Hanba by nás fackovala

Krajský úřad, jeho organizaCE a - chátra v nich. A její vztek. Na někoho, kdo prací zdarma dokazuje, že to jde. A že to jde daleko levněji než oni prohlašují. 

"

Takhle vypadá každá alej na Nymbursku - předtím, než do ní vkročilo, nebo se o ni začalo zajímat - naše sdružení. Bendlovy aleje se staly pověstnými. Stejně jako totální dezorganizace na KSÚS. 

Přes aleje, napadlo kohosi na kraji, bychom mohli zaútočit na K 213. Namísto poděkování. 

Vztek na to máme dost velký, a to nejen díky vystoupením p. Fialy na krajském zastupitelstvu ohledně stavu alejí, ale především díky jeho trestnímu oznámení na radního Bendla ohledně zpronevěry 70-ti milionů, které prý věnoval do údržby alejí - což, bohužel, nikde není vidět... 

Je nesmírně podezřelý vztek někoho, kdo je za údržbu placen a dohromady nic nedělá - na někoho, kdo to za něj dělá zadarmo. 

Běžný člověk by možná byl rád, že za něj někdo udělá práci, za kterou on je placen. Ne tak KSÚS. Demonstruje to totiž jak její zbytečnost, tak zbytnělost - a hlavně : Zkorumpovanost. 

Tak nás obvinili, že prý jsme  UKRADLI 1,5 m3 dřeva, když jsme odklidili od silnice spadlý strom, druhý, stejně suchý a stejně hrozící pádem, pokáceli a odvezli. Oni nedělali nic - čekali, až spadne taky. 

No, to je přeci k vzteku, když to někdo vyřeší během jednoho odpoledne - a ještě za to nic nechce, no ne ??? 

_____________________

 Reportáž z projednání věci : 

 

https://www.facebook.com/100083015850497/videos/129039773554133

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_____________________

 

 

Základní  DOHODA  z r. 2012 - jejímž účelem ze strany KSÚS bylo především předejít trestnímu stíhání odpovědných za zničení 900 set stromků a náhradě škody v řádech milionů korun... Jinak by se s námi samozřejmě panstvo nikdy nebavilo.

 

 

 

 

_____________________

 

 

 

 

 Tolik dnešní projednání věci - a naše stanovisko k němu. 

Bude doplněn ještě záznam celého jednání na MÚ v Nymburce, jakmile bude zpracován a zaslán kolegy. 

Jen za dnešek (3.7.) - k večeru - měl záznam na FB přes 10 tisíc zhlédnutí a stal se tak nejsdílenějším záznamem dne. 

Komentáře se nesly jedním dechem : Hanba by nás fackovala. 

Podávat trestní oznámení... na někoho, kdo dělá práci zadarmo za ty, co se flákají a spekulují o provizích a černých kšeftech... 

 _____________________

______________________

Už před rokem jsme stanovili silničářům základní pravidla, vidouce, že žádná nemají - a ohledně alejí tak zjevně neexistuje jediný předpis, který by upravoval jejich péči, ani zainteresovanost na jejich stavu a odpovědnost za ni. 

 

 

 

 

_____________________

 

 

 _____________________

A teď se ještě podíváme, JACÍ HOSPODÁŘI  nás to honí k odpovědnosti... 

 

___________________

 

 

 

A vůbec NEJLEPŠÍ  na ZÁVĚR : 

 

Podotkněme, že dohoda, uzavřená v r. 2012 mezi KSÚS a K 213 měla ze strany KSÚS jediný účel : Zabránit trestnímu stíhání vedení KSÚS a náhradě škody mimořádně velkého rozsahu, kterou KSÚS způsobila našemu sdružení. Nebýt těchto okolností, KSÚS by samozřejmě k uzavření dohody nikdo nedonutil. Jedině obrovský mediální tlak, který nemohli ustát - a hrozba vysokého vězení je přinutily jednat. 

Uvidíme, jak to bude tentokrát... Jak jsme již řekli, ty dvě stovky si můžou odečíst od škody, kterou způsobili oni - a to 3 a půl milionu korun. V cenách, jež sami udávají. 

 

 

 

 

_____________________

A teď  - k čemu máme státní správu - a placené blbky v ní... 

Tahle blbka nehla brvou, když traktorista schválně ničil naše stromky při kraji pole. 

Tahle blbka nehla brvou, když údajně kvůli vodovodu chtěla firma vykácet našich 30 vzrostlých a zdravých stromů, ačkoliv vodovod klidně mohl vést o kus dále polem. 

Tahle blbka se ale okamžitě probudí, jak jde o to dát pokutu našemu sdružení - za to, že uklidilo suchar vylomený vichřicí a spadlý do silnice... 

 

 

 

 

 

 Reportáž z Nymburka : 

 Alois Hlásenský 3. 7. 2023 MÚ Nymburk - Trest za dobrovolnou péči o alej - YouTube

 

https://www.youtube.com/watch?v=dxxqQWNy3AY

 

 

_____________________

_____________________

TOHLE  je podle silničářů zřejmě normální stav, se kterým už nehodlali nic dělat... Týdny. No, prostě - prasata. Jiný výraz nemám. 

Za odklizení tohoto stromu jsme perzekuováni a vláčeni po přestupkových komisích... 

 

 

 

 Mimochodem, tento obrázek je i výmluvným svědectvím o stavu alejí a o tom, jak o ně správce pečuje. Protože nemusíte být žádným dendrologem, abyste snadno poznali, že pokud uschlý strom stojí v aleji tak dlouho, až mu uhnijí kořeny a vítr ho následně zvrátí do silnice (nebo i do pole, to už je jedno), tak se o tu alej ne náhodně, ale celé roky programově ve skutečnosti NIKDO NESTARÁ  - a probudí se až tehdy, až se o ni - ZADARMO  - začnete starat vy. A ne že by začal s péčí o alej - ale začne s "péčí" - o Vás...

Podávat trestní oznámení a udělovat pokuty.

Pak na co máme stát a jeho zaměstnance, že ? 

A že jich teda je... 

_______________________

 

Asi nebude od věci podívat se zblízka i na ten úžasný "úlovek", který jsem z aleje přivezl - a který už půl roku zaměstnává státní policii, i městské orgány :(Už proto, že v bodě 2 se cosi píše o tom, že je zapotřebí brát v úvahu klimatické podmínky v únoru - jakoby snad suchý strom v březnu nebo dubnu zázračně "ožil"). 

 

 

 A nepřehlédněte ani totálně uhnilé kořeny u pařezu - svědčící o tom, že tam suchý strom nestál první rok... 

 

_________________________

 

SDĚLENÍ  k Zápisu : 

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________________

_________________________

 

MĚSTSKÁ (É)        SVINĚ

 Mejzrová. 

V městské správě, která má napomáhat samosprávám, usnadňovat a organizovat život v regionu, podporovat občanskou společnost a jakoukoliv její positivní iniciativu, nemáme jen zpomalené, zbabělé blbky - jako je Štěpánková z životního prostředí, která Vám zásadně posílá pokuty v pátek, o půl třetí odpoledne, abyste jí nešli náhodou dát pár facek hned, ale do pondělka vychladli - máme tady i vyslovené svině. Jako třeba Mejzrová. 

Většinou je to spojeno s jejich naprostou nekvalifikací pro posici, kterou zastávají. Vždy platí nepřímá úměra : Oč nižší předpoklady vzdělanostní i osobní, o to větší bordel a neschopnost v jejich vlastním oddělení. Následně pak o to méně objektivity a profesionality při jejich činnosti. A hlavně : o to nabubřelejší a povýšenější vztah k veřejnosti. 

Takže ještě než jsme vůbec začali jednat, ještě než jsem přišel k prvnímu jednání - tak už jsme - podle těchto blbek - měli platit 5 a půl tisíce pokuty. 500,- sdružení (viz výše) a 5.000,- já osobně - za vyjádření se k věci, projednávající osobě a vznesené námitce nezpůsobilosti (která mimochodem nebyla nijak vyřešena) - a při jednání jednoznačně potvrzena. Viz - projednávající pracovník nevěděl, že jednání může být veřejné, že na návrh obviněného o tom musí nějak rozhodnout, musel se na to jít zeptat, nevěděl, že neúčastí protistrany de facto znemožňuje platné projednání věci samé, s klidem nám oznámí, že se protistrana "omluvila", když se ptáme, jaký důvod uvedla, tak se zjistí, že žádný - čili se nedostavila zjevně bezdůvodně, k jednání, jež sama iniciovala... a pracovník to považuje za normální... 

 

 

 

 

 

 

 A co vy ?? Také máte na svém městském úřadě svou městskou svini, co Vám za Vaše peníze jedině škodí ?? Nikdy v ničem nepomůže, nikdy nic positivně nevyřeší, chodí si na MÚ pospat a pro prachy ??? 

MÚ v Nymburce totiž není žádnou výjimkou, ale běžným smutným standardem. 

Teprve nedávno jsem je tam naučil přidávat v podatelně k razítku i podpis. Do té doby to nejen nedělali, ale přímo programově odmítali. Prý tam na to mají "poradkyni". By mě zajímalo, kde ji vzali, kdo ji tam poslal a hlavně - kdo a jak ji vyškolil. 

Vy když si budete přebírat dopis na poště - postačí Vám snad razítko ?? Budou chtít podpis, že ? A budou ho chtít samozřejmě a správně. 

Jenom na MÚ v Nymburce si nějaká husa vymyslela, že i bez podpisu to stačí, prý to dokonce ještě zakázala. 

Když jsem chtěl vědět, kdo to je, že si to s ní půjdu vyřídit, tak jsem dosáhl akorát toho, že jedna říká druhé : "Tomu ho tam radši dej". 

Ostatní si to nechají mlčky líbit... 

_____________________________

Na MÚ v České Lípě mají zase úřední zlodějku. Nějaká Raková. Krade ze spisu dokumenty, co se jí nehodí pod ruku. Konkrétně odvolání. Aby se nemuselo projednávat, aby se jinde nevidělo, jak je blbá a co všechno při projednávání stačila porušit. 

A nemáte zdání, jak i za touhle sviní stojí celá státní mafie - přesto, že každý úřad má svůj kontrolní odbor (ty nedělají tradičně vůbec nic, to už konstatovala i zpráva EU, že ČR má naprosto nefunkční kontrolní systém - o čemž se snadno přesvědčíte, pokud se na jakoukoliv kontrolu obrátíte), přesto, že ty úřady zaměstnávají stovky a tisíce lidí - právě za to, aby řídili a kontrolovali své podřízené. 

A nemáte zdání, jak je krádež odvolání v tomhle neskutečném bordelu efektivním prostředkem - proto to taky dělá. Protože projednání zabrání (nepodali jste přece odvolání, že ??, resp. ve spisu není - tak neexistuje) - a všechny správní žaloby o zrušení rozhodnutí pro zmatečnost, protože Vám bylo upřeno odvolání,  jsou - stejnými kriply - následně smeteny s tím, že jste se přece neodvolali, tedy nevyužili opravné prostředky -  takže nemůžete ani nic žalovat, protože každá žaloba předpokládá využití opravných prostředků... 

Takovéhle svině sedí na městských úřadech, stejně tak na soudech,  dělají - dohromady nic - a právě proto si pak musí dokazovat vlastní důležitost - tím, že Vám najednou začnou udělovat pokuty - za to, že se zadarmo staráte o věci veřejné - po kterých vám přece nic není, na to jsou oni (a jejich spříznění mafiánští dodavatelé, kteří kradou ve velkém a jim za to poskytují provize). 

Tento systém by nebyl možný, pokud by ho stejným způsobem nevedla a nerepresentovala justice, která v tomhle (úřednickém) směru udává tón. 

Snadno to zjistíte. Zkuste si podat žalobu. A uvidíte. 

Zájmem soudu není žalobu projednat, zjistit, oč jde a vyřešit to, pokud možno efektivně, spravedlivě a rychle - ale : Hledat sebemenší důvod, proč by to  projednat nešlo. Zejména pokud je žalovaným stát nebo nějaká státní nebo městská organizace. Tedy - spříznění a chránění mafiáni. 

Pokud vědí, že nemáte na soudní poplatky - tak Vám prostě nepřiznají osvobození, a dál už nic řešit nemusí - a - mají vyřešeno. Pokud ten soudní poplatek zaplatíte (např. seženete sponzora) - tak najednou je ticho po pěšině - a celé měsíce se vůbec nic neděje. 

Neboť u žalob na stát je nejefektivnější - nedělat léta nic. Žalobce přece může umřít, může si to - pod různými šikanami -  rozmyslet, a i kdyby nakonec - po 10-ti a více letech - k projednání došlo, tak každý ví, že pozdní spravedlnost, i kdyby nastala - je ŽÁDNÁ SPRAVEDLNOST.  Úředníci se mezitím vymění, není koho trestat, často ani nemá kdo svědčit - a žaloba se tzv. "vyřídí sama". Příkladů mám - desítky. 

A  Z TOHO  je tady ta BLBÁ NÁLADA. Z ničeho jiného. Tu dělá jenom a výhradně státní aparát, jeho stav a jeho efektivnost. 

Z toho ti schopnější přemýšlí, že to vzdají a odstěhují se - jenže : Kdo tady potom zůstane ?? A bude na tuhle pakáž pracovat ?? Cizinci ?? 

________

Nový pan president chtěl - alespoň to byl jeho oficiální program - s blbou náladou bojovat. Tak  - KDY ZAČNE ??  

Pokud má zájem, jak říkám, dám mu hned, z fleku, desítky případů, kde státní orgány nedělaly nic, zvláště když zjistily, že jsou skutečně v průšvihu - a měly by se omlouvat, nahrazovat škodu, nebo něco podobného. Vzhledem k jejich personálnímu obsazení - je to de facto každý druhý jejich produkt. 

Tento pan president nejen že s blbou náladou nic neudělal - a ani neudělá - on je totiž jejím hlavním představitelem. Bohužel. 

 

 

____________________________

____________________________

ZDEGENEROVANÝ       KRAJ

 

  Nevím, jak jinde - ale největší - Středočeský - kraj opravdu nikdy neměl štěstí na vedení - a podle toho dnes také vypadá. Včetně, samozřejmě,  krajských organizací. 

Stačí připomenout : Jermanová - Pokorná, před ní Petera, před ním - Rath (ten ten kraj aspoň proslavil a rozhodně zviditelnil, byť ve světle, o které by málokdo stál). Bohužel, podle nich to tam dneska taky vypadá, hlavně osazenstvo krajských organizací.  

A dnes ?? Blbka Pecková.

Hejtmanka, kterou vyhodili pro nepoužitelnost i z Novy, následně pak ji nikde nechtěli, tak šla otravovat na jejich lokální úřádeček -  kde ji vyzvedlo a jako výtahem vytáhlo nahoru stejně zdegenerované hnutí STAN, založené na buzerantech (stejně jako TOP 09) a nulovém programu. Její jedinou kvalifikací je evidentní drzost. Jinak neumí doslova VŮBEC NIC. Jako novinářka selhala a zkrachovala, taková druhá Peterková (to je ta, co se jako dezinformátorka válí na soudech po zemi). Pecková evidentně nezná základní kancelářské postupy a předpisy - a ani se nesnaží si je osvojit. Neodpovídá na podněty, natož žádosti - když, tak tak, že prý nejsou na patřičném formuláři (čímž je to pro ni vyřešeno ...)

Už jenom tohle je důvodem k okamžité volbě nového hejtmana, s tím, že takové pako prostě nemůže řídit hejtmanství, a to ani náhodou. 

No, a protože ryba smrdí od hlavy - jak jinak - tak podle ní pak vypadá i celý kraj, tedy všechny krajské a návazné organizace - vlastně - dezorganizace. Nemají žádná pravidla, nikdo v nich nic neumí, za nic nezodpovídá, nemá žádné závazné předpisy, nikdo ho nekontroluje, nepožaduje výsledky práce, všechno jede nějak samospádem, případně od průseru k průseru, což je jediný moment, kdy se zodpovědní trochu probudí. 

 

Názorný malý příkládeček ilustruje, jak taky může vypadat PRÁVNÍK. Jistě, právníci jsou různí - jak vidět, poté, co jsme na krajské zastupitelstvo začali chodit my, se KSÚS záhadně vzmohla na "právníka", takže kromě lemplů ve vedení organizace samé a kromě právníka krajského úřadu si KSÚS ještě platí dalšího, vlastního (namísto aby se starala o aleje) - a podívejte se, co umí, jak vypadá a s jakou kvalifikací a postoji ho pustili mezi lid. 

Aneb : 

 

 

NETOPIL, co netopí… 

 

 

 

 

___________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

___________________________

___________________________

 DOVĚTEK - aneb : Tradiční "objektivita a nestrannost" policejního vyšetřování : 

 Zatímco pro údajných 200,- Kč za starý  ztrouchnivělý špalek lítají policajti už půl roku a vytvořili kolem toho rozsáhlý a podrobný fascikl (protože to přece něco "ukradl" jedinec ze státního), tak obecné ohrožení, kdy komukoliv může spadnout starý, uhnilý strom na hlavu, nevyšetřoval samozřejmě nikdo... 

Resp. vyšetřoval - tradičním způsobem : U státních orgánů a zaměstnanců se totiž nově vyšetřuje trestná činnost tak, že se - odevzdá jejich nadřízeným. Často ještě větším grázlům, než jsou podezřelí sami... Případně těm, co tu trestnou činnost organizují, dozorují a řídí... 

Tak jsem policii taktéž informoval, že mým nadřízeným orgánem je valná hromada K 213, podobná trestní oznámení lze brát - podle jejich vlastní praxe - výhradně jako stížnost na moje chování - a to řeší a spadá do kompentence - právě valné hromady... Tak ať se tam laskavě a s plnou důvěrou obracejí... 

 

____________________________

____________________________

 

 

 

 

 

 

 

 ________________

 

 

 

 Věřme, že pokud příště spadne uhnilý strom na silnici, pojedou pod ním právě policajti. 

A proto : Až uvidíte policejní auto pod spadlým stromem, ne aby vás napadlo je pomáhat vyprošťovat nebo něco podobného. Mají, co si zasloužili - a co si vykoledovali. A to podle vlastního návodu. 

Protože příroda - na rozdíl od nich - je skutečně objektivní a nestranná - a je jí úplně jedno, na jaký auto ten strom spadne. .. 

 

_______________________________

_______________________________

 

 

 Kr.Úř. : Diskuse ukončena. Přizpůsobili jsme se. (k213.cz)

 

Stč kraj : Bojí se čím dál víc (k213.cz)

 

 

 Alej K 213. Nová a nejrozsáhlejší.

 

_______________________

_______________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-04 07:25
Jirko.
Jsem rád, že jsem se zúčastnil nutné protiakce - když jsme byli obviněni.
Každému kdo vytrvá ve čtení, či zhlédnutí , se nutně vyjasní, kdo je zloděj.
Opět jsi potvrdil, že nešetříš úsilím pro dobrou věc.

Děkuji +F+
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-04 20:02
Banda Dona Pabla ... Aneb : Takový typický lampasák ČSLA. Jakým byl, konec konců i stále je, i Pavel.

Pablo - Pavel... Není to náhoda ??

A co dělá Daňhel na ministerstvu spravedlnosti ??? To neměl Don Pablo nikoho jiného ???

kverulant.org/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-05 09:48
KDO může za blbou náladu :

cnn.iprima.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-05 15:17
V Česku vázne vyšetřování korupce, míní Evropská komise. Nejvíce problémů s právním státem má Polsko a Maďarsko


ct24.ceskatelevize.cz/.../...

Sotva mají tolik problémů, co my... Akorát že o těch našich se nemluví, protože pro Unii jsme ti hodní...

Doplácí na to pak naši lidi doma.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-05 15:17
Polovina Čechů si myslí, že ministr Blažek ohrožuje důvěru ve spravedlnost, 20 procent nesouhlasí


irozhlas.cz/.../...

_______________

To jsou ti, co ho vůbec neznají...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-05 15:19
Koukněte se na ty zfalšovaný, účelový průzkumy : Všimli jste si snad nějaké "reformy justice" ?? Natož aby pokročila ???
______________

Česko podle Bruselu pokročilo v reformě justice, vyšetřování korupce na vysokých místech ale vázne

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-05 17:45
Možná to kraj pěstuje jako palivové dříví? Potom si se dopustil krádeže. O.
____________


Ani tak by to neprodali. Jedině jako odpad. Ostatně+ to sami uznávali - že ten ceník je za nějakou štěpku a dřevní hmotu...

Asi jako bych žaloval někoho za to, že mi sebral žvýkačku, když mě předtím vzal na dovolenou k moři, kterou komplet platil on.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-06 07:35
Jak tak studuji právní dokumenty - zde shromážděné- nazdávám skromně , že právník Netopil
jest ocasem společnosti , kterou má zastupovat . Asi jako kotva , která táhne svou loďku ke dnu.
Dokument " Nezpůsobilost právníka" je s úsporou práce možné nahradit třemi písmeny : BLB .

+F+
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-06 07:40
Lokaj Šafr se zase jednou probral... Pokud mu někdo z Vás někdy přispěl, může se jedině mlátit hlavou o zeď...

forum24.cz/.../...

________________

Není to žádné selhání, je to vzácný počin, kdy rozhlas dělá, co dělat má - reaguje na aktuální situaci, když na ni nereagují ti, co správně reagovat mají, tedy především ten předsednický vládní vůl Fiala.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-06 07:41
Osahávání za pokutu....

Jiná by mu za to třeba ještě uvěřila večeři.... Byl na špatné adrese.
__________________

Kdo to zaplatí?


Český lékař, jenž v Koreji údajně osahávat hygieničku, dostal pokutu - Novinky

novinky.cz/.../...
0 # Jenja 2023-07-06 09:27
Klasika. Jak můžou, tak se mstí. I když nechápu, jak je možné, že jim ještě nedošlo, že Vy si to líbit nenecháte.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-06 19:58
Protože se tam furt střídají, tak jsou to naprostí greenhorni, kteří se až teď dozvěděli celou předchozí historii. Ten, co přijel do tý aleje, to byl buran par excellance, ten řičel blahem, že může nahlásit "krádež dřeva", prostě opice, setřesená ze stromu. A že mu to zbaštili i ti všichni ostatní, to je jejich vizitka.
Oni nutně potřebují nejpozději každých 5 let dostat pořádně do zubů, aby od nich byl na čas klid. A na dalších 5 let si to pamatovali.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-06 19:58
www.aksvoboda.cz/?id=2

On je ten Netopil koncipient, ale je to nějaké divné, protože v ČAKu není jako koncipient veden.

Článek jako obvykle úžasný, ale člověk aby kleplo z toho, co se tady děje.

Magda
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-07 12:56
Alej a pokuta

Já se jenom divím, že ten ouřada nevydal rovnou preventivně příkaz k uhrazení pokuty za pozdní kácení a likvidaci Vašeho sdružení, když jste se tam rovnou přiznal, že o těch chcíplých shnilotinách víte už dělší dobu a že máte dohodu o údržbě alejí ;)

To víte, přece tam nebude sedět bez ukradených pokut jenom tak za bratru 100 nebo kolik mají dneska ouřadové měsíčně (poslední jakože inzerát tady u nás v niemandově za velmi těžké krize, před tou brutální inflací a několikerém navýšení, byl cca 60 tisíc čistého pro dalšího nepotřebného nikým nevoleného parazita plus odměny...). Aneb co by každý druhý pro takovou sumu, kterou by si ani při celoživotní dřině a odříkání v soukromém sektoru nikdy prostě nevydělal, neudělal že ... jen by mě zajímalo, kde kdo kdy schválil, demokratickou volbou všeho lidu, že bude tolik ouřadů na úřadě a na té které agendě? (no a ty jeho narážky, že jako se spoustou věcí možná i souhlasí .. ale trestní oznámení na jiného pro neplnění jeho povinností z úřední povinnosti samozřejmě doposud nepodal že ...když ty fotky zanedbaného viděl ...tedy se hodnověrně o možném spáchání zpronevěry a zneužívání pravomocí a mrhání prostředků daňových poplatníků i možného obecného ohrožení dozvěděl ... možná jste mu tam měl říct že právě znásilňují jeho dceru dole v parku, ale že to je jedno, protože zrovna se jedná o něčem jiném a tohle není předmětem toho jednání a ani jste neměl čas to řešit, protože jste šel právě na to jednání ohledně toho příkazu...že to počká k řešení ...schválně jak by na to ten ouřada reagoval ...pokud dceru má ... když takto hovoří stylem tohle není předmětem jednání blablabla ...)
LS
0 # Tomáš Jadlovský 2023-07-07 13:05
Zajímavé srovnání. Asi všude na světě může dojít k lidskému selhání, že někoho nespravedlivě odsoudí. Ale všimněte si rozdílu mezi Německem a ČR. Objevila se pochybnost o důkazu, odsouzený čekal na přezkum na svobodě, státní zástupce se k žádosti o osvobození přidal, soud rozhodl a nyní čeká na odškodnění v řádu milionů, mj. za to, že nemohl být s dětmi a vnukem. Být to u nás, seděl by dál v base, státní zástupce by se zuřivě odvolával, soud by rozhodoval v zájmu státu, dokud by to šlo a při odškodňování by se použily bláboly, jaké jsme slyšeli u Nečesaného nebo Marešové. Věznění vlastně nebylo nijak zlé, doplnil si vzdělání, navázal nová přátelství, v cele mu povolili vystavit si vnukovu fotku, tak jakápak újma ...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-07 15:31
Jo, přesně : Najíst dostal a bylo tam teplo, na lístek na vlak domů jsme mu dali...
Tak co by ještě chtěl ?
Neskutečné, jací právní trpaslíci jsou u nás placeni za právo.
Platy ovšem trpasličí nechtějí...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-07 16:24
Mimochodem, když jsme u toho Německa : Kdysi mi v base vyprávěl jeden kluk, že ho zavřeli přes víkend v Německu, kšeftoval s autama - protože měli podezření na jakési zfalšované papíry od auta, jež se však nepotvrdilo, takže ho v pondělí, jakmile to mohli ověřit, zase pustili.
Prý při odchodu z basy, BEZ JAKÉKOLIV ŽÁDOSTI, bylo nachystáno asi tisíc marek - jako odškodné - a jestli chceš víc, tak se běž soudit. Tady máš standard.
Hned, bez papírů, jen proti podpisu.
Až tohle bude standardem u nás, tak si můžeme říkat, že jsme konečně v Evropě. Zatím jen podle jména.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-07 16:53
Husák neuspěl. Chtěl by zpátky... (Aby ne - kde jinde se může flákat za tolik peněz ...??)

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-07 16:54
čtenáři :

Všimněte si diskusí pod článkem a porovnejte s odškodňováním v Česku:


www.idnes.cz/.../2?razeni=tip
novinky.cz/.../...

Petr Budai
75€ za den musí být nějaký vtip ne?

Roman Vocetka
... směšné odškodnění.

Pavel Novák
75 eur/den? To je, řek bych tak trošku výsměch...


Martin Rotter
368 400 EUR
Hahahaha, ty kráso, dobrej výsměch. Tam spíš měly bejt na konci ještě dvě 0 navíc.
0 # Tomáš Jadlovský 2023-07-08 15:30
Vtipné hlášky z české justiční mafie - nevzpomínám si, proč neuspěl nikdo jiný, žádné záznamy nemáme, ale vím jistě, že zvítězila kvalitní kandidátka ...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-08 18:26
Když se tak na ni podívám, tak lepší než ti ostatní mohla být jedině v posteli - ale zase, když ji vidím - není vcelku o co stát.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-08 18:48
Hanba by měla především fackovat ty netáhla, které to mají na starosti. O.

No, to samozřejmě. Těm to ale zjevně nedochází. J.

Protože tu zodpovědnost za stav alejí po nich nikdo nevyžadoval. Nyní se našel šťoura a požaduje aby konali. O.

Šťoura se dožaduje už 15 let. Akorát že ti pitomci na druhé straně se pořád mění...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-09 09:33
Pil hruškovici - proces může začít :
_________

Sovák

Pil hruškovici, jezdil na výlety. Proces kvůli úplatku 150 milionů může začít

seznamzpravy.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.