Residua komunistické nenávisti

Ačkoliv - vzhledem k vytíženosti tohoto týdne - neměl jsem čas reagovat dříve, přeci jen budu, a to i se zpožděním, na reportáž ČT o bývalých vojácích, kteří si v jihočeských lesích dál hrají na vojáky a na ochranu hranic, dokonce jsou ochotni si platit figuranty (asi ne špatně, když ti si nechají líbit, co bylo v reportáži ukázáno) - a ještě to ve své neskutečně naivitě a hlouposti vydávají za "vlastenectví".

Přiznám se, že i mě zaráží, nakolik léta pěstovaná komunistická nenávist ke všemu odlišnému než schválenému, dokázala tak dlouho přežít, zejména pak v osobách - řekněme mírně - skrovnějšího ducha a o to tvrdších pěstí. 

Nakolik se komunistům podařilo přesvědčit - a zakotvit - v těchto primitivech, že vše, co přichází zvenčí, je zákeřné a nebezpečné a nejlépe je to hned zlikvidovat - a hnít si dál v tom omezeném českém rybníčku bez jakéhokoliv srovnání a jakýchkoliv vnějších jevů či podnětů.

Rusofilní vydlabanci si hrají na "ochranu hranic" a boj proti imigrantům - a ten berou řádně tvrdě, aniž je o to kdo žádal.

"Přišlápni ho, vždyť je to hajzl, kterej přešel bez povolení naše hranice..."

 

Tak tohle známe. Hlavně ze 30. a 40. let, kdy mnozí komunisté - v naivní víře ve Stalinův ráj na zemi - se pokoušeli emigrovat do SSSR, především pokud jejich vlast obsadili fašisté.

Stalin je také "ochránil" - jak se patří ... Obvykle po celá léta v Gulazích, ze kterých se dostali - zase obvykle - až tehdy, když byl sovětský ráj na zemi rovněž napaden a Stalinovi se najednou hodila každá ruka ochotná bojovat proti fašistickým vetřelcům. Do té doby to ovšem byli imperialističtí špioni, kteří v režii stejně imperialistických centrál zákeřně a věrolomně - tedy bez povolení - překročili sovětské hranice - jistě jen proto, aby škodili ...

Že doma byli většinou po okupaci fašismem přímo ohroženi na životě, nebyla pro stalinské úřady žádná polehčující okolnost, spíše naopak, stejně jak členství v místních komunistických stranách (tam jistě byli jenom proto aby zmátli stopu ...)

Takže - to už tu bylo, tato apriorní nenávist ke všemu přišedšímu zpoza drátěných zátarasů a minových polí, donedávna zdobících i naše pohraniční hory (a moravské nížiny). Šířila ji především NKVD, později KGB, u nás StB - a jistě netušíc, jaké zdárné pokračovatele po létech najde ...

Napadá mě, že mezi běženci byl kdysi i Albert Einstein a další fyzikové, tvůrci atomové bomby - a každý stát by jistě byl rád, kdyby utekli právě k nim - a přemýšlím, co by si Einstein pomyslel, až by mu po přechodu české hranice přišlápnul krk nějaký podobný rusofilní primitiv.

Je sice jedině dobře, že se od těchto nenávistí a tupostí prosáklých hovádek rázně distancovalo jak vedení armády, tak i aktivních záloh - ale i tak se člověku vnucuje myšlenka : Kolik takových komunistických pohrobků v naší armádě ještě je - aniž by se takto nutně museli projevit ?

V jakých rodinách asi tak vyrostli a názory jakých vrstev společnosti formulují ? A jaké procento obyvatelstva tak asi mohou oslovovat či moderovat ?

Aniž bych si jakkoliv vážil naší současné vlády, má jistě pravdu právník, že pokud někdo veřejně demonstruje, že připravuje její ozbrojenou likvidaci, nemá na svobodě co dělat, natož pak s útočnými automatickými puškami v rukou ...

Kde je vůbec vzali, kdo jim je zaplatil, a kdo jim na ně dal zbrojní pasy (když jindy a jinde se zvažuje před vydáním každá sebemenší okolnost, třeba duševní choroba vzdáleného příbuzného, zatímco tady jí zjevně trpí většina z nich přímo) ?

Na těchto residuích je názorně patrno, kam až může dojít duch bezbřehé nenávisti - k člověku v nouzi.

Věřme, že jim samým se buďto bude vyhýbat, anebo se nenajde nikdo další, kdo by jim "pořádně přišlápnul krk ...".

_______________________

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1142743803-reporteri-ct/215452801240033/obsah/428821-nebezpecna-hra-na-vojaky

_______________________

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2015-10-17 11:36
Policie prověří arabské nápisy na směrovkách, ukazují cestu do Německa :-?

usti.idnes.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.