100 dní Kašpárka na Hradě

Kašpárek se rozhodl hodnotit. My jsme to udělali už dávno před ním. V ničem jsme se nespletli. Naopak. 

Dalo by se říci, že jsme nečekali příliš, ale něco přece. Místo toho - se nestalo vůbec nic. 

Prý má dva pilíře : Zahraniční - upevnit naše postavení v západních strukturách - a vnitřní - zlepšit blbou náladu ve společnosti. 

K tomu prvnímu bych řekl, že upevňovat naše postavení v západních strukturách si může za cíl klást jenom ten, kdo je za pevné nepovažuje. O samozřejmých věcech se totiž ani nediskutuje, ani si je nikdo nestaví za "cíle". 

V zahraniční politice Kašpárci - nejen ten hradní - dělají to, že usilovně oživují kult havlismu, na který - prý - Západ slyší. Slyší - protože nic jiného od nás neslyší. 

Kult havlismu může upevňovat jedině ten, kdo jednak z půlky tají, co byl Havel zač, jednak - a to hlavně - mu chybí jakékoliv vlastní reference, na které by se mohl odvolávat. 

Připome'nme slova klasika : Jeť sláva otcův krásný šperk pro syny, však kdo chceš ctěn být - dobuť cti si sám !! 

Zdá se, že dobýt si své vlastní cti - je pro současnou representaci nadlidský úkol - a tak bude omílat havlismus, a všemožně ho přikrašlovat - a zamlčovat to hlavní : Že to byla hlavně zrada revoluce a promarněná obrovská šance. Koupená (chcete-li prodaná) revoluce. 

Pokud jde o bod dva - vnitřní nálada a její zlepšení - řekl bych, že tady není doslova o čem řeč. Prostě se nekoná, a to ani náznakem, ani pouhopouhým začátkem. 

Vnitřní atmosféra - daná především fungováním, či nefungováním státních orgánů - a jejich stylem chování k veřejnosti - je jedině čím dál horší, s tím, jak absolutně chybí jakákoliv kontrola a vyvozování odpovědnosti vůči komukoliv především v mocenských složkách - tradičně hlavně justici a policii. 

Chudák Nekula to schytal za jiné, daleko žhavější adepty na odchod ze scény - tisíce jiných se - na rozdíl od Nekuly - provinily skutečně - a NIC SE NEDĚJE. 

Nejtragičtější ze všeho je, jak funguje pro veřejnost sám hlavní Kašpárek a jeho hradní ansámbl. A to zjevně tak - že nefunguje vůbec. Problémy neřeší, na dopisy neodpovídá (v tomto zcela převzal strategii Fialova Úřadu vlády, domnívajícího se, že neodpovídáním na popsané problémy se tyto samy vyřeší). 

Co pak chcete po ostatních, když takhle vypadá hlava ?? 

Co Kašpárkovi bezesporu nechybí - to je sebevědomí. Na to NIC, co je za ním vidět - se chová, jakoby se ČR právě stala nejúspěšnější demokracií světa a minimálně dirigovala země G8 nebo celou EU a udávala v nich tón. 

To neudává. Ani náhodou. A také pro to není žádný důvod. Žádný vnitřní - ale ani vnější - úspěch se nedostavil. A ani nejsou ve výhledu. 

 

Co jediné se změnilo - to je referování servilních hlupáků v médiích. Pro ty je hradní Kašpárek hlavním hrdinou, ač nikomu, ani sobě, nedokáží zdůvodnit, proč vlastně. 

No, když už nemáme hrdinu vojenského, ani občanského - tak aspoň novinového. 

No - ne ??? 

______________________

______________________

 

 "Obnova slušnosti" v podání agenta Pávka... (k213.cz)

Petr Pavel : Čistá 5 (k213.cz)

Generál Mach (k213.cz)

Presidentský test (k213.cz)

 

________________________

________________________

 

15. červen - Události | Česká televize (ceskatelevize.cz)

 

______________________

______________________

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2023-06-16 10:57
Janoušek chce odškodné :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-06-16 13:50
Zajímavá diskuse. Dost mnozí to vidí stejně jako my : Prázdná hlava, co se přišla předvádět.

Marketinkový projekt jiných.

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-06-16 13:52
Nebýt generála Pavla znovu na očích, tak by už málem člověk zapomněl, co to byla ČSLA. Vždy pevná součást Varšavské smlouvy...

Bez myšlenek, bez vlastenectví, žádné hluboké city, natož přesvědčení - urvi, co se kde dá, a co ti kdo dá, hlavně všechno odkývej, co se po tobě chce, žádné extravagantní názory, nejlépe vůbec žádné - podívej se na televizi, co se nosí a co chce svět kolem tebe slyšet - a podle toho se chovej. Anebo - táhni.

Pro ty "jiné" máme Ruzyně a Pankráce, apod. - na tom se nic nezměnilo.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-06-18 08:50
DEN OTCŮ :

pribram.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.