Bez členů a bez programů

Míněno je sice hlavně Babišovo estébácké hnutí o ničem - ale v širším kontextu to lze říci prakticky o všech současných parlamentních stranách.

 Přesto se - z neznámých důvodů - dívají na ty mimoparlamentní jaksi přes prsty. Mají proč ?

Anebo je naopak záhodno dívat se přes prsty na současné obsazení parlamentu a strany, které - při podrobnějším pohledu - vlastně nikoho nereprezentují ...??

Nad těžkou volbou současných voličů se zamýšlí komentátor LN - a vzácně správně dochází k závěru, že "není koho volit", protože z té profanované parlamentní sebranky se vlastně nedá nic vybrat, rozuměj - slušný člověk si tam prostě nevybere...

To si myslíme rovněž.

Na rozdíl od pana Hanáka ovšem neskládáme ruce v klín - ale máme za to, že o to bedlivěji by měl volič studovat ty strany mimoparlamentní, protože jedině z nich může vzejít naděje na změnu - byť nemusí být na první pohled pronikavě k lepšímu - ale jsme v takové situaci, že každá změna je lepší než žádná - protože alespoň rozčeří zatuchlé a stojaté vody - a možná i uvolní spodní proudy, které vynesou nahoru čerstvou, okysličenou vodu.

Někde se prostě začít musí - a proto lze voličům jen doporučit, co již výše uvedeno :

Nenechte se mást tím, že vaše hlasy propadnou, budete-li volit malé strany. Naopak !! Zdá se totiž, že propadly především ty hlasy, které byly odevzdány ve prospěch stávající politické sebranky, byť - anebo právě proto - že ta se dostala do parlamentu.

Volby jsou od toho, aby se zjistilo, co si voliči skutečně myslí a přejí - a ne co by rády viděly ratingové agentury, jež si velké strany za volební průzkumy platí.

A - když nic jiného _ vzpomeňte si na nedávné volby na Slovensku, kde žádný předvolební průzkum nekonstatoval tak silnou podporu jistých mimoparlamentních stran - jaká se potom - ke zděšení mainstreamu - ukázala jako reálný výsledek.

Nenechte se zastrašit, jděte k volbám - a volte podle svého svědomí to, co byste chtěli, abyste mohli předat Vašim dětem. A pokud máte pocit, že tomu nic a nikdo neodpovídá, hoďte tam bílý lístek a napište to na něj !! I to je důležitý hlas a volební i společenský signál !!

Jen se, proboha, nenechte ohlupovat mainstreamem, placeným stejně vlivovými skupinami - týmiž, jaké řídí současné loutky ve vládě i v parlamentu.

______________

 

_____________

_____________

_____________

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-09-19 17:07
jestlipak by Vás nějaký spisovatel nějak nepodpořil - nebo nějaký novinář M.

ctenivevlaku.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-09-19 18:54
PODĚKOVÁNÍ

p. Neubauerovi za jeho velkorysý finační dar ve prospěch naší volební kampaně ...

Velice si ho vážíme.

JF

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.