Změna pro Rakušana

Ne toho z Austrie, ale toho z Kolína.

Co tvrdí, že je ... "Změna". A že bude na MV. Tak ať tu změnu předvede ! Anebo - jde od toho. 

 Jak dávno není žádným tajemstvím, máme u nás nejméně 3 skupiny občanů : Jednu - tzv. "problematickou" - alespoň z pohledu skupiny jiné, tzv. "privilegované" - a ty od sebe poznáte podle toho, že tu první lze stíhat za cokoliv, kdykoliv a kdekoliv, třeba i za to, že jen navštíví soud nebo se na někoho ne zrovna laskavě podívá,, případně přejde silnici mimo přechod -  prostě skupinu, kde trestní stíhání je vysloveně žádoucí.

Tu druhou skupinu poznáte podle toho, že se zásadně nestíhá, ať už provede cokoliv, takže si na to zvykla - a má za to, že má totální a celoživotní imunitu, ačkoliv právně není o nic opřena. To jsou samozřejmě všichni pracovníci orgánů činných v trestním řízení, tedy především soudci, státní zástupci a taky - a samozřejmě - skoro všichni policajti, jak dále uvidíte, i po výslužbě. 

No, a ta třetí, ta nejfádnější skupina - to jste vy, všichni ostatní, co nejste ani privilegovaní, ani pronásledovaní, ale prostě a jen - prostí lidé. Vy se stíháte - jak kdy. Podle nálady, podle okolností, podle tzv. "společenské potřeby" a poptávky - obvykle za něco, co by jako trestný čin alespoň mohlo vypadat. 

Lhát před soudem vždycky byl a je i dosud trestný čin. Kdysi to byl čin přímo hrůzný, za ten se šlo rovnou na mučidla a pak vcelku rychlý proces. 

Podotkněme, že tento čin - jako jeden z nemnohých z našeho trestního zákoníku - má oporu už v Desateru - viz "Nepovíš křivého svědectví proti bližnímu svému..."

Kdysi se přísahalo na kříž, pak na svou čest - teď zjevně málokdo nějakou má, a tak se jen "poučuje". O tom, že pokud svědek nebude mluvit pravdu, dopouští se trestného činu křivé svědecké výpovědi. 

Pokud někdo má za to, že soud je důstojným orgánem, který má požívat cti a vážnosti, pak by také měl zajistit, aby soud nemluvil do vzduchu, a pokud někdo, notabene po poučení, před soudem lže jako když tiskne, měl by to rychle trestně pocítit. 

Pokud nepocítí, je ten soud k smíchu a pohrdá v podstatě sám sebou. 

Na Ovocňáku se stále ještě soudí - a ještě nějakou chvíli bude - věc z aleje, z r. 2012. Tedy moje přepadení policií, resp. policistou Zajíčkem. Ano, čtete dobře - brzy to bude 10 let (!!!) - a soud je dosud u dokazování před soudem 1. stupně (žaloba byla podána samozřejmě neprodleně, ještě v r. 2012, i když to už byl konec roku). 

V rámci svědeckého dokazování vypovídali zatím 4 policajti. Mimochodem, taky zajímavá ukázka vyspělosti policie : Dva z nich vysloveně lhali, jeden opatrně, druhý nestydatě (Zajíček). 

Třetí svědek sice nelhal, zato zásadně odpovídal na něco jiného, než byl tázán. 

A jeden jediný (ze čtyř !!) skutečně pravdivě odpovídal na to, na co byl tázán. 

Dobré skóre, že ?  Pak berte svědectví policajtů za bernou minci... 

No, a protože Zajíček lhal tak drze, že to nebyl problém prokázat - podal jsem na něho trestní oznámení. 

A tady máme - po několika peripetiích - výsledek : 

Zajíček sice lhal, ale trestného činu se - prý - nedopustil. 

Zajímavé, že ? 

Elixír je, ale pít se nedá... 

Tak ho dodáte v pitelném stavu, jinak budete - hádejte co ... ?? 

______________________

Pan Rakušan si zjevně troufá... Když tvrdí - že on je tou změnou - pro policii. 

Tak na tu jsem teda zvědav. 

Po měsíci můžeme porovnat : 

a) Stav beze změny : Nic se nestane, nikdo nebude ani potrestán, ani volán k odpovědnosti, věc se zamete pod koberec - jako stovky jiných. 

b) Stav se změnou : Tak ten se pozná snadno a rychle : Níže podepsaní (pod "Vyrozuměním") totiž následujícího dne u policie skončí, v nejlepším případě půjdou píšťalkovat na Václavák, a o kriminální službu už ani nezavadí. 

Tak co myslíte, pane Rakušane, a co myslíte vy, čtenáři ??? Máte na to ?? Má na tu proklamovanou změnu p. Rakušan ??? 

 

____________________________

 

 

 

 

 

 

__________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Takže laskavě dělejte, zač vás stát platí, anebo běžte do parku sázet kytky, tam to po vás už nikdo chtít nebude.

 

Vaše výše zmíněné „Vyrozumění“ považuji za výsměch povinnostem, jež máte plnit a za které jste placeni, stejně jako výsměch platnému trestnímu řádu a trestnímu zákoníku.

Zcela bez komentáře pak ponechávám zmínku o tom, že údajně není dotčena možnost náhrady škody v civilním řízení - asi jakoby oběti loupežného přepadení policajti sdělili, ať na pachateli (místo zatčení) podá civilní žalobu o náhradu škody z titulu újmy na zdraví a majetku.

Představa, že by se někdo domáhal škody za křivé svědectví před soudem v civilním řízení, je už za hranicí nejen základního právního povědomí, ale  i obecně svéprávnosti.

A znovu opakuji a zdůrazňuji: Pokud jste se přišli k policii jenom flákat a krýt své kriminální kolegy a čekat na výsluhy, tak to raději zabalte hned a běžte se živit kamkoliv jinam, ovšem poctivě.

S pozdravem

                                                                                                                      Ing. Jiří Fiala

                                                                                                                       poškozený

 

 

 

 

 

 

 

 

 

________________________

________________________

 

 

 

_________________________

_________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-16 22:12
Mimochodem, když máme ten Vítězný 17. listopad :lol: - to velké výročí Sametu... :-)


Tohle je názorná ukázka, kam jsme se - za celých 32 let (!!!) - dostali. :-|

Státní aparát je horší než byl za komančů.

Tehdy by si takhle lhát nedovolili, natož veřejně. :oops:
0 # Jenja 2021-11-16 22:34
Tak teď mě spousta věcí došla. Soudce poučuje, ale sám nebyl poučen, takže může lhát. Svědek, i když byl poučen, tak může lhát. Pokud to neovlivní rozsudek, tak to vlastně nevadí. Policisté si zřejmě spletli civilní soud s trestním řízení, kdy obžalovaný lhát může v rámci své obhajoby. Takže všechno je vlastně ok. Tedy jen v případě, že Ing Fiala nepřijde k jednání začínajícímu v 9:00 a nepozdraví: "Dobré poledne ". Protože pokud by tak pozdravil, tak by okamžitým rozhodnutím soudu dostal minimálně 6 měsíců nepodmíněně za matoucí pozdrav. Třeba se to teď změní.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-16 23:30
Tak tomu, kdo to změní, by patřilo ozlatit ruce. Je to v nich zakořeněný jak židovská víra. Že si můžou sami dělat, co se jim zlíbí a zákon je to, co jim vyhovuje.

Jen tak mimochodem - a to v tom článku ani není : Nadržování je jedna věc a jeden trestný čin - ale rozhodování o tom, že to žádný trestný čin není, je přivlastnění si pravomoci jiného státního orgánu, zde soudu - a tedy i druhý trestný čin...

Takže jeden dopis - a kdyby to bylo obráceně, napsal jsem ho já a křivě svědčil proti policajtům - tak už jedu do Ruzyně, a nevrátím se dřív než na vinobraní napřesrok ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-17 09:59
Buran a posera :

Nejprve agituje lidi - o ničem, když si na něj někdo došlápne, okamžitě se skrčí a zaleze ...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-18 14:41
Pavel Blažek proti zabetonovanému státnímu zastupitelství. Jak tohle skončí?

hlidacipes.org/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-18 14:42
Jediný mezinárodní svátek mající původ v bývalém Československu.

Před 80 lety, 17. listopadu 1941, byl v Londýně vyhlášen 17. listopad jako Mezinárodní den studentstva, a to jako připomínka perzekuce českých studentů německými okupanty od 28. října do 17. listopadu 1939 v tehdejším Protektorátu Čechy a Morava. Z.
_______________

Ano, tak to je.

Jsme měli na gymplu, za totality, profesorku, ne moc populární, ale když byl 17. listopad, vždycky přinesla kytku květů a postavila ji na stůl. Že máme svátek.

To od ní bylo fakt originální a hezký.

Jinak, komunisti 17. listopad moc neslavili, věděli dobře, že stejně jako atentát na Heydricha je spojen s nekomunistickým odbojem a že s nimi má máloco společného.

Ale to jim nebránilo, aby ho masově nezneužívali k politizaci studentského hnutí, a zejména ke zpracovávání studentů z rozvojových zemí, kteří studovali u nás a na něž měli vliv. A dělali si z nich svou pátou kolonu.

Viz Universita 17. listopadu a další, vysloveně zneužité symboly a instituce.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-18 16:22
OTEVŘENÁ VĚZNICE : v 7 BUĎTE DOMA..

hlidacipes.org/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-18 16:23
Nejvyšší soud: Zmocnit se z mobilu e-mailu či messengeru jiného člověka je trestný čin :

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-18 17:28
I takovyto prubeh se muze dostavit po ockovani.
Tito lide nejspis dnes pobyvaji na JIPce.
Z
Chantal ihned po podání dávky vakcíny začala pociťovat standardní příznaky chřipky. „Následujícího tři a půl týdne jsem se každý den potýkala s vyrážkami, horečkami až o 39,7 stupních, bolestmi svalů, závratěmi, zvracením, průjmem, tlakem v dutinách a kašlem tak hrozným, že jsem měla pocit, že mi explodují všechny cévy,“ napsala Urenová na internet.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-18 17:29
Statistika Ministerstva:

Dokument pocházející z ministerstva zdravotnictví a označený jako důvěrný instruuje vedoucí pracovníky hygienických stanic, aby nově zařazovali do statistik a výkaznictví nakažené očkované osoby jen v případě, že mají už dvě dávky a od druhé dávky už uběhlo více než 14 dní. Pokud se po druhé dávce, která generuje nejvíce pacientů na JIP, dostane člověk do nemocnice již několik dnů po druhé dávce a nestihne uplynout 14 dní, potom hygienická stanice, která tyto pacienty trasuje, má do statistiky uvádět, že jde o neočkované osoby.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-18 20:10
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-18 20:11
Je to parodie, jen rozeštvete národ. Flegr se pustil do Babišovy vlády za nová opatření

cnn.iprima.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-18 20:12
Zákaz vstupu pro neočkované půjde k soudu :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-18 20:14
Muž šel na krtka s pyrotechnikou, na poklop si stoupl a odpálil - Novinky.cz
Jedna z možností jak se dostat v současné době k lékařské péči třeba s přechozeným, naštěstí jednostranným zápalem plic, když zklame nic neřešící záchranná služba, zavolaná samotným zoufalým pacientem.
Praktického lékaře supluje na těžko dostupném telefonu zdravotní sestra, /mladá lékařka je zřejmě zaneprázdněna a finančně motivována covidovou mafií očkováním vystrašených klientů. Zástup praktického lékaře je jen pro urgentní případy. Toto není sci-fi, to je případ ze života prostých lidí v české republice, jež budovali ony naše šťastné zítřky.
Tento příběh je pravdivý, odehrál se v Pardubickém kraji na Poliklinica KOLF s.r.o. Pardubice a je mi velmi blízký
J.K.
________________

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-18 20:16
Informace z Polska - pro ty, co je zajímají, již srozumitelně a od zdroje.

Dnes ráno (18. listopadu po osmé ráno) vystartoval v éteru nový, ANGLICKOJAZYČNÝ polský zpravodajský kanál s globálním dosahem: TVP WORLD.

Dnes ještě opakuje pořad Border Crisis. Vedle aktuálních informací ze světa i z Polska bude rámec programů této stanice obsahovat publicistiku či rozhovory s experty. Program je připravován native speakery a novináři, kteří pracovali řadu let v zahraničí. po mnoho let Program je vysílán bezplatně, tedy je nekódován. Pro českého/slovenského diváka v kterémkoliv státě v Evropě i na jiných kontinentech je nejlépe dosažitelný přes internet ze stránek

tvpworld.com/ .

Přes satelit lze jej lze rovněž přijímat, ovšem šířen je z orbitální pozice Eutelsat 33E (33°E) 11,182 GHz, pol. H, SR: 4800, FEC: 3/4; DVB-S2/8PSK, nepoužívané běžně ani v ČR/SR ani v Polsku. Doufejme, že je to prozatím provizorium.

Start této stanice byl původně plánován na 1. Leden 2022, urychlily jej však známé události hybridní války vedené běloruským režimem s podporou Kremlu...

TVP World těsně spolupracuje též s veřejnoprávními televizemi Litvy a Ukrajiny.

Faktem je, že proti dezinformacím o Polsku bylo takové stanice dávno zapotřebí. Nakonec dnes přes satelit - a to běžným zákazníkem přijímané orbitální stanice - vede kanál podobného charakteru ať v angličtině nebo jiných jazycích krom např.

Deutsche Welle TV, BBC WOrld, Sky News či France24 i řada dalších států. Svět potřebuje něco, čím byla pro země bývalého východního bloku Svobodná Evropa, dnes ovšem z Polska a v západních jazycích. Zatím z každé satelitní pozice zamořují éter v několika světových jazycích moskevská RT (Russia Today) či pekingská CGTN - vedle BBC World nebo Deutsche Welle, jejichž rozhlasové verze přinášely lidem za železnou oponou pravdivé zpravodajství, a nad jejichž dnes propagandou, vzpomínaje čím pro nás v minulosti byli, lze jen hořce zaplakat.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-18 20:18
Změna pro Österreicha záleží pouze v tom, jakou barvu svetru zvolí. Ten rudý Hamáčkův už je plesnivý, shnilý, smradlavý a okoukaný. J.K.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-18 22:45
Taková je doba,
nenechali jste si do rámě vpíchnout odpustek, včelku,
za trest seďte v koutku na prdeli doma a nepotulujte se venku.
A kdyby vám smutno bylo,
kupte si domů Lahváč pivo.
A nezapomeňte po každém doušku,
nasadit si zpět na držku roušku.
Dnešní doba samá sranda,
bez včelky nedostaneš se do putyky, natož divadla.
Zde končí humor, vše jde stranou,
diskriminovaní neočkovaní peníze za zákaz vstupu nazpět nedostanou.
J.K.

Neočkovaní peníze za nevyužité vstupenky nedostanou. Divadla připraví vouchery - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

________________

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-18 22:46
Zda se zpovídal Husák ze svých hříchů nevím, uvidíme zda se bude ze z těch svých zpovídat estébák Bureš. J.K.


Vyzpovídal se Husák před smrtí? Rodina popřela, že chtěl kněze - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

________________

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-18 22:47
Zaujal mne úvodní příspěvek v diskuzi k článku na Seznam Zprávy /seznamzprávy.cz/ k článku Většina lidí chce třetí dávku, ale nemohou se k ní dostat, říká sociolog


Diskuze - Většina lidí chce třetí dávku, ale nemohou se k ní dostat, říká sociolog - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

_______________

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-19 00:18
Takto se chová český stát, když má zaplatit opravu mostu:

máme nějaké hypotézy, ale neradi bychom je ještě zveřejňovali

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-19 07:39
Nez si nechat naockovat ruku, nohu
prodelam radsi nemoc Covid - chripku.
Po karantene opet vsude chodit mohu
zatimco ockovani dnes obsazuji JIPku!
Z
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-19 13:14
Rakousko vyhlašuje celkový lockdown.

Tím jenom dokazuje, že předtím šikanovalo neočkované zhola bezdůvodně.


Nákazu totiž přenášejí hlavně očkovaní. A hlavně nepozorovaně.

www.msn.com/.../ar-AAQTCOb?ocid=msedgdhp&pc=U531
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-19 13:15
Pracoval pro renomované firmy, pak musel utéct z Ruska

ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=779066
________________

Kdo zná naše podnikatelské prostředí a naši "nezávislou justici", jistě mu to něco připomene...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-19 15:38
Bude těžké vysvětlovat příbuzným obětí, že Štrougal unikne trestu, říká Müller

nazory.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-19 17:10
chceme lidem znepříjemnit život, je důležité být k nim tvrdší, šla bych ještě dál...
____________

Nepohodlná advokátka Jana Zwyrtek Hamplová: Covidová opatření vlády jsou založena na lžích

reflex.cz/.../...

Schillerová: Neočkovaným chceme znepříjemnit život, je důležité být k nim tvrdší, šla bych ještě dál

reflex.cz/.../...

_______________

Nic jsme nikomu neprovedli, jen si dovolíme spoléhat na vlastní imunitu a pevnější zdraví.
Co kdybychom zase trochu znepříjemnili život my jim ???
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-19 21:55
Co umožňuje porotní systém : Prostou lidskou spravedlnost...

novinky.cz/.../...

Tenhle rozsudek by u nás neprošel ani omylem, dostal by doživotí nebo nejmíň 20 let...

Přitom chápu, že se bránil a rozsudek považuji za spravedlivý.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-19 22:59
ÚS : informace o očkování jsou VAše intimní informace, na které nikdo jiný nemá právo.
Asi jako by se Vás v obchodě ptali, jestli jste ještě panic nebo panna.

stavbeznouze.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-20 10:46
Konec vykrucování, Bureš chce na Hrad.

O jednom bych věděl, na Mírově by mu jistě místečko udělali...

Bures by chtel na Hrad.
Ja bych ho tam rad videl ve vezi Daliborka!
Z

Babiš: Sbírejte podpisy, třeba zkusím Hrad - Novinky.cz

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-11-20 10:49
Neměla vyzyvatele, hlasovalo pro ni skoro 100% delegátů... Začíná mi to něco připomínat... Taková nová KSČ v malém :

_________________


Markéta Pekarová Adamová byla zvolena na další dva roky šéfkou TOP 09. Na sobotním celostátním sněmu v pražském Cubex Centru na Pankráci neměla vyzyvatele, pro její zvolení hlasovalo 92,6 procenta delegátů. V projevu zejména promluvila o vznikají vládě a současných výzvách a zmínila také situaci v Bělorusku.
___________________

novinky.cz/.../...

_________________

Na Pankráci byla asi správně, akorát si spletla budovu.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.