Akademici. Právníci.

Bezradnost. To je hlavní dojem z většiny lidí, se kterými se bavím. O politice. 

A zejména o presidentské volbě, pokud na ni dojde řeč. Koho byste volili ? Nejčastější odpovědí je, že nikoho. Což přesně odpovídá i mým dojmům a pocitům. Když už k tomu někdo něco dodá, tak leda to, že když už, tak někoho, kdo nepoklonkuje současné vládě. O té panuje unisono přesvědčení, že je zcela neschopná, bez programu a bez koncepce. 

Vede ji - jeden akademik. Můj příjmenovec, Petr Fiala.

Pomalu abych se začal za to jméno stydět a všude zdůrazňovat, že s ním nemám nic společného. 

Jeho hlavním znakem - je organizační a akční neschopnost a také bezkoncepčnost. 

Jejich programem skutečně byl jen antibabiš, jak správně Babiš zdůrazňoval - a vlastní program, vlastní koncepci, čeho by chtěli dosáhnout, co změnit, co zorganizovat jinak - NIC. Velká nula. 

Petr Fiala je akademik, přišel z akademické půdy, ničemu jinému se nikdy nevěnoval, praktický život nezná. Natož pak ten život při pohledu zezdola. 

Říkám to hlavně proto, že mezi presidentskými kandidáty najdete hned dva další tyhle týpky, totiž Danuši Nerudovou a Tomáše Zimu. 

Danuše Nerudová byla až donedávna velká nula, nikde nic nepředvedla, nic za ní není vidět, natož nějaké zásadní občanské postoje či myšlenky. Proslýchá se, že na té její podivné universitě se jí rádi zbavili, a kdyby nebyla odešla do politiky, tak ji nejspíš vyhodili. Pro organizační neschopnost. 

S Danuší Nerudovou žádné zkušenosti nemám, už proto, že - viz výše - jedna velká nula, navíc z Brna, tudíž mimo zdejší dosah. 

Zato s Tomášem Zimou, druhým akademikem z kandidátů, ano. 

Setkal jsem se s ním - tedy ne osobně, ale u problému - v době, kdy děkanoval lékařské fakultě - a nesl odpovědnost za lékaře tam pracující, a zejména soudní znalce. 

Ti totiž vystavovali "akademický posudek" ve věci mých nezletilých dětí, tvrdili tam - zjevně na objednávku soudu - takové hlouposti, že i běžnému laikovi nad nimi zůstával rozum stát. Především popírali syndrom zavrženého rodiče, ten prý vůbec neexistuje - a tudíž není co řešit. V době, kdy nemálo zemí jej má přímo v trestním zákoníku jako výraz hluboké psychické újmy, je to na zbavení jakýchkoliv akademických titulů. 

Jako "lék" tam tehdy doporučovali roční odstup, tedy aby žádné kontakty po jeden rok neprobíhaly, že prý se situace uklidní... A to za situace, kdy kontakty neprobíhaly už dobře 5 let předtím - a situace se nejen neuklidnila, ale naopak, hrubě vygradovala. 

Takové doslova prodejné hlupáky jsme tehdy měli - a nejspíš dodnes máme - na lékařské fakultě, a vzhledem k tomu, že měřítkem úspěšnosti každé teorie je reálná praxe, není těžké prokázat, jak tenhle posudek v praxi uspěl. No - jako každý bezcenný a účelový blábol : kdyby nestál 140 tisíc (což zase nebylo nic jiného než snaha o ekonomickou likvidaci a vytvoření umělých dluhů otci dětí), byl by se rovnou hodil do koše, kam jedině od začátku patřil. 

Za tohle všechno nesl Zima jako tehdejší děkan přímou odpovědnost, ty bláboly, co mi napsal, když jsem ho na tohle upozornil, by ho dnes pravděpodobně spolehlivě z jakékoliv kampaně diskvalifikovaly. 

Tedy : Jednoho akademika máme ve vládě, dokonce jako jejího předsedu - to asi proto, aby všichni měli na očích, jaká bezbřehá tragédie to může být pustit teoretika k praktickým věcem. 

Další dva akademici kandidují na presidenta - oba v podstatě se špatnými, případně nulovými dosavadními referencemi, oba v praxi nikde nic positivního nedokázali - a za oblasti, za které nesli odpovědnost, se mohou dodnes jedině stydět. 

Přesto - prý - má Danuše Nerudová 28% preferencí. Pokud ano, pak je to jenom důkazem všemocnosti propagandy a médií - které ostatně zformovaly i Babiše - a naivity a politické nezkušenosti nemalé části voličů, především pak prvovoličů, kteří v bláhové naději, jaký to neprosazují pokrok, jednou zruinují - pod záminkou zelené energie - hospodářství, podruhé - pod naivním heslem manželství  pro všechny - zase rodinu. Se stejným - katastrofálním - výsledkem. 

Hlavní vlastností dobrého politika by měla být -  a je - předvídavost

Zkuste se schválně podívat, kdo z dosavadních kandidátů úspěšně předvídal jakýkoliv problém, natož jeho úspěšné řešení. 

A pak bych chtěl - a to velmi důrazně, a na základě historických zkušeností - varovat před právníky v politice. 

Velmi výstižně to vyjádřil Dušan Vančura, zesnulý člen Spirituál kvintetu, autor mnoha hluboce přemýšlivých textů a vpravdě nepřekonatelných písniček, při nichž se často dodnes chvěje mnohým kůže i dech. 

Když  prý byl ve věku, kdy se rozhodoval o svém budoucím povolání - jeho táta mu řekl - mimochodem hlubokou pravdu : Vyber si, jakoukoliv školu chceš, jenom na práva nechoď. Právníci - to jsou slouhové režimů. 

Stačí se podívat do historie dvacátého století : Měli jsme za tu historicky nedlouhou dobu v čele právníky hned dva : Háchu (za protektorátu) a Husáka (za normalizace). 

Mám k tomu vůbec něco ještě dodávat ?? 

_________________________

_________________________

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-11 09:28
Takhle to vypadá, když se do politiky volí líbivé panenky, podle hezkého obličeje (a prázdné hlavy) :

msn.com/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-11 09:39
Posila Vrchního soudu v Praze :

idnes.cz/.../...
0 # Allan 2022-12-11 11:20
Všichni občané, kteří mají osobní zkušenost s českým nelaskavým a lupičským způsobem provádění exekucí, mají možnost v lednu volit kandidátku Rohanovou. Babiš, Pavel a Nerudová a ani Zíma, Hilšer, Janeček a vyloučený miliardář Březina právě tyto starosti občanů a voličů nikdy nechtěli smysluplně řešit.

Pokud si však nechcete vybrat nikoho, jděte volit v každém kole, cíleně vhoďte neplatný hlas a pro volební komisi napište vzkaz, že člena STB za prezidenta nechcete.

Kdo zůstane pasivně a zbaběle doma a ignoruje volební právo, za svoje zbabělé mlčení si svobodu a práva nezaslouží.
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-11 11:35
Tento názor - o nutnosti využívat volební právo za všech situací a nabídek - mohu jen potvrdit a dlouhodobě ho na stránkách prosazujeme. Volit bílým lístkem je taky volba. Jasně říká - z předložené - eklhaftové - nabídky nelze nikoho vybrat, zmožte se na někoho lepšího, nebo ty volby zrušte.
Taky to skoro jistě udělám, bohužel, již tradičně.
Pokud jde o Denisu Rohanovou, obávám se, že při zvolení by rychle zapomněla, za koho a proč byla zvolena.
Já jsem jí napsal, že ji můžeme podpořit, když se k tomu veřejně přihlásí, stejně jako k tomu, co jsme ohledně exekucí kdy napsali - a navrhovali - my (připomenu jen to nejzásadnější : 10% odměna z vymáhané částky jako maximální odměna pro exekutora a promlčitelnost všech exekucí, včetně titulu, nejdéle do 10-ti let) - madam se neobtěžuje odpovědět - a mlčí. Co od ní můžete tak asi čekat po zvolení, když mlčí již v průběhu kampaně ?
Krom toho, když jsem slyšel některé ty její názory - na zahraniční politiku, na předchozí presidenty - tak mám pocit, že je jenom dobře, že neodpověděla.
Asi díky tomu má 0,5%. Protože když se někdo nehlásí ani k tomu, proč vlastně kandiduje, případně je mu to příliš radikální a kompromitující - tak ať raději zaleze, odkud vylezla.
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-11 12:30
Zdražení o 15% na dráze : I ty, můj synu ??

Ani s místenkou si sednout nemusíte

lidovky.cz/.../...

Zdražení jízdenek na vlak o 15 procent

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-11 12:31
Opět se nám zvýšila životní úroveň :

Experti chtějí zdražení dálničních známek. Ta může stát až tři tisíce

www.denik.cz/.../zdrazeni-dalnicnich-znamek.html
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-11 13:13
Pod vládou současných kravek a volů tam budeme brzy zpátky a za "lepší" ceny

Retro nákupy: Unikátní snímky ukazují bídu socialistického zásobování - Aktuálně.cz (aktualne.cz)
_________________

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Tomáš Jadlovský 2022-12-11 13:50
Volby jsou tradičně bída, já se přikláním ke hledání menšího zla. V prvním kole půjdu volit Baštu. Nedělám si iluze, že by byl bůhvíjak skvělý, ale aspoň je ze strany, která o justiční reformě mluví. Kdysi jsem s ním krátce pracoval, je to vzdělaný člověk. Denisa Rohanová je jako protestní volba dobrá, zvedla v kampani téma exekucí, ale její vystoupení v televizi mne zklamalo. Je to amatérka bez zázemí a přehledu, přelétavá a povrchní. Ve druhém kole budu volit kohokoliv proti Nerudové, a když postoupí jiní dva, tak si poslechnu závěrečnou debatu.
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-11 15:14
Přelétavá, bez zázemí - a povrchní. To je docela přesná definice.
Do těch exekucí se zjevně nedostala náhodou.
Nepevná a bezkoncepční - nemá v politice co pohledávat.
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-11 14:07
Veřejná správa se nesmí stát směšnou


neviditelnypes.lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-11 16:59
Měl doma zlatokopku, díky té se to provalilo... (nehodlala se dělit s nějakou nezletilou nikoliv o soudce, ale o jeho prachy...) :

novinky.cz/.../...
______________________


K čemu bych to tak přirovnal no ... napadají mě úsloví něco jako špička ledovce, kapka v moři, nebo jedna vlaštovka jaro nedělá ....

Jen by mne zajímalo, který znalec vypracovával, a s jakým výsledkem, sexuologický profil pana soudce, s jakým dozajista před tento soud byl státním zástupcem dodán a navrhnut k provedení veřejně, kdy dozajista musel tento i uvést citace z tohoho posudku do obžaloby, aby se před vynesením rozsudku, zda je nebo není pachatelem trestného činu, celá veřejnost o podrobné sexuologické anamnéze pana soudce včetně počtu sexuálních partnerů a partnerek, oblíbených poloh a praktik a dalších osobních věcí dopodrobna dověděla a mohla si tak udělat ten objektivní názor na celou tu kauzu ještě před vynesením rozsudku. Podle NSZ, VSZ, okresních SZ policie a soudců všech stupňů, je to totiž údajně zcela běžný a zcela zákonný postup, který zcela běžně praktikovali i v jiných případech, tedy vypracovat ještě v přípravném řízení sexuologický posudek na obviněného, ten zveřejňovat i za situace. kdy bylo se znalcem který jej pro policii vypracoval zahájeno trestní stíhání za vypracování nepravdivého znaleckého posudku, jako první úkon trestního stíhání na který se policie zmohla, pokud jde o údajně sexuálně motivovaný delikt dle policie....nějaké prokazování toho, že se skutek stal prý jest zcela nadbytečné a "pokud to soud po mě bude chtít, tak to udělám, jinak ne" Mgr Juliana Žigmundová trvale bytem a posledním známým místem života služebního pejska AXELA, utýraného letos policajtem na sluníčku v autě, Neumannova 43 Ždár nad Sázavou doslovně řekla v roce 2016.....já jenom o té rovnosti před zákonem o které se v ústavě, kterou musí všíchni včetně OčTř bezpodmínečně dodržovat ....no a za pár let probírání penisu a sexuálních praktik pana soudce a názorů nejrůznějších znalců veřejně před soudem na jeho sexuologický profil, by se rozhodlo, bez ohledu na další fakta výpovědi a důkazy o tom, jestli je to sexuálně nebezpečnej dobytek, nebo se mohl jenom dopustit přestupku a může si další kolo výslechů ponižování a veřejného zostuzení užít na přestupkové komisi v místě jeho bydliště, aby ani tamní úředníci a úřednice nezůstali ochuzené o jeho sexuologický profil, oblíček a osobní údaje, vyslovený těmi strašně vědeckými kapacitami té matematicky přesné vědy psychiatrie ....

LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-12 08:10
Kdo je kandidátka na prezident ČR Danuše Nerudová?


Advokátka Klára Long Slámová o prezidentské kandidátce: „Danuše, padá hvězda, něco si přej!“ | Monika Le Fay

Kdo je advokátka Klára Long Slámová víme své, táž měla zájem kandidovat na prezidentku ČR.
Měl jsem tu čest ji poznat osobně a tak a tak přidávám další odkazy. J.K.


Je danuše nerudová ve střetu zájmu – Seznam.cz
_____________________

monikalefay.cz/.../

search.seznam.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-12 11:18
Můžete dojíst klobásu po Pekarové :

udalosti247.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-12 13:08
Prý je mladá a pohledná :

msn.com/.../...

No, přijde na to, s kým se srovnává. Pokud s Babišem, tak je to jistě pravda. Ovšem pokud by to měla být její hlavní kvalifikace pro politiku, tak ať raději zůstane doma - mladých a pohledných (a nezkušených a hloupých) - jsou tucty - a v politice mohou nadělat jedině škody netušeného rozsahu.
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-12 15:15
Má vůbec právo komentovat prezidenta?

Předseda soudu: Obchodníci s ayahuascou vědomě porušovali zákon, milost může narušit důvěru v justici

ceska-justice.cz/.../...
________________

Já bych se zeptal jinak : O jaké důvěře v justici to mluví ?? Zbláznil se ? Nebo jen fantazíruje z hladu ??
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-12 15:16
Ombudsman: Sociální pracovnice jsou přetížené, systém ochrany dětí je před kolapsem

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-12 15:17
Zeman jmenoval nové soudce, apeloval na využití znalců

ceska-justice.cz/.../...
_______________

Kretén.
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-12 15:25
Odkud nám tato péče o seniory přišla?
Začalo to emancipací a rozbíjením rodin.
Bordel, kam se kouknu,
kudy chodím.
A jak je to v jiných zařízeních?
Stejné.
Jen díky silným zdem se o tom neví.
To, co se děje, divná je doba.
Seru na vaše důchoďáky.
Chci důstojně z tohoto zvráceného světa svoji životní pouť zakončit doma.
J.K.
„Strašně ponižující.“ Pečovatelka popsala u soudu týrání seniorů ve Slunečnici - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)
Všude kam kouknu bordel,
korupce kvete.
Ani zvířata v útulku nejsou na tom lépe.
J.K.

Podezřelá úmrtí zvířat v městském útulku - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)
______________________


seznamzpravy.cz/.../...


seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-12 15:38
Radary v obci Studánka měřily víc...

dfens-cz.com/bozi-mlyny-a-nase-justice/
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-12 15:42
…I Dr. Edvard Beneš byl právník. A dnes je tomu zrovna 79 let, co podepsal v Moskvě se Stalinem kolaborantskou „Smlouvu o přátelství a poválečné spolupráci Československa a SSSR“ na 20 let, která byla v r.1963

Prodloužena o dalších 20 let. Tehdy, 1963, ve výročí této kolaborantské smlouvy, byla tato vystavena…A jako malý školáček pamatuji, že nás také vedli ke shlédnutí této pseudosvátosti. Beneš se Stalinovi zavázal mj. kooptovat do poválečné vlády komunisty. Jedním z jeho nejúžasnějších právních vynálezů lze najít v jeho neslavných dekretech – totiž že všechna rabování, vraždy, teror atd. spáchané na Němcích v době do.… (už v době míru, po válce), nejsou trestná. Dodnes jsou po tomto kolaborantovi pojmenovány ulice, a jeho socha stojí před Černínským palácem. Prý se zasloužil o stát. Ano, zasloužil, o komunistický. 40 let po válce vyplynula z britských archivů kvitance na 10 tisíc dolarů z ruského velvyslanectví, od rezidenta KGB, s nimiž po Mnichovu odjel do emigrace. Nemluvě o jeho koncepci zahraniční politiky za vlády TGM, vyznačující se snahou o vyvedení Stalinova zločinného režimu z mezinárodní izolace.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-12 18:51
Sociální politika v praxi :

Tragédie na Úřadu práce v Praze 4: Klientka skočila z 8. patra

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-12 18:55
Americké sankce proti ukrajinskému soudci. Je obviněn z korupce

tvp.info/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-12 18:56
V kauze smluv s externisty na středočeském úřadě potvrdil soud bývalé vedoucí kanceláře hejtmanky podmínku

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-16 21:45
Tak si vyberte : Buďto přitroublou feministku, která si myslí, že je tou správnou kandidátkou, protože má kundu.
Nebo komunistickýho rozvědčíka, anebo totálního debila :

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.