Banky vysávají společnost prostřednictvím otevřené lichvy,

přecházející do evidentního vydřidušství. A stojí za celým EXE byznysem. Proto je tak neporazitelný. Pak nemají vydělávat každoročně miliardy. Ty vůbec nejsou jenom z úroků, to by těchto čísel nikdy nedosáhly.   Ty jsou z loupeží majetků těch, co je o něco oloupit ještě lze. 

Spravedlnost naruby. To je tehdy, když veřejnost je přesvědčena, že zloděje je třeba chránit a že je plně v právu, zatímco jeho oběť je darebák, za všechno si může samozřejmě sama - a stáhneme z ní kůži zaživa. 

 

Kdo neprošel exekucemi - a případně následnými procesy, jako oddlužením - nemůže nikdy  vědět, jaká lumpárna se za tím skrývá, zvláště když - jako u všeho, co se týče justice - je veřejnost vymývána a denně ohlupována zmanipulovanými a podplacenými médii. Podle těch máme "nezávislou", skoro svatou justici - a kdo tvrdí něco jiného, je lump, asociál, případně ruský agent. 

Je až s podivem, že neznalou veřejnost lze stále dokola ohlupovat takovými slogany jako "dluhy se mají platit" přes to přese všechno, co už ohledně exekucí, exekutorů a celého tohoto byznysu vyšlo najevo. 

Přitom, i samotní poslanci podle svých vlastních průzkumů připustili, že pouze jedna třetina  exekucí, či "dluhů" vznikla kvůli nerozvážným a předem nesplatitelným půjčkám. A co ty zbylé dvě třetiny ?? To je - co ??? A hlavně, jak to, že s tím tak dlouho NIKDO NIC NEDĚLÁ  ?? 

Abych to trochu přiblížil - nejlépe na vlastním příkladě, protože ho znám nejlíp. 

Do "dluhů" jsem se dostal, když pominu dlouho řádně splácenou hypotéku,  nejprve kvůli výživnému. Bylo vysoké, protože jsem měl původně vysoký plat. Jenže ten jsem měl za situace, kdy mě nepronásledovali a nezatýkali policajti. O manažera, kterého policajti neustále pronásledují, obvykle nemají firmy zájem - takže o vysoký plat rychle přijdete. Přičemž - výživné vám nikdo nesníží, když už jste ho jednou dosáhl, máte se prý víc snažit. Když ho nezaplatíte, začnou vás trestně stíhat (kdo na tohle svinstvo přišel, musel být naprostý magor nebo vysloveně zákeřná svině, navíc to bylo v době, kdy každý MUSEL  mít práci, a tedy i nějaký výdělek). Když Vás budou trestně stíhat, nikdo Vás nezaměstná... 

Snažit se za situace, kdy Vás neustále pronásledují policajti, nemá žádný smysl, protože i kdybyste slušné místo našli, rychle o něj zase přijdete. A tak pořád dokola. Máte se - prý -  víc snažit... Najít místo - a rychle o ně zase přijít. Jako ta slepička, co chodila kohoutkovi pro vodu, až pošel. Přičemž o tom "snažení" vám vykládají polovzdělanci v talárech, kteří si sami nikdy žádné místo nehledali, protože maminka nebo tatínek jim zařídili místo na soudě, kde předtím sami "působili" 40 let - a nikdo je z místa nevyhodí, ani kdyby dělali jeden přešlap za druhým. Na to mají mimikry, krýt sami sebe navzájem, jedině v tom jsou bezkonkurenční mistři,  zatímco vyhazovy, ty jsou jen v soukromé sféře. 

Pak, tedy zejména po rozsudku ze Štrasburku, začalo justiční pronásledování naplno. Neboť jestli je buran na něco obzvláště háklivý, tak na to, když ho někdo veřejně usvědčí, že je buran. Natož pak na mezinárodní scéně. Mezinárodní rozsudek sice neříkal, že bych neměl platit výživné, zato říkal, že při svěřování dětí došlo k hrubému porušení mých práv - ergo, z toho nepřímo plyne, že měly být svěřeny mně, jakožto z těch dvou vyspělejší a ukázněnější osobě. Pokud by se tak bylo stalo - jak tedy správně mělo - nikdy bych žádné výživné nebyl platil. A jsme zpátky u "dluhů". 

Na výživné se začaly nabalovat "dluhy" od soudů. Za křivé rozsudky, které nebyly zrušeny. Prý zaplatit náklady. Za křivé rozsudky, které zrušeny byly -  a těch je k současnosti deset, pokud mluvíme jenom o trestních kauzách - jsem odškodné, a to ještě zcela zanedbatelné a směšné, dostal jen ve dvou případech. Ve všech ostatních - se na to prostě stát vykašlal, případně, a to je taky část "dluhů" - mi ještě nandal pokuty, prý za to, že jsem byl drzý na soudce. Oni byli předtím hodně drzí na mě, ale ti si to přece dovolit mohou, já ne. 

O tom, že při tomto pronásledování nemůžete pracovat, jsem už psal. Tedy nemůžete ani platit žádné splátky čehokoliv. Naopak, máte problém, abyste sami přežili. 

Exekuce se kupily, k nim náklady exekucí - při dlouhodobě skoro nulovém příjmu, neřešitelný problém. Tedy žádná - neukázněnost, nebo nevědomost, natož finanční negramotnost. Naopak, řekl, bych, že mi svědčí k dobru, že ani za této zoufalé situace jsem si nikdy žádnou půjčku od  žádného providentu nevzal - a když jsem peníze neměl, prostě mi nezbylo, než sedět doma. Bohužel to bylo dost často. 

Po 10ti letech, když zřejmě fízlové usoudili, že  jsem dostatečně zničen a dostatečně málo nebezpečný, začalo pronásledování slábnout, podařilo se mi najít práci. Tedy i plat. Říkám si : Zkusíš oddlužení, abys měl konečně pokoj. 

 

 Podvod jménem ODDLUŽENÍ

 

Většina lidí o tom nic neví, jsouc obklopena propagandou, vysloveně antidlužnickou, ze které mají pocit, že oddlužit se není žádný problém, všechno jde hladce, samé "milostivé léto" a pod. - a ti grázlové dlužníci z toho vyjdou ještě zatraceně lacino, stát jim vše odpustí a mohou začít sekat dluhy znovu. Z toho pak logicky pramení i naštvání, zejména těch, kteří marně léta vymáhají své skutečné, nikoliv fiktivní dluhy - a volání po tom, že  je potřeba "utáhnout šrouby" a být na dlužníky přísnější. O tom, že většina dluhů je ryze fiktivních, už samozřejmě nikdy nepadne ani zmínka. 

Typická propaganda viz : Insolvence zbaví člověka dluhů rychleji. Jak o ni požádat? - Novinky (Cechl - Agent zaplacený bankou, verbující další potenciální oběti k odevzdání veškerého majetku). 

Z dnešního, mírně pokročilého a zkušenějšího pohledu, mohu zodpovědně říci : Tzv. ODDLUŽENÍ  je výhradně prostředek k tomu, jak Vám sebrat VEŠKERÝ  majetek, který Vám ještě zůstal po nájezdech exekutorů. Přičemž tyhle nájezdy Vás sice připravily skoro o všechno, co jste doma kdy měli - protože tihle úchylové Vám kradou především to, o čem si myslí, že je pro Vás drahé, aby Vás mohli vydírat - ale dluhy to nijak nesnížilo, obvykle spíše naopak. Už proto, že většinu věcí exekutoři prostě a doslova ukradli, to znamená, že je nikam nesepsali a prostě si  je nechali. Pro sebe. Loupež za bílého dne, někdy ještě s podplacenou policejní asistencí. 

Zatímco s exekutory spolupracuje dobrovolně málokdo, s nově ustaveným insolvenčním správcem je to jiné : Vždyť jste přece o to sami žádali !! Takže soudy - najednou - plní jen Vaši vůli.. Za tu si ještě zvlášť zaplatíte. 

Tedy : zatímco exekutora byste do domu obvykle dobrovolně nepustili, insolvenčního správce ano. Navrhujete přece oddlužení "s prodejem ČÁSTI majetku". 

Majetek Vám ovšem zmapují a ocení všechen, to víte, to je jen nutná formalita. 

Z nutné formality následně vyplyne povinnost - protože soud jednoduše rozhodne, že jste povinni prodat VŠECHNO - a ještě Vám zabaví plat, což by žádný  exekutor neudělal, a obvykle by se spokojil jen se srážkami z platu. 

Takže - jako v mém případě - i když soudy samy naznaly, že údajně "dlužíte" asi 1,7 milionu - přikáží Vám prodat majetek všechen, tedy asi za 7 milionů korun. Podle jejich vlastních odhadů. 

Čili : zatímco exekutor kradl pouze drobné, soud Vám velkoryse ukradne 5 milionů - a říká tomu ODDLUŽENÍ. Navíc ještě v neveřejném zasedání, takže Vám přijde už jen rozsudek. Nikde jste nebyli, vzdor základním zásadám soudního jednání jste se nemohli k ničemu vyjádřit - ale - je rozhodnuto. Prakticky o všem. 

Tedy   : ODDLUŽENÍ NENÍ PRO NIKOHO,  KOMU ZBYLO JEŠTĚ COKOLIV CENNÉHO, zejména  NEMOVITOSTI. 

Ne že vám soud něco "odpustí", ale právě naopak : Seberou vám násobky toho, co údajně dlužíte a co si sami vymysleli. 

A pokud někomu něco odpustí, tak jedině těm, ze kterých už stejně nic nedostanou - a dobře to ví. Tedy : Další vymáhání by je jedině stálo námahu , čas a peníze - a nic z toho. Typický příklad : Asociál na ubytovně. 

Když tenhle sofistikovaný zlodějský sytém vidíte v praxi, mimochodem nejen v Evropě, ale i na světě patrně jediný, nutně si říkáte : Kdo za ním stojí ? To přeci není možné, aby se to beze změny takhle dlouhodobě dělo ? Vždyť to je zlodějna povýšená na druhou - a chráněná státním aparátem. V rozporu se vším, co kdy nejen odvysílali v médiích, ale co je i dikcí a smyslem zákonů, zejména toho o oddlužení čili insolvenci (Zákon č. 182/2006 Sb.). 

K pravdivé odpovědi se - zkušeností a časem - dopracujete. 

 

Stojí za tím  BANKY. 

Zejména ty největší. Exekutoři, a všichni ti justiční poskoci - jsou právě a jenom - poskoci. 

Zjistíte to, když jednotlivé "dluhy" začnete řešit. Se snahou se jich zbavit - a oboustranně přijatelně je vyřešit. 

Jako nejnázornější příklad - vezmu hypotéku. 

V tom mém případě byla splacena až na úroveň 260 tisíc. Z milionu sto tisíc. Tedy zůstala zhruba čtvrtina, při splátkách kolem 20-ti tisíc měsíčně - celkem směšná a snadno řešitelná záležitost. Během roku splaceno. 

Jenže - oni nechtějí splatit, tedy dostat se zpátky ke svým penězům, k těm se ostatně dávno dostali,  oni chtějí - dostat se k násobkům kdysi půjčených peněz. A  od toho mají justici, která jim jde až okatě na ruku. Takže - všechno je legální a legitimní, jak byste si chtěli na co stěžovat. 

Z 260 tisíc - je rázem znovu skoro milion sto. Tedy : Banka chce zaplatit již jednou splacenou hypotéku podruhé. 

A když ne - tak Vám seberou dům a vystěhují Vás na ulici. Vždyť jste si o to SAMI ZAŽÁDALI  !!! Tomu se říká "právní stát". Dokážete si představit větší svinstvo - a drzejšího vyděrače ?? 

Trochu jsem se začal zajímat o tenhle druh byznysu - a zjistil jsem, že :

  • Dluhy se obvykle prodávají za až jenom 5% jejich původní hodnoty (já myslel, že za 30). Pokud tedy prodáte dluh 3x po sobě, je prakticky za hubičku, skoro zadarmo. Přitom pravomocným rozsudkem z něj dostanete jeho desetinásobek, natož pak násobky toho, co Vás skutečně stál - to budou patrně stonásobky. 
  • Aby banky nebyly obviňovány z tohoto vydíracího lichvářského svinstva, o kterém říci, že je to lichva, je ještě slabé slovo, zakládají nejrůznější s.r.o. či firmy v panenských rájích - což jsou ale ve skutečnosti jen jimi kontrolované subjekty s jejich nastrčenými lidmi, rozhodně ne lidmi úplně cizími, tedy mimo rank pocházejícími

A teď se v praxi podívejte, jak to vypadá, když téhle firmě nabídnete zaplacení dluhu. Tedy - toho původního, skutečně dlužného. 

Podle propagandy, kde každý věřitel je vděčný byť i za zlomek původní půjčky, tedy za každou kačku, kterou z dlužníka vymámí, by po tom měl skočit všemi deseti. 

Výsledek ?? 

Tady ho vidíte (viz níže). 

Ani neví, kdo jim vlastně dluží. A - je jim to srdečně jedno. 

Nemusíte být velkým psychologem, abyste z dikce a stylu dopisu snadno pochopili, že údajnému věřiteli je splacení původní pohledávky naprosto lhostejné - své peníze, pokud do toho vůbec nějaké vrazil - má dávno doma, i s úroky. Teď má ale v ruce něco jako los skoro s jistotou výhry stonásobku - a proč by nevydíral, když se to legálně smí, že ?? 

Tak si počká, až se dočká - stejně VŮBEC NIC NERISKUJE. 

Podplacené soudy mu jdou na ruku, justiční mafii má dávno zmáklou, za to jí "pustí chlup". A olupování "dlužníků" o celé násobky původních částek u nás - kupodivu - nikoho nevzrušuje. Tedy hlavně ne ty, co by je to vzrušovat mělo. Především poslance a senátory. Ti naopak budou stále mlít dokola, že "dluhy se mají platit" - viz Benda, anebo, z ANO, Malá. Malá zjevně hlavně svým rozumem. 

Na podněty našeho sdružení stran změn občanského zákoníku nebo insolvenčního zákona (navrhovali jsme třeba nezabavitelnost obydlí dlužníka nebo zavedení promlčecích lhůt na všechny druhy exekucí, aby se nevymáhaly dluhy 20 a více let staré) - ZÁSADNĚ DOTYČNÍ NEReAGUJÍ. Nijak.

Zkušenost říká, že kdo nereaguje, ač musí dobře vědět, že máte pravdu a že navrhujete, co dává smysl a je nutně potřeba, tak ten v tom taky jede, o  všem ví a dávno má tuny másla na  hlavě. Ergo - tyje z tragédií podobných té, o  které se psalo velmi nedávno (a která by se jinde než u nás nemohla stát) - viz 

OS Tachov : Spravedlnost je vedlejší, (k213.cz)

 

 Vypadá to, že si banky rozdělily byznys s mocenskými orgány, k tomu si vybraly Hábla, jako uklidňující hromosvod (Hábl sice natočil velice poučný a záslužný pořad V Exekuci (mimochodem, kdo mu na to dal peníze ??) - ale dál nic, a vypadá to, že se právě on mocným velice hodí, protože ukolébává někdy rozjitřenou veřejnost, jako že se s tím něco děje - ve skutečnosti se nic neděje - a kdo ten systém poznal, dobře ví, že rozhodně není k tomu, aby jakkoliv pomáhal dlužníkům, ač je tak oficiálně presentován) - a zájmy dlužníků, navíc často vysloveně uměle vyrobených, nehájí doslova nikdo. Takže se ani zákony nemění, natož reálná praxe - a neuvěřitelná lichva, dříve spojená jenom s ruskojazyčnou mafií, kvete vesele dál, pěstována bankami jako oficiální státní politika v oblasti vymáhání dluhů a exekucí. 

Pak se někdo může divit, jak třeba - za období Covidu, kdy prakticky všechno stálo - banky vydělaly stovky milionů navíc, a můžete hádat, z čeho. 

Takže se tahle svinstva mohou dít dál, opět zdůrazňuji, jako v jediné zemi v civilizované Evropě (Slovensko a Balkán nepočítám, i tam je to ale občas slušnější než u nás). 

 

 

_____________________________

_____________________________

 

 A teď se podívejte, jak reagoval údajný věřitel na nabídku doplacení dluhu - a zvažte, zda byste takto reagovali VY, pokud by Vám někdo něco dlužil a nabízel to doplatit : 

 

 

 

 

 

 ________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Stěžují si, prý na nekomunikativnost, a přitom ani nevědí, jak se jejich dlužník jmenuje. Fakt skvěle se zajímají o své "pohledávky". 

 Dodejme, že původním věřitelem byla ČMHB, a tu zase zřídila ČSOB, naše jedna z největších bank. Napsal jsem o tom ombudsmanovi ČSOB, sice slušně a rychle odpověděl, ale tak, že s tím nemají nic společného. 

Já si to nemyslím. A nemyslí si to ani ti, co tenhle byznys trochu poznali. 

Jen se tady ČSOB schovala za - trochu přitrouble reagující - Union Invest. Mimochodem, ten si - ještě v insolvenční přihlášce - stěžoval, že prý s nimi nekomunikuji a nereaguji na jejich výzvy. Žádnou mi sice nikdy neposlali, ale vidíte, jak reagují, když naopak jsou vyzváni oni, aby si převzali, co jim údajně dlužím. 

 

 ZÁVĚR  ? 

 

Pár bodů : 

 

  • ZA  EXE  byznysem jako konečný ochránce a hlavní beneficiary stojí BANKY.  Především ČSOB a Komerční banka, obě prostřednictvím nastrčených a k tomu zvlášť založených s.r.o. a off shorových společností z daňových rájů
  • Vydělávají na tom stonásobky původně půjčovaných částek a dostávají se tak k astronomickým, samozřejmě zcela bezpracným a jinde také trestným ziskům
  • To je hlavní důvod, proč se "nedaří" na téhle džungli cokoliv změnit
  • Tyto astronomické zisky  bank předchází nezměrné utrpení postižených obětí, plně srovnatelné s oběťmi holokaustu (Znemožnění nejprve sociální, a následně i fyzické existence). 
  • Na celém EXE byznysu se aktivně podílí poslanci a senátoři všech stran, jinak by nebyl možný
  • Žádný zákon u nás nebyl zpracován s ohledem na dlužníky a pokud to někdo tvrdí, vědomě a cíleně lže 
  • ODDLUŽENÍ  je zlegalizovaným způsobem zmapování a velkokrádeže VEŠKERÉHO  Vašeho majetku, navíc údajně "s Vaším souhlasem",  který Vám ještě zbyl po loupeživých nájezdech exekutorů

 

 

 To, co jsem prohlašoval na začátku, platí a budeme to postupně potvrzovat a prokazovat. A DOKUMENTOVAT. 

Už máme první "dluh" - Obvodnímu soudu pro Prahu 7, 15 let starý - s typickou strukturou : Nikdo se - ani na výzvu soudu - neozval, nikdo k soudu nepřišel, nikomu ty peníze nechybí. Přesto - pohledávka je pravomocná a vymahatelná, můžou Vám kvůli ní prodat střechu nad hlavou. Čemuž se říká ODDLUŽENÍ

Viz : 

Takový typický "dluh", (k213.cz)

Teď máme i nástin druhého dluhu - milionového : Věřitel ani neví, jak se dlužník jmenuje, svoje peníze, včetně úroků, dávno dostal, přesto má glejt na to, aby Vás vydíral a prodával Vám opět střechu nad hlavou. 

Kdyby se oba ty dluhy prostě škrtly, vůbec nic by se nikomu ani nestalo, ani nechybělo - jen pár grázlů by Vás nemohlo dál beztrestně vydírat... 

A teď si připomeňme 5 století starou definici. Od jednoho vzdělaného Čecha. Právníka. Z doby, kdy tahle profese ještě netrpěla hanlivým přídechem. Máme ji na stránkách od samého počátku. 

Cože je to právo ??? 

 

Právo pak nic jiného není nežli rozeznání dobrého od zlého, spravedlivého od nespravedlivého. 
 
Pavel Kristián z Koldína 

 

 Kdo chce tvrdit, že výše popsané - JE SPRAVEDLIVÉ  ?? Ukažte mi ho !!! 

 

 

 

_________________
_________________

 

 

 

_________________________

_________________________

 

 

 

 

 

________________________

________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-04-13 19:06
Měli by na tohle, kdyby je nedržely banky ? A kde ty na to berou ??

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-04-13 19:07
O kreditním systému :

dfens-cz.com/.../
0 # Allan 2024-04-14 07:53
Občan v exekuci má stále volební právo. Využívá ho vůbec? Pokud ano pak si zvolí Bureše nebo Pávka. Kdo se nebrání zlu a bezpráví, plně si může za vlastní otroctví.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-04-14 08:34
Tak že bys nám zrovna ty předvedl, jak se využíváním volebního práva bráníš zlu a bezpráví ?
0 # Allan 2024-04-16 16:32
Pro připomenutí, kdysi v senátním obvodu Jičín kandidoval zkušený občanský aktivista. Kvůli jinému trvalému bydlišti jsem mu nemohl dát hlas, tak jsem aspoň pomohl s roznáškou letáků, pro které jsem si zajel až do Lázní Bělohrad.

Ještě dříve jsem podporoval další dva senátní kandidáty v Praze.

Uplatnění volebního práva vhozením lístku se jméném Petr Pavel do volební urny však rozhodně není dobrá obrana proti zlu a bezpráví. To je obyčejná hloupost.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-04-14 08:33
Podívejte se na ty podvodníky :

Typická klamavá reklama.

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.