Pávkův rok ve funkci - (prý) čistá 3

Za nás - čistá 5. 

Agent Pávek je rok ve funkci presidenta ČR. Pokud mu většina občanů dává trojku, s tím, že umí vystupovat, jen říkají, že jim nekončící, ba dále narůstající bordel vyhovuje. 

Podle hlasu poznáš ptáka, podle činů člověka. 

Mnozí občané si to zjevně pletou - a mají za to, že  stačí zvučný hlas k tomu, abychom měli  úspěšného presidenta. 

Podle našich poznatků a zkušeností - Pávek naprosto selhal, tedy pokud od něj někdo něco čekal. Zejména pak pokud  čekal to, co on sliboval - totiž prý návrat slušnosti (odkud asi vypozorovali, že by si ji lidé přáli ???)

Nejlépe lidé po roce hodnotí Pavlův styl, nejhůř jeho personální politiku - iDNES.cz

Návrat slušnosti by měl souviset i s návratem pořádku. Tedy aby úřady státu fungovaly, jak správně mají. Především pak složky mocenské, tedy justice a policie. Protože pokud ty fungují špatně, nebo naruby, občany to bolí nejvíc - a následně pak i stát, protože ten pak nikdo nebere za svůj. 

To se - bohužel - naplno stalo České republice, za Pávkův rok ještě hlouběji než kdy předtím. 

Lidé tak propadají zoufalství a ztrácejí jakoukoliv naději, protože ať volí, koho volí, je to čím dál horší. 

Domnívám se, že při jeho volbě většina lidí nevěděla, co od něj má čekat. Protože - ve strukturách státu vlastně nikde vidět nebyl, do armády málokdo vidí, natož pokud působil v zahraničí. 

Na první pohled příliš důvěry nevzbuzoval, a tak ho - podle mého názoru - většina lidí, co ho volila, volila jako menší zlo ve srovnání s Babišem . 

Pávek za ten rok udělal všechno pro to, aby nás přesvědčil, když ne o opaku, tak minimálně o tom, že je to doslova prašť jako uhoď - a s ním jsme si rozhodně nepomohli. 

Čeho jsme si za ten rok všimli my : 

  • Vůbec nezná chod státu a jeho stav, stejně jako fungování státních orgánů.  Tím pádem ho nemůže zlepšit, ani kdyby skutečně chtěl. 
  • Ve skutečnosti nechce, je mu to jedno. Když už mu vnutili roli presidentského kandidáta - a kdo by nezatoužil aspoň na chvíli vyrovnat se českým králům a sedět - korunován - na jejich Hradě - tak ji přijal, ale od počátku věděl, že ji nehodlá ničím naplnit. 
  • Sám je to člověk povrchní a plytký, doslova kam vítr tam plášť, bez vlastních názorů, jenom s odhadem, co se od něj asi čeká, případně čím se nejvíc zavděčí zahraničí. V tomto směru je na tom ještě mnohem hůř než jeho předchůdce, protože - připusťme si - Zeman názory měl, sice blbé, ale měl - a hodlal je i aktivně prosazovat. A dělal pro to, co mohl. 
  • Největším zklamáním, které v praxi prokázal, je bezesporu jeho totální organizační neschopnost, kterou - od bývalého generála - asi nečekal nikdo. A je pak následně otázkou, co vůbec byl za generála a co v té funkci vlastně dělal. Této vlastnosti si také  - bohužel jako jediného negativa - všimnul i mainstream, ovšem až půl roku po nás, tedy až tehdy, když  už to doslova mlátilo dveřmi. 

Je to člověk bez politické kultury, vyrostlý v inertním politickém prostředí, kde se žádné názory, ani osobnostní zásady nepěstovaly - a jediné, z čeho jeho rodina vycházela, byl momentální prospěch, zisk a užitek - a zavděčení se mocným. 

Je nesmírně smutné, že takto ubohá osobnostní výbava mu u nás stačila až na funkci nejvyšší. V tomto směru také hodně připomíná některé komunistické presidenty, třeba zrovna Husáka, Novotného, nebo Zápotockého (když už pominu katismus, nastalý za stalinisty Gottwalda, a snad s jedinou výjimkou - presidenta Svobody - který byl - po sovětské okupaci  - ponechán a nastrčen jako změkčující vývěsní štít (za který se schovaly ty pravé a vysloveně odpozující krysy, jako Bilak, Kolder či Indra). 

Pokud jde o presidenty postkomunistické, je z nich bezesporu osobnostně nejslabší, na čemž rozhodně nemohou nic změnit ani soudky, vynesené na Lysou horu.

Naopak, ty to jedině podtrhují. 

Domnívám se, že až Pavel skončí ve funkci, pokud se vyhne nějaké zásadní ostudě, nezbude po něm ani ten smrad. Natož nějaká vzpomínka. Prostě - bezcenný president, nastrčený konfekční panák. 

Který jen 5 let bydlel na Hradě. 

Od věci jistě není ani zmínka, se kterou vyrukoval Český rozhlas. 

Prý se ptali jeho protikandidátů, co na jeho presidentování říkají oni. 

A ti říkají - to, co říká mainstream. 

Tedy jen bláboly o nemožné personální politice - jako jediné úředně povolené kritice. Nic víc. 

Zcela chybí jediná zmínka - a to i od těch jeho protikandidátů - o oblasti, kde selhal nejvíc - a to je, bezesporu, justice - viz jeho "nabídka" nových ústavních soudců. A Senát zaváhal, když je nehnal klackem všechny, a odnesl to jen Fremr. Ne že  by si to nezasloužil, ale rozhodně v  tomto ohledu nebyl sám. 

Z čehož zase plyne -  mohli jsme si - před rokem - vybrat jen z několika, víceméně stejných, panáků. Nikdo z nich žádnou zásadní koncepci neměl, ba ani žádné hlubší životní zkušenosti, které by ho předurčovaly k tomu, aby - snad - něco změnil k lepšímu. Zkušenosti především s mocenským státním aparátem, protože ten president representuje především, už jako vrchní velitel armády. 

Tedy abychom neměli zase jen někoho, kdo by jen nenastavoval více či méně fotogenický xicht kamerám a aparátům. 

Na závěr bych jen poznamenal, že pokud budou občané i nadále volit podle slušivého saka či zvučného hlasu, aniž by je zajímalo, co za skutky má dotyčný za sebou - a pokud žádné, prostě ho nevolit - lepší to tu nikdy nebude. 
Protože nafintění panáci nikdy nic nezmění.

Positivní změnu - pokud někdo - může přinést jedině ten, kdo tento systém dobře zná a kdo jím prošel, a to zdola, ne shora - ideálně jako jeho oběť. 

Kdo  tomu nevěří, odkazuji ho na film Princ a chuďas. 

Jak budoucího krále vychoval pobyt mezi zavrženou chudinou, který jediný mu umožnil vidět své velmože v tom pravém světle. 

A dokud je takto neuvidí příští mocný, nic se tu nikdy nezmění. 

Marketinkový projekt Pavel - alias - prý - "demokratický president" - za nás 5, za občany, prý, 3. 

To taky není nic moc. 

Trojkaři obvykle na další postup, třeba na vysokou školu, už nestačili... 

Takže se budem další 4 roky jen tiše dívat na neschopného kašpara - a doufat, že - snad - ho vystřídá někdo lepší. 

Jenže - tenhle mafiánský systém nikoho lepšího neprodukuje.

Nebo ho nenechá vyrůst, natož pak tak vysoko. 

 

 

_________________________

_________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_____________________________

_____________________________

 

 

 

 

 

___________________________

___________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-08 16:59
Tak za 1. rok dostal Pávek 2 mínus, ovčani si pořád pletou pojmy s dojmy:

www.idnes.cz/…kop

idnes.cz/.../...

Za mě čistá 5.

LN
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-08 17:01
Když už má zvučný hlas - jako jediné positivum - možná by měl dělat spíš tiskového mluvčí...

Sám sobě.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-08 17:46
Ctyri rodice pro jedno dite:

Takovato silenstvi vymysli dnes globalisti v dobe depopulace, zahajene ockovanim proti Covid-19!
Z


Aktionsbündnis DemoFürAlleVier Eltern ein Kind - Ampel-Agenda zur Familienzerstörung stoppen! (odysee.com)
_________________

odysee.com/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-08 17:47
Ruská generální prokuratura totiž připravuje žaloby proti vládě Petra Fialy za dodávky zbraní Ukrajině k teroristickým útokům proti civilním cílům nejen na Donbasu, ale v poslední době i proti cílům v Rusku, kde nejčastějším terčem je právě ruské pohraniční město Belgorod. Informaci ve čtvrtek naší redakci poskytli ruští novináři s odkazem na jejich zdroje ruské generální prokuratury. Ukrajinská armáda k teroristickým úderům proti civilním cílům v Belgorodu totiž prokazatelně používá české zbraně, raketomety RM-70 Vampire a dokonce brzy už i české houfnice. V celé věci totiž došlo v posledních dnech a týdnech vyšetřování k posunu.

Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-08 17:48
Dnes Hongkong pod Cinou, zitra CR pod EU!
Z


Hongkong představil zákon o národní bezpečnosti. Za vzpouru má být doživotí - Novinky
__________________

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-09 15:57
Pávkovi se zdá, že prý Amerika má úzkou nabídku presidentských kandidátů ...

Zato my jsme ji měli bohatou. Buďto agenta a křiváka A, nebo agenta a křiváka B...

A - vyberte si !!!

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.