Přetíženost justice v řeči čísel

Jistě jste slyšeli řeči o přetíženosti justice. Zmanipulovaná mainstreamová média s novináři, co o justici nemají ani potuchy, tyto nesmysly ráda šíří do veřejnosti už dobře 25 let. A teď se podívejte, co za nimi stojí ve skutečnosti : 

 

Skoro by se chtělo říci : Dopis, co nepotřebuje komentáře. 

Ale pro připomenutí přec : 

Případ, souzený OS ve Žďáru, dítě svěřené do péče otce, matka - po 6-ti letech péče otce - začala činit všechno, aby dítě proti otci poštvala a následně ho unesla. 

Podala si nejprve návrh na změnu výchovy u soudu, k jednání ale nepřišla - a místo toho začala usilovat o únos dítěte. Přímých důkazů, včetně přiznání matky, bylo tolik, že to na trestní oznámení bohatě vystačilo. 

A teď jsme viděli to "úsilí" OSZ zasáhnout (ve zcela akutním a neustále se vyhrocujícím případě) - a případ řešit. 

Připomenu : První trestní oznámení pro únos bylo podáno 13.12. Protože ani soud, ani OSZ nehly prstem, situace se přes Vánoce dramaticky vyhrotila. 

OSZ, i soud, byly informovány o narůstajících skutečnostech maily a datovou schránkou, jinak to ani na tu vzdálenost nešlo. 

Odpovědi OSZ byly jednotvárné : Vaše trestní oznámení nemá náležitosti, přijeďte si ho podepsat... No, tak jsme to učinili. V pondělí, 6. ledna. Tedy 3 týdny od prvního oznámení. 

Paní státní zástupkyně nejen že do té doby prokazatelně nehnula prstem, ale nebýt mého doprovodu otce, ani by s ním žádné TO pro jistotu nesepisovala - jednoduše : Aby nemusela nic řešit. 

A taky udělala všechno pro to, aby trestní oznámení vůbec nemusela přijmout - nejprve tedy zbavit se mého zastoupení, a poté vyhodit otce s tím, že to žádný trestný čin není. 

Nepovedlo se jí to, trestní oznámení jsme sepsali - a ona, ač krajně znechucena - ho musela přijmout. 

20. ledna jsem byl ve Žďáru znovu - a zašli jsme se zeptat, jak OSZ pokročilo. 

No - asi tak, jak jsme čekali : Nijak. 

Paní státní zástupkyně se - za 6 neděl od oznámení (!!!) - alespoň a konečně podívala do opatrovnického spisu. Konkrétního neudělala zase nic. 

A když jsme si na ni šli stěžovat, opět předvedla celou škálu svých "překážek", proč nic nebude dělat. 

Se mnou - jako zástupcem otce -  jednat nebude, protože prý plná moc, udělená do protokolu, nesplňuje všechny náležitosti (zjevně zapomněla, že protokol sepisovala ona sama, tu plnou moc taky, takže si vlastně stěžovala sama na sebe). Otce nestačila vyrozumět, protože má nával práce - asi netušíme, jaké stovky stejných nebo pobobných případů musí tady řešit... 

Říká se, že lhát se nemá. A už vůbec ne tak hloupě, aby to bylo na první pohled patrné. 

Hned mi bylo jasné, že lže, protože jinak poklidný okres Žďár, převážně s katolickým obyvatelstvem, sotva bude mít stovky případů únosů dětí. Kdyby mi to řekli ještě v Chomutově či Sokolově nebo Ústí, snad bych tomu byl i ochoten věřit - ve Žďáru ne. 

Není radno podceňovat nepřítele, ani z něj veřejně dělat blbce. 

No, a tak jsem dal dotaz (kromě sepsání stížnosti na tuhle paní) - oficiální - na OSZ ve Žďáru, kolik případů únosů dítěte řeší jejich OSZ. A tady je odpověď : (dokazující, že lež má opravdu krátké nohy...) 

 

 

 


Původní dotaz

podle Zákona č. 106 - aneb : Informace je zbraň. A velmi nebezpečná.   Těžko najít ilustrativnější příklad... 

 _______

OSZ ve Žďáru nad Sázavou

Mgr. Miloslava Hevierová, okresní státní zástupkyně

                              Žádost o poskytnutí informace podle Zák. č. 106/99 Sb.

Vážená paní okresní státní zástupkyně,

               S ohledem na tvrzení Vaší podřízené, státní zástupkyně JUDr. Lenky Nečasové, že má takových případů, jako je případ syna p. B, obrovské množství, a protože se jedná o únos dítěte, prosím, abyste mi sdělila, kolik případů únosu dítěte řešilo vaše OSZ za měsíc prosinec 2019 a kolik jich řeší v lednu 2020, protože jsou-li to řádově desítky, ne-li stovky, jak tvrdila Vaše podřízená, pak lze mít situaci na okrese Žďár za zcela výjimečnou, až katastrofální – což by byl zase výsledek práce tamní opatrovnické justice, především pak okresního soudu.

               Celá otázka tedy zní : Kolik trestných činů únosu dítěte či oznámení na ně řešilo vaše OSZ za měsíce prosinec 2019 a leden 2020 a kolik z nich řešila osobně pí JUDr. Lenka Nečasová ?

               Odpověď, prosím, zašlete co nejdříve na mou trvalou adresu :

Ing. Jiří Fiala (nar. 11.8. 1963), 289 35 Košík č. 91.

Děkuji, s pozdravem

 

                                                                                                                      Ing. Jiří Fiala 

________

Vsadím se, že kdybychom šli teď za tou paní s mikrofonem v ruce, aby nám to vysvětlila, tak bude jistě tvrdit, že měla na mysli i jinou trestnou činnost, nebo že to špatně pochopila, že neměla správné informace, (o své vlastní práci... Proč ne ? Když může o plné moci, kterou sama sepsala, prohlásit, že nemá náležitosti - pak už můžete čekat naprosto všechno) , atd... Znáte ty bláboly do médií, když - velmi vzácně - někoho úředního chytnou veřejně na hruškách... 

_________

 

Pro připomenutí tématu :

 

http://www.k213.cz/JOOMLA/3206-osz-chrani-zajuem-ditete

_____________

_____________

No, a teď, co myslíte, že bychom zjistili, kdybychom do důsledků šli za řečmi o přetíženosti justice a nutnosti nových soudců pro její posílení … ???

Stejné výsledky ???

 

http://www.k213.cz/JOOMLA/3210-stahnete-jmenovani-novych-soudcu

 

_______________

_______________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

____________________

_____________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-31 17:23
Děkuji za info

k článku www.k213.cz/JOOMLA/3213-pretizenost-v-reci-cisel

"...převážně s katolickým obyvatelstvem..."

v kostele tu tyhle zrůdy z justiční mafie ještě nikdo nikdy neviděl ... nejspíš by se k němu ani nemohli bez újmy ani přiblížit ...

to víte ... musí například nově začít stíhat počítám rovnou pro zločin kverulanty které předtím protiprávně obvinily a léta protiprávně i dokonce za pomocí lží marně stíhají a týrají i s celou rodinou nejrůznější protiprávní činností i včetně zneužití pravomocí při doručování písemností a podobně a úkolovat fízlárnu z důvodu omylem zaslaných konceptů podání návrhu na doplnění dokazování a námitky podjatosti v originálním formátu určeném pro vnitřní potřeby obhajoby které samozřejmě logicky obsahují i nějaké ty nepřesnosti.... to víte soudce přece nebude takové věci řádně v rámci řízení vyřizovat byť byly evidentně poslány omylem ani nebudou takové evidentně omylem zaslané a zmatené emotivní vyjádření bez podavatele a adresáta házet právem jakožto neidentifikovatelné do koše když se v nich docela otevřeně mluví o špatné práci onoho soudce, ještě by se ukázalo při podání stížnosti vějš pokud by je vůbec dokázali pochopit a nepřekrucovat jejich pravý částečně zakódovaný význam a zkusily je vyřídit jakoby se jednalo o námitky podjatosti, jaké hovadiny se ve žďáře řeší a jakým způsobem aby neměli čas řešit skutečnou zločinnost.....no největší zločinnost je samořejmě mezi žďárskou policií, státním zastupitelstvím a na soudě (řekl bych tak téměř 100% zločinnost v těchto skupinách obyvatel)... od občanů tu nikdo zatím žádné nebezpečí ani větší zásadní újmu pokud vím víceméně nepocítil a nepociťuje...



s pozdravem oběť justiční mafie ...
_____________

Zastavím se u věty "v kostele tyhle zrůdy ještě nikdo nikdy neviděl...".
Ano, to máte pravdu a je to hodně vypovídající - o tomhle státě a o tom, kdo v něm drží otěže a z jakých vrstev se tyhle struktury rekrutují...
Názorná ukázka toho, jaká "revoluce" tady asi proběhla.
Prostě - bolševici drží pevně státní moc v rukou - a vše ostatní je jim k smíchu.
Protože jsem si justici prošel důkladně se vším všudy, tak taky vím, jak třeba u vězňů, kteří žádali o podmínečné propuštění - a měli dobrozdání od faráře, že jim zajistí práci a že vidí pokrok v nápravě a že se zaručuje za jejich další nápravu - tak se tomu u soudů otevřeně smáli, že oni - jako soudci - hájí zájmy společnosti (už tohle je komunistický termín), a ne nějakých sekt - a - jinými slovy - že s doporučením či zárukou kněze si může dotyčný vytřít ... Víte, co. :-|

Sice je pravda, že vyznávání víry ve věznicích obvykle nikdo nebrání, ale taky nikdo nijak nepodporuje - a vězeňská služba se na to obvykle dívá s bohorovným přehlížením jako na povinné nutné zlo, anebo účelovou šaškárnu. :oops:

Pro srovnání : Vzpomeňte si třeba na Theresu Mayovou, bývalou britskou premiérku, - odkud pocházela ?? Z rodiny protestantského pastora.
Tihle lidé, cítící odpovědnost jak před Bohem , tak před národem, jedině můžou sloužit poctivě své zemi, protože jsou neúplatní a dělají to pro ideály zlepšení už na zemi, a ne pro prachy.

Možná jsem měl spíš napsat "religiozní kraj", protože i evangelické komunity jsou na Vysočině početné - ale jedno je jisté, a to jsem chtěl říct - totiž že míra religiozity se nepřímo kryje s mírou kriminality - protože tam, kde lidé věří v Boha a odpovědnost před ním, mizí z velké části úmyslná zločinnost.

Tam, kde věří v prachy, lhostejno jakého původu, - zločinnost jenom kvete. :eek:

Religiozita, mohli bychom také říci, do značné míry, vztah k tradicím.

A bezpečně poznáte vykořeněné okresy - typické pro Sudety : Vysoká zločinnost, zodpovědnost nikoho žádná, neexistující sousedské vztahy, neexistující vztah ke krajině, k historii, ke kultuře, obvykle ani k přírodě. :eek:

Ne všude, ale tam, kde se to daří obnovovat, tak tyhle oblasti, ač v Sudetech, se z nich začínají vyčleňovat.

Vztah člověka, poctivý vztah, k místu, kde žije, je nenahraditelný.
A není nic horšího než vykořenění lidé. Bez cíle, bez původu, bez odpovědnosti...

Mimochodem - to, že mocenské struktury nemají žádnou morálku a že jsou zcela odtrženy od většiny obyvatelstva - a tady je to - v religiozním Žďársku - zvláště dobře vidět - to také je hlavním důvodem jejich rozkladu a nefunkčnosti. :sad:

Copak by bylo možné, aby tahle státní zástupkyně šla někam veřejně, natož pravidelně každou neděli, mezi ostatní - kteří by dobře věděli o tom, co dělá, resp. nedělá v práci ??

Komunismus byl postaven na vykořeněnosti, odtrženosti a izolci.

I proto neměli rádi komunisté jinou víru, jakoukoliv, ale křesťanství obzvláště - protože zakořeňovala lidi. A s těmi je pak daleko horší pohnout. :-?

Ideální objekt každého diktátora - a komunismu především : Vykořeněný občan, žijící od výplaty k výplatě, někde v podnájmu, frustrován životním neúspěchem, škaredou hádavou manželkou, kterému je všechno jedno, hlavně když má plný žlab. A kdo mu do něj nasype, toho volí.
Na nich je postaveno dnes celé ANO, na nich byl postaven také celý komunismus - a protože ve státních strukturách nerušeně přežil, ty jsou na něm postaveny dodnes. :o

A nezapomeňte, co říkal - a velice výstižně - jako i mnohde jinde - o komunismu Churchill :

Že je to náboženství méněcenných.

A máte odpověď na všechny problémy justice, OSZ ve Žďáru pak tady zvláště viditelně.

A ještě jednu věc bych tady rád zdůraznil - a je zde dobře vidět : Kdo jsou ti (resp. ty), kdo kryjí tyhle úchylné matky, resp. kdo jsou feministky a kdo je kryje.
Prolhaná osoba v důležité státní funkci, sama amorální a komplexy prolezlá.
Protože vrána vráně oči nevyklove.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-31 20:04
Dva estébáci, Bureš a Falmer.

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-31 20:06
Zabývá se lidskými právy celou svou profesní kariéru :

Snad ten bijec za lidská práva obhájí i ty dvě hodiny, které mi soud určil na styk se svou dcerou v měsíci?

A který trapně zpochybňoval rozsudek pro lidská práva ve Štrasburku v roce 2006.

Směšná figura tehdy i nyní ! O.

video.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-01 08:15
Před 30 lety dostali estébáci „domácí vězení“. Ministr vydal rozkaz ke zrušení tajné policie

ct24.ceskatelevize.cz/.../...

„Někteří příslušníci StB odešli sami už v prosinci 1989 a nešli tak ani k prověrkám, které začaly na jaře. Dobře totiž věděli, že jsou natolik zkompromitovaní, že by prověřováním neprošli a mohli by tak přijít o výsluhu, kdyby komise konstatovala, že se něčeho dopustili. Pokud ale odešli včas na vlastní žádost, tak dostávali výsluhy a odchodné,“ dodává badatel. Předčasným odchodem si zajistili nejen odměnu za odpracované roky, ale i minimálně dočasné „přikrytí“ jejich prohřešků. Navíc jakmile podle Schovánka výsluhu jednou získali, už jim ji nikdo nemohl odejmout. Prověrky se neprováděly zpětně ani po několika letech, když se u soudů začaly řešit zločiny bývalých příslušníků. A tak díky výsluhám mají v současnosti bývalí zaměstnanci StB mnohdy vyšší důchody než oběti komunistického režimu.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-01 11:53
Konec StB: všemi způsoby zametala stopy. Cesta k dnešní BIS pak nebyla snadná

denik.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-01 11:53
Rozsudky správních soudů by měly být vymahatelné, prosazuje pirát Michálek

ceska-justice.cz/.../...
__________
Není to snad v právním státě samozřejmost ?? Asi ne, anebo nejsme právní stát.

__________________

"Pokud soud zruší rozhodnutí správního orgánu, nezazní v rámci výroku pokyn, jak má úřad postupovat. Vodítko bývá pouze v odůvodnění, které často správní orgán nepochopí nebo se jím neřídí."

Správní orgán nepochopí rozsudek soudu ???
A co to tam tedy sedí za jelita ?? Když rozsudek soudu musí pochopit každý občan...

__________________
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-01 16:09
Státní zástupci šikanují obce kvůli dotacím. Neznají přitom základní právní předpisy :

Státní zástupci neznají samosprávu, neznají zákon o obcích, kterým se samosprávy řídí. Často u nich vidím odbornou neznalost.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-01 17:26
jedna (mafiánská) rodina :

Jeden lid, jedna země, jeden vůdce, jedno ministerstvo

euro.cz/.../...

Kremlíkova blízkost k vlivnému plzeňskému advokátovi Danielu Volopichovi, v jehož kanceláři si pozdější ministr odbyl koncipientskou praxi. Volopich je švagrem Martina Nejedlého, hlavního poradce prezidenta Zemana. Zemanův vliv na obsazování ministerstev v Babišově vládě je přitom zřejmý. Projevil se už v několika jiných případech, například u Marie Benešové nebo Miroslava Tomana.

viz též

k213.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-01 17:27
Evropská žalobkyně staví tým. Ve hře jsou i Češi

neovlivni.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-03 21:43
Vrána vráně... oči nevyklove...

Bytová kauza vlivné žalobkyně. Policie ji uzavřela a zaskočila tím prokurátora

seznamzpravy.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.