Hra na dozor

MSp má spousty dozorů. Na kde co. Na exekutory, na vězeňskou službu, na soudy, na státní zastupitelství. Jenom na těchto odborech zaměstnává desítky lidí. Ve skutečnosti tyto odbory nedělají nic a žádný dozor nad nikým neexistuje.

Konstatovala to ostatně nedávno i zpráva EU - že ČR má naprosto neúčinný systém vnitřní kontroly. To ostatně snadno poznáte, pokud budete chtít cokoliv zkontrolovat, na cokoliv si stěžovat nebo oznámíte libovolný průšvih na úřadě. 

Prostě - se nic nestane. V nejlepším případě Vám přijde dopis, či spíše namnožený blábol, o tom, jak věc prověřili - a všechno je v nejlepším pořádku, i když by i malé dítě snadno vidělo, že hned na první pohled není. 

Ale aby to zase nevypadalo, že ty desítky lidí skutečně nic nedělají, musí si občas zahrát na dozor

Vzorem a mistrem v tomto stylu je bezesporu MSp. To zaměstnává - již tradičně a celá desetiletí, minimálně co já znám MSp, což je nějakých 25 let - dvě vyhlášené blbky - Borzovou a Brandejsovou, ty vychovávají pod sebou celou plejádu justičního potěru, který má být stejně programově k hovnu, jako tyhle dvě. 

Dovolím si názorný malý poslední příklad. 

Idiot Novosad. Jinak též místopředseda MS v Praze. 

Aby nemusel odpovídat na nepříjemné dotazy, tak si vymyslel, že odpovídat nebude, protože prý podání je vulgární. To si vymyslel rovněž, vulgární nebylo a nedokázal to nijak zdůvodnit. 

Podal jsem na něj stížnost na MSp. První reakcí bylo - že mu to vrací, jako věc nevyřízenou a že tedy odpovědět musí. 

Neodpověděl zas. 

Na podruhý - to už bylo záhadně - totéž -  zcela v pořádku (viz dopis) - a Borzová se "ztotožňuje" s Novosadem. Ztotožňovačky mám ze všeho nejradši. 

Takže - suma sumárum : Za půl roku nevyřídil nikdo nic, ani nebyli schopní odpovědět na dopis. Ale - sami sebe na půl roku zaměstnali, vykázali "činnost", "odůvodnili" si existenci. 

A ministerstvo dál bude sypat desítky milionů do existence těchto kreatur, zadarmo drahých a k ničemu dobrých. Leda k tomu, aby si za sebe vychovávaly stejně odporný a stejně zbytečný justiční potěr. 

________________________

________________________

 

 

__________

 

 

 

___________________________

___________________________

 

 Suďte se se státem... (k213.cz)

 

Když soudce pracuje "velmi rád"... (k213.cz)

 

Napříště : ÚJČ - arbitrem (k213.cz)

 

Sadovníci vyšli do ulic (k213.cz)

 

Valehrach : Právní rarita stran pokuty (k213.cz)

 

Generační výměna soudců (k213.cz)

 

Chátra v taláru mění češtinu i historii (k213.cz)

 

__________________________________

__________________________________