V tahu olakýrkované spodiny

Rakušan má pravdu, když říká, že Farského aféra je bolestnou záležitostí. Bolestnou záležitostí je totiž celé hnutí STAN, zejména pochopitelně pro ty, co ho volili - a co o něm, pro mnohé až nyní, vychází najevo. 

 

 

A najevo vychází, že Farského volební podvod, kdy něco nasliboval voličům, a sotva se ocitnul v poslanecké sněmovně, sbalil pingl a hurá pryč, od povinností vůči voličům, vstříc lepším zítřkům v USA, by s přehledem a bez sebemenších výčitek svědomí udělala naprostá většina tzv. "starostů", protože kdyby byli jiní, na Farského jednání by reagovali úplně jinak, a hlavně - hned. 

Ne až poté, co nad Farského vyčůraností se začal pohoršovat bez nadsázky celý národ, zleva doprava, zespodu nahoru - a, samozřejmě, plným právem. 

Tento stav a tato událost ukazují názorně jakousi reversibilitu, kdy podle teorie by národ měli vést ti lepší z nás, ve skutečnosti je to tak, že ho vedou ti olakýrkovaní horší, a jen čekají na to, co národ ještě skousne a co ne - a podle toho se pak řídí.  Nejsou tedy sami vzorem a nejdou příkladem, ale naopak - zaostávají, a to i za průměrovou většinou, tvořenou převážně průměrně vzdělanými a průměrně morálními voliči . 

Jsou tedy jakýmsi prokazatelným odpadem, spodinou, která jediné, co zvládla, je navléct se do decentních obleků a olakýrkovaných bot a prýmků, jež mají zakrýt páchnoucí a zahnívající vnitřek. 

Všichni, kdo volili starosty, a v širším směru i jakoukoliv z dnešních vládních stran, volili špatně. Volili amorální spodinu, která jen zkouší, jestli by uměla vládnout - a zjevně neumí. 

K Babišovým nemehlům a přitroublým fanynkám tak byla nabídnuta dosti ubohá alternativa : Olakýrkovaní, vymydlení kašpaři, co jim chybí základní politická kultura a nemají o ní ani nejprimitivnější pojem. 

Jinak by nemohli připustit, aby za ně vůbec nějaký Farský kandidoval, jinak by při takové situaci reagovali zcela jinak, rázně a energicky - a hlavně rychle a hned. A ne až zjistí, že jsou odsouzeni celým národem - a pak teprve začnou hlasitě plakat o - prý - bolestné - záležitosti. 

Tu ale opravdu máme znovu před sebou, a to v celé nahotě. 

Tou "bolestnou záležitostí" totiž pak už není Farského amorálnost a vyčůranost, ale fakt, že můžeme volit buďto burany A, anebo burany B - a jiná možnost vcelku není. Jen skupinky různě navzájem pospojovaných amatérů nejhrubšího zrna. 

Tedy fakt - že tomuto národu jako celku naprosto chybí respektovatelná politická representace - a nepodařilo se ji ani za 30 let ani vychovat, ani dovézt, ani jinak nahradit. 

A to rozhodně není dobrou vyhlídkou do budoucna. Tedy to, že na volební kampaně mají jen ti, ze kterých si pak po právu nelze vybrat. 

________________________

________________________

 

Rakušan: STAN situaci ohledně Farského stáže podcenil, je to bolestná záležitost (msn.com)

 

 

 

____________________________

____________________________

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2022-01-20 17:21
Černochová se omlouvá Parkanové...

„Ráda bych vám vyjádřila svou solidaritu. Jsem nyní ve stejné pozici, která právě vám přinesla tato léta útrap. Uvědomuji si tíhu a odpovědnost tohoto úřadu, jeho úskalí a nástrahy. O to víc s vámi soucítím. Pokud jste ani přes osobní neblahou zkušenost nezanevřela na resort obrany, bude mi ctí se příležitostně setkat,“ zakončila omluvný dopis nová ministryně obrany.

Jak typické !! Černochová, ač brilantností zrovna nevyniká, se omlouvá za něco, s čím zjevně neměla vůbec nic společného...

Prý doufá, že Parkanová nezanevřela na resort obrany... A proč by měla ?? Ten ji snad 10 let stíhal pro nic za nic ???

Když už někdo, neměl by se omlouvat hlavně Don Pablo, a před ním Domovnice ??


novinky.cz/.../...

_______________

Vy byste se omlouvali někomu za něco, s čím nemáte vůbec nic společného ??
Nechtěli byste to spíše po těch, co s tím něco společného mají ???
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-01-21 10:33
Převážily naše kamarádské vztahy s Farským. Neodhadli jsme důsledky, přiznal Gazdík

cnn.iprima.cz/.../

_______________

Pán jenom potvrzuje obsah článku : Nic divného jim na tom nepřipadalo, jsou stejná pakáž jako Farský, akorát netušili, že tentokrát už je toho trochu moc.
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-01-23 20:35
Všechno ne. Ale mohli by změnit aspoň něco :

cnn.iprima.cz/.../

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.