11 měsíců za dotaz na soudce

by bylo trochu hodně i v těch nejvykřičenějších diktaturách typu Běloruska, natož pak Latinské Ameriky. 

Takový rozsudek prostě nemá srovnání, ani obdoby v celé současné Evropě. A je děsivou vizitkou stavu české justice.

Té pod správou Krajského soudu v Praze.  

_____________________

 

Soudce by v žádném případě neměl připustit, aby výkon práva byl v rozporu se zdravým rozumem – ať si zákony říkají, co chtějí, ostatně, každý si je může zjevně vykládat podle svého, i když novum je v tom, aby za prostý zákonný výklad někdo někoho zavíral do vězení.

 

A tady se stalo následující : Za prostý dotaz na soudce (Koudelku), učiněný navíc v r. 2010 – tedy 7 let před odsouzením (!!), dotaz, jestli se nezbláznil (přičemž okolnosti případu k takovému dotazu jednoznačně opravňovaly), jsem si celkem odseděl 5 + 6 měsíců (5 měsíců trest samotný, 6 měsíců za jeho nenastoupení) – tedy bez měsíce celý rok (!!) – a to za skutek, který by v žádném jiném případě nevydal ani na přestupkové řízení (jež se mimochodem promlčuje po roce, resp. v té době promlčovalo – dnes po 3 letech – i tak by dávno nebylo co řešit).

 

TOHLE  může mít za objektivní výkon práva a spravedlnosti jedině psychopat nebo blázen, nikdo jiný.

 

Další bod, u kterého se chci zastavit, je Vaše kárná pravomoc.

 

Říkáte mi totiž zcela něco jiného než Váš neslavný předchůdce, JUDr. Černecký, který nepochyboval o tom, že kárnou pravomoc vůči svým soudcům má – a pouze mi tvrdil, že mi – bohužel – nikde nedal dovolací soud natolik zapravdu (= že mne rovnou obžaloby rovnou nezprostil), aby z toho mohl dovodit kárnou odpovědnost např. vůči Maříkové, jíž NS rušil její rozsudky nejčastěji. A to nejen v mých případech.

 

Jestliže Vy kárnou pravomoc nemáte, pak se tomu nemálo divím – stejně jako tomu, proč jste tu funkci vůbec vzal, protože mít odpovědnost bez pravomocí se zcela vylučuje a já bych osobně žádnou vedoucí funkci bez pravomoci nad podřízenými pracovníky nikdy nemohl vzít. Znamená to totiž v praxi jediné : Hnát se bezhlavě do průšvihů za cizí blbost a neschopnost a tyto průšvihy následně prožívat jako vlastní. Dobrovolně to nikdo rozumný nemůže udělat.

 

A poslední, u čeho se chci zastavit, je proces s doktory z Nymburka, probíhající jen pár měsíců poté, co jsem byl odsouzen – za údajné maření úředního rozhodnutí – já – a jen pár měsíců, možná i jen týdnů, předtím, než jste na soud (znovu)přišel Vy.

 

Nevěřím tomu, že by se nedalo zjistit, který senát vašeho soudu tento případ soudil a nevěřím tomu, že se tento případ nedá identifikovat. Pokud máte pocit, že tomu tak je, pak Vás požádám : Zvedněte telefon a zavolejte do Nymburka Rajmovi, jistě si – a okamžitě – vzpomene (alespoň přede mnou si vzpomněl hned), včetně čísla jednacího, včetně toho, že jej – pokud vím – soudil Nápravník. A dál už Vám jistě nemusím radit.

 

Mimochodem, o tom případu několikrát psal tisk – a to stejně obšírně, jako o Rathovi – takže mám za to, že ani tímto způsobem nebude těžké případ dohledat, minimálně dobu odvolacího jednání na KS – a následně vše další. 

 

S pozdravem

 

                                                                                                                                      Ing. Jiří Fiala

 

______________________

_____________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-23 12:09
Dotaz na soudce (jestli se nezblaznil) byl ucinen v roce 2010.
Pravomocny rozsudek byl ucinen az 7 let pote.
Za 7 let se zblazni nejeden dementni duchodce - byvaly komunista, takze vyklad po 7 letech mohl byt, ze to byla vazna urazka.
Bud rad, ze jsi prezil komunisticky koncentrak. Z.
_____________

Zas tak strašný to tam nebylo - jen flákání a nuda. Povinná, roční nuda - kterou já jsem ovšem vyplňoval psaním, takže jsem pořád měl co dělat. Jinak - zbytečně ztracený čas, kdy nemůžete dělat, co byste měli - tedy natáčet o nich reportáže. V tomto směru si asi oddychli, protože mě neměl kdo nahradit. O to více to naplňuji nyní.
0 # Allan 2018-05-23 13:04
Abyste neurazli možná právní Bělorusko. Podobná zvůle a arogance soudce by vás postihla spíše v Americe. Stačí se jenom podívat a na ty jejich otřesné agitky a promluvit si přímým účastníkem nějakého jednání.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-23 13:31
Ve Zlíně vyhrává nezávislý kandidát Pirátů, daňový poradce Tomáš Goláň :

reklama.denik.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-23 13:52
Dovolujeme si připomenout, že dnes je tomu právě 400 let, co nehodní královští úředníci proletěli okny Pražského hradu … Aneb : Když starý svět letí oknem :

www.k213.cz/JOOMLA/2695-stary-svet
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-23 15:53
Presne 400 let pred 23.5.2018:

Prazska defenestrace 23.5.1618 odstartovala obdobi 30-lete valky.
Dnesni Zemanovo opetovne jmenovani Burese premierem nebyla nahoda.
Vse probiha podle planu "prognostaku".
Bude nasledovat 30 let komunisticke diktatury v CR!
Z.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-23 15:00
Bures bude podruhe Premierem, bez ohledu na demonstrace, kauzu Capi hnizdo,....
Zeman zatim nepocita s Urednickou vladou a to presto, ze o ni pred par dny mluvil.
Obcane CR zvykni si - s Buresem na vecne casy a nikdy jinak. Toto heslo platilo drive o KSC.
Komunisticko-estebacky puc 2018 tak dospel do druhe faze!
Z.
novinky.cz/.../...

______________

Ať dopadne referendum ČSSD jakkoliv ???

Upřetý starý dědek, co se prostě mstí společnosti - za to, že se v ní našlo dost pitomců schopných mu dát hlas.
S kýmpak by tu vládu asi pak tak Bureš sestavil ? Vždyť už nemá, s kým - všechny vyzkoušel, všichni ho poslali do háje. Jen ten dementní ožrala z Hradu ho pořád drží nad vodou.
To už ať rovnou radši vyhlásí nové volby.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-23 17:07
Největší porevoluční kšeft jsou exekuce. Kam se hrabou Bakala nebo Kožený...

zpravy.tiscali.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-23 17:24
Poroty dokázaly zohledňovat i lidské hledisko :

reflex.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-23 17:26
Nostradamus a rok 2018:

Nostradamus byl Zid, ktery zil 1503-1566.
Pro rok 2018 pry predpovedel nasledujici:
a) Klimaticky sok
b) Svetovou hospodarskou krizi
c) Financni krizi
d) 3. svetovou valku
Od roku 1618 se svetove dejiny pohybuji podle jeho predpovedi!
Praha v nich hraje velkou roli. Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-23 18:40
Nejvyšší žalobce Zeman podal dovolání v neprospěch Vitáskové

ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-23 20:05
Močení do PET lahve, ponižování, 12 let svazování: Leukémií nemocná Kajínkova přítelkyně popsala zacházení v kriminále


blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-24 16:11
seznamzpravy.cz/.../...

dobrý den doporučuji shlédnout nabízí diskuzi takový hovor s ním o tom že komunisté ovládají soudy a justici a že justice nedodržuje zákony
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-24 16:17
Bures se Zemanem a protiustavni oslabeni demokracie v CR.
Z.

video.info.cz/.../...

____________

Bureš se Zemanem jsou permanentním ohrožením demokracie v ČR.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-24 16:26
Státu nikdy neodpustím, řekla nevinná zdravotní sestra, kterou soudili za vraždy

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-24 18:33
Vážený pane inženýre,
reaguji na obsah Vašeho článku „11 měsíců za dotaz na soudce“. V návaznosti na obsah mého dopisu zaslaného Českou poštou na Vaši adresu (zaslaný v listopadu 2017 do vězení v Ostrově nad Ohří), se ve Vašem případě (stejně tak v předchozích případech publikovaných na stranách K 213) jedná o učebnicový příklad porušení zásad spravedlivého procesu zakotveného normami mezinárodního i ústavního práva.
Svůj názor opírám o důkazy, které dokazují:
a) Absolutně neplatný právní úkon: Tímto absolutně neplatným právním úkonem je v tomto případě výzva k nástupu trestu, která je vydána v rozporu se zákonem - není vydána a podepsána předsedou senátu tak, jak to vyžaduje jednoznačně zákon.
Soudy nesplnily svoji povinnost posuzovat jako „nullum negotium" tohoto právního úkonu. Tato povinnost se týká rovněž soudce, který je uveden v článku.
Soudy či jiné orgány státní správy musí přihlížet k absolutní neplatnosti právního úkonu bez časového omezení a bez návrhu, tj. z „úřední povinnosti“, což se ve Vašem případě nestalo.
Není mi známo, že povinnost přihlížet k absolutní neplatnosti právního úkonu bez časového omezení a bez návrhu, tj. z „úřední povinnosti“ se nevtahuje na soudce Ústavního soudu. Došlo zde prokazatelně k porušení zákazu svévole veřejné moci, kterou zakazuje Ústava ČR, Listina základních práv a svobod - tímto ústavním pořádkem jsou soudci Ústavního soudu vázáni [viz čl. 88 odst. (1) a čl. 112 odst. (1) Ústavy ČR].
b) Porušení zákazu svévole veřejné moci: Tuto skutečnost rovněž dokazují důkazy uvedené v obsahu článku, kde je uvedeno: „Za prostý dotaz na soudce (Koudelku), učiněný navíc v r. 2010 – tedy 7 let před odsouzením (!!), dotaz, jestli se nezbláznil (přičemž okolnosti případu k takovému dotazu jednoznačně opravňovaly), jsem si celkem odseděl 5 + 6 měsíců (5 měsíců trest samotný, 6 měsíců za jeho nenastoupení) – tedy bez měsíce celý rok (!!) – a to za skutek, který by v žádném jiném případě nevydal ani na přestupkové řízení (jež se mimochodem promlčuje po roce, resp. v té době promlčovalo – dnes po 3 letech – i tak by dávno nebylo co řešit).“
Závěr: Výše uvedené skutečnosti dokazují porušení zákazu svévole veřejné moci, kterou zakazují ústavní imperativy zakotvené v čl. 2 odst. 3 Ústavy ČR (ve Sbírce zákonů ČR uvedena pod č. 1/1993) a čl. 2 odst. 2 Listiny základních práv a svobod (ve Sbírce zákonů ČR uvedena pod č. 2/1993), kde:
a) Čl. 2 odst. 3 Ústavy ČR zní: „Státní moc slouží všem občanům a lze ji uplatňovat jen v případech, v mezích a způsoby, které stanoví zákon.“.
b) Čl. 2 odst. 2 Listiny základních práv a svobod zní: „Státní moc lze uplatňovat jen v případech a v mezích stanoveným zákonem, a to způsobem, který zákon stanoví.“.

Prosím o potvrzení o doručení.

S pozdravem BF

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.