministky by pak neměly na čem vyvíjet aktivitu, presentovat se a vykřikovat o diskriminaci - a hlavně : Mít stále nataženou ruku. 

A tak obšourně obíhají parlamenty jedné země od druhé, a všude vykřikují o "násilí na ženách" - a spílají poslancům a senátorům, kteří na ten jejich jekot nehodlají slyšet do násilníků nebo alespoň středověkých tmářů. 

Mimochodem, Istanbulská úmluva - a manželství pro všechny - jsou dvě témata, která - jako zcela bezpečný lakmusový papírek - přesně identifikují, kdo je kdo. 

Aneb : Řekni mi, jaký máš vztah k Istanbulské úmluvě a sňatkům homosexuálů - a je ti řeknu nejen kdo jsi, ale i kde jsi vyrostl, z jaké rodiny pocházíš, kdo asi byli tvoji rodiče a celá rodina - a co se od tebe dá  do budoucna čekat, a to zdaleka nejen v politice. 

Druhým bodem, u kterého se chci zastavit - tedy kromě poděkování Senátu jako celku - je totální kolaps a selhání tzv. pravice - resp. těch, co se za ni dnes vydávají. 

Dokazují, že dávno ztratili o pravici pojem, nejen o pravici, ale taky o tradici - a že jsou jen vykořeněnými levicovými třtinami, klátícími se ve větru podle toho, odkud zrovna zafouká. 

Děsivá vizitka pro současnou "pravici" - a jasný důkaz toho, že tu žádnou nemáme. 

Proto je také takový děsivý chlív všude kolem, kam jen oko pohlédne - a noha zajde. 

Jestliže Istanbulská úmluva neprošla hlavně díky opozičním a nezařazeným senátorům, znamená to, že tzv. pravice jsou jen bezduché a bezprogramové loutky, přiklánějící se vždy pouze k bruselskému větru, i kdyby vál zrovna ze Sibiře. 

Konečně, na Hradě máme příklad nejskvělejší. 

Myslím, že pokud jde o Pavla, vzhledem k počtu jeho naivních voličů, bude mít tento president jedno prvenství skoro jisté : President, co v  historii zklamal největší počet obyvatel. 

Kteří si dnes jen marně sypou popel na hlavu - jakého bezduchého kašpara tam pomáhali na Hrad dosadit. 

______________________

______________________

 

____________

 

 

Pokud jde o Bartoše, tahle přitroublá pirátská opice nejen že jako opice vypadá, ale také má podobný kulturně-politický rozhled... 

_________________________

_________________________

 

Ministr Bartoš: Podporujeme ratifikaci Istanbulské úmluvy. Bez výmluv | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran

 

Husitská farářka přiznala, že žije se ženou. Ivan Bartoš jí poslal vzkaz | FORUM 24

 

Istanbulskou úmluvu senátoři neschválili (novinky.cz)

 

____________________________

____________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-01-27 11:52
Mainstream se nemůže probrat z rozčarování - prohrál.

seznamzpravy.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.