Dobrá rada naší vládě

No, vlastně naše není. My jsme ji - jako obvykle - nevolili a nemáme s ní nic společného. A ani mít nechceme.

Kromě toho, že mluví taky česky, jsou to lidé z Marsu, kteří netuší, kde právě přistáli.

RNDr. Petr Nečas,

předseda vlády ČR

 

Věc : DOBRÁ RADA

 

Vážený pane předsedo vlády,

tím oslovením se rozhodně nenechte zmást a buďte ujištěn, že je vedeno pouze vrozenou slušností, nikoliv úctou k někomu, kdo prohrál volby, a přesto má tu drzost sestavovat vládu a určovat její program. Natož pak za situace, kdy k tomu, aby dostal aspoň tolik hlasů, co nakonec dostal, jsem já musel strávit předvolební kampaň ve vězení, abych ji nemohl ovlivnit.

Ale budiž Vám, i panu presidentovi ke cti, že už aspoň zrušili ti před Vámi trest smrti (a vy jste ho nestačili znovu zavést), takže mi hrozí jenom to, že se příští volby zase důkladně prospím na Ruzyni, a ne na hřbitově.

Přesto, anebo právě proto, že mi není osud tohoto státu dosud lhostejný navzdory skutečnosti, že ho vedou lidi jako jste Vy nebo estébák John, bych si dovolil přispět k Vašemu procesu zoufalého hledání úspor a rezerv, kde se dá, aby se státu a jeho výdajům něco ušetřilo.

Především bych si Vás dovolil nasměrovat do kapitol, kde jsem na vlastní oči viděl, jak tečou státní peníze proudem bez sebemenšího efektu vyjma efektu toho, že z jistých institucí dělají poměrně luxusní zabezpečovací ústavy pro jejich osazenstvo.

1) Protože jste předtím „pracoval“ jako ministr práce a sociálních věcí (zkráceně jako tzv. asociální ministr), jistě budete znát odbory OSPOD ustanovené při městských úřadech s rozsáhlými pravomocemi, avšak nulovou kvalifikací pro práci, kterou mají pro společnost odvádět.

Vzhledem k tomu, že jsem za svou praxi poznal již desítky pracovnic těchto odborů, jejich vzdělání, výsledky jejich práce i ochotu ji vykonávat, mohu spolehlivě a zodpovědně prohlásit, že zrušením těchto odborů a okamžitým propuštěním všech jejich pracovnic by se dosáhlo následujícího efektu :

      • daleko zdravější výchovy dětí z rozpadajících se nebo i sociálně slabých rodin

         

      • podstatného snížení náhrad státu za nesprávná úřední rozhodnutí, která jsou pro běžného člověka nesprávná a nepochopitelná už od samého počátku

         

      • snížení vydání v této kapitole o 80 % (těch zbylých 20% by pak tvořily podpory v nezaměstnanosti, do kteréžto kapitoly by se tyto pracovnice zcela jistě nejen masově, ale ze sta procent přesunuly)

         

      • pravdivého sdělení občanům země, že zájmy dětí tady stejně nikdo nehájí a že tomu tak bude i nadále, akorát že stát už za to nebude vyhazovat peníze

 

      1. Druhou kapitolou, kde lze bezbolestně najít stovky milionů korun, které stát vyhazuje otevřeným oknem, je bezesporu ministerstvo vnitra.

        Dokud má policie čas i benzin na to, aby suplovala poštu (jinak docela slušně fungující, v tomto státě jako jedna z mála státních organizací) a rozvážela stovky zásilek, které se soudce ani neobtěžoval odeslat běžnou cestou, jak je ze zákona povinen, je zbytečné do této kapitoly nalít byť jedinou korunu.

        Totéž pak platí pro převozy a eskorty osob, které nikdy neměly být zadrženy a kterým za ztrátu času bude muset ještě stát zaplatit nemalé odškodné, stejně jako stíhání trestné činnosti, která se nikdy nestala anebo trestnými činy nikdy nebyla.

        Počet takových akcí a jejich finanční náročnost jenom ve svém vlastním případě za posledních 5 let rád na vyžádání dodám a odhadem se jedná o několik milionů korun. Pronásobte si to pak počtem bezdůvodně zadržovaných osob – a přijdete k částce, rovnající se rozpočtu školství nebo jiného menšího resortu na celý rok.

 

  1. No, a vůbec nejlepší na závěr – největší, stamilionové rezervy, a to bez jakýchkoliv škrtů, zcela jistě naleznete v kapitole justice. A to nejen pokud jde o platy naprosto zbytečných soudců, soudících případy, které nikdy nemusely vzniknout, pokud by ti před nimi soudili řádně a spravedlivě již od počátku, soudců, kteří by při řádném a spravedlivém souzení byli zbyteční již ze své podstaty + soudců, kteří pro svoje povolání nemají ani základní předpoklady, tedy především potřebné vzdělání – opět můžete sečíst všechny soudce soudící opatrovnické kauzy na soudech všech stupňů, a dojdete ke stamilionovým částkám, dále soudců, soudících trestní kauzy, které rovněž nikdy neměly a nemusely vzniknout a které existují pouze jako důsledek vzteku a touhy po pomstě vůči konkrétním osobám (namátkou – kauza Hučín, Uzunoglu, samozřejmě všechny moje trestní kauzy a další a další … ), doplňte si trestní kauzy podle § 213, které by se v žádné civilizované zemi nikdy nedostaly před soud – a zjistíte, že by nám stačil maximálně poloviční počet soudců, pokud by ovšem efektivně dělali, co dělat mají.

    Pak se podívejte na vězení a vězeňskou službu – kolik jich tam je a zda je nutné, aby každého vězně, obviněného z bagatelních trestných činů, hlídalo 10-20 strážců všeho druhu, podívejte se na justiční stráž, která v mnohých zemích dodnes neexistuje, protože není potřeba, zvláště pokud soudy soudí spravedlivě, spočítejte, co stály a stojí nesmyslné převozy vězňů z vězení do vězení jenom proto, že někdo neumí počítat a nespočítal si, že třeba do Kolína či Kutné Hory je stejně daleko z Prahy i z Hradce a že tudíž převážet vězně z Prahy do Hradce jenom proto, že mají soud v Kolíně, je holý nesmysl, který nikomu nedošel jenom proto, že lidi z MSP dosud nikdo nepřinutil počítat, natož aby je to nechal zaplatit z vlastní kapsy – a dojdete závěrem k částce, která Vám zajistí zaplacení státního dluhu v řádu měsíců, a to bez jakéhokoliv utahování opasků a dalšího nesmyslného šetření v jiných resortech na důležitějších věcech.

    A pokud nevíte, co se v této zemi děje a jak se tady hospodaří, tak jste neměl dělat předsedu vlády, a měl jste to přenechat někomu, kdo to – na rozdíl od Vás – dobře ví.

A hlavně – nepřenášet na občany vlastní chlív státních orgánů, které si neumíte ani ohlídat, ani zorganizovat.

S pozdravem

 

Ing. Jiří Fiala

zatím poslední politický vězeň

(až do příštích voleb patrně na svobodě)

_________________________________

Super-tleskám:-)))
b.

PS
Moc o Nečasovi nevím,ale sympatický mi teď určitě není......

_________________________________

Zbabělý a zákeřný kretén. S děvkou se tahal před celým ministerstvem, Pavlovou nechal zničit kompletně celý úřad, nás vyhazoval i z tiskovky, natož aby se odvážil odpovědět na naše dotazy, kryl únos dítěte, když ho Pavlová unesla do Brna - a ještě má tu drzost tvrdit, že je "slušňák" a že na něho nikdo nic nemá ... J.

_________________________________

Tedkom sem cetl dopis Necasovi, tak ten mu urcite posli - stejne ho nebude cist. Je to napsane jako vzdy fantasticky. Mej se, Míra
_________________________________