"Odškodnění" v představách justice

Podívejte se, jak - podle justice - vypadá "odškodnění". A to už za situace, kdy jste byli prokazatelně bezdůvodně trestně stíháni a můžete to doložit rozsudkem (jinak by se s vámi nikdo ani nebavil). 

 

Řekl bych, že samozřejmostí je minimálně omluva a náhrada nákladů. 

Jak vidíte ZDE, pro justici není samozřejmostí ani tohle minimum. 

Místo toho vymyslela, že prý "došlo k zásahu do dobré pověsti žalobce". To jsme samozřejmě věděli i bez nich, na to si nemusíme justici vydržovat desetimilardovými částkami. 

Na to, abych věděl, že bezdůvodné trestní stíhání každého poškodí, a to zdaleka nejen na pověsti,  nepotřebuju studovat žádné vymývací školy, to i bez jakéhokoliv studia ví každý zedník. 

Teď se podívejte na ty závratné "důsledky" : Omlouvat se nemusí nikdo za nic - to je přece normální v právním státě bezdůvodně stíhat lidi, někteří idioti z MSp měli ještě tu drzost mi tvrdit, že vzhledem k počtu  stíhání jsem si už na to měl dávno zvyknout...  

A "odškodné" ? 

Necelé tři tisíce. 

Přitom je potřeba vědět, že jenom soudní poplatek stál tisíce čtyři - takže jsme celou tisícovku vrazili do prostého "poznání", že jsme byli poškozeni na cti - a o tom ostatním ani nemluvě, protože - čistě odhadem - kdyby tytéž úkony činil právník - tedy převzal zastoupení, pak i obvinění, napsal k němu vyjádření, následně odvolání, účastnil se výslechů - tak bychom se na třiceti tisících dozajista nezastavili, a pokud by ještě navíc dosáhnul zproštění, jistě by chtěl zvláštní prémii za zvláště vynikající výsledek a výkon... 

Když je to obráceně, a náklady máme platit my (nebo já osobně) - těm samým, tedy justici, nebo advokátům - tak jsou to vždycky desítky tisíc, obvykle jenom za to, že vůbec přišli na soud. 

Řekněte sami : Viděli jste někdy drzejší výsměch ? 

Pak se někdo může divit, že "roste napětí ve společnosti". 

Já se osobně divím, že někdo normální , se zdravým sebevědomím a zdravým úsudkem, dávno neudělal na některém ze soudů to, co magor Kozák bezdůvodně na FF UK. 

Protože na soudě - a to skoro každém - by k tomu důvodů bylo habaděj. 

Co mě jenom zaráží - že si ta justiční pakáž zjevně myslí, že jim tahle drzá, ba sprostá arogance může beztrestně donekonečna procházet. 

Protože - všeho do času. A každý džbán má ucho, co se jednou utrhne. 

A to ještě - POZOR !! - protože i tohle už je pokrok. Donedávna by rozsudek zajisté zněl, že žaloba se zamítá zcela, neboť byla bezdůvodná - a ještě nahradíte MSp pár táců za to, že se obtěžovali přijít na soud... A napsat  k němu blábol o tom, jak se vůbec nic nestalo - a bezdůvodně pronásledovat lidi - je přece tak normální.... 

_____________________

_____________________

 

 

 

 

 __________

 

 

__________________________

__________________________

 

____________________________

____________________________

 

 MS v Praze

prostřednictvím OS P - 2

                                                                                                          K č.j. 46 C 194/2022 - 80

 

                                                           ODVOLÁNÍ

             DO ROZSUDKU SOUDu 1. STUPNĚ 

Podávám tímto odvolání do rozsudku soudu 1. stupně, a to do bodu II. výroku soudu.

Soudu odvolacímu navrhuji, aby rozsudek soudu 1. stupně v tomto bodě zrušil a nově rozhodl v souladu s podanou žalobou, tedy jak o přiznání povinnosti žalované se písemně omluvit podle textu omluvy v žalobě, tak i o právu žalobce na spravedlivé zadostiučinění, stejně jako na náhradu způsobené škody.

Je jistě unikátním projevem „právní vyspělosti“, že za zjevné, a to i soudem uznané příkoří, se nemusí nikdo omlouvat - tedy že v údajném právním státě je možné bez omluvy a bez náhrady jakékoliv újmy bezdůvodně pronásledovat lidi, ba dokonce celá jejich odborová sdružení - a nic se za to nikomu z pronásledovatelů nestane a dokonce za to ani nikdo nenese žádnou zodpovědnost.

Pokud soudci studují práva na to, aby zjistili, že bezdůvodným trestním stíháním dochází k zásahu do dobré pověsti a cti pronásledovaného, pak je potřeba tyto školy - a celý stav  - zrušit a takové školy zavřít, protože totéž ví - i bez jakéhokoliv studia - už malé dítě na druhém stupni základní školy.

To navíc k tomu i ví - opět bez jakéhokoliv studia, stačí, že bylo vychováno v normální, a nikoliv zpustlé či rozvrácené či justiční  rodině - že pokud někomu způsobí škodu, musí se nejen omluvit, ale také škodu nahradit.

Pokud je to škoda na cti a pověsti, pak také tuto nemajetkovou újmu.

Pokud toto soudci - jako výsledek svých právnických studií a soudcovských zkoušek - neví, pak je to důkazem o zbytečnosti takového „vzdělání“, které je slušným lidem jedině na škodu, protože z nich vymylo nebo potlačilo naprosto přirozený smysl pro základní lidskou spravedlnost.

Přiznání nákladů řízení ve výši necelých tří tisíc korun je výsměchem žalobci, když jenom soudní poplatek za  žalobu činil tisíce čtyři - a není známo, proč by žalovaný neměl ani tento poplatek zaplatit, když prokazatelně žalobce poškodil a způsobil mu újmu.

Pokud by stejné náklady utrpěl advokát, na 30-ti tisících by se dozajista nezastavil - a soud by mu je klidně přiznal. Nevidíme proto důvod, proč nám ne, když jsme odvedli naprosto stejnou práci. A s výborným výsledkem (tedy zastavení trestního stíhání pro nedůvodnost).

Napadený rozsudek je nutno jako celek nahlížet jako důkaz výše stupně degradace a degenerace právního vzdělání mladé generace a důkaz vymytí mozků těchto osob v talárech, které už ani neví, za co by se měly stydět, když by se za totéž - vyjma jich samých - hluboce styděli všichni ostatní.

Nemluvě o obsazení státních zastupitelství naprosto nepřipravenými, přihlouplými, feministickými husičkami, zralými maximálně jako ošetřovatelky do školek, které  o právu nemají ani základní pojem a představu, když jsou schopny pronásledovat celé sdružení za podání trestního oznámení - ó, hrůzo - datovou schránkou.

Působení takových hloupých husí ve veřejných funkcích je obecným ohrožením nejhrubšího řádu a stupně a je potřeba tomu do budoucna rychle zamezit.

V rámci toho a jako první stupeň k nápravě je třeba jednak přiznat  poškozeným vše, na co mají samozřejmý a automatický nárok a co by všude jinde automaticky dostali (omluvu, náhradu škod a náhradu nemajetkové újmy v dostatečné výši), jednak všechny tyto náklady okamžitě přenést na původkyni zvůle, zde státní zástupkyni Karin Bělouškovou, aby mohla sloužit všem ostatním jako dostatečný odstrašující příklad potrestané zvůle a zneužití práva.

Vydaný rozsudek považujeme za projev a důkaz stupně degenerace justice a jejích pracovníků.

                                                                                                          Ing. Jiří Fiala

                                                                                              předseda odborů SPRAVEDLNOST

 

 

 

_____________________________

_____________________________

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-12 19:41
Neměli bysme je taky něčím zasáhnout ?

A pak jen konstatovat, že "došlo k zásahu" ?
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-12 22:55
Kuchaříková
Režimní kolaborantka Parkanová dostala od státu cca 600 Kč za den trestního stíhání, Vy ani to ne.

Takové rozsudky, jako ten od Kuchaříkové, jsou leda na volepení hajzlu. Sračka jako sračka.

LN
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-13 22:11
Justiční výblitek 30 Cdo 1811/2023
Klasický justiční výblitek Bičáka (skokan roku - z ObS Pha2 hned na NS, Vláčila (z MS Pha na NS), Poláškové z NS 30Cdo 1811/2023, o jiných obecných soudech nemluvě:

nsoud.cz/…t=0,

Též: profipravo.cz/…567.


nsoud.cz/.../...

profipravo.cz/.../

Zajímavé, podle soudů nezletilí žalobci mají platit náhradu nákladů odškodňovacího řízení státu. Exekutoři se Severou (ředitel odboru odškodňování) z MSp už se jistě tetelí blahem. Další životy zničené pakáží z Ministerstva spravedlnosti (MSp) a justiční chátrou.

Dále za soudní vydání nezákonného předběžného opatření soudem, posléze zrušeného, stát neodpovídá za újmu jím způsobeného, ale jen navrhovatel předběžného opatření. Chucpe!

A již stručně: žádné odškodnění, justice za nic nemůže, i když šla zprvu na ruku matce, aby posléze, když ty zvratky zrušil ÚS, dělala mrtvého brouka s tím, že si za vše mohou oba rodiče sami, přičemž je - otce a dva nezletilé -samozřejmě justice neopomněla zkasírovat o peníze za soudní poplatky a náklady státu.

LN
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-13 22:13
seznamzpravy.cz/.../...


Kazdy den necekane prekvapeni .....
Makáte platíte daně věříte že se domůžete spravedlnosti nebo odškodnění když má platit stát, že se o vás někdo postará až nebudete moct otročit? Že tu máme ty skvělé soudy, které klepnou ten stát přes prsty když krade podvádí nebo působí škody?
Tak jo no .. www.seznamzpravy.cz/…701

To víte to máte jako s těma důchodama ... staří nemocní se bránit nemohou .... a víte vono by to stálo moc peněz přece (nacpat takovýmu soudci půl mega zástupci státu další půl mego aby s velkou slávou například odmítl uhradit 10 tisíc nákadů řízení a 300 litrů odkodnění se prostě vyplatí...) a nebylo by na výsluhy na statisíce na platy soudců a každoroční navyšování toho krmelce o desítky tisíc i při té nejhorší krizi a hladomoru klidně pro těch pár vyvolených nevolených a tak podobně.....

Jsou vůči vám fízlové agresivní chtějí ničit vstupují do vaší komfortní zóny hrozí další nebezpečí .. podle soudu prej je můžete na pár hodin připoutat až budou někde bezbranní a plně na vás závislí do polohy na krista .. prej to je jen takovej jako kázeňskej přestupeček kterej si vyřídíte v rámci podniku nebo združníe nebo domácnosti do toho prej tretní zákon nijak zasahovat nesmí podle pana soudce .... teda musíte bejt prej bachař ... jistě to panu soudi vadit nebude ani jeho děckám až se někdo naštve a udělá mu to samé a bude uvázanej poutama k řížím v poloze na krista pár hodin .... ct24.ceskatelevize.cz/…018
Co čekat od státu kterej přizná po 30ti letech umučeného pana wonky 4 stovky odškodnění? Že se justice přestane chovat jako nacistickej a bolševickej dobitek k lidem? Jo tu vaškovu kontinuitu "práva" zažíváme na vlastní kůži doteď .... justiční mafiánci a jejich rodiny a všichni další zlodějíčci a ouřadové se musí k fotce vaška flaška modlit každej den jak jim to pěkně zařídil ...a kolikpak dotanou odškodní chudáčci za to mučení vězněné osoby ještě za ty strašlivé útrapy kterých se dočkali tím, že se jejich arogatní agresivní protiprávní jednání dostalo dokonce k soudu? A ten vzkaz všem týžraným vězňům .. nechoďte si nikam stěžovat soudci je stejně osvobodí.. vyřiďte si to osobně pokud vám to vadí přímo s tím dozorcem... taky super vzkaz soudu směrem k veřejnosti že ....

LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-13 22:14
Bere výsluhu i plat. Už to zastavme...

TEnhle - komunistický luxus, na uplácení fízlů, aby byli poslušní a věrní za všech okolností...

medium.seznam.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-13 22:15
novinky.cz/.../...


Policejní pohádka na dobrou noc pokračuje.
Před kým se skrývá a čeho se bojí,
když vrah jejího muže a dítěte už nežije?
Všechno je krutá daň za to,
že policii řídí vypatlané, prolhané pako, blbec,
zametající vše, co režimu nevoní pod koberec.
J.K.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-13 22:17
aha takhle se to dela


Na dávkách 27 tisíc? Výměna manželek nadzvedla Broumov, přišel i drsný anonym - Náchodský deník (denik.cz)

Ku.

nachodsky.denik.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.