Probuzená dcera

a naježená mafie... Vyškovská. 

Milanova smrt se stává výmluvným obrázkem celého zkorumpovaného města a jeho mocných. 

V souvislosti se smrtí Milana Orálka, dostal jsem dnes dopoledne (už to je zajímavé - odkdy úřaduje policie v sobotu ??) poměrně zajímavý mail. Od policajtů. 

Prý vyšetřují Milanovu smrt - a prý se přihlásila dcera (najednou dostala zájem... ???) a že v pondělí (8.4.) bude organizovat pohřeb ona. Když ho předtím odmítala. 

Je to krajně zvláštní a nadmíru podezřelá reakce z mnoha pohledů. 

Na vyškovskou policii jsem se sice s dotazem, a to hned v počátku, obrátil, co o Milanově smrti ví - ale prostě neodpověděli (i to je mimochodem zvláštní). Až dnes, tedy po skoro °10-ti dnech. A hlavně poté, co se z celé záležitosti začíná stávat minimálně celoměstská záležitost - a nemalá ostuda. Tamních poměrů všeobecně. 

Zopakujme si dosavadní vývoj : 

  • Původní stav byl ten, že Milan umřel skoro jako bezdomovec, nikoho nemá, nikdo o něj nejeví zájem. Ani dcera ne. Takže - sociální pohřeb. Rychle a beze svědků. Bez parte a oznámení. A hlavně bez pozornosti veřejnosti. 
  • Načež vstupujeme - zcela neplánovaně - na scénu my. Tedy, naše sdružení. Jak se zájmem, tak s nabídkou, že pokud nikdo, tak my o zesnulého stojíme a pohřeb mu zorganizujeme.
  • Navazuje pohřební služba Hnátek. Chová se jako prase, vydírá nás a předkládá nesplnitelné požadavky, zcela odlišné od původní dohody -  a na první pohled se zdá, že je za tím výhradně chamtivost a hamižnost. Ale - nemusí to být jen ta. 
  • Zkušenost mi říká, že pokud se někdo takto chová - a současně dále podniká (běžný podnikatel by dávno zkrachoval) - má za sebou mocné krytí. Jinak by si to prostě nikdo nedovolil. 
  • Hnátkovo vydírání je odmítnuto, zveřejněno - a rozšířeno. Hlavně na městský, ale i jiné úřady (+ nevím, kam to kdo ještě poslal)
  • Už druhý den reaguje - nikoliv třeba město, nebo starosta - že by se třeba omluvil za fungování takovýchto  vyděračů v tak citlivé oblasti v jejich městě - ale policie. Najednou si vzpomene na 10 dnů starý mail - a sděluje, že věc šetří a že pohřeb bude organizovat dcera (která už předtím prohlásila, že na otce kašle a nic organizovat nechce a nebude). Kdopak asi dokázal - během jediného dne - tohle vymyslet, dceru přesvědčit (nebo zastrašit), aby o pohřeb projevila zájem ? 
  • Do toho se začnou ozývat mnozí známí, ale i příbuzní, kteří se o smrti zesnulého dozvěděli výhradně z našeho parte (byť dnes s neplatnými údaji o pohřbu) - jak jsou šokováni jak smrtí zesnulého, tak i okolnostmi, které nastaly po jeho úmrtí. A začnou na světlo vycházet velice zajímavé - a hlavně podezřelé - symptomy : jako třeba - že prý měl Milan zakázán přístup do městské knihovny, kam jinak dřív rád a často chodil a s personálem se dobře znal a dobře vycházel - a pokud to nebude personál respektovat, tak že knihovna nedostane od města ani korunu na opravy (třeba výměnu oken), - že prý tento zákaz zinscenoval předseda místního soudu Vylam, který zavolal starostovi - a ten to v knihovně zařídil - že údajně tentýž předseda soudu stál za tím, že Milanovi odpojili oba mobilní telefony - takže zůstal bez spojení. 
  • Do toho přidejme zvětšující se rozpory kolem jeho úmrtí přímo, kdy třeba pohřební služba uvádí 22.3., ale svědci potvrzují, že na Milana se nemohli dozvonit už 17.3. a že tedy musel zemřít daleko dřív. Čemuž současně odpovídá i stupeň rozkladu, o kterém pohřební služba hovoří jako o značně pokročilém, což datum 22.3. zcela vylučuje. Kdo má asi zájem na tom, aby se zfalšovalo datum úmrtí a proč ? To už začíná zavánět i možností, že to nebyla až tak běžná a poklidná smrt, už vzhledem k postavení lidí, kterým Milan zjevně vadil a snažili se ho eliminovat minimálně z veřejného života. 
  • Milan prý současně před několika svědky prohlašoval, že pokud se mu něco stane, odkazuje všechno našemu sdružení. Neděláme si iluze, že by se jednalo o bůhvíjak závratný majetek, spíš jen nějaký mobil a fotoaparát nebo kamera jako maximum + věci ryze osobní potřeby - ale o ty asi nejde. Spíše jde o informace na nich a na dalších nosičích, jež by prý mohly ohrozit četné mocné, soudce v konkurzní mafii pak především. No - to už by možná důvod zbavit se ho, a nejen z knihovny, byl, ne ? 

Zkrátka : Svědci opakovaně potvrzují, že Milan asi hodně vadil hodně mocným. Celému soudu zcela jistě a následně pak také městskému úřadu, který je se soudem jedna ruka. A s nimi, samozřejmě a následně, policie - jak státní, tak městská. 

 

Někteří ze svědků mi sdělovali, že poté, co vidí, co se stalo s Milanem, začínají mít strach o sebe a své rodiny. 

 

Pokud jde o pohřební službu Hnátek : Nenašel se dosud nikdo z místních, kdo by na její adresu řekl jediné slušné slovo. Všichni tam prý ví, že majitel je grázl. a že kdo může, zařídí si pohřeb jinde. Byť nejbližší je až ve Slavkově nebo Nezamyslicích. Nebo v Kroměříži. Jestliže to tak je - jak je možné, že tahle firma funguje dál ?? 

Je to možné takhle (a dosud proběhnuvší reakce úřadů do toho přesně zapadají) : Hnátek platí pronájem obřadní síně městu - prý - cca 7 tisíc. Měsíčně. Současně si 7 tisíc účtuje na každém pohřbu. Těch zvládne během týdne - řekněme ve třech dnech - po pěti pohřbech - cca 15. Z každého pohřbu nejen 7 tisíc za nájem, ale i dalších 20 za jeho krajně pochybné služby. 

Ergo - za měsíc vydělá statisíce. Něco z nich "rozpustí" na městském úřadu, kterému patří obřadní síň - aby mu nedělal problémy, všechny případné stížnosti házel do koše - a hlavně ho nechal dál provozovat městský majetek. 

Kdo na to doplácí - je zjevné : Hnátkovi zákazníci. Tedy občané Vyškova a okolí jako celek. Prý je Hnátek jediný, alespoň ve Vyškově - a tak nemají na výběr. 

To, že po stížnostech na Hnátka se ozve rovnou policie, která v mezičase, během jediného dne,  dokázala "probrat a umravnit" dceru - a tím se pokusila vyloučit K 213 z organizace pohřbu - svědčí o jasném propojení : Hnátek - městský úřad - policie. 

NO, a pokud zesnulý vadil soudu a sám jeho předseda se minimálně snažil o jeho izolaci - tak tady máme chybějícího hráče do mariáše. 

Podle soudu tancuje státní zastupitelství, podle státního zastupitelství zase policie. 

Jak to do sebe krásně zapadá, že ?? Konečně, tohle "funkční spojení" - evidentních grázlů - známe dobře i z Nymburka. Akorát tady ještě nestačili zapojit do holportu pohřební službu. Holt, ještě mají - oproti pokročilejšímu mafiánskému Vyškovu - reservy. 

Už teď to tedy vypadá, že hlavní záměr vyškovské mafie - v tichosti Milana uklidit a odklidit - nevyšel. V tichosti už to rozhodně nebude. 

Naopak. Začíná se zdát, že  naopak - z toho brzy bude minimálně celoměstská událost. 

Ať už byla Milanova smrt jakákoliv, myslím, že už teď by byl s jejími - zatím částečnými - výsledky spokojen : Jak posloužila veřejnosti - rozkrýt situaci kolem - a - konečně - i jeho dceři. Která se dokonce dozvěděla, že má otce - a že by se o něj měla i postarat. 

_________________________

Dnešní mail od policajtů : 

Dobrý den, k Vaší žádosti o informace Vám sděluji, že  zdejší součást Obvodního oddělení Policie ČR Vyškov provádí šetření ve věci úmrtí pana Milana Orálka, vedeného pod Č.j.KRPB-63235/…216. O úmrtí otce tel. vyrozuměna (dle evidence obyvatel) jediná dcera zemřelého Kateřina Doležalová Chalupová, (můžete ji kontaktovat na tel. ....., nebo na e-mail ........This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.), která podle svých slov bude dne 8.4.2024 na MěÚ Ivanovice na Hané, domlouvat  pohřební náležitosti.

 

_________________________________

_________________________________

 

 

 

 

______________________________________

______________________________________

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-04-07 10:00
Jak jsem byl řekl : špunt vyplouvá na svou těžkou cestu ...
F.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-04-07 10:03
Vyškovské politické mimikry
Ve Vyškově na radnici platí pořád osvědčené bolševické: kdo není s námi, je proti nám.
Pěkně se bratří odésaci, stánkaři a černoprdelníci s babišovci, doplněni o údajné nezávislé.

Tak tady máte ty fešandy:

vyskovsky.denik.cz/…tml.

vyskovsky.denik.cz/.../...

LN

________________

Tu Karin už vyštvali, prý jim údajně šlapala na paty a zjišťovala, kdo za co bere provize a nakonec na některé podala trestní oznámení. No - a to se samozřejmě nepromíjí... Tak když byla pár dnů pryč, udělali prý palácový převrat, takže až se vrátila do práce, zjistila, že už není starostkou...

Není jednoduché být starostou mafiánského města. Nesmíte v tom zůstat sám...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-04-07 10:05
Když matka ničí své dítě :

helenavlachova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=815385


Jedno takové zničené dítě má teď prý organizovat pohřeb - když to týden předtím odmítalo.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-04-07 10:07
Má propojeni na fizlarny


k213.cz/…era

www.k213.cz/JOOMLA/4064-probuzena-dcera

A kdo myslíte že na těch úřadech sedí? Nějaký niemand ze soukromého sektoru co se k úřadování dostal poctivou prací? Znáte vyhledávač a zveřejňování bakalářských a diplomových prací? Víte že na koho kliknu s tím jeho titulem na úřadě do vyhledávače, a chová se jako dobytek, tak má vždy titul kterým se tak rád honosí z fízlácké školy, či na tom spoluparacoval s fízlama, tam má uvedeno?

Tedy buď výsluhovej fízl, nebo někdo komu se nechtělo dělat testy fyzičky a šel rovnou na ouřad škodit a na výsluhy si nepočkal.... Proč si myslíte že tak rádi dělají fízlové ty správní řízení tím že něco nakydají do nějakého spisu a nadšeně s tím běží rovnou na úřad do správního řízení a nemusí se ani dohadovat o důkazech a pokusem o pokutu na místě? Jak si myslíte že zničili zdraví rodinné vztahy finance a pověst mě, když jim to před veřejným soudem prostě nevyšlo a normálně jsem zveřejnil pár důkazů jejich zločinů v rámci toho jejich slavného soudního řízení kde na mě kydali špínu a nakydali ji na sebe nakonec? Slušnej člověk nefízl ví co jsou fízlové zač. a každej šanon. co by mu tam na úřad donesl fízl. by hodil rovnou do koše ....

Mimochodem se tu řeší nějaké střílení tuším od Vánoc byly toho plné noviny .. neslyšel o tom někdo něco z ovcí s nulovou pamětí, a že se mělo zveřejnit jak to celé dopadlo to vyšetřování údajného jednoho údajného studenta co si údajně mohl v dnešní době půjčit jen tak meloun a jít nakoupit jen tak útočné kvéry jako by nic což je jistě zcela běžná věc a normálně každý má možnost bez příjmu a peněz při škole zajít do banky ta mu na stůl vysází jen tak meloun.... celej ten pohádka skončila jak byla prezentována ... tedy smrdí to jako každej fízl na sto honů ... vrtěti psem hadr ... a pohřební služby se ve ŽnS taky řešil ia řeší a řešit budou do nekonečna .. .stejně jako se řešil bejvalej předseda soudu tak dlouho až to vyšumělo a byl sproštěn obžaloby jen tak jako, že najednou je to prej přestupek a nikdo za nic nenese odpovědnost holoto zaplať ....čím to že se přestupek z údajného Tč stává po uplynutí jednou vyřčené podmínky a nikomu to dodnes nepřijde vůbec divné jak často se to děje, že to je podvod a zneužití pravomocí kdy si justice prosadí svoje i v rozporu s konečným rozsudkem ...

LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-04-07 10:13
Slovenské volby :

Aniž bych se o ně zajímal, tak jen z toho, co jsem mimoděk zahlíd´ - se dá říci, že buranizace Slovenska, kvůli které se rozpadla federace (viz volby 1992 - kdo si je pamatujete, prozápadní Česko, provýchodní Slovensko s Mečiarem v čele) se jenom potvrdila a nic se na ní nezměnilo.
Znamená to, že až Putin dobude Ukrajinu, stojí na moravských hranicích.
Odvěká hranice mezi východem a západem, uměle překonaná Československem, se zase jenom potvrdila.
Stejně jako nepoučitelnost lidstva. Kdysi usmiřovali Hitlera, s tím, že bude hodnej, když se mu dá to a to - teď, zbabělci, usmiřují Putina, že snad dá pokoj, když se mu dá to a to.... Nedá samozřejmě nikdy. Za všechno hovoří Medveďovovo prohlášení, že "Rusko nemá hranice". Tedy si je stanovuje vždy znovu a znovu - podle toho, kam ta jejich ozbrojená banda zrovna stačila dojít.

Stran Česka se obávám jen toho, že se ta prozápadní orientace nějak silně nepovedla - viz tady probíraný Vyškov, a můžete vzít libovolné město, kde chcete.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-04-07 10:16
Sebepochvalné vytržení a opakování nabiflovaných klišé :

hlidacipes.org/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-04-07 10:19
Zbabela vyfetovana deviantni svoloc opet v akci

www.novinky.cz/…817

novinky.cz/.../...


Policista, který přišel v civilu, se podle něj opil, popral a napadl několik lidí, oháněl se údajně služebním průkazem.

Odebrat průkazy, nechť se každý soudruh prokazuje svojí občankou lidem s plným jménem fotkou a bydlištěm, kam si může občanský výbor a lidový soud zajít pro pachatele ve dne v noci .... potom dají pokoj, zbabělci schovaní za placky ...

LS
______________________


Opravdu není jediný den, kdy by fízli nekradli, neloupili, ani nikoho nepřepadli ??
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-04-07 18:59
Ten funebrák Hnátek,
bude pěknej spratek.
Zkřížené hnáty,
morálkou sráč,
prostě na poslední cestě doprovází vyděrač.
Nenajdeš u něho cti,
stejný spratek,
jako majitel chrudimské pohřební služby Vostrovský.
J.K.
______________

Tak to přesně bude. Dnes jsme zkoušeli kontaktovat dceru na kontaktech, co nám dali fízli - samozřejmě, naprosto nepoužitelnej spratek, telefony nebere nebo se zapírá, tvrdíc, že jde o omyl - omylem je především ona a to, že by snad měla organizovat nějaký pohřeb. Není toho vůbec schopna, typický produkt feministické opatrovnické justice - nesamostatná, neschopná, zvyklá jen brát a kopírovat, co jí řekne maminka, když jí nic neřekne, neví, co má dělat. Milan dobře věděl, proč tím pověřil naše sdružení. A my to taky uděláme.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.