Nová generace soudců

vyžaduje i nová opatření. 

Dopis ministerstvu (a ministru) spravedlnosti. 

 ___________

 

___________

 _______________

 

 

________________

 

___________________

 

____________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

___________________________

___________________________

 Řešení neexistujících usnesení - vizitka současné generace soudců : 

 

 

 

_________________________________

_________________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-17 15:30
Máte tam pregnantní obraty. Na druhou stranu i občas nešikovné generalizace, které to podání trochu sráží (např. že stávající systém neumí nic jiného než produkovat tyhle zcela nefunkční panenky - ačkoli to je jen jeden z prvků, kterými se stávající systém vyznačuje /dle toho podání/)...
Vnímám to podobně, i když trochu s odstupem, to "soudcovské řemeslo" je celkem náročné na techniku a procedury (zejména v trestním právu). Takže oni moc ani nemají prostor nalézat právo a spravedlnost, ale soustředí se na to, si ten případ řádně a nenapadnutelně zúřadovat. Těží z toho, že ne každý účastník řízení je znalý a z toho, že advokáti jsou servilní k systému a nebdělí (své peníze dostanou za jakýkoli výsledek řízení). K tomu zúřadování věci - systém schopen/ochoten kárně stíhat soudce za to, že projel o dvě hodiny lhůtu a protáhl neoprávněné omezení osoby na svobodě (což je jistě závažné), ale hledisko kvalitativní (účelová /vadná/ a tendenční rozhodnutí) systém kárně postihovat neumí, neboť "soudní nezávislost".
Soudci mají vybudované mechanismy (každý má svůj jiný), jak nepřiznaně a nepoznaně krátit účastníky řízení na jejich procesních právech, aby pak neuspěli ani na odvolání a ani u ÚS, protože se jim řekne, že možnost výkonu svých práv měli, ale u obecných soudů "nevyužili". Soudní moc má vybudované mechanismy, kterými umí vyrušit (neuralizovat) i zcela zjevně oprávněné nároky poškozených. A opět je to neprůstřelné, ani u ESLP, ani u PČR.
Další kapitolou jsou ti systémově servilní advokáti, kteří také krátí procesní práva svých klientů a poškozují je opět zcela beztrestně, protože "nejsou odpovědní za výsledek soudního řízení".
Ono se tomu všemu v průběhu řízení bránit dá, ale znamená to hodně úsilí a času, a když se někdo obhajuje sám, ani to vše nemůže postíhat pořešit. Nevíc by se tímto neřešila věc sama, ale jen věc prováděcí proces a plná realizace práv. To pak jsou soudci nervní a brání tomu, a tím se vracíme kruhem zpátky k upírání realizace plných procesních práv. Kdy pak řeknou, že si účastník za neúspěch může sám, ptž neudělal a nevyužil vše, co měl.
Právo a zákony jsou již tak přebubřelé, že se v nich nevyznají ani oni sami, a každý další pokus regulace vede k entropii. V té přebubřelosti zákonů si pak lze vybrat a souzenou věc ohnout dle svého záměru a potřeb, to samé platí pro libovůli při procesu dokazování. Ta šílená a až směšná ekvilibristika je vidět u vyšších soudů a ÚS. To jsou oslí můstky, ohnutiny.
Takže já za tím, že to nefunguje, nevidím pouze jen osobní zlovolnost či tupost těch rozhodujících soudních osob, ale i ten celý pokřivený systém, prostý jakékoli kontroly zvenčí, resp. kontrola je jen iluzorní. Jejich kleintelismus, stavovskou soudržnost a sounáležitost...
Každopádně toto znaky právního státu skutečně není. A není ani politická vůle to změnit.
________________

No, to tam přece píšu několikrát - že to není vada jedinců, ale systému, který je produkuje.

Politická vůle - bude, až bude tlak. Dokud je to všem jedno, jen těch pár chudáků, co to odneslo, si neví rady - tak se nic nezmění, a řeknou jim, že si za to můžou sami.
Nefunkční kontrola vnitřní, neexistující kontrola zvenčí... Přece nám někdo nebude zasahovat do "nezávislé" justice, že ?
Bohužel pod ten pojem se dá schovat kdejaká křivárna.
Ale podstatou je vědomí veřejnosti. Že je to dnes špatně a že to jde změnit, když se ovšem chce.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-17 17:30
Jirko,
problém jsi vykreslil tak pregnantně, že by to nikdo druhý nenapodobil .
Háček je jen v tom, zda oslovený bude chtít rozumět - protože příkladů bordelu dáváš na výběr.
Je taky možné neodpovědět .
Tak uvidíme

F
0 # Tomáš Jadlovský 2024-03-18 04:30
Srovnání české rádobyprofesionální a americké laické spravedlnosti. Všude se najdou policejní podvodníci, kteří rádi překračují pravomoci a terorizují občany za nějakou kravinu. Ale v Americe za to porota přiřkne slušné odškodnění. U nás by tito lidé nedostali vůbec nic, soudy by kryly policii, bránily by státní pokladnu, v nejlepším případě by dali pár drobných s tím, že se vlastně nic moc nestalo, bydlet kde měli a přežili to.
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-18 18:31
Zdeněk Sovák :

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-18 18:32
Jménem zákona - na operační sál :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-20 17:26
To budou ti prověření pracovníci soudů...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-20 17:27
"na pět měsíců do vězení. Ve středu ho tam poslal zdejší okresní soud za opakované porušování zákazu řízení motorových vozidel."


„Závažnost jednání obžalovaného je snížena tím, že neporušil žádné dopravní předpisy, nebyl pod vlivem alkoholu nebo drog a nedošlo ani k žádné dopravní nehodě. Pobyt ve výkonu trestu by mohl přispět k jeho nápravě,“ dodala soudkyně.

www.novinky.cz/…869

novinky.cz/.../...


Jakože si odsedí natvrdo ve vězení trest a začne před jízdou chlastat a bude porušovat dopravní předpisy? Jako by porušování zákazů a příkazů nějakého soudce nebo fízla vzrušovalo .. porušují kde co a vůbec jim to nevadí včetně úředního rozhodnutí jakým je opakovaně zveřejněný judikát vydaný soudem, dávající za pravdu obviněným při výkladu zákona, o kterém vědí nebo mají soudci vědět a mají jej respektovat.......to se najednou mařenka vytrácí že...

LS

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.