Země, kde zítra znamená - nekončící utrpení

Hitler byl troškař a břídil ve srovnání se Stalinem.

Přesto : Letitá komunistická propaganda - i nedostupnost a nekomunikovatelnost dálných oblastí SSSR, ze kterých informace prostě neprosakovaly, způsobily, že se o těchto zločinech dodnes prakticky nic neví... Alespoň v Evropě ne. 

 

V záplavě virového šílenství a obav ze všeobecného ohrožení vřele doporučuji nepřehlédnout francouzský dokumentární seriál o systému káznic a pracovních táborů v SSSR, zvaných Gulag. 

I když o úrovni lidských práv v této zemi si většina z nás nedělá iluze ještě ani dnes - to, co se tam dozvíte, věřím, že mnozí, včetně těch, kteří se o historii, ba i historii komunismu, zajímají, nikdy neslyšeli - a že to s nimi nemálo otřese. 

A to především naprosto nepředstavitelným rozsahem této justiční zvůle i následné továrny na smrt, kam odsouzení - ti šťastnější, kteří unikli přímé popravě ihned po rozsudku - směřovali. 

Vždycky, i za Komančů,  jsem věděl, že Stalin se s nikým moc nepáral a že měl na svědomí rozsáhlou čistku na konci 30. let, mimo jiné i ve velení Rudé armády, která tak - těsně před německým útokem - zůstala prakticky bez velení. 

Ti, tzv. "vyčištění" důstojníci jsou představováni jménem maršála Tuchačevského. 

Ale přiznám se, že jsem opravdu netušil, že těch popravených bylo 40.000 !!!! To už zdecimuje každou armádu, včetně té Rudé. 

Vždycky jsem slyšel o létech stalinského teroru na konci 30. let a o zinscenovaných politických procesech, podle jejichž vzoru byla pak u nás popravena Horáková a spol. 

Ale opravdu jsem netušil, že ve dvou letech, kdy tento teror především probíhal (tedy od srpna 1937 do listopadu 1938) - se popravovalo 50.000 lidí každý měsíc !!! 

Tahle čísla když slyšíte, tak teprve pochopíte, jakým pranepatrným odleskem těchto hrůz byla naše "padesátá léta" i s jejich politickými procesy - přičemž se udává, že komunisté popravili zhruba 300 lidí. 

Pranepatrný odvar toho, co se dělo v SSSR. Zaplať Pán Bůh !! 

A teď si dejme věci trochu do historických souvislostí. 

Kdo si pamatuje léta socialismu, a s nimi i každodenní komunistickou propagandu, tak si jistě snadno vzpomene, že komunisté rádi rozfoukávali Mnichovskou zradu - a to nejen západních spojenců, ale i údajnou zradu naší vlády a našich představitelů, kteří přece měli smlouvu o vzájemné pomoci s SSSR - a - ti zrádní darebáci - k nám Rudou armádu, když se na nás západní spojenci vykašlali,  přesto nepozvali !! 

Československo bylo za války, i před válkou, známo svou velmi výkonnou zpravodajskou službou. 

Beneš musel mít podrobné informace o tom, co se v Rusku děje - a co je Stalin zač. 

Dokázali byste si představit, že by sem armádu takovéhoto režimu někdo soudný pozval ?? 

To už rovnou mohli pozvat Hitlera, ten byl - alespoň ve vraždění vlastních lidí - ve srovnání se Stalinem naprostý čučkař, učedník a břídil. 

Neskončilo by velení naší armády stejně jako polští důstojníci v Katyni ? 

Když člověk slyší ta neuvěřitelná čísla Stalinem popravených vlastních lidí, přestane mu katyňský masakr polských důstojníků připadat až tak neuvěřitelný, nepředstavitelný - a nemožný. 

A ještě jeden údaj byl - alespoň pro mě - nový. 

Sovětská armáda se na územích, která osvobodila od německé okupace, chovala často hůř než okupanti sami. Považujíc každého, kdo pracoval pro Němce, za vlastizrádce. 

Dokážete si to představit ?? 

Vlastně - můžeme být rádi, že jsme jako národ tohle "osvobození" vůbec přežili - protože tady dělali pro Hitlera prakticky všichni, snad jen s výjimkou těch, co byli přímo zapojeni do odboje - a všichni považovali to za normální a samozřejmé. Ani to jinak nešlo. Kdo by odmítnul dělat pro Němce a přestal chodit do práce - s tím, že pro okupanty dělat nebude - skončil by rychle v koncentračním táboře - návrat nežádoucí - pokud by nestačil včas uprchnout. 

Neměli bychom tedy být Sovětskému svazu vděčni - ne za osvobození, ale za to, že naše předky, když sem ty jejich kramářské maringotky, tažené vyhublými koníky, přijely, všechny nepostřílel ???

 

______________________

______________________

Kdo neviděl, vřele doporučuji ... 

https://www.ceskatelevize.cz/porady/12605863453-gulag-sovetska-historie/219382567070002-rozmach-1934-1945/

 

________________________

________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2020-10-13 16:33
Položme si otázku :

Je KOLABORANT zločinců sám zločinec ?

Za mne : ANO

+F+
______________
Kolaborant zločinců - je jistě sám zločincem, ovšem kolaborací se rozumí kolaborace vědomá a hlavně DOBROVOLNÁ, a ne že v okupované zemi považuji za kolaboranty všechny, kdo chodili do práce...

On ten sovětský komunismus se vůbec vyznačuje naprosto nelidskou nenávistí : Kdo zůstal na okupovaných územích (sami ovšem žádnou evakuaci nezorganizovali) a přežil, tak byl automaticky kolaborantem.
Kdo se dostal do zajetí - tak byl taky zrádce, protože kdyby pořádně bojoval, tak by padl, a nebyl v zajetí... apod.

To jsou naprosto zrůdné, nelidské úvahy - vytvářející model : Buďto jsi hrdina, nebo zrádce. A nic mezi tím.
Přitom - mezi tím - je 90% běžné populace...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-10-13 16:36
Mimochodem, Američané se po válce velice divili, že osvobození vězni z koncentráků, pokud to byli obyvatelé - natož noví obyvatelé - Sovětského svazu - se vůbec domů nehrnuli. Naopak - hledali útěk všude možně jinde.

Kdo se na tyhle dokumenty podívá, rychle pochopí, proč.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-10-14 07:26
Jurij Orlov

hlidacipes.org/.../
___________

Citace návštěvníkům soudů jistě něco připomene. A pak - kde a od koho se to u nás naučili, že ?

"Do soudní síně byli vpuštěni jen prověření „civilisté“. Dovnitř se tak dostala jenom Jurijova manželka Irina. Jeho přátelé, včetně Andreje Sacharova, se „pro velký zájem veřejnosti“ dovnitř nedostali."
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-10-14 07:27
Babiš lže, varovali ho opakovaně

mall.tv/.../...
______________

Babiš lže dnes a denně, a ve všem. Tak proč ne v tomto, že ?
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-10-14 07:28
Jak dál? Netrpět Paty a Maty

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-10-14 07:29
Stížnosti a podněty koncesionářů České televize končí v koši

ceskapozice.lidovky.cz/.../...
__________

Tak to jsme nedávno viděli v ČRo : Když šlo o stížnost na feminismus ve vysílání, tak najednou ani nemuseli mít vysílání vyvážené... Ač je to podstata každého objektivního média.

k213.cz/.../...

k213.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-10-14 07:33
Hlavně, že to dál sype... Hlavně z dotací...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-10-14 07:34
Dalších 8 tisíc za den...

novinky.cz/.../...

Ranní zprávy jsou už jak seznamy padlých...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.