Pingl velí Ruzyni

Předevčírem jsme se zeptali (vizhttp://www.k213.cz/start.php?act=read&art=2520 ) - a dnes už to víme : Ruzyňskou věznici řídí pingl !!

Pokud jste dobří ve fotbale a kovaní v KSČ, máte na Ruzyni profesní šanci - jinak tam radši nelezte !!

V době úspor a šetření státních financí nemá ministr nikoho lepšího než bývalého pingla.

Přebíráme jednu z anonymních reakcí, která přišla redakci ohledně předvčerejšího článku o Ruzyni. Je vidět, že zaměstnanci ruzyňské věznice vysoce oceňují jak informovanost našich zdrojů, tak i skutečnost, že se konečně našlo svobodné médium, které je ochotno jejich problémy a zkušenosti zveřejnit.


Přebíráme doslova :


__________________________________________

Dobrý den, pane inženýre Fialo !

Dnes jsem si přečetl příspěvek (patrně nějakého mého současného nebo bývalého kolegy), týkající se ředitele Horáka z Ruzyně. Konečně na to někdo upozornil. Vše, co se tam píše, se bohužel zakládá na pravdě. Jsou to mimořádně přesné informace. Je to tam jen velmi stručně a povrchně vyjádřeno. Skutečnost je daleko, daleko horší.
Víte, ne všechny "uniformy" jsou lumpové a korupčníci. Na Ruzyni vládne nepředstavitelná atmosféra, to by Vám potvrdil každý, zaměstnanci se bohužel bojí.

1. Na Ruzyni jsou výrazně protěžováni zaměstnaci, kteří hrají fotbal. Mají různé úlevy ve službách, je třeba jim všemožně vycházet vstříc. V některých obdobích se zdá, že pan ředitel nemá v hlavě nic jiného než fotbal. Jezdí se na různá fotbalová utkání (s dietami-pochopitelně),samozřejmě i do zahraničí. Pokud můžete nahlédnout to "plátku" České vězeňství, tak se přesvědčíte, co je FC VS ČR. Takhle to vězeňská služba vede.

2. Ruzyni se neformálně říká "věznice pro bohaté". Proč asi ?

3. Nedávno - asi před měsícem či dvěma - byla na Ruzyni velká sláva. Oslavovalo se jakési výročí založení věznice - snad 70 let ? (! - podivný důvod k oslavě, že ???, ve věznici, kde bývali týráni a mučeni političtí vězni...). Při této slávě byli vyznamenáni hlavně zaměstnanci s velmi bohatou stranickou minulostí. Především osoby, které dříve "sloužily", nyní berou příspěvek za službu (tučný, jak jinak) a jsou zároveň zaměstnáni jako civilové ve věznici. Často jsou na pozicích, pro které ani nemají potřebné vzdělání (vychovatelé apod.). Protože to jsou Ti "naši" (bývalí komunisti, no). Připomínalo to 70.-80.léta. Na tohle jsou dnes, v "krizi" prachy...

4. Ano, panu řediteli pucují vězni auto. Jeho auto. Má SPZ S7S 0111 (Škoda Superb) Jak snobské, že ?!!  No, pingl, který se "vypracoval na ředitele". Stín pingla ale nepřekročil. Espézetkou to teda nedožene. (Předpokládáme, že se zrovna mění za jinou - pozn. red.).

5. "Vycházení vstříc" některým vězňům je opravdu v některých případech neuvěřitelně nestandardní. Všichni to na Ruzyni vědí. Nebojte se, my obyčejní pěšáci máme zdravý rozum.

6. O náměstkyni Hermanové je lépe se vůbec nezmiňovat. Jak byla např. instalována do funkce. Neschopná, ale blízká přítelkyně Kuly, se kterým hrála tenis. Takhle to chodí. Takže to je "Ruzyňská dvojka", co ?

Nezlobte se, že se nepodepíšu. Mám rodinu a odhalení by pro mne bylo likvidační. Pochopíte mě, věřím tomu.

Jsme moc zvědaví, jak pan nový GŘ dr. Tregler (říkají, že je slušný, vzdělaný a rozumný) se situací na Ruzyni naloží.

Zdravím Vás a držte se !

Slušnej bachař

_________________________________

Bachaři předběhli soudní úředníky :

Snad se dožijeme i vyjádření "obyčejných" pracovníků naší udatné
justice.. nebo že by se na soudech "obyčejní" (rozuměj: slušní) lidé
nevyskytovali ? Jiří Švec
_________________________________