Statečných občanů si musíme vážit, není jich nazbyt

a můžeme je ještě velmi potřebovat.

Pronásledovat odvážného otce, jemuž péče o vlastní dítě byla vysoce nad osobní kariéru, navíc podle cizího zatykače, který je zjevně v rozporu s vnitrostátním právem, může jen stát, který svými občany a jejich právy hluboce pohrdá a jsou mu v praxi lhostejní.

 

Otevřený dopis ministrům vnitra a zahraničí ČR ve věci pronásledovaného otce Tomáše Jadlovského, který zůstal v důsledku mezinárodního zatykače, vydaného Španělskem, zablokován dočasně v Arménii (která jediná tento zatykač neuznává), dáváme tímto veřejnosti na vědomí a žádáme ji o co nejširší podporu této věci i tohoto konkrétního otce.

 

 

 

____________________________

 

 

____________________________

 

Nejpodivnější podatelnu, co jsem kdy vůbec viděl a zažil, mají na MZV, čili ministerstvu zahraničí.

Podatelna je hluboko uvnitř budovy, kam vás ale nepustí. Aspoň jako běžnou návštěvu ne. Musí někdo přijít s razítkem - což prý je přes celý Černínský palác, takže čekáte asi 1/4 hodiny. A - POZOR  !! To není zdaleka všechno.

Přijde děda s razítkem - a sdělí vám, že razítko vám na tu listinu rozhodně nesmí dát, protože to mají zapovězeno (neznámo proč). A naopak - že mají nařízeno, že žádná zásilka nesmí přijít bez obálky. Důvodem je prý "diskrétnost". Aby si děda v podatelně nemohl přečíst Vaše supertajné podání (kvůli kterému by určitě republika riskovala rozpoutání 3. světové války ...) Takže pokud nesete listinu samotnou, tak vám dají obří obálku - která stejně nejde zalepit - a na tu klidně razítko dají.

Jak lze - po zkušenostech s MSp - prokázat, že jste podali právě tuhle listinu, a žádnou jinou, či prázdnou obálku ? No - samozřejmě, že - nijak !!

Vždyť jsem říkal - nejpitomější podatelna jakou jsem kdy zažil.

Nutně mě napadlo, že ministr, který si neumí funkčně zorganizovat vlastní úřad, jen ztěží může úspěšně hájit zájmy země v zahraničí. Natož organizovat život jiným ...

MZV má rozhodně velkou kliku, že se tam nenosí podání běžně. Protože kdyby to bylo jako třeba na průměrný okresní soud, děda s razítkem by nemohl být žádný děda, ale minimálně olympijský vítěz vytrvalostního běhu na 40 km. Možná, i více.

 

 

 

 

____________________________

 

 

Comments  

+4 # Ing. Jiří Fiala 2015-11-30 23:48
Doufám, že Polsko zavdá výraznější inspiraci i řadě našich lidí.

Téma nápravy justice zmínil i sám prezident Andrzej Duda už ve svém projevu po vítězných parlamentních volbách strany Práva a Spravedlnost.

Mj. v něm řekl "....Chceme, aby to byla taková Republika, kde rezort spravedlnosti bude s to potrestat gangstery, a nesoudil lidi, kteří bojovali o silný stát. Neodsuzoval je k drakonickým trestům, neboť to je obvykle nespravedlivé. Ničí to společenské tkanivo a podkopává víru ve spravedlnost..." :-?

Reforma se pomalu ale s jistotou dává do pohybu, ze řevu režimem Platformy dosazených či reaktivovaných reziduí někdejší PLR. Týká se to nejen justice, nýbrž - a na prvním místě - Ústavního soudu, jenž v minulosti "proslul" nálezem protiústavnosti lustrací... :sad:

A kým jsou myšleni ti nepotrestaní gangsteři? Např. Pruszkovská mafie.
Pruszkow je okresní město za západní částí Varšavy, a figuruje v názvu gangu, jenž už od 80. let přepadal hlavně kamiony, vezoucí cigarety, a později pomocí úplatků legalizoval kradená auta. :-?

A justice si svou neslávu vydobyla už v 90. letech, kdy byl jeden z čelných mafiánů na území pruszkovského okresu zadržen, a i se svou bandou nakonec omilostněn poté, co soud uznal, že zásah policie proti zadrženým byl neodůvodněný a protiprávní. :eek:

A tak nadále gang, jehož rajonem krom Pruszkowa byly i další blízká městečka pruszkovského okresu, hlavně Komorów či Nadarzyn, dále vymáhal výkupné, pašoval špiritus i cigarety, a jejich "činnost" postupně gradovala únosy, nájemnými vraždami i distribucí kokainu, heroinu i výrobou amfetaminu. :eek:

Za vlády Práva a Spravedlnosti v letech 2005-2007 byla většina mafiánů pochytána, souzena ... a ejhle: Po zradě koaličních partnerů strany Práva a Spravedlnosti, která s nimi měla tehdy v Sejmu (parlamentě) slabou většinu, se opět k moci dostala Občanská Platforma...a tak najednou vrchní mafián byl propuštěn pro nedostatek důkazů :sigh: .

A v jednom spotu v mediích pak strana Solidarna Polska spustila: "Za vlády Platformy podnikatelé bankrotují, lidé masově přicházejí o práce, Amber Gold krade úspory tisíců lidí (to je něco jako u nás H-Systém). Znovu třeba jim dát po prackách a Pruszków znovu vychází na svobodu...." :-?

Jak se to mohlo stát? Nové a nové poznatky či jen tvrzení vycházejí pomalu najevo i po letech. Např. to, že pruszkovská mafie po léta dozírala na obchody skupiny politiků Strany Demokratické Levice ("feformované" bývalé komunistické státostrany, za někdejší PLR nazývané PSDS - Polská Sjednocená Dělnická Strana).

Gangsteři a politici si rozdělili mezi sebe pak trh herních automatů, ze kterého čerpali příjmy ve stamilionech zlotých (a zlotý dnes je skoro 6,50 Kč). A pak se půjčovalo politikům. :P

A výsledek parlamentních voleb 25.10.2015 korunovaný vítězstvím Práva a Spravedlnosti s absolutní parlamentní většinou naznačuje, že se i justici blíží okamžik, kdy "spadla klec". :roll: :eek:


Freeeurope :-)
+5 # Ing. Jiří Fiala 2015-12-01 10:28
Je zajímavé, jak se zločinecký stát ČR od počátku staví za paní Michalákovou a její syny a o případ pana Jadlovského a únosu jeho syna Mirka matkou do Španělska a to za pomoci španělské generální konzulky nejeví nejmenší zájem.
Zatímco v případě synů paní Michalákové se angažují prezident Milouš Zeman, premiér Sobotka a další, o případu pana Jadlovského a jeho syna informuje českou veřejnost jako jediné občanské sdružení
K 213, které se i v případu aktivně angažuje, neboť pan Jadlovský díky nezájmu ČR o svého občana, se nemůže vrátit do své vlasti.
Premiér Sobotka měl jistě možnost jednat i o případu pana Jadlovského a únosu jeho syna se španělským premiérem.
blesk.cz/.../...
Ze své zkušenosti vím, co pan Jadlovský jako otec prožívá, jaké utrpení prožívá jeho syn Mirek a držím oběma pěsti s vírou v dobrý konec.
J.K. :-?
+4 # Ing. Jiří Fiala 2015-12-01 10:30
Výsledky práce české policie a justice.
Měli smůlu, kradli v malém a mysleli, že jim to projde, tak jako jejich policejně justiční mafií chráněným vzorům. :sad:

novinky.cz/.../...

Pro tuto společnost jsou nebezpečnější členové občanského sdružení K 213 v čele s předsedou ing. Fialou, bojující za práva otců.

A zde je výsledek práce policejně justiční mafie v praxi. :eek:

novinky.cz/.../...
Vrazi na svobodě, slušní občané účelově ve vazbě.
novinky.cz/.../...
J.K. :-?
+7 # Tomáš Jadlovský 2015-12-01 11:16
Mnohokrát děkuji za slova zastání a podpory. Jak znám úředníky z oslovených institucí, tipuju to na odpověď ve stylu "to nejde". Je to jednodušší, pohodlnější a nemá to vliv na výši platu. Pokud bude odpověď zpracovávat hujersky laděný úředník, ještě k tomu přidá poučení, že Evropská banánová unie je lidskoprávní ráj, kde k žádným porušení práva nedochází a proto si členské státy bezmezně důvěřují a všechna přání jiných států bez rozmyslu vykonávají.

Když matka dítěte tvrdí, že jeho otce je třeba zavřít (samozřejmě v zájmu dítěte, aby se mělo ve škole čím chlubit), tak to tak bude a co byste na tom chtěli přezkoumávat. Musí se mu konečně zavřít ústa, aby se přestal soudit a o syna projevovat zájem. Tak přestaňte otravovat, jako by nestačila ta zlobivá Arménie, která ho tam nechává běhat na svobodě.
+4 # Ing. Jiří Fiala 2015-12-01 18:54
Není důležité, co k tomu nějaký přišlápnutý úředníček napíše. ;-) To víme ostatně předem z mnoha předchozích zkušeností. :-x

Důležité je, že nemůže říct, že o tom nevěděl. ;-) A že se pod své stanovisko bude muset podepsat. :eek:
Takže bude dohledatelný - a tudíž odpovědný - i do budoucna. :-)
+5 # Naďa 2015-12-01 21:15
I já tímto vyjadřuji podporu panu Jadlovskému. Chci se zasadit o to, aby zdravý rozum konečně zvítězil nad tupostí, nečinností a neustálým vyčkáváním. Neboť jenom pak nepřijdou mnohé děti včetně jeho syna Mirka o bezmeznou lásku svého táty. Je nutné si uvědomit, že jde o lidský život, o prožité dětství, které maří jen nenávist a msta. Panu Jadlovskému přeji mnoho sil a dalšího odhodlání v boji o to nejcennější. Dozajista to za to stojí. A já věřím ve šťastný konec.
+1 # Ing. Jiří Fiala 2015-12-02 16:53
Zatykače z ciziny na vlastní občany - a vůbec ...

Případ španělského zatykače proti českému otci ve mne vyvolává odezvu na věc donedávna vířenou v mediích několika států najednou, a to věc amerického zatykače se žádostí Polsku o vydání známého polského režiséra, herce, scénáristy a filmového producenta Romana Polanského, jenž svého času za jeden ze svých filmů - Pianista - obdržel dokonce Oscara. . :eek:

V r. 1978 byl Polanský v USA obviněn o styk s 13-letou Samanthou Gaileyovou. Přiznal se, a americká prokuratura mu ponechala tehdy jen 90 dní na dokončení filmového projektu, ale před rozsudkem Polanský utekl do Paříže. :eek:

Tam napsal autobiografii, ve které mj. obvinil matku Samanthy za to, že mu dcerku podstrčila a že á to conto se snažila pak jej vydírat. (Babo raď, kde v takových věcech je pravda!).

Když už byla Samantha plnoletá, podala soudu (v USA) návrh na umoření věci, to odůvodnila potřebou ušetření trápení její vlastní i její rodiny. Přitom rovněž tvrdila, že zájem americké prokuratury intimními věcmi měl odvrátit pozornost od chyb, které se staly o mnoho let později. A další důkazy neprůhledného vedení tehdejšího procesu pak Polanski podal v dokumentárním filmu "Roman Polanski: Wanted and Desired”.

Ale v r. 2009 soud v Los Angeles odmítl Polanského návrh na umoření věci. A Polanski byl v Curychu na letišti zatčen. Následně jej v r. 2010 herečka pro změnu anglická Charlotte Lewisová obvinila z pohlavního zneužití k natáčení filmu Piráti. Tehdy, kdy to točil, měla 16 let - a mělo se to stát v Paříži.

Ovšem - důkazní stránka? (Není...Kde je pravda, ví Bůh...akorát víme, že celebrity dnešního světa nejsou v žádném případě lidé svatí).

A co polské orgány? Už v r. 2010 Generalní prokuratura při objasňování situace v případě hypotetického příjezdu Polanského do Polska vydala prohlášení tohoto znění: „Vydání Romana Polanského polskými úřady jinému státu však (...) v souladu s zák. 604 Sb. § 1 odst 3 trestního zákona není možné, jestliže nadešlo promlčení" ;-) .

A před měsícem oblastní soud v Krakově vyhlásil nepravomocný rozsudek, že vydání Polanského do USA je nepřípustné, a odůvodnění rozsudku bylo, že Polanskému byl již v minulosti vyměřen trest, který již vykonal (bylo to domácí vězení v Paříži). ;-)

A poznamenáno tam, že během procesu před americkým soudem došlo ke křiklavému porušení práva účastí postranních osob (?!) a narušení procedury. A Polanského nevydáme - a basta! :-)

Tak tolik jen jako příklad, jak se může starat stát o ochranu svých občanů ve věci opravdu sporné, jakkoliv uznáme, že zjištění a objasnění opravdové skutkové podstaty činu je zde záležitostí nadmíru komplikovanou. A zajisté už vůbec nelze srovnávat činy celebrity dnešního světa se s úsilím slušného starostlivého otce, domáhajícího se svých přirozených otcovských. V tom je jasné, že české úřady mají daleko jednodušší práci než polské, poněvadž v tomto případě očividně do světa absurditou křičí justice španělská. Odůvodnění českého rozsudku o nevydání českého občana španělské justici může být pádné a jednoduché.

Freeeurope

_______________

Ony ty případy obvykle až zas tak sporné nejsou - a není to jen "babo, raď", ale - "zkušenosti, promluv !"
A zkušenost jednoznačně říká, že jde-li o slavného chlapa a nějakou neznámou holčičku, tak skoro vždycky má pravdu ten chlap minimálně v tom, že mu ji někdo buďto podstrčil, nebo že to chtěla všechno ona sama - a on jí jen lehkovážně (což je pro chlapy naprosto typické) naletěl. :-*

A ta, když nedosáhla svých cílů, nebo byla (snadno) vystřídána konkurencí (zlatokopek je vícero, ne jen jedna jediná, jak se mylně každá z nich domnívá...) :-) - tak v tu ránu máme na stole zneužití, obtěžování a všechny ty v podstatě smyšlené krávoviny, pro něž - rovněž pravidelně - žádné důkazy nejsou.

Není to "babo raď" - ale "zákone, raď", resp. "trestní právo říkej" - a to říká, že co nelze věrohodně prokázat, neexistuje. :-)

Takže pokud si slečna vzpomněla na zneužívání za 5 let - a předtím ji celou dobu nevadilo - a s dotčenou celebritou se zjevně stýkala (ať už jakkoliv) dobrovolně - tak má prostě smůlu a může jít tak akorát plakat do vrby, že jí "podnikatelský záměr" nevyšel - a o nic jiného se zde na 99% nejedná. :-) JF

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.