Lepší studený, než hubený

a zvláště v případě hnutí ANO.

 Velkoestébák Babiš, bránící se označení svého ANO za populistické uskupení, přišel s ryze populistickou myšlenkou a požadavkem - na zhubnutí četných svých spolustraníků před volbami, aby prý dobře vypadali na volebních plakátech...

 O kvalitě politiky a politika už tedy nebude - podle Babiše -  rozhodovat jeho volební program (beztak - v případě ANO - žádný nemá, vyjma toho udržet se u vesla), natož pak morální či mravní charakter a úroveň, ale to, jestli je hubený nebo ne.

Můžeme být vcelku i rádi, že nám Babiš otevřeně a před volbami sděluje, v čem jeho politika takřka výhradně spočívá a jaké kvality můžeme od jeho kandidátů - takřka výhradně - očekávat.

 Bohužel, nedělali jsme si iluze ani dosud, ale takhle jasně a natvrdo se to doposud nikdo neodvážil zformulovat.

Buďte hubení - jinak můžete být blbí, jak je libo, ničemu nerozumět a nic neumět, být mravně prohnilí či i otevřenou spodinou (to je ještě ba i vítáno, protože takoví lidé jsou pak snadno vydíratelní !!!) - a jste ideálními kandidáty hnutí ANO do voleb !!

Bohužel, pak také ten stav podle toho vypadá.

Nevím, jestli Babiš pověřil Pejsáčka, aby taky zhubnul - nebo jestli ho považuje za dostatečně hubeného - ale řekl bych, že to je přesně příklad politika, kdy je to úplně jedno. Jeho postavy, či spíše postavičky si málokdo všimne, zato jeho "výstupů" zcela jistě, ty se rozhodně nedají přehlédnout, stejně jako naprostý rozpad nejen ministerstva (ne)spravedlnosti, ale i resortu jako takového.

Pravda, bordel byl v justici vždycky, alespoň v časech od tzv. listopadové revoluce, a nikdy se na tom k lepšímu nic neměnilo - ovšem totální rozpad, kdy přestávají platit zcela základní pravidla, ještě i dosud respektovaná, tam nastal skutečně až po příchodu Pejsáčka, tedy protekčního synka Pelikána, který nic neumí, žádné zkušenosti neumí, nemá ani vizi, ani koncepci - je to v podstatě ubožák, neschopný dát dohromady jedinou kloudnou větu - a přesto, nebo právě proto Babišovi nesmírně vyhovuje, jinak by tam už dávno nebyl.

A tak je možné si přečíst, jak soudkyně vyprodukuje rozsudek, za který by v sousedním Německu šla rovnou do vazby, protože co jiného už by bylo překrucováním práva, nežli toto :

 https://www.novinky.cz/krimi/429141-policista-zfalsoval-dukazy-podle-soudu-to-ale-neni-trestne.html

 tedy nezákonná ochrana křivě svědčících a podvádějících policajtů při výkonu služby.

Kdybychom měli normálního ministra spravedlnosti, a ne to pako Pejsáčka, tak by Kuboušková už dávno stála mimo službu a před kárným senátem s návrhem na zproštění funkce.

Na to si ale budeme muset všichni počkat právě až do příchodu normálního ministra spravedlnosti.

A tím, že hnutí ANO ho nikdy nevyprodukuje, si můžeme být naprosto jisti už nyní. Ať je hubenější sebevíc, i kdyby se za bič schoval !!

 

 

____________________

____________________

Dopis zaslaný soudkyni Kubouškové :

 

 

 

OS Plzeň – jih  - Mgr. Simona Kuboušková

 

Eduarda Beneše 1,

 

306 24 PLZEŇ

 

 

 

Nectná osobo,

 

               Z rozvrhu práce vidím, že ten soud Plzeň – jih, to jste vlastně jenom Vy, protože tam děláte předsedkyni i místopředsedkyni – a věřím, že - krom uklízečky - i všechno další. Pokud se tam tedy vůbec něco dělá.  Z čehož plyne, že stěžovat si u tohoto soudu na Vás je totéž jako to šeptat do vrby, i to by možná mohlo být účinnější.

 

Přečetl jsem si následující článek o Vašem skvělém rozsudku ve věci ochrany lžoucích, podvádějících a křivě svědčících policajtů – viz https://www.novinky.cz/krimi/429141-policista-zfalsoval-dukazy-podle-soudu-to-ale-neni-trestne.html

 

 a dospěl jsem k závěru, že :

 

a)      Jste mladá, nezkušená (což lze snadno vyčíst už ze jména Simona), a následně i hloupá a naivní

 

b)      Jste evidentně zkorumpovaná mocí – viz ty Vaše funkce, na které evidentně nemáte, natož ve Vašem věku, a to ani zkušenosti, ani praxi, natož pak schopnosti a znalosti

 

a že si v důsledku toho myslíte, že chránit grázly v uniformách a státních službách se Vám zatraceně vyplatí, obzvláště v mafiánské Plzni, pověstné svými věhlasnými právy a plzeňskou Sorbonnou.

 

Vyvedu Vás z omylu.

 

To, co jste uvedla v daném rozsudku, zprošťujícím policejní mafiány a grázly, je evidentním pokusem nejen o překrucování, ale i znásilňování práva, kterého může být schopna jedině a právě taková husa jako Vy – tedy mladá, hloupá, nadutá, nezkušená a zkorumpovaná.

 

Udělám vše pro to, aby se Vám to zatraceně nevyplatilo, a to vzdor tomu, jaká chátra (z ANO) dnes ovládá MSp.

 

Brzy s Vámi přijedeme natočit rozhovor, abyste nám mohla své jistě vynikající právní úvahy vysvětlit na kameru a hlavně, aby Vás veřejnost poznala osobně – a mohla si na Vás dávat pozor, i se k Vám patřičně chovat.

 

O termínu Vás budu informovat.

 

S pozdravem

 

 

 

                                                                                                                      Ing. Jiří Fiala

 

                                                                                                                   za server K 213

 

___________________

___________________

Comments  

0 # Kedul 2017-02-13 11:48
Doufam ze bude vydan i metodicky pokyn, aby k takovym excesum jako je trestni stihani policajtu nedochazelo.
Chudacci by treba mohli utrpet i nejakou zbranu ke svemu protipravnimu jednani ....
Hrozi dokonce pretizenost uz tak pretizenych soudu ... lepsi je nechat je at ty soudy dal zbytecne pretezujou ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-13 13:28
Strafgesetzbuch

k213.cz/.../2603-rozsah-zlolcinnosti-exe#comments

Pokud si vezmeme německý „Strafgesetzbuch", tak u textace paragrafu skoro ke každému jednotlivému trestnému činu najdeme větu, že v případě, že jde o skutkovou podstatu činu na základě příkazu nadřízeného, pohlíží se na nadřízeného, jakoby on tento trestný čin spáchal. Česky krátce řečeno: v duchu pořekadla „ryba smrdí od hlavy“.
 
Freeeurope   :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-13 13:33
PEJSACEK je jediny z ANO, ktery nemuze pribrat, protoze ma z toho justicniho bordelu sracku a stale zvraci. :roll:
Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-13 17:34
V Polsku : soudci našli zastání - a ukázali tak svou vlastizrádnou tvář. :sad:

wpolityce.pl/.../...

Německé vměšování do polských vnitřních záležitostí - a justice zvláště : Členové polské Zemské Justiční Rady naříkali před německým ambasadorem na reformu justice ministra Ziobra.

Šokující  příklad německého vměšování se do polských vnitřních záležitostí!

Představitelé polské Zemské Justiční Rady den po návštěvě Merkelové ve Varšavě diskutovali s německým ambasadorem na téma reforem polského soudnictví.

Jak potvrdil portál vPolityce.pl, k setkání soudců s ambasadorem Rolfem Niklem došlo 8. února z iniciativy samotného ambasadora, soudci v sídle Zemské Justiční Rady kritizovali polskou vládu!

Setkání  německého diplomata se soudci ani nemělo být odsouhlaseno s polským Ministerstvem Zahraničních Věcí.

Během setkání se Rolf Nikel měl vyptávat polských soudců na reformu justice připravovanou  polským rezortem spravedlnosti. Z informací portálu wpolityce.pl  vyplývá, že soudci představili ambasadorovi  na téma reformy negativní hodnocení, zvláště kritické v části věnované samotné Zemské Justiční Radě.

To je nepřípustné vměšování do polských záležitostí.

Zprávou  o tomto setkání jsem byl šokován, píše autor této zprávy. Což si lze představit, aby představitel polského státu si dovolil stěžovat si německým  soudcům? To je útok na polský státní zájem – říká portálu wPolityce.pl jeden z členů Krajské Justiční Rady.


(Dřívější články portálu wPolityce na toto téma:¨

wpolityce.pl/.../... -panika v Zemské Justiční Radě! „Kasta“ naráží na reformu justice, neboť  se bojí ztráty privilegií a odpovědnosti.

S dotazem na setkání jsme  se obrátili na  Waldemara Żurka, tiskového mluvčí Zemské Justiční Rady.

Podle soudce taková setkávání slouží výměně zkušeností  a není na nich nic nevhodného. Podle názoru soudce Żurka mělo setkání (prý) plně transparentní charakter.

Vážně? Setkání se konalo skoro před týdnem, avšak najít o něm zmínky  na stránkách Zemské Justiční Rady je marné. Na stránkách německé ambasády  o návštěvě německého ambasadora u Zemské Justiční Rady informace k nalezení  také není.


(Dřívější články portálu wPolityce na toto téma:¨
wpolityce.pl/.../... Soudci proti reformě, Zemská Justiční Rada: Navrhované změny zakládají vážné ohrožení nezávislosti soudů a soudců.

O tom, že se představitelé opozice ucházejí  o podporu zahraničních  vlád a institucí v boji s demokraticky zvolenou vládou, víme už dávno. Donašečstvím se mohl pochlubit   Grzegorz Schetyna i Ryszard Petru (představitelé destruktivní opozice – pozn. překl.). Nebo se k této skupině připojili i soudci?
WB


Freeeurope

P.S.: Ambasador novodobé merkelovské multi-kulti Dederonie se v Polsku dnes chová stejně jako po srpnu 1968 v Československu sovětský "rajchsprotektor" Červoněnko.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-13 17:38
Ministr spravedlnosti hájí mocenské pozice státního zastupitelství


hlidacipes.org/.../
0 # Kedul 2017-02-13 20:05
Pejsacek exceluje na 24 .... je jasne o co mu jde predevsim ... vyvoleni budou ve statni zprave a justici "napravovat" druhou polovinu lidi - odsouzenych, kteri na ne budou zadarmo pracovat ... "polepseni" budou radi za almuznu pracovat na mocne "svobodne" ...
Ze by se nejak zamyslel nad zlocinou justici nepostizitelnych ho ani nehne ... zavirani nevinnych mu vrasky nedela
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-13 20:29
Nejen že mu zavírání nevinných vrásky nedělá, ale právě od toho tam je. :P

Furt lepší, když budou zavření, než aby musel odpovídat na jejich otázky či vysvětlovat nevysvětlitelné.

Ovšem fascinovalo mě, co jsem dneska slyšel ve Zprávách - že se Pejsáček chlubí na tiskovce tím, co se mu prý všechno za volební období povedlo. :-?

K tomu už člověk tedy potřebuje nejen nemalou drzost, ale i hodně bujnou fantazii a představivost - vydávat ten rozvrat za úspěch, to by asi zblednul závistí i Goebbels. :eek:
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-13 20:20
Pejsáček má co dohánět. Zatím je mistrem v akrobacii pouze na MSp.

stream.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-13 20:22
Mně už dávno došlo, proč je estébák Babiš tak hubený.

Jednak má mladou babu, která by si vařečkou vypíchla oko, pro svoji honbu za mamonem by po sobě sežral i hovno a v touze po moci si od huby dokáže utrhnout i koblihu. JK :eek:


ateo.cz/i/7635/.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-13 20:31
Elektronický generátor má posílit důvěryhodnost justice


ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-13 20:32
Pavel Kučera: Odnětí zákonnému soudci zasluhuje rozhodnutí Ústavního soudu

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-13 20:33
Exšéf Oleo Chemical Jirounek nastupuje šestiletý trest, na vyřízení osobních věcí dostal jen pět dní

ceska-justice.cz/.../...
_________________

"Jen" pět dní ?? To má ještě protekci, ne ?? Mně tam Blázna psal výhradně "ihned", anebo mě rovnou sbalili, sotva jsem přišel na soud....
0 # Kedul 2017-02-14 18:58
Jeste starsiho data pripomenme proc je justice chudak prepracovana a veznice preplnene, nebot toto je zcela aktualni stav Zdarske justicni chatry a nejen ji - prodlouzena ruka v Jihlave jakbysmet... zpravy.idnes.cz/.../...
Nutno konstatovat pouze toto .. ve stredoveku se lamalo v kole palecnicemi a zkouzkou vodou se spravedlive soudilo ... pozdeji v 90 letech se priznani vymlatila .... noa dnes zcela poucene a dle platnych lidskych prav a prava na spravedlivy proces trestni rizeni zcela spravedlive a zakonne jest .... tedy az na to ze jaksi krom toho ze jiz neni treba zadneho priznani odpornym prostredkem utrpnym na vysledku (odsouzeni bez dukazu) nezmenilo se vubec nic ... snad v budoucnu bude odstraneno i zbytecne tresni stihani, kterezto muze byt zbytecnym nastrojem nadbytecneho utrpeni odsouzeneho (pardon on je teprva podezrely..to az v pristim jaru az si advokat nahrabe dosti)
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-14 19:41
Panove,
dnes je Valentyna a komu to s partnerkou neklape, tak by si mel uvedomit nasledujici:
ZENA chce byt milovana a nikoliv pochopena!
Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-14 19:59
Radiofórum (14.02.2017 12:34) Česko musí zaplatit zhruba 2,19 milionu
korun třem stěžovatelům, kteří u Evropského soudu pro lidská práva…


prehravac.rozhlas.cz/audio/3801809
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-14 19:59
Chcete služby jako v Polsku - jeďte do Polska !!

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-14 20:01
Další soudce kradl v obchodě ...

wpolityce.pl/.../...
 
Nějaká rána osudu!? Další soudce načapán při krádeži v obchodě, tentokrát součástky od elektrického šroubováku.
Před pár dny načapán wrocławský soudce, tentokrát štětínský.  Zkrátka justice neočištěná od reziduí komunismu  byla dosud uvyklá beztrestnosti.  „Zvláštní kasta“, jak na sklonku léta veřejně prohlásila bez jakéhokoliv  studu do televize čelná představitelka Zemské Justiční Rady Gersdorfová –  z takových  jejích slov totiž čiší  přímo leninský či gottwaldovský duch, akorát že ti doslova říkali, že my komunisté jsme „lidé zvláštního ražení“…
 
Freeeurope  
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-14 20:02
Ovšemže soudce chtěl přesvědčit ochranku a policii, že má imunitu a že může tedy beztrestně i krást...

Dodatek: Štětínský soudce chycený při krádeži v obch. Domě Leroy Merli, jakmile se dověděl, že je zadržen, okamžitě vytáhl soudcovskou legitimaci a oznámil, že je chráněn imunitou. Ochranka zavolala policii. Soudce musel odevzdat ukradené zboží a dostal  100 zlotých pokuty.  Cena ukradených součástek byla 95  zlotých.

Disciplinární soud sdělil soudci obviněni z „poškození důstojnosti úřadu spácháním přestupku“.  8. Února byl na měsíce zproštěn výkonu služby. Věc řeší Dosciplinární Soud  v Gdaňsku.

Proč vlastně o tom referuji? Především zde mám dobrou inspiraci pro ochranky i poctivé policisty: Nedat se zastrašit, ať pachatelem zla je kdokoliv!

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-14 20:02
Jakpak ty úkoly asi vypadaly ???

Statisícové odměny na ministerstvu vnitra. Chovanec je rozdal za 'mimořádné služební úkoly'

rozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-14 20:05
"Zvláštní kasta" v polské justici se staví i proti prokurátorům

wpolityce.pl/.../... Polští prokurátoři o soudcích, kteří páchají trestné činy: "Žádný skupina se nesmí stavět nad právo.“

Rada Generálních Prokurátorů odpověděla  na šokující ochranný deštník Zemské Justiční Rady nad soudci, kteří  se poslední době dopustili krádeží v obchodech  anebo vydávali rozhodnutí, útočící na cit společenské spravdlnosti .
Během dnešního zasedání Zemské Rady Prokurátorů u  Generálního Prokurátora členové Zemské Rady Prokutárorů     trakcie dzisiejszego posiedzenia Krajowej Rady Prokuratorów przy Prokuratorze Generalnym, członkowie KRP schválili usnesení ve věci Stanoviska Zemské Justiční Rady ze dne 10. Února 2017 k předmětu ohrožení  soudcovské nezávislosti spojeného s činností prokuratzry. V usnesení se zdůrazňuje, že Zemská Rada Prokurátorů stanovisko Zemské Justiční Rady přijala s nesouhlasem.
V prohlášení na internetových stránkách Zemské Prokuratury čteme:   To stanovisko popírá principy zákonnosti a rovnosti před právem, stavující základy spravedlivého trestního procesu, bez nichž demokratický právní strát nemůže správně fungovat.
Členové Zemské Rady Prokurátorů upozornili, že povinností každého státního orgánu, ve smyslu Ústavy, je činnost na základě a v hranicích práva. V tomto směru navázali na poslední případy trestných  činů spáchaných soudci. Veřejní činitelé, kteří viditelným způsobem tato pravidla narušují, musí nést odpovědnost úměrnou stupni jejich zavinění a také společenské škodlivosti činu. Žádná společenská skupina se nesmí stavět nad právo. Žádný státní činitel nesmí také být osvobozen od trestní odpovědnosti vzhledem k jím zaujímaným místem či jím vykonávané funkce.
Zvláštní oprávnění sodní moci neznamená, že osoby, vydávající  rozsudky jménem státu, jsou osvobozeny od povinnosti dodržování přávní předpisů a že nemohou za jejich porušení nést odpovědnost – čteme v prohlášení dále.
Prokurátoři soudcům připomínají, že zásada zákonnosti, závazná v polském trestním řízení, přikazuje, aby orgán povolaná ke stíhání trestné činnosti zahájil a prováděl v každém případě, kdy je odůvodněné podezření ze spáchání trestného činu, přípravné řízení.
Členové Zemské Rady Prokurátorů se tak vyjádřili ke kause veřejné mínění vzrušujícího propuštění na svobodu   Arkadiusze Ł. -”Hosse”, tj. ideového původce podvodu lákání peněz od důchodců jménem jejich vnuka (o tom jsem referoval, pozn.). Soudcům se nelíbí, ře vyšetřovatelé tvrdí, že  k propuštěním podvodníka mohlo dojít následkem porušení zákona.
Nelze  přijmout přístup Zemské Justiční Rady, že žalovatelnost soudního rozsudku znamené nemožnost hodnocení procesního rozhodování soudce prizmatem předpisů Trestního zákona. Doktrina trestního práva vypracovala pojetí justičního zločinu,   a pak takové chování soudce, které zakládá trestný čin, nemůže osvobvodit od trestní odpovědnosti za čin, znaky trestného činu zakládající, píší dále členové Zemské Rady Prokurátorů
Dle názoru prokurátorů  stanovisko Zemské Justiční Rady z 10.02. 2017 se vměšuje do činnosti prokuratury, jejímž úlolem je stíhání trestné činnosti. Co je důležité: Zemská Justiční Rada  nemá v tomto rozsahu práva, zvláště uvedená v č. 3 zákona o Zemské Justiční Radě ze dne 12.05.2011


Freeeurope...

P.S. Ještě budu referovat jak to bude se jmenováním a kontrolou soudců, příslušný zákon se vypracovává a projednává. Stát za to bude jeho finální podoba
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-14 20:07
kluci z ministerstva průmyslu jedou velký bomby

Za polskými tarify do Polska? Mládkova náměstka za drzou odpověď kritizují všichni

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-14 20:08
Zaplaťte si reportáž na ČT. Získali jsme ceník. A skandál, jaký tu ještě nebyl, je na světě

Zaplaťte si reportáž na ČT. Získali jsme ceník. A skandál, jaký tu ještě nebyl, je na světě

parlamentnilisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-14 20:09
Pejsáček a jeho MSp : Ministerstvo se podle Blažka stalo spravedlivým jen pro hnutí ANO

Pelikán zrovna moc nezazářil
www.halonoviny.cz/articles/view/45015001

Opozice kritizuje Pelikána: Ministerstvo se podle Blažka stalo spravedlivým jen pro hnutí ANO
ceska-justice.cz/.../...

Pelikán se s Chvojkou pře o obsazení Legislativní rady vlády, chce v ní jen nejvýznamnější právnické osobnosti
ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-14 20:10
Politici přitvrzují. Babiš se utrhl poradcům, Sobotka šel za hranu, říká expert

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-14 20:32
Levný internet - jako v Polsku ... :-)

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-14 20:38
Valentýnské poselství nenávisti a odplaty :

k213.cz/JOOMLA/oldweb/start.php?act=show&typ=2

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.