SZR - stále Terra Intacta

Bez patřičného vzdělání se justice sotva posune kdy dál. 

Když se někdo nenaučí sčítat a odčítat, těžko čekat, že sám od sebe najednou bude umět násobit a dělit. 

Soudy, přestože to mají běžně řešit a denně se s tím setkávají, zjevně stále neví, co to je SZR a co ne - a pokud je, jak se má léčit. Bodejť by to věděly, když se to nikde neučí - především pak na právech ne - a v současnosti je to z těch oficiálních ani nemá kdo naučit - protože to obvykle sami neznají. Myslím psychology. 

K napsání těchto řádek mě samozřejmě inspiruje jak dnešní Den otců, protože těch se to především týká, tak také níže uvedený příspěvek : 

 

V ústavu dítě cestu k otci nenajde, míní soud - Novinky

 

A tak se v této problematice pořád plácají, jak naivní prvňáčci - a působí, tu větší, tu menší škody... 

Samozřejmě, bez správné diagnozy nelze napsat ani správnou medikaci, to dá rozum. Organismu to pak spíš uškodí než prospěje - a hlavně : Diskredituje to celou tuto diagnostiku i s popisem léčby - tak, aby se tomu soudy i nadále co nejvíce vyhýbaly. 

Přitom, pokud se o SZR skutečně jedná, jiné léčby není, za tím si stojím a ověřila to mnohaletá a mnohačetná zahraniční praxe (u nás mi to připadá jako u křováků - je až neuvěřitelné, s jakým stupněm programové ignorace se může jistý jev setkat - je to totéž, jakoby zdejší doktoři prohlásili, že žádný zánět slepého střeva neexistuje - a tudíž, pokud ho někdo má, buďto simuluje, anebo je to něco jiného, co se rozežene  - nejspíš aspirínem. 

Asi si dovedete představit, jaké procento obětí na životech by taková "léčba" přinesla. 

Přesto, v přeneseném, ale nikoliv vzdáleném slova smyslu, se to u nás běžně děje - jenom s tím rozdílem, že neumírá tělo, ale duše. A to dlouhodobě, někdy definitivně. 

Výše popsaný případ je rozhodně zajímavý rasantním postupem prvostupňového soudu. Byl by bezesporu na místě, pokud by se o SZR skutečně jednalo. 

Případ neznáme, tak se k němu nemůžeme podrobně vyjadřovat. 

Ale pro jistotu zopakujeme základní postuláty : 

SZR - tedy syndrom zavrženého rodiče (nikoliv dítěte, a nikoliv zavržení, jak občas Neználci komolí) je NIČÍM NEPODLOŽENÁ, NEODŮVODNĚNÁ NENÁVIST K JEDNOMU Z RODIČŮ, vyvolaná dlouhodobým poštváním jinou osobou - obvykle druhým rodičem, ale může to být i někdo jiný, třeba pěstoun, vychovatel, prarodič - prostě ten, kdo má k dítěti přístup - a, samozřejmě, nesmírně nenávidí předmět poštvání, obvykle kvůli nějakým domnělým, a možná i skutečným křivdám. 

Ty křivdy ale nebyly spáchány na dítěti, byly-li spáchány vůbec. 

Tzn. že objekt poštvání sám nic neutrpěl a pravděpodobně k němu má zavržená osoba kladný, nebo i vysoce kladný vztah. 

Podle čeho můžete SZR vcelku bezpečně poznat ?? 

Samozřejmě nenávist vůči jednomu z rodičů je bod č. 1. Ale sama o sobě rozhodně nestačí. Musí k ní být splněny i další podmínky - především to musí být nenávist BEZDŮVODNÁ .

To už zkušený psycholog - a nejen ten - pozná, když se zeptá, co vlastně ten zlosyn (vzácněji zlodcera) dítěti provedli - že to dítě neumí nijak specifikovat, a udává důvody buďto zcela vágní, nebo zástupné (ublížil mamince, apod.). 

A druhou berličkou, podle které to vcelku spolehlivě poznáme, je to, že residentní rodič - tedy ten programující, štvoucí - skoro vždy ten, který má dítě v péči - SOUSTAVNĚ MAŘÍ STYK DÍTĚTE S DRUHÝM RODIČEM, brání mu za všech okolností, pod nejrůznějšími výmluvami, obvykle že by to dítěti ublížilo, nebo ho přímo ohrozilo. 

Tedy : A to je TŘETÍ BERLIČKA -  SZR vzniká VŽDY  v izolaci od rodiče, proti němuž náboj nenávisti směřuje. 

Velmi vzácně lze bezdůvodně poštvat dítě (obvykle jen menší) proti milujícímu rodiči, pokud je ten s dítětem v pravidelném kontaktu. 

No - a pokud jsou tyhle podmínky současně splněny - tedy máme tu nenávist, je ostře vyhraněná, bezdůvodná (dítě neumí nijak popsat, čím se vlastně proti němu zavržený rodič provinil), zaměřená proti jednomu z rodičů, jenž se ničím neprovinil a má dítě opravdu rád a ještě to dítě nemůže vídat, natož vychovávat - pak si můžeme být skoro jisti, že je to SZR - a že je potřeba s ním rázně a rychle zatočit, má-li duše dítěte ve zdraví přežít. 

Pak je na místě odebrání dítěte, jeho umístění do neutrálního prostředí - a postupné navazování kontaktů se zavrženým rodičem, to ovšem předpokládá tomu přátelské prostředí. Tedy prostředí znalé problematiky, nikoliv takové, které bude dítě litovat, co to na něm ten zatracený soud spáchal, když ho sebral mamince a ještě ho k ní nechce pustit. 

Je to tvrdé, ale je to tak. A je to hlavně nutné. 

Ovšem, pokud se o SZR nejedná - pak je to totéž, jakoby někdo indikoval zánět slepého střeva, on to ale nebyl - a pacientovi rozřezali břicho úplně zbytečně a ještě mu tam zanesli infekci. 

A pak tvrdili, jak špatná léčba to byla nasazena. 

Jak říkám - tenhle případ neznáme, nám se nikdo neozval. Ani rodič A, ani rodič B. 

Na první pohled to ale působí dojmem, že se soud až nějak podezřele otce zastává a jde mu na ruku, což obvykle nebývá pravidlem a nestává se jen tak. 

A že to tudíž ani SZR nemusel být. Byl-li, pak byla léčba provedena zjevně nevhodně a nedotažena do konce. 

Takže - tak. 

To samozřejmě ničeho nemění ani na správnosti popsané teorie (ověřené mnohačetnou praxí), ani na tom, že soudy jsou u nás amatéři a Neználci především v této oblasti a ani na tom, že popsaný postup soudu je až podezřele vstřícný, a - zdá se - bez konkrétních důvodů. 

________________________

________________________

 

 

 

 

__________________________

__________________________

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2023-06-18 19:13
Neouhlasím s tím, že se to děje jenom na duších
k213.cz/…cta





"jakoby zdejší doktoři prohlásili, že žádný zánět slepého střeva neexistuje - a tudíž, pokud ho někdo má, buďto simuluje, anebo je to něco jiného, co se rozežene - nejspíš aspirínem.

Asi si dovedete představit, jaké procento obětí na životech by taková léčba přinesla.

Přesto, v přeneseném, ale nikoliv vzdáleném slova smyslu, se to u nás běžně děje - jenom s tím rozdílem, že neumírá tělo, ale duše. A to dlouhodobě, někdy definitivně. "
____________



Nevím jaké máte zkušenosti s lékaři, ale musíte být hodně zdravý člověk, když tak nějak chodíte kolem horké kaše ohledně bílých plášťů a snažíte se budit dojem, že ve zdravotnictví funguje diagnostika na výbornou, že jako ten bordel a neodbornost je jenom v justici a pacienti dostávají zásadně pouze takové léky, které sedí na jejich diagnózu, nelže se jim, nezabíjí se nikdy a nikde a nikdy k tomu nedocházelo (třeba taková brutálně zanedbaná péče a následná úmrtí během nedávné doby, píchín jedů do lidí z kdovíjakým dlouhodobým účinkem za pomocí lží, někde na nádraží nejlépe, já osobně jsem nemohl jít kvůli uzavřeným nemocnicím a ordinacím bo nemáš kovid, nemáš nárok na nic, počkej si, s velkou bulkou na vyšetření, teď už je pozdě a jako bonus mě zexeukovala neoprávněně za kovidovou dobu nedávno VZP o zbytné peníze k tomu všemu a ještě chce dalších 100 000 za to že mě nechala v podstatě bez pomoci s nádorem na pospas všemohoucího bez možnosti si vydělat na živobytí... příbuzného v rodině zanedbaná péče stála už život, ...) Běžně bílé pláště jsou zcela mimo diagnózu a posílají nemocné lidi na psychiatrii, nevěří jejich obtížím a symptomům, aby se pak třeba po letech přišlo na to, že vlastně měli velmi závažné onemocnění, které už je ve stádiu kdy nejde léčit a tito dostanou ještě sprostě držkovou, že proč přišli až tak pozdě....k čemu mi je, že je údajně špičková superdrahá nejmodernější péče k dispozici, když pro mě a moje blzíké jaski není vůbec nic, a s čokoládou nebo stovkou v obálce dneska fakt nikde nepochodíme... zlatí ... však vy víte kdo ...

Kde neplatí právo a spravedlnost, kde se netrestá za lhaní které někomu způsobí újmu, obzvláště ze stany státních a polostátních, tam je bohužel ve všech oborech zle ... prostě bordel je tu vydávanej za normální zákonnou a dobrou věc .. to sice dřív bordel byl taky prostože pár vyscánků mělo ručičky dozadu a chtěli si přijít na své a u toho nehnout prstem (neschopenka protože pane doktor potřebuju vymalovat byt a chcu to mít placený jako bych chodil makat do kolbenky .... prostě podvod...zdi to bylo jedno jestli se bude malovat v nedělu ...ostatně po hadráku tohle zůstalo ve státním krmelci dodneška, tohle podvádění a vyscánství zato v soukromém sektoru lidé zažívají velmi krutej kapitalismus a fašismus od státních parazitů k tomu ... tedy prostředí nevhodné k přežití ...), ale alespoň se to oficiálně zavrhovalo....oficiálně stíhalo ..trestalo netolerovalo ..a nedávalo se to na odiv jako správné ... dneska .. soudce někoho zabije skrze bandu úchylů v uniformičkách utýrá lže a ... nic ...doktor něco zvrtá a nic ... ani se nepřizná a drze lže ...a ještě se tenhle sytém tváří že kdo to nerespektuje jako správné tak šup s ním do basy ....



LS
______________

Došlo asi k nedorozumění : Já se bílých plášťů vůbec nezastávám, konečně, kdyby byly co k čemu, tak by se postaraly, aby ta problematika byla obecně známa aspoň jim.
Já se jen snažím vysvětlit, co to je SZR a jak se pozná od důvodné nenávisti, která má reálný podklad.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-06-18 20:56
Jirko - Skvělý rozbor SZR.
K " LS" : zde vidíš , jak mnoho lidí je potrefeno a ani nedovedou přečíst a porozumět tomu,
co jim strčíš až pod nos. Ach jo .
F
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-06-19 14:48
Den otců, nebo den ochlastů ...???

zdenekbarta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=803145
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-06-19 14:54
Od Tuhého to půjde jen ztuha :

neovlivni.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-06-19 19:39
Advokati - prodloužená ruka justiční mafie :


zpravy.aktualne.cz/…3-A

zpravy.aktualne.cz/.../...


Máte problém, nevíte, jak si právo prosadit, nemůžete podle zákona se sami obhajovat, nemůžete podat odvolání, dovolání nebo ústavní stížnost ? S důvěrou se obraťte na advokáty ... ti Vám vysvětlí, že máte držet hubu a krok a platit a o zákon se nestarat a že za všechno může někdo jinej né oni samotní domluvení s justiční mafií ...
LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-06-21 21:57
Chudák malá, dočista Vám ztratil paměť... Hlavně na svoje lumpárny... Moc pil...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-06-21 21:59
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-06-21 22:17
Další "balík" odškodného.
Němec bude kulit oči.
Za odškodné za ohrožení života a zdraví - si v Německu koupí jedno kafe a rohlík - a spokojeně může snít o právní státě.

karlovarska.drbna.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-06-22 07:11
zločinecká organizace lhářů podvodníků a zlodějů není soud

Dnes byl podruhé pravomocně odsouzen bývalý předseda Žďárského soudu Švaňhal, podle deníčku bulváru je nadto zcela tato parodie na soud plná deviantů a prolhaných bab, které nemají nic jiného na práci, než za peníze daňových poplatníků (stovka za dopis) popírat neustále řádné podání žaloby na stát, a dělají tak dluh o dalších cca 350 tisíc ročně větší, než byl před dvěma lety jenom v úrocích (o inflaci ani nemluvě)...o poškození zdraví jako další velmi závažné okolnosti zločinu křivého obvinění a zneužití pravomocí ze strany deviantní pedofilní soudkyně Moučkové Ilony, která vyzradila nadto opakovaně několika neoprávněným osobám, včetně novinářů osobní utajované informace nezletilých dětí, kdy dokonce na sebe samu přečetla ono oznámení na veřejnosti, aby předstírala, že se jedná o údajnou součást nějaké obhajoby nějakého obviněného v jiné věci a podle úplně jiného paragrafu .... přičemž toto trestní oznámení samozřejmě prozrazené utajované osobní údaje dítěte obsahovalo taktéž ...
Kterápak soudkyně je tou poslední údajně na té parodii soudu když je prý v té krizi? No hádejte ... nevím, ale nejsem si zcela jist, zda personální krize na soudě, je důvodem v trestním zákoníku poznamenaném, který by vylučoval povinnost stíhání a potrestání deviantní zločinné soudkyně, která nadržená opakovaně útočila dokonce na nezletilé děti ... já bych řekl, že takové ustanovení opravdu v zákoně neexistuje ..

Kolikpak ta parodie na soud vlastně stála za celou tu poslední dobu od zločinu Moučkové z roku 2018? O předešlých zločinech ani nemá cenu hovořit pan zničený Š. by mohl vyprávět, kdyby měl ještě chuť o tom co se tam děje a dělo od napaměti ...Jak vidno platí, že ryba smrdí vždycky od hlavy ... jak asi může vyapdat taková justice fízlárna prokuratura soud a jejich práce když to vede zmetek co týrá celé roky svojí družku ...a i v nejzkorumpovanější oblasti na světě jakou je česká justice to je tak jasné, že ho museli podruhé pravomocně odsoudit za to jeho kamarádi jindy loajální až za hrob, jiných, a to tady běžně procházejí takovým vyvoleným nevoleným klidně i vraždy ... Chcete ve ždáře jedním šmahem vyřešti tu nejhorší kriminalitu a ty nejhorší zločince? Nechejte ten justiční póvl nalézt v pondělí do "práce" zamřížujte fízlárnu, prokuraturu a soud (tedy ona je to jedna budova kupodivu) aby to nemohlo ven, a máte pochytáno a zavřeno to nejhorší z nejhorších zločinců v z celého kraje ...

LS

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.