Gil je na svobodě !!

Po 11-ti a půl letech opustil Gilbert McCrae, odsouzený za vraždu, kterou nespáchal, věznici v Bělušicích. 

 

Zatímco na Kájínka stály u brány věznice v Rýnovicích davy novinářů a reportérů, na Gila čekala jen jeho manželka se svou příbuznou, když po 11-té hodině dopolední opouštěl nevinně odsouzený včerejšího dne bělušickou věznici. 

Čekali jsme na potvrzení od něj samého, abychom mohli tuto zprávu, již jako jistou, zveřejnit. 

Nestalo se tak, bohužel, na základě obnovy řízení nebo nového, spravedlivého rozsudku, ty připouští naše justice jedině pod silným nátlakem. A to buďto domácí veřejnosti, nebo, ještě lépe, institucí a veřejnosti mezinárodních.

Nepomohly ani naše opakované návrhy na obnovu řízení a protesty proti nespravedlivému rozsudku. Z toho je také nejlépe vidět, kam asi tak vede "slušné jednání" s naší justicí a apely na spravedlnost.

Ta totiž rozumí jedině síle a jedině tomu, když jste schopni jí udělat pořádnou ostudu, nejlépe zahraniční. Doma to má ostatně vše pod kontrolou, koupení a placení redaktoři jsou dobře strategicky rozstrkaní po všech domácích médiích, a především těch komerčních, a za žvanec jsou ochotni ostouzet dokonce i rozhodnutí nadnárodních soudů, natož pak naše stránky, které jsou v mnoha ohledech jediným pravdivým zdrojem informací o stavu justice u nás a výkonu spravedlnosti a lidí, kteří ji mají vykonávat. 

 

JUDr. Benno Eichler, soudce OS v Mostě, který řešil Gilovu žádost o podmíněné propuštění, Gilovi při propouštění zdůraznil, že mu doporučuje, aby neprodleně opustil Českou republiku, současně stanovil maximální zkušební lhůtu na 7 let. 

Gil sice, už podle toho, co mi říkal dříve, má v úmyslu Českou republiku opustit, ovšem nikoliv natrvalo, neboť - jako u každého nevinně odsouzeného - je mu smyslem dalšího života ne to, že se konečně dostal na svobodu, ale to, aby dosáhnul obnovy procesu a zrušení nespravedlivého rozsudku. 

 

Ostatně, kdo by asi tak odseděl 11 let za nic, zatímco skutečný vrah nadále běhá celou dobu venku, a pak nad tím jen velkoryse mávnul rukou ?? 

Současně chápu, že vřelým přáním české justice je, aby už Gila nikdy neviděla a nemusela s ním nic řešit, natož pak obnovu řízení, natož pak zrušení rozsudku, jenž ho po 11 a půl roku držel za zdmi těch nejhorších věznic u nás. 

Vezměmě si tu posloupnost : Nejprve Nečesaný - ten si odseděl, naštěstí,  jen asi dva a půl roku.

Poté - Tempel : Ten už si odseděl - za vraždy, jež nespáchal - 20 let, a další rok a půl trvalo, než ho česká justice propustila i navzdory zcela jasnému rozsudku ESLP o jeho nevině. 

A teď : McCrae. Na rozdíl od předchozích dvou dosud v ruce žádný papír na to, že seděl zbytečně, nemá. Zato nezkrotnou vůli jej získat, ano. 

Věřím, že se mu brzy podaří přesvědčit ve své vlasti dostatek vlivných lidí o tom, co je zač česká justice a jací lidé v ní v současnosti převážně pracují - a vrátí se s dostatečnou podporou k tomu, aby skuteční zločinci byli pohnáni k odpovědnosti a odškodné se hradilo již z jejich soukromých majetků, a nikoliv z peněz daňových poplatníků. 

A teď ještě - co všechny ty tři spojuje ?? 

No, přeci - soudce Lněnička, soudce Vrchního soudu v Praze, jenž je všechny poslal na základě směšných či zjevně vykonstruovaných "důkazů" do věznic na dlouhé roky, nejlépe s podtextem "návrat nežádoucí...". 

Ten jediný si dosud žije v klidu a pohodlí, s dvousettisícovým platem měsíčně - za to, že skutečné vrahy nechal běžet a hojil se na nevinných lidech, kteří se mu nějakým způsobem připletli pod ruku. Dost možná, že i tomu, aby se připletli ti správní, bylo cíleně pomoženo. 

Vizitka naší justice v mezinárodním kontextu. 

Co si asi tak o ní může v zahraničí kdo myslet ??? 

_______________________________

_______________________________

 

Střelec z tramvaje č. 22 aneb Američanům nenaléváme (k213.cz)

 

 McCrae : Uplynula polovina (k213.cz)

 

Pustí teď McCraee ?? (k213.cz)

 

DEMONSTRACE před MSp (k213.cz)

 

Valdice zažily 1. demonstraci za nespravedlivě odsouzeného (k213.cz)

 

Valdice - a m.č.č. v nich (k213.cz)

 

 

__________________________________

__________________________________ 

Comments  

0 # Tomáš Jadlovský 2022-08-06 10:41
Jsem rád, že je Gilbert McCrae na svobodě. Na jednu stranu chápu touhu po očištění svého jména, na druhou stranu, jaký má smysl chtít se nechat očistit od někoho špinavého, kdo lže podvádí a ustoupí jen, když musí? Slušní lidé stejně justici nevěří a na blbcích mu nemusí záležet. Já bych se na jeho místě sbalil, odjel do Ameriky a ČR dělal ostudu z dálky.
0 # Allan 2022-08-06 11:55
Gratuluji k opětovné svobodě a přeji úspěch při očištění jeho jména a zrušení nespravedlivého rozsudku psychopata Lněničky.
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-08-06 14:56
Velká gratulace,
mysleli jsme na něj..... H.
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-08-07 09:48
Nedocenění lemplové ve státní správě,
ti největší z nich v odborech zakuklení jsou právě.
Nebýt policejně justiční mafie k likvidaci slušných lidí, strávili by celý život na pracáku.
A ještě jednu otázku chtěl bych říci,
mají odbory pro své zaměstnance, zaměstnavatelé, soukromníci?
J.K.

Policejním odborům se nelíbí snížení příplatků - Novinky.cz

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-08-07 19:21
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-08-08 20:18
B****l na železnici aneb 600 minut zpoždění :


sarkamedkova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=790342

Obrovská zpoždění předevčírem vyvolalo nejprve vykolejení vagonů montážního vlaku v Chocni časně ráno, a na to pak spadla (a ne poprvé) trolej v Brandýse n.O. (mezi Chocní a Ústím n.O.). Tam probíhají práce a po jedné koleji pouští jen expresy, jinak i tak z Chocně do Ústí n.O. náhradní autobusová doprava.
Bohužel veškerý b****l na této trati 010 je následkem desítek let zanedbávání postupné modernizace a výstavby železniční sítě vůbec. Léta nikdo nechtěl vůbec vysokorychlostní tratě, protože prý v tak malé republice je nepotřebujeme. Když přece jen někdo připustil, že tratě pro vyšší rychlosti i v ČR potřebujem, pak nepochopili, že hlavní trať, jakmile má být zvýšena podstatně rychlost, bude podléhat i opotřebení, a proto častějším periodickým opravám – a proto potřebovat i kvalitní objezdovou trasu – to se řešit teprve začíná, ale je to i tak běh „na dlouhé tratě“. A na úsecích velké frekvence rychlovlaků oddělit regionální dopravu, to znamená další kolej či koleje. Když toto chybí, pak v uzlových stanicích – což jsou především Pardubice – regionální doprava (Os) včetně regionálních rychlíků (R) – musí stát, a být předjeta několika expresními vlaky. Takže regionální doprava tratí se zpomaluje a tratí na efektivnosti. Dalším podobným uzlem je Č. Třebová Dlouholeté zanedbávání dnes přineslo velkou kumulaci rekonstrukčních prací, čímž je doprava na tomto hlavním tahu Praha – Č. Třebová fakticky paralyzována. Rekonstruuje se úsek před Kolínem, celé nádraží Pardubice a to také s ohledem na zdvoukolejnění přetížené trati Pardubice – Hradec K., mezi Pardubicemi a Chocní zase bude rekonstrukce na 200 km, pak rekonstrukce úseku Choceň – Ústí n.O. se protáhla, a pak Blansko – Brno, vlaky od Č. Třebové a Svitav končí v Blansku. A na Ostravu zase zdržení dík rekonstrukci tzv. Dlouhonické spojky. Nějaký objezd ještě by byl z Prahy přes Hradec K. do Chocně, ale z V. Oseka jen jednokolejka nedovolující vyšší rychlosti (zdvoukolejnění a přestavba na vyšší rychlosti je sice v plánu, ale opět na více let), a pokud z Hradce K., respektive z Týniště n.O. dál přes Letohrad - Lichkov – Hanušovice do Zábřehu n.M., to je na úrovni lokálek, zatím pro větší rozsah dopravy prakticky nevyužitelné. Z Chocně do Ústí n.O. však bude za objezdovou trasu a pro regionální dopravu sloužit současná trať meandry Orlice, zatímco vysokorychlostní povede novou trasou před Hemžský a Oucmanický tunel, ale to je hudba budoucnosti, nicméně – pak co z Ústí n.O. další kolej a i objezd Č. Třebové do Zábřehu? Na tuhle otázku zatím není známo řešení. Podotýkám, že nejsem odborník na železniční dopravu, jen častý uživatel a hlavně léta pozorující, mající projeté zejména trasu z Praha - Katovice - Varšava případně i Praha - Vratislav - Varšava, případně eventuálně i Praha - Brno, a dost se zajímám o vývoj ve světě. Vysokorychlostní trať už má např. nově i Maroko. ČR je x let za opicemi?

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-08-08 20:17
S radostí jsem přijal zprávu o Gilově propuštění, k němu mu gratuluju a především držím palce v očištění jeho cti, chovám naději, že se v jeho vlasti najde rozumný senátor, nejspíše Republikán, jenž využije své právo - nejen pokud se jedná o pomoc Gilovi proti zvůli české babišoidní justice, nýbrž - a to především - také apeloval na příslušené americké úřady a dožadoval se u nich odpovědnosti ve věci neplnění povinnosti amerického velvyslanectví v ČR v ochraně a pomoci poškozeného amerického občana. (Pokud se pamatuji, v době Gilova uvěznění byl ambasador Obamův, a referoval o tom, jak úžasně spravedlivá je česká justice, a především spoluorganizoval LGBT seance "Prague Pride").

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-08-08 20:19
V USA se budou v listopadu konat "midterms" volby do Kongresu, kde mají obrovskou šanci Republikáni, což s sebou musí přinést i větší vliv na americké orgány. Mám na mysli i diplomacii, justici, atd. Problémy, kterých jsou si vědomi: Boj s inflací, nelegální migrací, vlnou zločinnosti, a také i nebezpečnou levičáckou propagandou ve školství. V případě Gila potom podporu Gila vůči českým orgánům.

Freeeurope.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.