Mašínové : Opravdu neměli proč střílet ??

4. díl seriálu "Zatím dobrý" mluví jasnou řečí - a shrnuje důvody, pro které stálo za to vzít zbraň do ruky - a začít střílet na ponižujícího nepřítele... 

 

Myslím, že ty důvody jsou takové, že by je pochopil vcelku každý. 

Po válce - synové národního hrdiny uvažovali o kariéře v armádě, po otci. Ta jediná je lákala. Jeden chtěl být pilotem, druhý se chtěl hlásit na vojenskou akademii. 

Po otci se pojmenovávaly ulice, dostával čestné občanství v rodné obci, před ruzyňskými kasárnami stála jeho bronzová socha. 

A pak najednou : Únor. Pochopitelně ten "Vítězný". 

A všechno bylo naruby. 

Z novin i rozhlasu se Mašínové dozvídali, že jedinými, kdo vedl skutečný odboj proti Němcům, byli - komunisté. Buržoazie prý není statečnosti schopna. Kromě komunistů proti Němcům nikdo nebojoval, všichni ostatní byli jen konfidenti gestapa. 

Pojmenování Mašínovy ulice bylo strženo, stejně jako jeho socha před kasárnami. 

Rodině byla zabavena nejen vila v Poděbradech, ale také rodný Mašínů statek, který obsadilo JZD. Čestné občanství bylo vymazáno, stejně jako jméno jejich otce odevšad, kde ještě bylo. 

Jejich osobní přátelé - generálové Píka a Kutlvašr - byli zatčeni, Píka potupně oběšen (přesně rok před Horákovou). Kutlvašr odsouzen k dlouholetému žaláři. Za to, že vedl - a zvítězil - v Pražském povstání. Což byl nyní zločin proti Sovětskému svazu, který přece jediný osvobodil a zachránil Prahu. 

STAČÍ ??? 

O kariéře v armádě, ať už v jakékoliv pozici, si samozřejmě mohli napříště už jen nechat zdát. 

K tomu přidáme ponižující osobní ústrky : Josef sice odmaturoval, ale maturitní vysvědčení už nedostal. Vysmáli se mu - a nic mu nedali. 

Je toho snad málo k tomu, aby vzal člověk do ruky zbraň - notabene zavázán příkladem a odkazem slavného otce - a šel si to s těmi všiváky vyřídit osobně a hned ?? 

Odpověď všem, kdo je označují za zločince a vrahy. 

Ti, co jim tohle všechno způsobili - nevraždili ? Nekradli ve velkém, nešlapali po památce jejich statečného otce ? A jaký k tomu měli důvod oni ?? Třídní boj ? 

Tak ho měli mít. 

 

 

 

 

 

_____________________________

_____________________________

 

Jan Novák: Zatím dobrý • mujRozhlas

 

 

 Když píše komunista o Mašínech, (k213.cz)

_________________________________

_________________________________

 

Josef Mašín (youtube.com)

 

_____________________________

_____________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2023-10-09 09:10
Masinove :

Myslím, že kdokoliv, kdo se setká s tím, že je bezdůvodně napaden justiční mafií a následně doživotně okrádán o jakoukoliv zákonnost, neboť jakožto statečný hrdý člověk se jí postavil a tato se srkze ty jejicih DB neustále, i poté, co prvý útok úspěšně odrazí, mstí (taková osoba je i dnes tímto zločinným režimem samozřejmě označena za MUKLa), svůj názor na bratry Mašíny zcela změní (resp. i tu poslední údajně spornou část o údajném podřezání údajně již spoutaného pomocníka režimu, který byl loajálním a ozbrojeným služebníkem připraveným chránit zločince a jejich lup ukradený občanům se zbraní v ruce).

Já kdysi zavrhoval pouze tu část s tím zbavením se svědka .. když dnes vím, jak režim, i údajně demokratický, údajně právní stát, klidně ničí a zničí pro něj nepohodlného svědka a oznamovatele jejich zločinů, spáchaných zločinným gangem deviantů v uniformách a talárech na nezletilých dětech, zametaný pod nejrůznější koberce celé roky, tak už dávno nemám o legitimitě jednání bratrů Mašínů sebemenších pochybností ...

Z pohledu dneška je usmrcení byť jakožto spravedlivý trest zavrženíhodné, nemáme totiž oficiálně trest smrti jakožto povolenou formu trestu, nicméně z pohledu tehdejších zákonů, režim tento trest uděloval kde komu, tedy byl zcela legální .. a vlastizrádné jednání, genocida a omezování základních práv a svobod lidí, byl odporný zločin, za který každému napomáhači jistě takový trest právem patřil ... oběti tehdejšího režimu, který si s tím dnešním v ničem nezadá, dokonce je ještě arogantnější a drzejší, kdy už ani není třeba obžalované mučit a přinutit k veřejnému přiznání před soudem, a soudci zcela bez jakéhokoliv studu veřejně sprostě lžou a účelově ignorují důkazy a fakta, nemaje žádných důkazů viny obžalovaných, dostávali totiž trest smrti jako na běžícím páse ... dnes a po hadráhu ... 30 bodných ran u svázaného oběšeného označeno za sebevraždu ... no ... my víme, co jste - fízlové prokurátoři a soudci - zač ... my víme, že lžete .. my víme, že klidně někoho zabijete a buď to narafičíte jako nešťastnou náhodu, nemoc, předávkování, sebevraždu, či ten člověk neznámo kam prostě zmizí ....a není Vám to ani trochu hloupé, ještě se vztekáte, když Vás u toho někdo natočí a zveřejní ty vaše prolhaný xichty .....

LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-10-09 11:23
Kdo odsuzuje odboj Mašínů, nechápe dobu, ve které žili...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-12-25 17:15
Češi mají problém uznat svoje hrdiny... (Asi proto, že pak vynikne zbabělost většiny).

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-12-25 17:16
Rozdělení bylo vidět i v kině :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-01-08 17:14
Zbrojíř bří Mašínů se dožil 88 let ... Vzdor 10-ti letému věznění...


zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-01-08 17:18
S cílem se ho zbavit... Ani se nedivím...
Hradeckou kriminálku jsme nejednou zažili v různých případech. Pokaždé to byl děs, manipulace s důkazy nebo jejich umělé vyrábění.
Asi bych se ho chtěl zbavit taky, kdybych nastoupil na stejné místo...

neovlivni.cz/.../...
___________________

Byl opravdu tak dobrý šéf Hradecké kriminálky Karásek?
Kausa Nečesaný, chvála bývalého policejního prezidenta Švejnara
a bývalého ředitele kabinetu předsedy vlády Jiřího Paroubka
a současného dlouholetého starosty Náchoda Jana Birke ve mě budí pochybnosti.
Chápu, o mrtvých jen v dobrém, ale o dobrém policajtovi v naší zemi si můžeme tak nechat zdát.
Jak říkal bývalý policejní prezident Petr Lessy v Soukromých dramatech /díl byl stažen/.
"My policisté jsme jedna rodina".
J.K.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.