Z Blažkova MSp - ústředí mafie

Kdo si přečte článek Jana Urbana, popisující Blažkovu partu na MSp, musí mu nutně vstávat vlasy hrůzou na hlavě. 

 

 Jan Urban: Ministr Blažek si k sobě vybral podivné figury z časů (a mravů) opoziční smlouvy (msn.com)

To, co jsme spíše jen tušili, autor přesně popisuje a dokládá. Má obdivuhodný přehled, který teprve při zpětném pohledu dochází plného ocenění. 

Pokud jde o Kloudovou, myslím, že bohatě stačí tento popis k tomu, aby každý pochopil, co za flundru to je - a co si pověsil Hamáček na krk. (Přejme mu ji, víc se mu pomstít nikdo nemohl).  A taky : Že je vlastně úplně jedno, koho volíte, protože je u moci pořád jedna a ta samá parta - zmetků, mafiánů a grázlů nejhrubějšího zrna. 

Jak jinak by bylo možné, že Hamáčkova manželka, toho samého Hamáčka, který s neobyčejnou ostudou musel z politiky konečně vypadnout, klidně vede MSp - po volbách, které prý měly být údajně pravicovou "změnou" ??? 

Jak je možné, že údajně vyhrála pravice - a MSp, jedno z mocenských a silových ministerstev, ovládne zase Zemanova parta, jen v jiném složení ? 

Radovat se z takové "změny" může jedině naprostý blázen, který neví, o kom a o čem je řeč. 

A premiér Fiala - o tomhle všem neví ? Neví, že za to nese plnou odpovědnost ? 

Je jen zahloubaným profesůrkem, který povzneseně míjí reálný svět a nic o něm neví,  ačkoliv za něj momentálně zodpovídá - anebo je vědomým členem téže bandy, pro kterou je k uchvácení moci všechno dobré a která postrádá naprosto základní pojem morálky ?? (Podívejte se jenom na Kloudovou - kolikrát a za koho byla vdaná, to, si myslím, výmluvně svědčí o mnohém, tedy hlavně o evidentní štětce, která pro moc udělá cokoliv, jinak za ní ale nestojí nic než křivý charakter a hloupá, byť vychytralá a bezskrupulozní hlava). 

Další jména : Dalík, Březina - symboly mafiánské korupce a rozkradeného státu. 

Obojí je děsivou zprávou pro občany ČR, protože v lepším případě mají za premiéra jen dalšího mimoně, plně srovnatelného se Sobotkou, v tom horším mafiánského grázla, zato ovšem kvalitně zabaleného v luxusním papíře. 

Mimochodem, přesně kvůli těmto lidem - někdy typově, někdy i přímo konkrétně těm samým - prohrála ODS volby s estébákem Babišem v r. 2013 - a musela jít od válu, aby vyklidila pole estébákově partě.

Je ten Fiala vážně tak nepoučitelný, že s těmi samými lidmi a s těmi samými praktikami přijde zase o 8 let později - a ve volbách uspěje jenom proto, že veřejnost, zhnusená estébákovými manýry a chováním, volí kohokoliv jiného, jen aby došlo ke změně - asi pozapomenuvší, proč se estébák vůbec k moci dostal a co tomu předcházelo ?? 

A "koaliční partneři" - jsou vůbec nějací ? Tedy - nějací, samostatně uvažující a jednající - když k tomu mlčí ?? 

Brzy je z těch úřadů vymetou jako amorální lidský odpad spolu s ministry ODS, pokud budou takhle pokračovat, stejně jako v tom roce 2013. 

Bože, jak jsem rád, že jsem těmto zmetkům hlas nedal - a mrzí mě, že to neudělalo podstatné procento voličů spolu se mnou - protože vybrat si mezi mafiánskou bandou A a mafiánskou bandou B - to nejsou volby, to je výkřik zoufalce před smrtí, který ví, že stejně musí umřít - a je pak vcelku jedno, kdo ho popraví. 

________________________

________________________

 

 

Přítelkyně pana ministra

Namísto slibovaného étosu změny si jako svoje nejbližší spolupracovníky přivedl na ministerstvo tři notorické symboly doby a mravů „opoziční smlouvy“. Všichni mají především nadstandardní vazby na prezidenta Miloše Zemana a jeho okolí. A jeden každý má za sebou, řekněme, poněkud pestrou politickou i profesní minulost.

Gabriela Kloudová je dnes manželkou bývalého ministra vnitra a neúspěšného předsedy ČSSD Jana Hamáčka. V minulosti ovšem řídila kabinet premiéra Mirka Topolánka (ODS) a byla i přítelkyní exministra a ve své době vlivného pražského politika Karla Březiny (ČSSD), později odsouzeného za protiprávní jednání v dozorčí radě Pražského dopravního podniku.

Odsouzen byl i další její někdejší přítel, Topolánkův důvěrník Marek Dalík (ODS). Blízkým přítelem jí byl i kontroverzní starosta Prahy 13 David Vodrážka (ODS), jemuž dělala místostarostku.

V roce 2013 v touze po vlastní politické kariéře v tandemu s Janou Bobošíkovou prohrála volby s výsledkem blízkým nule. O dva roky později ale byla zpět na výsluní pražské politiky, když se načas provdala za opět vlivného bývalého náměstka pražského primátora Jiřího Vávru (TOP 09). Svatbu měli v Parkhotelu Popovičky, který patří manželce miliardáře Tomáše Maliny, bývalého spolupracovníka zavražděného mafiánského kmotra Františka Mrázka a podnikatele Tomáše Pitra. Dnes tato dáma povede sekretariát ministra spravedlnosti.

Na fotbal s Peltou

Druhým jménem je Jaroslav Bureš.

 

 Ten patřil k nejvlivnějším a zároveň nejkontroverznějším osobnostem polistopadové justice. Prošel řadou vysokých funkcí na Nejvyšším soudu v Brně i Vrchním soudu v Praze, byl ministrem spravedlnosti ve vládě Miloše Zemana a neúspěšně za ČSSD kandidoval na prezidenta.

Ústavní soud musel zrušit jeho protiprávní jmenování předsedou Nejvyššího soudu prezidentem Václavem Klausem, a v roce 2010 na něj dokonce ombudsman Otakar Motejl podal žalobu pro podezření z protiprávního ovlivňování soudního řízení.

V roce 2020 Bureš rezignoval na soudcovskou funkci, údajně „ze zdravotních důvodů“. Shodou okolností na něj ale předtím prasklo, že jeho dlouholeté kontakty v nejvyšším vedení notoricky podezřelého českého fotbalu nebyly zadarmo. Od Fotbalové asociace ČR, vedené tehdy později trestně stíhaným a odsouzeným Miroslavem Peltou, si nechal zaplatit zájezd na evropský šampionát pro sebe a svého syna za více než sto dvacet tisíc korun. Novému ministrovi spravedlnosti má teď dělat „politického poradce“.

A do třetice Radomír Daňhel. Ten je jedním z nejdéle sloužících ministrových přátel a spolupracovníků. Absolvent Fakulty týlového a technického zabezpečení Vojenské vysoké školy ve Vyškově, a držitel „průkazu radiotelefonisty letecké pohyblivé služby“ se po fungování v armádním školství a na Ministerstvu obrany objevil v druhé polovině devadesátých let v Brně jako podnikatel.

Dlouhá léta zaměstnával Pavla Blažka i jeho manželku ve svojí firmě DEUP. Společně nakupovali nemovitosti a v roce 2001 se pokusili založit i soukromou univerzitu Vysoké učení Brno. V jejích orgánech zasedali hvězdy tehdejší brněnské opoziční smlouvy Michal Hašek, Zdeněk Koudelka (oba ČSSD), ale i Radovan Novotný (ODS – později odsouzený na čtyři roky za korupci) a Markéta Vaňková, od roku 2018 primátorka Brna (stejně jako Blažek a Daňhel vyslýchána v minulém roce policií v rámci podezření na rozsáhlou organizovanou korupci v operaci „Stoka“).

Toto období patřilo asi k ekonomicky „nejúspěšnějším“, protože Blažek i Daňhel mohli před volbami 2002 shodně věnovat ODS dar čtyři sta tisíc korun za každého. V brněnských Zábrdovicích si tehdy také společně pořídili i dům.

Takhle změna nevypadá

V roce 2001 utajovaný, ale placený politický poradce ministra zdravotnictví Bohumila Fišera Koudelka podvodem zařídil Pavlu Blažkovi zcela zbytečné, ale lukrativní několikaměsíční zastupování ministerstva ve vleklém právním sporu se společností Diag Human. Ten měl být tehdy z rozhodnutí vlády co nejrychleji skončen dohodou o smíru, pro stát velmi výhodnou.

Blažek s Koudelkou nicméně prosadili zpracování dalšího „znaleckého posudku“, který zadali, komu jinému, než firmě DEUP. Pan Daňhel ani jeho „znalci“ neměli sebemenší odborné znalosti posuzované problematiky, ale jejich posudek přesně potvrdil sumu, kterou si ministr Fišer, podle vlastních slov ze slavného rozhovoru pro týdeník Euro, předtím „sám spočítal na zahrádce s kalkulačkou“.

Státu tak vznikla přímá škoda přes tři sta milionů korun a spor nebyl ukončen dodnes. Pokud ho stát prohraje, bude se škoda, zapříčiněná Daňhelovým „znaleckým posudkem“, počítat v miliardách…

Zbývá otázka, zda premiér Petr Fiala nechává vědomě na ministerstvu spravedlnosti vyrůst druhé mocenské centrum, které bude ve vládě a koalici prosazovat a chránit zájmy Hradu, nebo – a to by byla ještě horší možnost – se tak děje bez jeho vědomí.

 

_________________________

_________________________

 

 

____________________________

____________________________

 

 

 

Comments  

0 # Tomáš Jadlovský 2022-01-05 10:48
Podle očekávání, soudci solidární nebudou s nikým. Mají přece za zády Ústavní soud.
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-01-05 15:33
Je nikdy nezajímalo nic jiného než vlastní prospěch a vlastní kapsa - a to bez ohledu na cokoliv jiného. Cokoliv jiného je vždycky začalo zajímat až tehdy, až to mělo přímý dopad na ně samotné.
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-01-05 15:35
Taková - typická pracovnice justice : Na vedlejší pracovní poměr ukradla 2,5 milionu - kolik tedy ukradla na ten hlavní ???

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-01-06 20:49
Obvodnímu soudu pro Prahu 1, zdá se, ruší rozsudky jak na běžícím pásu...
Tomudle Nejvyšší, u mě na to stačil soud městský...
Vypovídající údaj o kvalitě tamních soudců, s Bláznou v čele...

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.