Sloup : Extrémisté a teroristé... A kteří ???

Povýšili jsme.  Do vyšší skupiny - postavit se Sloupu totality znamená prý  být údajně extrémistou a teroristou... Na dotaz, zda nejsou extrémisty a teroristy spíše ti, co ho tam nechali znovu postavit, nedokázal vyšetřovatel odpovědět ... 

 

 Dnešní dopolední výslech v Kongresové stran Sloupu probíhal vcelku klasickým a očekávatelným způsobem : 

Vyšetřovatel na začátku předloží na stůl několik papírů, které, když si přečtete, zjistíte, že to je tradiční kupa policejních sraček, jinak to ani nelze nazvat. Pohádky naší policejní babičky -  přizpůsobená a upravená skutečnost, samozřejmě ve Váš co největší neprospěch, s evidentní snahou vám zatopit, jak se jen dá. Prostě - jako vždy. 

Když jsem namítnul, že bych rád věděl, jak k vyčíslení té škody vůbec došli, nějaký doklad, přičemž česká koruna dávno končí celými jednotkami, takže třicetihaléř asi nelze nejen zaplatit, ale ani vyčíslit - tak samozřejmě hrobové ticho. Totéž na dotaz, kde mají nějakou výzvu pachateli, aby škodu odstranil či napravil, pokud jsou o její existenci přesvědčeni. Kde mají výsledky nějaké veřejné soutěže, proč vybrali právě tohoto dodavatele a kde mají nějaké osvědčení nebo znalecký názor o tom, že omytí spodku Sloupu wapkou stojí 7 tisíc, když to kde kdo může udělat s kyblíkem vody a kartáčem zadarmo nebo maximálně za pětistovku. 

Jak vyšetřovatel dospěl k § o výtržnictví, to už nedokázal zdůvodnit ani sám sobě - a poté, co jsem mu vysvětlil, kdo je tady skutečným extrémistou a teroristou a že bych rád viděl a slyšel všechny ty, co o Sloupu totality rozhodli, jako vyslýchané svědky, měl už pak pan vyšetřovatel, propadající se do křesla stále hloub, jen jedinou starost : Totiž poučení o tom, že zveřejňovat jejich jména, může být sankcionováno pokutou až 50.000,- Kč. 

Řekl bych, že vykonávat spravedlnost by zase až takovou ostudou nemělo být a nikdo, kdo ji skutečně vykonává, by se neměl za svoje jméno v této souvislosti stydět - ale budiž, pro tentokráte jim ještě vyhovím. 

Pokud ještě jednou přijdou s takovouto kupou naprosto neobhajitelných policejních sraček, ve kterých je asi zvlášť denně trénují, protože jinak by to nikoho normálnío nenapadlo, natož někoho, kdo zná trestní zákoník a trestní řád,  tak také naposled. 

_____________

Snůška policejních sraček, zvaná "Sdělení podezření" 

 

 

A co z ní zbylo po vyjádření se "podezřelého" k věci : 

 

___________

 

______________

 

 

Tak brzy zase na viděnou... Jen se obávám, že "zkrácené" řízení to rozhodně nebude...  To bude naopak řízení hodně a hodně prodloužené... 

A hodně a hodně lidem hodně a hodně nepříjemné. 

Obžalovanému pak nejméně. 

 

______________________

______________________

 

 

 

 

 

§ 355   Hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob

 

(1) Kdo veřejně hanobí

 

a) některý národ, jeho jazyk, některou rasu nebo etnickou skupinu, nebo

 

b) skupinu osob pro jejich skutečnou nebo domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení, vyznání nebo proto, že jsou skutečně nebo domněle bez vyznání,

 

bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

 

(2) Odnětím svobody až na tři léta bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1

 

a) nejméně se dvěma osobami, nebo

 

b) tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

 

 

_____________

 

 

 

§ 358 Výtržnictví

 

(1) Kdo se dopustí veřejně nebo na místě veřejnosti přístupném hrubé neslušnosti nebo výtržnosti zejména tím, že napadne jiného, hanobí hrob, historickou nebo kulturní památku, anebo hrubým způsobem ruší přípravu, průběh nebo zakončení organizovaného sportovního utkání, shromáždění nebo obřadu lidí, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

 

(2) Odnětím svobody až na tři léta bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1

 

a) opětovně, nebo

 

b) jako člen organizované skupiny.

______________

Historická, ani kulturní památka Mariánský sloup není.... Tak že by byl hrobem ???

Hrobem národního povědomí a národní hrdosti ? Tak to mysleli, soudruzi ???  

_____________________

_____________________

Zapomeneme na ně ?? 

 http://otta.cechove.cz/popravy.htm

 

https://steffek.estranky.cz/clanky/tobias-stefek-z-kolodej/

 

____________________

Sloup :

 
 
 
 
 
 
 

 

______________

 

 

________________________

________________________

 

A jak to vidí Zelený Raul ?? 

 

Prý se jednalo o svérázně pojatou oslavu Dne otců - a podporu sv. Josefa proti potvoře Marii, která mu zahýbala... 

 

______________________

______________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-27 07:19
V době činu tam osoby nemusí být fyzicky přítomné :-D, nemusí tam být vlastně ani podivuhodná pseudopamátka :-D, stačí mít sirky v kapse. To je tedy zase zločin! :-) Jenomže, ohýnek tam rozdmýchal jakýsi divoký chlápek, který tam přeskočil ohrádku a rozdupával hadříky na čištění. Ty jsi mu pokud jsem viděl z videozáznamu nijak nepomáhal, jen jsi nechápavě pozoroval jeho šílené počínání :-D:-D:-D. No a to jsi tam neměl svůj obávaný kufřík :-D:-D:-D To by pak bylo nejmíň napadení ozbrojené složky státu obávaným černým kufříkem, a zástup zakuklenců k ochraně Bláznů ze Kladna. Abychom nemuseli mít nakonec strach o obec Košík, by nebyla k výstraze použita jako dne 10. 6. 1942 jiná obec, jiným režimem. :-( JJ.

___________

Je to přesně, jak píšeš - a nejsi sám, kdo si toho všiml... Ti pitomci z toho Sloupu si zjevně najali nějakou ochranku - a to byl ten magor v mundůru ochranky a seděl tam na laviččce a pokřikoval na mě a když viděl, že nehodlám odejít, tak tam přiběh, akorát když jsem to zapálil - a začal to rozmetávat - čímž se dostal vzduch mezi ty hadry a chytlo to tak, že i já jsem dostal strach, abych náhodou hned na místě neskončil jako Jan Hus. Takže, máš pravdu, já jsem rozdělal ohýnek, pořádný fučák rozdělal až on. A jeho kupodivu nevyšetřují... :-?
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-27 07:27
Odbor extremismu a terorismu :

burget.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=753622
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-27 07:31
Typičtí mainstreamoví hrdinové : Aneb - bojovníci minulých válek, za které jim už dnes nic nehrozí...
Něco jako kopání do bezbranných odsouvaných Němců po válce, zatímco dokud Gestapo bylo v plné síle, dotyční ani nevystrčili nos... :cry:

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-27 20:37
Terorista :

Tak si byl zaškatulkován, rozumím sdělenému dobře, že jsi stejný padouch jako Carlos z Jižní Ameriky, či atentátníci z OH 1972 v Mnichově? O.
__________
Jo, úplně přesně. Jen ten jejich výcvik, samopaly, výbušniny a hlavně fůry peněz z komunistických rozvědek mi nějak chybí... :-|
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-27 20:44
Hrdina dnešní doby z Dymokur promluvil.
Bohužel Miladě Horákové nesahá svými morálními kvalitami ani po kotníky.
V zájmu dobrého bydla se tváří, že česká justice je v naprostém pořádku.
Všivák, křivák.
J.K.

www.forum24.cz/.../
____________

O jednom aspektu toho útoku na Sloup jsem se ještě nezmínil - a teď se to nesmírně hodí.

Totiž že to, mj., měla být i omluva za tohoto pitomce, který - ač je senátorem za převážně evangelický kraj - pomáhal aktivně prosadit Sloup potupy a hanby a jeho stavitelům umetal všude cestičku...

Všichni, kdo mu v tomto kraji dali hlas, by si radši měli propříště urazit ruce...

Ztělesnění zápecnictví a zbabělosti.
______________
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-28 06:06
Řítí se na nás vlna exekucí. Hrozí i střední třídě, varuje exekutor

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-28 06:42
Goláň : Velkým dluhy prominou, na Babiše si netroufnou - selektivní spravedlnost v estébáckém státě :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-28 10:40
Jiří,
nevím proč Tě ti darmožrouti drazí za nakopnutí do říti otravují. Zřejmě nečetli Lidové noviny ze dne 22.6.2020.
Oni nečtou noviny ani státní zástupci viz bývalý okresní státní zástupce Kramář, když jsem mu ukázal článek z Chrudimských novin s názvem Proč má bohyně spravedlnosti zavázané oči. Jednalo se o krytí gaunera, který zmlátil chrudimského podnikatele státní zástupkyní Mgr. Hanou Procházkovou, která na mne vypracovala křivou obžalobu. O své apolitičnosti se mne snažil přesvědčit i okresní státní zástupce JUDr. Vladimír Kytner.
Po osobním poznání čeho je schopen je jasné, že je přímo napojen na vládnoucí mafií.
Vždyť jak nám po sebevraždě Jany na můj dotaz, od kdy je okresním státním zástupcem v Chrudimi hrdě sdělil, že od roku 2000 se záměrem, aby v Chrudimi udělal pořádek.
O tom pořádku víme své.
Za dosazováním vedoucích státních zástupců v této době stál mašinfíra Standa Gross.
J.K.

lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-28 13:45
POZOR, pánové, už bude trestná i tzv. "tichá domácnost" - tedy to, že se nebavíte se svou družkou. Protože - jste povinni se s ní bavit.
Jinak se dopouštíte tzv. "tiché agrese" :

Feministky vymyslely nejspíš další formu "týrání" žen hnusnými manžely. Další domácí násilí :-D

" Zato trestající mlčení je agresí, i když tichou" JJ.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-28 19:40
Prezidentské volby v Polsku :

wpolityce.pl/.../...

První odhady viz na zde podaném linku. Jasné je, že bude druhé kolo, do kterého postupuje prezident Duda a kandidát tzv. "liberálů" Trzaskowski. Zvláštností kromě komplikací způsobených koronavirem a odložením voleb je neobyčejně vysoká účast voličů - 60%.

Bude to volba mezi pokračováním demokratického Polska a Polskem zpět ke komunistické PLR. A především volba, na níž se bude v dnešní geopolitické situaci rozhodovat nejen o bezpečnosti Polska, ale také o bezpečnosti České republiky a Evropy.

Freeeurope
________________

Takže výsledek vcelku očekávatelný. A koukal jsem, že jsou oba i stejně staří, jeden ročník, 48 let. V nejlepším věku pro politiku.

Říkám si : Jak symbolické !! Jednoho věku - a jeden je za budoucnost, druhý za minulost. Jen pod tím rozumí každý něco jiného.

Asi jako když já tady na soudech potkávám mladé staré struktury.

Lidi už o generaci mladší, myšlením v 50. letech. JF
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-29 05:39
VOLBY V POLSKU :

Ve 21.00 hod. to byla opravdu první sondáž, nicméně konečný součet hlasů už nepřinese zřejmě nějaké znatelné změny. Pokud jde o voliče kandidátů, kteří neprošli, lze se nadít, že voliči Krzysztofa Bosaka, jenž se umístil na 4. místě, mají ideově blíže k Dudovi než k Trzaskowskému, a otázkou jsou voliči "pozůstalí" po třetím, jímž byl Szymon Holownia. To je mladý kandidát, reprezentující mladé voliče, max do 30, snad ještě 40 let (přesný rozbor se ještě ukáže). Část, "otrávená výsledkem", k volbám příště nepůjde, a ta, co půjde? To je otazník. I kdyby z těch, co přece jen půjdou, polovina volila Dudu a polovina Trzaskowského, bude procentuální odstup Dudy menší, ale nejspíše to na zvrácení Dudova prvenství stačit nebude.
Zajímavým se jeví pohled územním rozdělením: Duda zvítězil ve 12 ze 16 vojvodstvích, Trzaskowski ve čtyřech, jsou to: Pomořansko (Gdaňsk), Západní Pomořansko (Štětín), Lubušsko (Zelená Hora), Dolní Slezsko (Vratislav) - tedy země, které byly do r. 1945 součástí Německa - a v nichž se merkelovské Německo silně angažuje především s různými finančními podporami komunálních úřadů, snaha merkelovského režimu v Německu o podíl na iniciaci vytvoření Svazu měst, zaměřeného proti současné vládě, je mnohem staršího data. Historicky - na "Ziemie Odzyskane" po válce samým Stalinem v r. 1944 sestavená vláda PLR vysílala především silné formace komunistů, což nese svou stopu. Zajímavé však bude, jak volila nyní Varšava. V Mazovském vojvodství zvítězil prezident Duda, a to i v minulých volbách, zatímco o Varšavě se tradoval sem tam přídomek "rudá Varšava".
Uvidíme, radost stoupenců demokracie z vítězství re-elekta A. Dudy je na místě, euforie však raději ne!

Freeeurope
_____________
Jako u nás Sudety, totéž. Volí extrémisty, nebo komunisty. Ty, kteří jim slíbí, že za ně všechno vyřeší. Jenom ne, že sami musí pracovat, aby se měli líp.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-29 05:45
zpravy.aktualne.cz/.../...


Pokud jde o Polsko, nejsou pro mne neznalosti Polska tímto autorem překvapením (pokud si přeji vyjadřovat se umírněně). To, že Trzaskowski umí jazyky, je pravda, je ovšem narcis, jenž jejich znalosti dává veřejně na odiv...V předvolební kampani např. navrhl prezidentu Dudovi předvolební debatu v angličtině. Prezident Duda nebyl proti - a Trzaskowski svůj návrh raději stáhl (prezident Duda umí totiž anglicky velice dobře...a pokud němčina, umí rovněž, navíc má za ženu profesí filoložku-germanistku). Korunu co do jazyků dal Trzaskowski před voliči na Warmii, kde je oslovil francouzsky...Viditelným v jeho vystoupení je sklon k exhibicionismu a narcisismu...Na druhé straně je obratný řečník, který dovede "elegantně" lhát a slibovat, a především zcizovat vize jiných kandidátů, zejména vedoucích činitelů PiS, které vydává za svůj volební program. Příklad: Hlasoval jako poslanec pro zvýšení hranice odchodu do důchodu, nyní slibuje opak. Vedl kampaň proti všemu, v čem vláda PiS dodržela volební sliby, a nyní v objektech jeho dřívějších útoků představuje atraktivní sliby opaku. Anebo i lže, jako např. o milionu nezaměstnaných jako výsledku vlády PiS. (Za vlády Trzaskowského Občanské Platformy činila nezaměstnanost 14%, vládě Sjednocené pravice se povedlo ji srazit na cca 4.7%). Trzaskowski je opravdu obratným manipulátorem, jeho slovní ekvilibristika mnohé voliče, jak vidět přesvědčila. Takový projev je kandidáta Občanské Platformy na důležité státní funkce novum, neboť projevy Trzaskowského předchůdců se vyznačovaly primitivními útoky proti konzervativním politikům, a postrádaly jakoukoliv vizi. Kdo má paměť, nemůže zapomenout obrovský rozpor mezi Trzaskowského slovy a činy. Prezident Duda je rovněž vynikající řečník - jenže splněné volební sliby mu dávají "trumf do ruky" co do důvěryhodnosti.
____________
Typický populista a komediant.
Oslovit polské voliče v Polsku francouzsky nedává žádný jiný smysl, než že se dost trapně předvádí, jak malé dítě (A ještě umím tuhle básničku !!!). To tedy - Bůh ochraňuj před ním Polsko.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-29 07:34
Prý "hrdina práva" :

Exekutor je hrdinou práva. Česko není žádnou exekuční velmocí, říká Plášil

video.info.cz/.../...
__________

Dostal jsem přeposláno, s poznámkou "Zmrd se zbláznil".
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-29 07:35
Komunisté na stránkách Haló novin předvádějí, že se vůbec nezměnili

www.forum24.cz/.../
_____________
Starého psa novým kouskům nenaučíš, to věděli cirkusáci už za Rakouska...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-29 07:35
Konec pohádky o pomoci českým výrobcům

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-29 07:36
Exekuční džungle (co je jí hrdina exekutor Plášil) :

Jistina vychází na 8167,5 koruny:

dva věřitelé dostali jen necelých 80 tisíc korun, a jelikož je dlužník plátce DPH, tak musí ještě odejít 289 tisíc korun finančnímu úřadu.


euro.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-29 08:59
prý Dudlíková agenda
Takhle se na to ti pitomci po celé roky dívali, až to dotáhli, kde to dneska je. Absolutní rozvrat, absence základních předpisů a postupů a když k tomu dodáme, že ti, co rozhodují, sami žádnou mravní výchovou neprošli, tak máme neštěstí hotový :

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-29 09:00
Stát zahájil kampaň na podporu Dlouhého do čela OECD :

Veřejné sdělovací prostředky nám každý den předkládají hrůzy bývalého komunistického režimu a ejhle, do nejvyšších postů se dostávají právě ti, kteří nám tenkrát se stranickou knížkou KSČ vládli.

Dlouhý chce být šéfem OECD. Česko plánuje zasáhnout do boje o vlivnou funkci

lidovky.cz/.../...

Stát zahájil kampaň na podporu Dlouhého do čela OECD

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-29 16:52
Českým pirátům a Šafrovu webu se nelíbí výsledek polských voleb :

(což se dalo čekat - a zvláště po té propagandistické masáži, kterou tady denně provozují s cílem představit polskou vládu jako středověký režim...)

www.forum24.cz/.../


Samozřejmě opět fake news jako hrom. Představitelé sjednocené pravice užívají TVP k obraně před neustálými agresivními útoky ze strany tří čtvrtin tiskovin, majících německé majitele, kteří otevřeně jménem EU podporují Trzaskowského, a také televize komerčních televizí TVN a zčásti i Polsatu. Tvrzení, že vláda nepustí do TVP opozici, nebo že ji poskytuje méně vysílacího času, je propagandistickou lží, využívající neznalost polské scény na české veřejnosti.
Neboť Oko.press, na něž se Šafrův web odvolává, je neziskovka - polským názvem "Fundacja Ośrodek Kontroli Obywatelskiej" (Nadace - středisko občanské kontroly) funguje od r. 2016 a jejími zakladateli jsou novináři jednostranně podporující opozici. Financuje je koncern Agora, podporovaný z Německa a také ultralevicovým miliardářem Sörösem. Klíčovými osobami OKO.pressu jsou vydavatelé postkomunistické zprofanované Gazety Wyborczé či levicového týdeníku Polityka, - z nichž se nakonec rekrutuje jejich šéf i jeho zástupkyně. Tedy ani náznakem nejde o nějakou nezávislou organizaci, jde jen o jednu stranu barikády - o tu zpět k postkomunismu. Za svůj cíl si staví sledování projevů jim nenakloněných medií.
Trzaskowski ve svém volebním programu hlásá zrušení TVP a rozpuštění jejího personálu - což je cíl hodně průhledný. Neboť pokud jde zvláště o TVN, ten - pokud vůbec pustí představitele Sjednocené pravice na obrazovku, tak nejednou vytrhává jejich řeč z kontextu - a dezinformuje. Sledujeme doma obě televize denně...Zajímavé je, že tak "pravicové" medium, jako Šafrův web neprotestoval ani trochu v r. 2010, kdy se dostala k moci opozice, která provedla v TVP čistku, jaká byla srovnatelná tak s normalizační čistkou v Československé televizi za období "normalizace".
Pokud Piráti drží palce Trzaskowskému, pak lze říci "vrána k vráně sedá, rovného si hledá", Piráti jen demonstrují svou postkomunistickou genezi, jakkoliv dnes změnili někdejší internacionální komunismus či pozdější socialismus s lidskou tváří za verbální vlastenectví...

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-29 16:53
Vstřícná státní správa :

Úřady v ČR nezajímáte
blisty.cz/art/100327-urady-v-cr-nezajimate.html

Úřad po mně chce dokládat různá potvrzení, přičemž si o dokumenty neřekli najednou, naopak při každé návštěvě řeknou, že mi chybí "ještě tohle"... ...Dnes mi bylo sděleno, že potřebuju doložit, že jsem platila soc.pojistné před dvěma lety od tehdejšího zaměstnavatele. Když jsem se ohradila, že to mohli požadovat už při minulých návštěvách, neb to akorát zase oddálí přiznání nároku, že snad musí být systém se záznamem o mých sociálních odvodech, řekla dotčeně, že si tedy o ten doklad tedy zažádají sami. Zeptala jsem se, zda-li si mohli požádat o všechna potvrzení sami hned na začátku. Prý ano, ale není to běžnou praxí...
...Řekla, že je to všechno, co pro mě může udělat a doslova mě vytlačila z kanceláře...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-29 17:22
Policista bezdůvodně zmlátil hosta, dostal podmínku

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-29 17:23
Kárné řízení může soudce Sotoláře uchránit před rizikem vězení


hlidacipes.org/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-29 17:24
o novele rozpočtu: Vláda působí bezradně

denikreferendum.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-29 17:24
Politické trestné činy z dob komunismu nejsou podle práva promlčené ani dnes


hlidacipes.org/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-29 17:32
Dezinformátoři Šarapatka, Šafr, Neumann: Jejich tempo je šílené, jejich rajonem internet, jejich zbraní pomluva

www.ladislavjakl.cz/?p=11017
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-29 19:51
Každá věrchuška si staví pomníky své nesmrtelnosti :

Se školou na výletě v Praze jsme civěli na Stalina na Letný. Před 30 léty tam byl obrovský bilbord s Klausem nebo doleva. O.
___________

Asi ty režimy, co si ty pomníky staví, správně cítí, že bez nich by po nich brzy ani pes neštěkl...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-29 19:52
Co by na to řekl profesor Horák,
vymyšlená bolševická ikona.
Co by dnes napsal o této zemi?
Že ji ovládl estébák Bureš a pomoci jí není?
Napsal by o ní V zemi milované?
Či prostý občane,
buď na pozoru, nevíš co se stane?
Či napsal by Země, kde zítra znamená již včera?
A tak tu máme koalici,
v níž 30 let nám vládnou bolševici,
rozptýlení do všech stran,
český absurdistán.

fialahttps://www.forum24.cz/
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-29 20:37
Popravy a mučení odbojové skupiny Světlana na Hradišťsku :

www.ceskatelevize.cz/.../73267-jako-gestapo

____________
Kdo si to poslechne, v kombinaci s procesem, dnes tak vehementně připomínaným, Milady Horákové, může se divit, že Mašíni vzali do rukou zbraně - a šli to komunistům oplatit ?
Odsuzovat je může jedině ten, kdo o tomhle všem nemá ani páru, anebo to nechce programově vidět.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-30 06:37
Slovensko : Pokus o návrat k právnímu státu a otevřené přiznání debaklu justice, coby Augiášova chléva.
Je ta česká na tom výrazně lépe ????

______________

Na co Robert Fico potřeboval měsíce a roky, zvládl Igor Matovič za pár dní
www.demokratickystred.cz/.../

Jak moc přelomové byly únorové slovenské parlamentní volby? Lze je srovnat s hlasováním z roku 1998, kdy padl Vladimír Mečiar?

Přelomové se staly tím, že skončila éra Roberta Fica, kterou můžeme charakterizovat jako éru oligarchického, až takového plutokratického kapitalismu. Zároveň to byla éra, ve které právní stát fungoval čím dál tím hůř. Slovenské soudnictví se dostalo do stadia, že mu nejenže lidé oprávněně nedůvěřovali, ale začalo se zpronevěřovat svým základním cílům. Země se jednoduše řečeno ocitla morálně úplně na dně. V tomto smyslu se po volbách změnila. Posunula se z takového v něčem až postkomunistického modu do stavu, který zde ještě nebyl.

...

Vznikl zvláštní stát, který někteří z nás začali nazývat mafiánským. Nejen kvůli tomu, že v něm mafie měla silné slovo, ale protože politická i ekonomická moc začala být centralizována do rukou velmi malé skupiny lidí. Postupně jsme se dostávali do stadia, kdy už přestávala mezi důležitými oligarchy probíhat soutěž. Na Slovensku jsme se za Ficovy vlády postupně dopracovávali k tomu, co je tak typické pro dnešní Maďarsko. Že struktura moci je úplně jednoznačně definovaná a na jejím vrcholu stojí Viktor Orbán. Slovensko mělo k tomu našlápnuto, ale minimálně toto se podařilo zvrátit.



Daří se prezidentce Čaputové ovlivňovat politickou scénu, nebo spíše jen reprezentuje?

Naplnila očekávání, která do ní Slováci vložili. Je velmi populární, je tváří Slovenska, které tak trošku klame tělem. Lidé u ní oceňují ztlumení hlasu. Byť je to liberálně orientovaná žena, jedná stylem, který je blízký třeba i římským katolíkům. Promlouvá tiše, velmi klidně, vyváženě, někdy skoro jako kněz. Nevykrucuje se, nesnaží se hledat diplomatické odpovědi. To, co si myslí, však poví velmi kultivovaně. A to je to, co lidé tajně chtějí. Budou sice volit Igora Matoviče, který kudy chodí, tudy někoho uráží, ale potom by to měl někdo vyvážit. A Zuzana Čaputová to dělá. Co se týče vlivu na politickou scénu, stává se hráčkou v některých tématech. Na rozdíl od českého prezidenta Miloše Zemana, který podle mého názoru občas překračuje své pravomoci, si Zuzana Čaputová toto hlídá. Nedávno byl zvolen nový předseda Nejvyššího soudu i díky hlasům těch, kteří byli do Soudní rady vybráni jako kandidáti prezidentského paláce. To je pěkný příklad toho, kdy prezidentka v souladu se svými pravomocemi poměrně pozitivně ovlivnila volbu na Nejvyšším soudě, aby se neutěšený stav, který tam panuje, nějakým způsobem standardizoval. V případě Čaputové jde o velmi tichou politiku, kterou si mnozí možná ani neuvědomí.

V posledních dvou letech otřásala Slovenskem zjištění, jak si Marian Kočner, jenž čelí obžalobě z objednávky vraždy novináře Jána Kuciaka, udržoval vliv na politiku a justici. Lze po tom všem označit Slovensko za právní stát?

To je bohužel dobrá otázka. Současné období bych definoval jako snahu o návrat k právnímu státu. Ta se teď každým dnem až překvapivě materializuje. Někteří členové Soudní rady sami abdikují jen na základě telefonátu nové ministryně spravedlnosti. Odejdou a dokonce přestanou být soudci. Zdůvodní to svým vyšším věkem. Většinou jsou to ti, kteří celé roky byli symbolem zkorumpovaného a nepotistického slovenského soudnictví. Blízký člověk Roberta Fica je požádán, aby odešel z Ústavního soudu. Přinesou se různé důkazy, že byl v kontaktu s Kočnerem, a on skutečně odejde. Na mnohých pozicích se země čistí, a možná právě proto to vypadá tak dramaticky, neboť se z té bažiny vyplavuje další a další bahno. Slovensko se nyní velmi upřímně snaží přiblížit se k tomu, co je běžné například v Česku, tedy ke standardnímu rozhodování soudů, poměrně nezávislému Ústavnímu soudu. Na Slovensku se přitom vede debata, že budeme muset občas měnit i zákony. Zaznívá, že někdy bude třeba udělat i nějakou nestandardní věc. Symbolem toho se stala diskuse, zda by se generálním prokurátorem měl stát Daniel Lipšic. Bezpochyby by lidé jako on byli vhodní na čištění toho Augiášova chléva. Zároveň měl ale velmi blízko k Igoru Matovičovi, seděli spolu v parlamentu za jednu stranu. To není zrovna standardní model, aby se člověk takto blízký politice stával generálním prokurátorem. Jde o velmi citlivé zvažování pro a proti, co je vlastně větší hodnota. Zda návrat k právnímu stavu za jakoukoliv cenu, anebo udržování jistých tradic ústavnosti a nepsaných pravidel i v takto těžké době. Uvidíme, jak to skončí. Myslím si, že spíše převládne jistý formalismus, který však z dlouhodobého hlediska nemusí být úplně zlý. Nenaruší se tak určité zvyklosti, jejichž změna by v budoucnu mohla sloužit jako záminka pro nějaké temné síly.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-30 06:39
obránce soudců Januš :

info.cz/.../...
_______________

Takových se ještě najde !! Vždyť si je léta platí !!
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-30 06:47
Česká justice padá na dno :

hlidacipes.org/.../...
____________

Otázkou je, kde to dno je - protože to vypadá, že se neustále posouvá až tam, kde si ho nikdo nedokázal představit. :sad:

Dnes už může být vzorem nejen justice první republiky, ta je zjevně nedostižným cílem, ale dokonce i Husákova normalizační justice, protože i ta fungovala aspoň podle nějakých, vcelku srozumitelných pravidel.
Ta dnešní představuje jedině totální anarchii.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-30 06:53
trest za to, že žije v ČR


Ženy s rakovinou marně čekají na úhradu léku: Byl to trest a nevím za co, říká Zíková

video.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-06-30 16:41
Štáb německé televize natáčel v Praze : A shodou okolností - právě v neděli 21.6. a právě kolem Staromáku.

Doufám, že je očazený Sloup nemálo zaujal :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-01 20:20
Napáchané zlo člověka dožene. A ani osobní stráž, natož neprůstřelná okna auta, před ním neochrání ... :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-03 12:05
Dusno kolem Sloupu.

Jakoby radní - po hořící pochodni - a s vidinou veřejného slyšení před soudem s nutností odůvodnění jejich postojů - najednou procitli...

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-03 14:09
Odpustky za Mariánský sloup :

Dnešní Týden: TOP09 a STAN žádají odpustit poplatek milion za Mariánský sloup

Prý Praha dostane darem tento barokní skvost v ceně přes 50 miliónů.

Bukvice Pospíšil perlit nepřestane.

AK
________________
Předpokládám, že Pospíšil zaplatí ty poplatky z vlastní kapsy . Konečně, od exekutorů toho naraboval dost a dost...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-03 16:22
Jseš ve stejném pytli. O.


novinky.cz/.../...

___________
Tak se třeba sejdem i na stejné cele...
___________
Je to docela možný, dělá na vás obou Varaďa. Řeporyjci mohou ale dát za svého starostu společenskou záruku. O.
_______________
My snad ne ?

A pak měl takový strach, abych nezveřejňoval jeho jméno... A je to venku !!! Tady se nic neutají... :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-03 18:56
Odstraňování bolševických pomníků je otázkou bezpečnosti

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-07 12:43
Tradiční dvojí metr české justice - netřeba komentovat :

To JE historická památka, ale extrémismus na krku nemají : O.

Čerstvě posprejovaný, nově opravený Negrelliho viadukt : Těm zmetkům bych za to urazil ruce, aby si to hodně dlouho pamatovali.

A uvidíte, v konečném důsledku budou pro českou justici mnohem přijatelnějšími zločinci, nežli útok na SOUČASNOU pitoreskní napodobeninu Mariánského sloupu :

tydenikpolicie.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-12 16:02
J.K. Policie, extremismus, terorismus a oponenti současného režimu“ :

youtu.be/sE426wYkd2k
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-12 16:03
Pietní shromáždění na počest mučednické smrti 27. českých pánů, rytířů a měšťanů - 21.6.2020

photos.app.goo.gl/QBRhoG3HvQT3uXXS7

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.