Vánoční dárek. Z OSZ

O stavu a úrovni orgánů činných v trestním řízení nemá - bohužel - většina populace ani potuchy,  jinak by rozhodně klidně nespala,  a tak žijí v blahé nevědomosti.

Následující příběh by měl napomoci jejich prohlédnutí. 

 

Příběh se nestal mně, ale člověku, co se v justici rovněž pohybuje a rovněž je zděšen její převažující úrovní, a to přesto, že sám je právník. A protože už dávno pochopil, že jediné médium, které je schopno kvalifikovaně a současně dostatečně nebojácně referovat o justičním chlívu, jsou naše stránky, tak se obrátil na mne.  

A tak si poslechněme jeho příběh - a hlavně prohlédněme jeho zdokumentované zkušenosti. 

Začalo to tím, že dostal oznámení o uložení na poště. Protože má a používá převážně datovou schránku, trochu se podivil, co mu kdo posílá poštou. 

Ještě víc se podivil, když na poštu přišel -  a uviděl ne jen dopis, ale rovnou docela objemný balík. Odeslaný z OSZ. 

Bylo to kolem Vánoc, či těsně po nich - a tak si říkal : Že by státní zastupitelství tak štědře rozdávalo dárky ? Notabene - kverulantům, za nějž ho rovněž považuje ? 

A víte, co v tom balíku bylo ?? 

Celý trestní spis... No - vlastně, dárek, na který se nezapomíná... 

On ten spis totiž k němu jistý poměr měl, protože on v tom spise byl oznamovatelem, který podával trestní oznámení na některou úřední osobu. A teď mohl zblízka vidět, jak vypadá "vyšetřování" tzv. "spřátelených" osob. Tedy všech osob justičních, to samozřejmě, ale také všech policajtů, a - jak nás naposledy přesvědčilo OSZ v České Lípě - taky už dokonce i městských úředníků. I ty už justiční chátra zahrnuje pod pojem chráněné osoby, protože pečou s nimi a na  nespravedlnostech se podílí často přiměřeně stejně, jako justice sama. A tudíž - zasluhují "ochranu", tedy mafiánské krytí před spravedlivým rozhořčením nespokojené veřejnosti. 

No, a když už ten spis dostal, tak ho taky otevřel - a nestačil se divit. 

To, co mi popisoval, bylo silné kafe i pro toho, kdo justici už nějaký pátek zná a dobře ví, čeho všeho jsou tamní mafiáni schopni, zejména pokud jde o krytí průšvihu některého z nich. 

TAk např. : Jak vypadá "výslech" spřátelené "osoby podezřelé" ? 

No, rozhodně ne tak, že by jí pod okny houkali fízlové a snažili se vloupat do domu. 

To se jí prostě zavolá - Hele, Franto, (jméno dosaďte libovolné), mám tady něco na tebe, ten idiot už zase votravuje, však ho znáš - musíme k tomu něco napsat. Tak já se zastavím, připrav si tohle a tohle, o tom je tam řeč, tak k tomu musíme něco stručnýho napsat, ať je klid. 

A ještě ani tohle není všechno : 

Pro případ, že by se - třeba dodatečně - zjistilo, že "výslech" z nějakého důvodu přestal vyhovovat - a je třeba jej "aktualizovat" (rozuměj : Jedna pohádka se provalila, a je třeba alespoň formálně, přijít s jinou) - tak spis obsahuje prázdné, očíslované stránky - tedy zažurnalizované do spisu, kam si příslušný vyšetřovatel může dopsat už úplně, co chce. 

Už chápete, proč jsou snadno možné křivé rozsudky nad Nečesaným, McCraeem, nebo Tempelem ? 

Protože nikdy nikdo nic doopravdy nevyšetřuje (což jsme věděli i předtím), "pachatele" už přece máme, tak co budeme zbytečně rozkližovat vystavěnou konstrukci, že ?  - a dodatečně si dopíšeme na předem připravené stránky, co se nám bude právě hodit. 

 

Ono totiž - už jen : Co chcete od státního zastupitelství, které má v úřadě takový bordel, že Vám klidně pošle celý cizí trestní spis, několikanásobně jištěný, aby k tomu nemohlo nikdy dojít ?? 

Neméně zajímavá byla i cesta spisu zpět. 

Protože adresát jej poštou posílat nechtěl, kdoví, co by mu ještě všechno dali za vinu,  tak si připravil podrobný seznam, co spis obsahuje, a šel ho "vrátit" (rozuměj - proti podpisu předat - na MěstSZ v Praze (jejich spis to sice nebyl, ale snad si ho mohou - a mají -  předat, že ?). 

Zjistil, že to nebude tak jednoduché. 

Když mu zavolali nějakou státní zástupkyni, co asi právě byla ve službě, a ta zjistila, oč jde - prý mu prostě řekla, že s tím nechce mít nic společného - a jednoduše utekla z místnosti. 

Nakonec ho - nějaká nevědoucí sekretářka - převzala na OSZ P - 1, protože té vůbec nedocházelo, co by to mohlo být za průšvih - a ti ho pak poslali tam, kam patřil. 

A víte, kde je to skvělé a nedostižné OSZ, co tímto mafiánským způsobem vede vyšetřování i dozor nad ním - a kde chlív dostoupil takového stupně, že OSZ rozesílá k Vánocům zajímavé trestní spisy ? 

V Blansku. 

A protože to město dobře znám, včetně jeho OSZ - vlastně mě to ani moc nepřekvapilo. 

Mimochodem, ne  že by to jinde bylo o mnoho lepší. Ale o něco asi přece. Alespoň jinde nerozesílají trestní spisy k Vánocům. 

_______________

Nedávno se mě kdosi ptal na Bradáčovou. Co prý si myslím, jestli něčemu prospěla, když se o ní tak moc psalo. 

Pravda, už se nepíše. 

A jak je dobrá - tak to je názorně vidět z právě popsaného příběhu. Copak by státní zastupitelství mohla být v takovémto rozkladu, kdyby měla kvalifikované a cílevědomé vedení, dohled a dozor ? 

Stovky lidí za to berou prachy, když se půjdete podívat na MSp, máte tam dozor na kde co - na soudy, na věznice, na státní zastupitelství, na exekutory - a když byste je v praxi potřebovali, tak snadno zjistíte, že to jsou jen prázdné skořápky sloužící jako úlitby protekčních prominentů, kteří mají bezpracně a za nic o živobytí vystaráno. A to o hodně dobré živobytí. 

Ve skutečnosti nedělá nikdo z nich nic. Nejlépe to poznáte podle toho, že kdyby tyhle dohledy a dozory fungovaly, tak je nebudete v praxi potřebovat, protože takový chlív by nebyl možný. 

A veřejnost - spí v bláhovém snu o tom, jak máme nezávislou justici (viz naposledy ti milionoví idioti z toho na nic dobrého spolku naivů) - a "nejlepší policii na světě" (viz dezinformátor Vaňura na ČRo) - a že kdo s tím není srozuměn, to je jen banda kverulantů a věčných potížistů, která se vždycky všude nějaká najde. 

Až pak kdokoliv z takto uspaného stáda dojde k denní praxi a pozná tyto "orgány" zblízka - třeba proto, že byl jen účastníkem dopravní nehody, kterou zavinil někdo z těch chráněných zvířat, natož aby na někoho z rodiny křivě hodili loupež, vraždu nebo ještě i terorismus - nebude vycházet ze šoku a úžasu. 

To už je samozřejmě hodně pozdě. 

 

____________________________

____________________________

 

 "Trestní stíhání" spřátelené osoby : 

Detailní oznámení o tom, že přijde policajt - a co  všechno bude chtít sepsat, aby se na tom předem domluvili. 

A kdyby se přeci vloudila chybička - tak spousta prázdných listů, co se nevešlo, připište sem... 

 

____________

 

Hele, Franto, mám tady oznámení, že´s - už zase - vykraď sámošku. Co ty na to ?? Já vím, že seš na to specialista, tak přijdu v úterý ve tři, něco sepíšem, jako žes byl někde úplně jinde, dáš mi obvyklých 30% z lupu - a všechno zase půjde klidně dál svou cestou... 

 

Když už máme tu "nejlepší policii na světě" - tak taky jistě budeme mít i "nejlepší státní zastupitelství na světě" - co říkáte ?? 

 

O něm by mohl Vaňura natočit ještě další, samostatný seriál. A možná by vydal na víc, než ty jeho policajtský večerníčky...  

 

 

 

 ______________

 

 

 

 ___________

 

 ____________

 

 

 ______________

 

 

 

 

___________________________

___________________________

 

 

________________________________

________________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-14 18:25
Křivě obvinila ... A neprošlo to...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-14 18:26
Ukrajinský Mykola
Rigged ECHR aneb parodie na spravedlnost

Takhle to dopadá, když se leze do prd.. Zjevně v Štrasburku usoudili, že když ČR je bezvýhradným podporovatelem Ukrajiny, tak Čechy na Evropském soudu pro lidská práva musí soudit jako samosoudce jedině Ukrajinec:

www.ceska-justice.cz/…ec/.

ceska-justice.cz/.../...

Asi budem muset napsat Zelenskému, že se mu jeden rekrut zašil na soudě v Štrasburku, kde to jen prasí; třeba ho lépe využít na frontě jako kanonenfutter.

A blbka Šimáčková se již nechvalně zapsala do dějin tohoto soudu ECHR, když kvůli ní museli zavést nové pravidlo o vyloučení, jelikož danou věc rozhodovala již na ÚS.

LN
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-14 18:27
Bachaři ze Světlé - zproštěni. Můžou dál přivazovat :

jihlavska.drbna.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-14 18:28
Smutné osudy dětí vězněných rodičů :

(Pokud jsou vězněni za dvěstětřináctku, tak je to zvláště bizarní situace - protože " v jejich nejlepším zájmu" přeci otec sedí...

reportermagazin.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-14 20:01
Emočně nestabilní porucha osobnosti - a bLázna :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-14 22:07
DoznaLCOVALA :


novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-14 23:36
novinky.cz/.../...


Bez ohledu na správnost či nesprávnost samotného konkrétního posudku bez ohledu na správnost či nesprávnost svléknutí z taláru a celkově případ konkrétní ... byl někdy nějaký znalec zbaven s ostudou znalectví poté, co vypracoval posudek usvědčující obžalovaného? Zatím vidím před soudem jen ty obhajovací .. já jen že tu má být rovnost a nikde se v žádném zákoně doposud nepíše, že křivá výpověď není křivou pokud uškodí nebo má uškodit obviněným ... takový případ petr k. několik lidí i po jeho uvěznení záhadně zemře s podobným průběhem ve stejném hotelu .. desítky znalců se shodují na tom, že ten uvědčující posudek je kýbl ..sra..k, bylo prokázáno několik manipulací s fotkama údajných vzorků a podobně ... a úplně náhodou byl zničen tím podvodným znalcem jediný vzorek tkáně, aby náhodou nikdo již nemohl provést žádný další řez a prozkoumat .. jednalo se o jasné úmyslné zničení důkazů ... a ... nic ... i kdyby milion znalců se rozhodlo podat zadarmo posudek, který ten zmetkový vyvrátí na plné čáře . .tak se prostě justiční mafie rozhodla že ho bude až do konce světa považovat za super důkaz a nic neotevře, nebude v té věci nic revidovat ... znalci obhajoby . .potrestáni samozřejmě jak jinak ... ale co .. národ drží dál hubu, dál maká a platí ty daně i těm justičním bohům ... max si zajde národ podívat do prahe na pondělní traktoriádu (jistě s tím jistej stbák nemá nic dočinění před volbama ... ) ... no ani v těch hospodáh už si nemůže lůza zanadávat ... já jen že tu je mrak posudků dokonce zadaných samotným slavným soudem .. o tom, že by byla slavná kastrovačka prolhaná herrová odsouzena, když tam dokonce psychiatři do revizních posudků napsali, že je to směšné co ona píše celé roky a že to o justici jako takové dost vypovídá ... no nic no ... baba si jistě užívá těch nakradených milionků a kdovíjak vysokého důchodu za ty lži a křivé posudky pro justiční mafii pro tu jejich obžalobu .. zatímco oběti .. no nejspíš jich spousta hnije na psychiatrii nuceně dodnes ... o rozvrácených rodinách a s malými dětmi nemluvě ...

LS

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.