Další střídavka nařízena. V Chrudimi.

Chrudimský soud dnešního dne rozhodl o návrhu otce na nařízení střídavé péče o nezletilou - 4-letou - dceru, a to tak, že ji - podle návrhu - nařídil.

Stalo se tak i přes odpor matky, a samozřejmě jejího právního zástupce, Tomáše Plavce, který se omezil hlavně na útoky na zástupce otce, odborové sdružení SPRAVEDLNOST, potažmo jeho zmocněnce, předsedu K 213 - ovšem marně, i soudce sám jeho útoky rychle zarazil s tím, že pokud se zástupce matky snaží dokázat, že otec není řádně zastoupen, tak má prostě smůlu, protože otec řádně zastoupen je a zpochybnění oprávnění odborového sdružení zastupovat své členy nepřipadá - po nálezu Nejvyššího soudu v tomto směru - do úvahy.

Obhajoba matky se omezila na dosti ubohou snahu po odvetě - tím, že si okamžitě podala návrh na zvýšení - už tak dosti vysokého -  výživného a následně pak "nabízela", že ho stáhne, pokud otec také stáhne svůj návrh na střídavou péči. To samozřejmě nepřipadalo v úvahu.

Právník matky šokoval hned v úvodu několika poměrně raritními pikantnostmi, jako například když vážně tvrdil, že projednání věci brání překážka věci rozsouzené, protože v téže věci byl vydán rozsudek - dohodou rodičů - ani ne před rokem.

O tom, že opatrovnické kauzy nejsou ukončeny - do 18-ti let věku dítěte - nikdy, musel právníka poučit až soud.

Celkově lze konstatovat, že platí obecně nepřímá úměra v tom smyslu, že čím slabší je právník protistrany, tím usilovnější je jeho snaha útočit na zastoupení odborovým sdružením a všemožně ho zesměšňovat a dehonestovat.

Mimochodem, i tento - právnický - výkon připomněl, jak je existence tohoto sdružení důležitá a jeho zastupování u soudů nenahraditelné, protože současná advokacie prostě nemá advokáty připravené na opatrovnické kauzy, zastupování těchto kauz jednoduše neumí, protože je na to nikdo nevzdělává a neškolí - a zjevně se tento stav nijak nelepší, spíše naopak.

Rodiče pak u soudů nemá kdo kvalitně zastoupit a jsou tak vydáni na milost a nemilost vůli soudů jako takových, vůli, jež se často mění ve zlovůli, zejména pokud jde o otce.

Matka dítěte sama nedokázala nijak věrohodně vysvětlit, proč by jí vlastně střídavá péče měla vadit nebo proč s ní nesouhlasí - prý má otec dosti široký styk, a to mu musí stačit - rovnost rodičů v praxi byl pro ni pojem zjevně nepředstavitelný a nepochopitelný.

Z dokazování pak vyplynulo, že matka dítěte se svým novým manželem staví novostavbu, vzali si na ni nemalou hypotéku - a tu teprve nyní začínají splácet - a tak se zdá, že strach z případného snížení či dokonce ztráty výživného byl pro matku tím hlavním motivem.

Nutno zdůraznit, že proti nařízení střídavé péče se postavil i OSPOD, ač ani ten nedokázal své stanovisko nijak rozumně zdůvodnit - prostě si ji nepřeje, protože prý není v zájmu dítěte - a basta. Přitom je ještě dobře zdůraznit, že bydliště rodičů je od sebe sotva půl kilometru, takže problémy s docházkou do školky či školy zjevně odpadají a dítě může od obou rodičů navštěvovat školu jedinou bez sebemenších omezení.

Soud nakonec uznal argumentaci zástupce otce, že předpoklady pro střídavou péči jsou zde ideálně splněny a není nač čekat, nebo proč otálet, otec na ni má prostě nárok a projevil-li o ni zájem, je na soudu, aby ji nařídil. A - taky - basta, protože k tomu, aby byla nařízena,  ani zákon, ani platné nálezy Ústavního soudu nic jiného nevyžadují.

Připomeňme, že dnešní rozsudek z Chrudimi byl - mj. - vybojován i předchozími několika případy, kdy jednou bylo dokonce rozhodnuto pro výhradní péči otce - a ta se osvědčila a dodnes dobře funguje - a že cílený vodopád přesvědčivých argumentů nelze ani u přednastavených soudů dlouhodobě ignorovat.

Je totiž především na soudech, které jako jediné jsou nositeli konečného rozhodnutí, aby tyto - pro naše orgány netradiční - postupy prostě zavedly, prosadily a nařídily, když zjevně jsou v zájmu dítěte, všude jinde se osvědčily a není proto sebemenšího důvodu, proč by se neměly osvědčit i u nás...

Věříme, že i tento - chrudimský - případ bude jen dalším v sérii nových rozhodnutí ve prospěch dětí, proti vžilým a přežilým stereotypům a návykům, dětem jednoznačně škodlivým...

________________

________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-11 19:57
Blahopřeji !!

Obvyklá finta, jak zbavit tátu kvalitního zastoupení. To známe už z Plzně.  O. :sad:
0 # Tomáš Jadlovský 2017-04-12 09:00
Chudinky soudci nemají na tržní nájemné. Piráti jsou sympatická strana, že se v tom začali vrtat. seznam.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-12 10:25
To je ta vrozená chamtivost !! To je jako rakovina - žere a žere, až se charakter osoby rozpadne docela. :sad:

Mimochodem, taky názorná ukázka, jak si režim tyhle hajzlíky a jejich "nezávislost" kupuje, aby pak byli ke všemu svolní... Což taky většinou jsou.

Sami samozřejmě dobře ví, že to jsou křivé rozsudky - ale jen aby mohli hrabat dál, tak je budou klidně vydávat a pravdu potlačovat, jak se dá. Zaplacení grázlové, ne soudci. Grázlové, co s výkonem povolání, natož spravedlnosti nemají nic společného.

Soudce - to není povolání, to je poslání. Jediným kritériem pro jeho výběr a úspěšný výkon je poctivá, vytrvalá a neúplatná snaha prosadit spravedlnost, pochopitelně především proti mocným (proti bezmocným to není žádný problém, sami ji hledají).

A teď se otevřeně zeptejme (jak se říká : Položme se na otázku) - kolik ze současných soudců by tímto jediným kritériem skutečně úspěšně mohlo projít ?!!! :eek:
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-12 10:19
Velké uznání ! :-)

Známe i z Č.Budějovic - tady jsou stejné sociopatky - jak přes kopírák .

+F+
0 # Saxána 2017-04-12 14:43
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-12 16:24
Státní zástupci čelí politickým tlakům, říká nový šéf Unie státních zástupců

rozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-12 16:29
Ukradli mu laptop, sám čelí žalobě. Soud musí rozhodnout znovu

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-13 08:46
Kontrolorka unijních miliard kritizuje Babiše: kvůli jeho střetu zájmů přicházíte o peníze

info.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-13 08:47
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-13 13:20
Prý tam pojedou experti bLázna a Koudelka s Lněničkou :-)

Pošlete své experty, reaguje Británie na nótu v kauze zavražděného Čecha

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Kedul 2017-04-13 14:21
Kam by jezdily? To odsoudi v tichosti doma a vydaji evropsky zatykac .... kdyz to slo u Kramneho vubec nebyt na miste cinu a odsoudit podle falesnych posudku a upravovanych fotek tak proc by to neslo ted .... odsoudit cizince je sice novinka ale nasi prukopnici trestniho "prava" zvednou zase latku o neco vys ... prece se nebudou omezovat jenom na malou CR kdyz jich ted bude zase o neco vic ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-13 13:26
Policie stíhá propagaci nacismu, obviněnou může být matka hledané Michaely

usti.idnes.cz/.../...

aplikace.policie.cz/.../...
0 # Kedul 2017-04-13 14:25
Quoting Ing. Jiří Fiala:
Policie stíhá propagaci nacismu, obviněnou může být matka hledané Michaely


To vite otcin uz se zabil a neni koho dal setrit takze aby "prace" nestala a treba si matka za nejakou dobu na spatnou "praci" treba nestezovala tak ji radeji obvinime at ji to ani nenapadne...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-01 12:52
Ohledně Ústí vřele doporučuji následující dokument - zdaleka nejen o ústeckém mostě :

ceskatelevize.cz/.../...

Zaujalo mne například, že Ústí je město s nejnižší úrovní vzdělání mezi krajskými městy... (viz úvodní titulky - stojí za vidění !!)

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.