Půl roku vlády mimoňů: I motyka někdy spustí...

 

Mimon_s_estebakem

Mimoň s estébákem: Symboly neradostné současnosti.

Objevující se hodnocení v médiích ohledně uplynuvšího půl roku existence Sobotkovy vlády, zejména pak rozšafná hodnocení rádobymoudrého starce s hůlčičkou, presidenta Zemana, vyvolávají akorát hořký úsměv na tváři jinak zdánlivě bezmocných.

Přemýšlím, jakou školu asi tak mohl Zeman studovat a v jakém oboru mohl být tak geniálním odborníkem (= prognostikem), když zjevně neví ani to, že ekonomické procesy rozhodně neprobíhají - a ani se nevyvíjejí - ze dne na den, ale rozumná opatření k pobídnutí hospodářství se obvykle projevují nejdříve po roce, spíše však po dvou, po třech.

Tvrzení, že vzestup ekonomiky, navíc velmi opatrný a velmi nejistý, je zásluhou momentálně vládnuvších mimoňů, není ani na úrovni Horáčka ze třetí B. A ten o tom něco jistě věděl...

I slepý občas zakopne v lese o hříbek, i na toho největšího vola občas může usednout kapka štěstí - co předtím chodilo jen dokola - a tak se i mohlo stát, že tahle parta absolutních neználků a neschopných pavědců se mohla přinatrefit zrovna k okamžiku, kdy ekonomika - jsouc léta dole - přeci jen začala konečně růst, byť o mizivé desetiny procenta a ještě velmi nejistě.

Konečně, stavbu domu, nákup pozemku, rozjezd firmy, nelze odkládat do nekonečna, stejně jako nezbytné opravy chátrajícího státního - i soukromého majetku.

Současná vláda na tom nemá zásluhu pražádnou, konečně, ani se vcelku není čím chlubit, už při bližším pohledu je každému ekonomovi jasné, že se jedná o změnu nepodstatnou - odpovídající dlouhodobému útlumu, a nikoliv výsledkům rozumně hospodařícího státu či restrukturalizaci ekonomiky.

Od Sobotkovy vlády rozumní lidé nic neočekávali - a v tomto směru také nebyli a nemohli být zklamáni, neboť tahle vláda nic nepředvedla, a samozřejmě ani nikdy nepředvede. Protože na to prostě - jak se lidově říká - nemá. A to po žádné stránce.

O Spravedlnosti jsme už psali, o estébáku Babišovi a jeho skvělých spolupracovnících jakbysmet, jediné, co snad ještě nebylo zmíněno, jsou tolik citované dopady sankcí vůči Putinovskému Rusku.

Přiznám se, že mě šokuje, kolik lidí by za pár korun prodalo i vlastní babičku, natož pak takové jim zjevně nic neříkající hodnoty jako svobodu, státní suverenitu či evropskou kulturu. Sloužili by třeba Číňanům, Mongolům, medvědům či syslům - jen když za to budou prachy - a o ničem jiném v televizi ani neslyšíte.

Je to táž mentalita, která vedla české dělníky do vybombardovaných továren na konci války (kdy už to jejich němečtí šéfové dávno vzdali a prostě - zavřeli krám), jen aby ještě dostali trochu přídělů navíc - a že dělají tanky pro Němce, kteří s nimi už zítra budou najíždět do jejich žen a dětí, jim bylo srdečně fuk.

Každá válka něco stojí, každé sankce něco stojí - a každý odpor něco stojí. A každý si může svobodně vybrat: Jestli ho bude klást - anebo nechá usurpátory všechno zchlamstnout bez boje a bez odporu.

A ty, kdo nejsou ochotni nic obětovat a všechno přepočítávají na peníze, těch je mi líto nejvíc. Protože také o nejvíc přijdou.

Pohrdat jimi budou už jejich vlastní děti, a to zcela jistě ještě za jejich života. Frown

V předvečer výročí 21. srpna to jistě není vůbec od věci připomenout.

____________________

lehka_viroza

 

____________________

Stydim_se

____________________

Abychom snad nezůstali nikomu nic dlužni, nutno doplnit, že při pohledu na - dnes opoziční - politiky a poslance ODS člověk snadno pochopí, že nejsou v opozici náhodou a že ta zmíněná morální devastace tohoto státu má kořeny především u nich - stejně jako jinak nepochopitelné sympatie části veřejnosti k Putinovskému Rusku a antipatie k západní Evropě a Americe, jež ještě v Listopadu byly pro naprostou většinu zářným a žádoucím cílem snažení a nedostižným vzorem. 

Když slyším třeba "věčného poslance" Marka Bendu, jak tvrdí, že absolutní zákaz kouření je nesmysl, neboť "si to vyřeší trh sám", tak si říkám: Hochu, buďto jsi úplně blbej - a Tvůj táta by se propad hanbou, kdyby Tě dnes viděl - anebo Ti z Tabačky v Kutné Hoře posílají denně aspoň mercedes plný zlata, protože jinak by si tyhle žvásty, za které by se dnes styděl už i "volnotržista" Klaus, v životě nemohl vypustit z huby... Frown

_____________________

Jeden "výsledek" vlády mimoňů mě přec napadá: Dráhy si stěžují na neuvěřitelný počet sebevrahů a vůbec lidí, kteří jenom za prvního půl roku skončili pod vlakem. Prý je to díky hezkému počasí, takže lidi chodí podél trati častějc. Jedním dechem ale dodávají, že 80% těch mrtvých nejsou žádní výletníci, ale sebevrazi, kteří se jdou nechat zabít na trať programově.

Na ty by mělo mít hezké počasí přesně opačný vliv, ne?

Takže pokud někdo hledá výsledky vlády mimoňů, právě  ZDE by je najít skutečně mohl...

Lidé vidí, že ať volí co volí, je to čím dál horší, mnozí pak propadají deziluzi o tom, že jim není pomoci a že nic nemá smysl a cenu. Frown

Úřady se  k nim chovají naprosto hovadsky - viz čtvrt milionu pokuty majitelce krámku, vydělávajícího tak sotva na kafe, za to, že ji na chvíli zaskočil v krámu syn, když si šla zamíchat omáčku na plotnu...

Co k tomu dodat?

Že pak není divu, že dráhy nestačí smetat výsledky "práce" této vlády do igelitových pytlů...Cry

 

______________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.