Co spravedlnost jistě není...

 

Odstrašující příklad. Jež za odstrašující považují i sami autoři : 

 

Vystěhovat staré lidi na ulici z jejich domu - je - skoro vždycky - jejich smrt. Nemluvě pak o okolnosti, kdy sami nic nezavinili. Leda to, že měli nezodpovědnou dceru, která jim prošustrovala dům, a pak před zodpovědností utekla. 

To ale neznamená, že by měl před zodpovědností utéct taky stát. 

A teď se schválně podívejte, jak to ta justiční prasata (jinak se to nazvat nedá) pojala ... 

Mají právní titul, mají i exekuční titul, staří manželé obývají dům neoprávněně, a basta - takže je nejen vystěhujeme, ale ještě i zavřeme (čímž jim paradoxně nějaké ubytování přeci jen zajistíme). 

Může takhle myslet slušný, dospělý člověk ? Člověk, jemuž byl svěřen výkon spravedlnosti - a i u nás platí - a všude se to uvádí - že "výkon práva by nikdy neměl být v rozporu s dobrými mravy...". 

Tady je v takovém rozporu, že to až mlátí dveřmi - a soudci - vážně a seriozně, jeden za druhým, přikyvují - že je to tak správně, jen ať táhnou na ulici (což je pro ně jistá smrt...). Nebo - do kriminálu. 

Nezapomínejme, že ta paní má Alzheimera - a nejspíš vůbec neví, co se s ní děje a proč by měla opustit teplo domova, kde celý život žila. 

Stát, který TAKTO  vykonává spravedlnost, není objektivní a spravedlivý, ale zlý, až zločinný, bezcitný a zavrženíhodný po všech stránkách. Ti, kteří tohle mají za normální, jsou prostě lidské zrůdy a prasata. Plně srovnatelná s dozorci od plynových pecí v někdejších koncentrácích. 

No - a teď se podívejme, jaké řešení se nejen nabízí, ale přímo vnucuje : 

Ten, kdo si dům v dražbě koupil - nebude nejspíš žádné neviňátko, ale vyčůraný spekulant, který dobře věděl, že kupuje dům uloupený. A že uloupený u nás legálně, to na věci nic nemění. 

Takže : Milému spekulantovi - jako naprostá samozřejmost - bude uložena povinnost  STRPĚT,  že tam OBA  manželé v klidu dožijí, jakékoliv pokusy o jejich vystěhování, natož pak o kriminalizaci, je nutno nahlížet jako zločiny proti lidskosti, a to za všech přitěžujících okolností - jako je hrabivost, bezcitnost, chamtivost, atd. Tak také následně posuzovat nejen hamižného spekulanta, ale také všechny, kdo se na tom jakkoliv podíleli - čili státní zástupce, co je obžalovali, soudce, co to soudili, atd., atd. 

Pokud by se milému spekulantovi cokoliv nelíbilo, bude mu vysvětleno, že když už kupuje domy od exekutorů v dražbách, a ne od skutečných vlastníků, musí počítat s tím, že občas narazí - to je holt riziko (zločinného) podnikání. Za to také dostává ty domy doslova za hubičku - a - nebudeme si zapírat - obvykle to jsou (ti nabyvatelé) známí exekutorů, tedy ta nejhorší lidská spodina, jakou si u nás, včetně bezdomovců, lze vůbec představit. 

 

Ti staroušci se ničím neprovinili, leda že nevychovali dceru v dostatečné úctě a respektu, ale to nemohli předvídat. To se holt někdy stane i u jinak slušně vychovaného dítěte. Pokud to bylo jejich výchovné selhání, i tak jsou potrestaní už víc než dost... 

TAKHLE  vypadá - alespoň přibližně -  spravedlnost. A až takhle budou vypadat i absolventi právnických fakult, a budou to považovat za samozřejmost, můžeme začít mluvit o právním státě a slušné a vyspělé zemi. 

Ovšem to, co popisuje níže uvedený článek, je státní zločinnost povýšená na zákon, vykonávaná lidskými hyenami, a ne solidními a věrohodnými soudci. 

_________________

_________________

 

Senioři odmítají opustit dům. Hrozí jim vězení - Novinky

 

________________________

________________________

Comments  

0 # Tomáš Jadlovský 2023-01-03 06:30
Já kromě morálního aspektu vidím i docela zjevný podvod, viz článek: "Podle něho je pravda, že se senioři pojistili klauzulí v darovací smlouvě o tom, že je nechá dcera v domku dožít. Jenže problém je v tom, že tento závazek nebyl při převodu nemovitosti v katastru zapsán jako věcné břemeno." Jak je možné, že katastr nezapsal břemeno? To tam ty smlouvy při zápisu nikdo nečte? Soud měl říct, že z bezprávi nemůže povstat právo. Ale co bychom chtěli od justičního póvlu, morálku určitě ne. Soudci je starců naoko líto, spekulantovi je starců naoko líto, ale bez lítosti je vystěhují nebo zavřou, přitom jsou ve věku a stavu, kdy už snad ani věznění nedává smysl.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-03 09:55
Lepší příklad byste těžko hledali - jaká prasata v té justici dělají, nebo se kolem ní motají.
Samozřejmě, že měl katastr zapsat břemeno - přece vázne-li na nemovitosti břemeno, tak se prodává i s břemenem, a ne bez něj, od toho tam je.
V praxi to asi bylo tak, že vykuk a vychcánek, co přes exekutory kšeftuje s byty a domy (zjevně jejich tykadlo), vrazil babě na katastru pět nebo deset litrů, aby na to jako zapomněla - a je to. A má dům bez břemene.
Asi, idiota, nenapadlo, že ty staré chudáky jen tak nevystěhuje, protože jednak nemají kam, jednak v tomto věku s nimi nehne.

Mimochodem, u každého trestného činu se zjišťuje "společenská nebezpečnost".
Bych rád slyšel to zdůvodnění : "Dva staroušci, dnes sprostí obžalovaní, co celý život žili v jednom domě, v něm žijí dál a chtějí v něm i umřít.

Za to se odsuzují k nepodmíněnému trestu v trvání pěti let (do té doby jistě umřou) a současně i berou do vazby, neboť ve svém zločinném bydlení ve svém vlastním domě hodlají pokračovat...

Tak to je právo po česku.

Podle českých postbolševických soudů...

Podle těch "na všem nezávislých" prasat.

Prasata, a nic než prasata. Velký bič a malý dvůr - a denně je honit dokola. To je jediná účinná léčba.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-03 10:06
Dokonale zblblá mladá generace... Ta nám chce vládnout ??

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.