Soudní degeneranti

Z Nymburka. 

Dnes už neumí ani to málo, co před pár lety ještě bravurně zvládali : Totiž - pořídit kopie ze spisu. 

A - co ještě neumějí ?? 

Není snazší se zeptat, co ještě vůbec umějí ?? 

Tady je odpověď jednoduchá a jasná : Brát peníze - a pořád řvát, že je jich málo... 

V tom jsou ovšem mistři světa. 

______________________

Zašel jsem si na soud pořídit kopie ze spisu. Nebudu si je fotit na vlastní foťák, jak mi doporučovali, to radši ten poplatek za kopie zaplatím. A mám pořádné, listinné, soudem ověřené kopie. 

Šel jsem zaplatit poplatek - mezitím udělali kopie - jaké bylo moje překvapení, když vidím kopie bez ověření. Prostě, obyčejné fotokopie z kopírky. 

Povídám, kde mají ověření. 

Nemají. Prý mají ceník. Tam je 20,- Kč za stránku. 

Povídám jim, jestli jim není divný, že všude jinde stojí kopie dvě koruny, tady najednou dvacet. A proč to asi tak je. 

Divný jim to není - protože to tak mají v ceníku. 

Proč je to tak v  ceníku, nad tím nikdo nikdy nepřemýšlel... Ostatně, na soudech obecně tuto činnost nehledejte, ta se tam nepěstuje. Je krajně nebezpečná. 

Přemýšlení bolí, někdo by se třeba ještě mohl chtít zamyslet nad jejich rozsudky... 

No, tak když to mají v ceníku (kde, mimochodem, není nic o tom, jestli ověřené nebo neověřené - a soudy mají vydávat z rukou jenom ověřené doklady) - a nehodlaly s tím - dámy - nic dělat, odvolávky na dřívější praxi je nezajímaly, ostatně o ní ani nevěděly - a nikdo je neproškolil - tak jim povídám, že na ně napíšu stížnost. 

S tím nadšeně souhlasily.

Už jenom z toho vidíte, co tam je za bordel - že každý předem ví, že stížnost nic neznamená, vůbec se neřeší, nikdo se jí nebude zabývat, natož aby pro dotyčného měla nějaké důsledky -   pokud na někoho napíšete stížnost, bude s tím nadšeně souhlasit - hlavně že TEĎ  nemusí nic dělat... 

 

No, tak jsem ji napsal. A - naivně, po těch letech zcela jistě, jsem čekal, že aspoň předsedkyně soudu sjedná pořádek. 

Jak vidět, byla to naivita bezbřehá. 

Současní předsedové soudů - to je ostatně kapitola sama pro sebe. Podívejte se v České Lípě na Koťátka - nebo tady na tu blbku, co ani neví, co je základním úředním postupem na soudu při pořízení kopie. V životě o tom neslyšela, nikdo ji neškolil, následně taky nic neumí, natož aby ještě školila ostatní - takže, v důsledku, máte soud plný zjevných idiotů, kde nikdo neví, co má vlastně dělat a co jsou jeho povinnosti. Nikdo nic neřídí, nikdo za nic nezodpovídá, nikdo taky nic neřeší - ale, zato, všichni berou peníze. A ne malé. 

Kdyby měli vysvětlit, za co vlastně, asi by s tím měli velký problém. 

Za loyalitu, by nejspíš museli odpovědět. Tedy - že na nikoho nic neřeknou a na cizí - natož na svou - špatnost nebudou nikoho upozorňovat. 

A to nemluvím o důvodu pořízení kopií - totiž nahlížení do trestního spisu, kde soud sám by měl kopii celého spisu na vyžádání pořídit a obžalovanému zaslat, protože - jak jinak by se asi mohl se spisem seznamovat, že ? 

Když měl soud peníze na kopírování stovek stránek zcela nesouvisejících nesmyslů, tak snad by mohl mít i na to, aby těch asi pět podstatných stránek okopíroval a zaslal zadarmo. 

Současně mi nezbylo, než napsat upozornění MSp, jaký neskutečný - degenerativní - bordel má na soudě v Nymburce, kde ještě před pár lety, když už nic, tak aspoň kopie nebyly problém. 

Dnes už jsou i to. 

Pokud k tomu bude většina veřejnosti i nadále mlčet, budou asi soudy brzy vypadat tak, že soudci budou jen ležet doma na zahradě, tzv. na "home officu" - a posílat rozsudky ze zahrady. K čemu svědci ?? Stejně svědectví nikdo nezohledňuje, pokud se soudu nehodí do krámu. K čemu znalci ? Beztak jsou objednaní jen proto, aby potvrzovali vize soudu. Ti, co by to nedělali, by brzo skončili bez zakázek, a nakonec i v oboru. 

Veřejnost žádám, aby se s tím nesmiřovala. 

Aby se nesmiřovala s ničím, co není jinde normální a na co ostatní nemají nárok. 

Když uvidíte 10 x vyšší cenu než je jinde běžné, tak rozhodně není vysvětlením, že je to tak proto, že  je  to  "v ceníku". Ten ceník buď má svůj smysl - tedy že ta cena je pochopitelně i za ověření - anebo - je to bezdůvodné obohacení. 

A proč by se měly soudy, placené z našich daní, bezdůvodně obohacovat ?? Opět výhradně na náš účet ?? 

_______________________

 

 

 __________

Ověřená soudní kopie z r. 2009 - a poplatek za dvě strany. 

 ____________

_______________

 

 

 

______________-

 

 

 

____________________

____________________

 

 

 

__________________________

__________________________

 

 

 

 

 

 

 

_________________________

_________________________

 

 

 

 

________________________________

________________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-16 14:43
O co má tenhle kašpar starosti... O chod státu rozhodně ne :

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-16 14:45
1,3 milionu stačí (jenom) na 23 stromů ???

Kolik potom má hodnotu naše, letitá práce na alejích, stovkách metrů ?

prazska.drbna.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-16 14:48
Degeneranty hledejte především ve státní správě : Policie a justice jsou jich plné...

medium.seznam.cz/.../...

____________________

A je to venku. Policajt co vláčel dívku za vlasy,
není mimo službu.
Šel na neschopenku.
Který doktor a na jakém základě mu neschopenku napsal?
J:K.
______

Šel na neschopenku ?? Tak to se ještě nejspíš brzy dozvíme, že holka zaútočila na něj a způsobila mu doživotní zranění - tím, že ho kousla do koulí...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-16 14:50
Policista, který tahal dívku za vlasy, už byl v minulosti kázeňsky potrestán


Prej tahal za vlasy ... abych Vás taky, fízlové, "netahal za vlasy" ...nebo za něco jiného ....



Mám jedinou otázku k článku, a bohužel nedoufám, že bych na ni dostal odpověď:

Klečení na hrachu, tejden bez večerníčku, nebo žádnej zákusek k obědu?


LS

__________________


seznamzpravy.cz/.../...

__________________
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-16 17:53
Prý otřesně řádil :

msn.com/.../...

Jestli to nebude ta nejlepší policie na světě, jak o ní furt žvaní ten lokaj Vaňura na ČRo 2.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-16 14:54
Statni sprava - zcela vyjimecne - pochybila

byznys.hn.cz/…nce

byznys.hn.cz/.../

"Závada se nakonec našla na části tratě, kde jsou koleje spojeny postaru takzvanými styky, tedy kde jsou navzájem sešroubované. V dilataci byla značná mezera a jedna kolejnice byla o několik milimetrů výše. Předchozí kontroly čistě v režii státní Správy železnic přitom nic neodhalily."

Tomu se ani nechce věřit, že by státní správa něco přehlédla, něco udělala špatně, někde pochybila a nepřiznala to a kopala kolem sebe a sváděla vinu na jiné? Ne opravdu tomu nevěřím .... v zemi kde je ročně milion exekucí, lidé končí po zásahu justičíní mafie na ulici okradeni o vše bez omluvy a uhrazení škod, kde správní řízení znamena dát na papír od policajta úřední razítko a poslat pokutu vycucanou z prstu bez odůvodnění a důkazů a zákona celníkům .... nenene .. nic takového se nemohlo stát ... s ničím takovým se nikdo z nás ještě nikdy nesetkal ve vztahu ke státní správě ... státní správa nikdy nechybuje, vše dělá dobře a jenom pro dobro občanů, kterých si váží ... pamatujete jeden takovej demokratickej stát, co zaměstnal po té krizi ty lidi v tom zbrojním průmyslu, jak se hezky choval k lidem a dokonce to svoje dobrodiní šířil i v zahraničí a nabízel nebohým chudákům to ubytování spojené s tou hygienou a nikdo podle nich pak už netrpěl...? Tak ktérého nejposlednějšího dělníka označí za viníka a potrestají .. všichni ti kontrolóři vedoucí náměstci mluvčí náměstci náměstků co za svoji velmi odpovědnou a náročnou práci berou statisíce? A to si představte kdyby tam někdo někoho prásknul že ho viděl u trati něco na kolejích dělat ... dopadlo by to jako s panem Kramným ... vlaky sice dále záhadně poškozené ale určitě to byl von ...a všimněte si dále v článku jak pán důležitej vyjádřil k celkové škodě ... vemte si jak se stát chová ve vztahu ke způsobeným škodám k občanům ... třeba pan Wonka (ne opravdu nemám na mysli vymyšleného čokoládovníka)... tu máte 400 stovky za utýrání a umučení k smrti a nevotravujte holoto ...najednou za poškození odpovídá stav povrchu a né řidič, který nepřizpůsobil svoji jízdu a rychlost stavu povrchu komunikace.... najednou si bude někdo účtovat a nárokovat třeba i nové BMW do rodiny protože to jistě má přímou souvislost s tím malým poškozením pár koleček u vlaků, které jde opravit a kdy tato kola byla dávno nejspíše dosti ojetá a kdovíkolik souprav tam bylo naschvál možná nevíme posláno, aby to třeba teoreticky vypadalo, že se to stalo právě v tomto místě a né přirozeným opotřebením .......
LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-17 11:20
Neuplyne den, aby s policií nebyly vážné problémy :

Hrozil, že si něco udělá - policie to udělala za něj :

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.