Děsivá jména. Děsivý soud.

Už delší dobu se diskutuje o novém obsazení Ústavního soudu - jakoby to byla stejná trafika jako třeba jakýkoliv krajský úřad. Kde zasloužilí střídají odsloužilé. 

Padají různá jména. Veřejnost, tradičně otupělá a pasivní, se patrně nebouří jenom proto, že neví, co ta jména znamenají. 

Přehled přes justici mají - kromě soudců - jenom právníci, ti samozřejmě mlčí, aby k těm soudům ještě kdy mohli přijít - a široká veřejnost - vůbec netuší, kdo kdo je a o co tady jde. 

Pro štěstí jejich klidného spánku. Nikoliv pro štěstí jich samých. 

Protože kdyby tušili, co se za těmi jmény skrývá, klidně by nespal nikdo. 

Naprostá většina z nich totiž znamená, že pokud bylo dosud dovolat se spravedlnosti skoro nemožné, pak to bude nemožné ne skoro, ale zcela a bez výjimky. 

Spravedlností bude to, co se bude mocenských klikám líbit a hodit. 

A kdo k mocenským klikám bude momentálně patřit, se bude rozhodovat vždy ad hoc - jedním slovem : Džungle. 

O právo zde už nepůjde vůbec, to zůstane jakýmsi nechtěným, byť nepopíratelným přívažkem. 

Pominu Marka Bendu. toho dostatečně proprala velká média - a je pravdou, že i když proti němu osobně nic nemám, jeho jméno v souvislosti s Ústavním soudem bylo pro mne šokem. Šokem, po kterém mne napadlo jediné : To už může dělat naprosto kdokoliv. 

Neznám charakterové vlastnosti Marka Bendy, ale věřím, že alespoň není otevřená svině. Na rozdíl od mnoha dalších kandidátů - která média ovšem vůbec neprobrala. Protože je nezná, nic o nich neví - a chce žít v bláhové naději, že máme "nezávislou justici", jak to naposledy předváděli juvenilní jelimánci z milionových chvilek. 

Padla jména jako Veronika Křesťanová (tu prý navrhuje Městský soud), dále soudce Roman Fremr (toho navrhuje Vrchní soud), Daniela Zemanová a Libor Vávra - ty prý zase navrhuje Soudcovská unie. 

A naposledy už prý i Zdeněk Kapitán, současný ředitel ÚMPODu v Brně. 

Romana Fremra jsem zažil ještě na Krajském soudě (věřím, že je to on, více stejného jména asi nebude) - a, pokud vím, natočili jsme s ním jednu krátkou reportáž, dá-li se to tak říct. Šli jsme tam tehdy za Jíchovou - zjistit, jestli není příbuznou exekutora Jíchy. A Fremr seděl v jejím senátu, podepisoval se pod naprosto nesmyslná usnesení, proč nelze nesmyslnou exekuci zastavit - a když jsme se ho na to přišli zeptat, naráz z důstojné pózy přešel v pózu "naježený rys" - tahle mě přesně napadla. Vysvětlovat nic nebude, všechno máme v usnesení, a jestli nevypadneme, zavolá justiční stráž... Taková - obvyklá písnička grázlů, co rádi škodí na dálku a ze zálohy, jsou-li odhaleni a postaveni před kameru, začnou se vztekat nebo prchat - jen ne vysvětlovat. 

Na jeho závratnou kariéru jsem se pak nestačil divit a dívat - najednou na Vrchním soudě, najednou - dokonce - snad i na Ústavním. Nic zvláštního na něm nebylo a není - klasický zbabělý  soudce s tuctovými zdůvodněními, nedovedu si představit, že by někde vyrukoval se samostatným názorem a ten si také odvážně obhájil. 

To  s Veronikou Křesťanovou mám zkušenosti mnohem bohatší, svého času dokonce výhradní. Ten "svůj čas" byl tak někdy kolem let 2017-2018. Soudila několik mých věcí, naposledy třeba odvolání ve věci žaloby proti Bulovce (ta vystavila nepravdivou zdravotní zprávu - kterou před soudem následně sama popřela - jenže mě na jejím základě přepadla a zatkla policie). 

Vyznačovala se naprostou arogancí a evidentními naschvály. Zejména u žalob proti státu - což jsou moje skoro všechny. 

Tak třeba žaloba na exekutora Fendrycha. Měla řešit odvolání. Nařídila ho na termín, kdy jsem měl jít na operaci do nemocnice. Napsal jsem jí to, doložil. 

Jaký byl můj šok, když se vrátím z nemocnice - a - samozřejmě - rozsudek na stole, vydaný beze mě, pochopitelně všechno pozamítáno. 

Když jsem se zajímal, jak může soudit v mé nepřítomnosti, když jsem se řádně a včas omluvil a doložil to - tak kontrovala sdělením, že prý jsem nedoložil, na kterém oddělení nemocnice budu ležet, a tak to nemohli zkontrolovat. 

Bylo to tak blbé zdůvodnění, že jsem - kupodivu a zcela výjimečně - uspěl i s následnou žalobou pro zmatečnost, když jí tyhle nesmysly Vrchní soud tehdy zrušil a muselo se to projednávat znovu. To už ale nebyla ona. 

Ta už mezitím "dělala kariéru" - a byla už místopředsedkyní soudu. 

Těch evidentních naschválů bylo víc. Když mě v r. 2017  měli propustit z posledního věznění, tak nejprve pátrala, jestli by mi ho nešlo přeci jen nějak prodloužit, a když zjistila, že asi ne, tak nařídila jednání na den poté, co mě propustili. Dokážete si to představit ? Půl roku jste nebyli doma, nevíte, co tam ještě je a co funguje, všude stohy nezaplacených složenek a nevyřízených urgencí, navíc to bylo v prosinci, pár dnů před Vánoci - tak jsem požádal o odročení, z osobních důvodů, že tak rychle se nelez prostě připravit - a ona z toho měla zjevně radost, přece proto to dělala, abych se nemohl připravit, že ?? Takže - odročovat se nic nebude, a buďto, kriminálníku, přijdeš, anebo to - jako obvykle - projednáme bez tebe, beztak je to předem jasný, takže tam ani chodit nemusíš. 

Závěrem můžu odpovědně říct, že je to jednak hloupá ženská, a jednak - jak už to tak bývá - i vyslovená svině, která má radost, když může škodit, stůj c o  stůj. 

Žasnul jsem nad jejím postupem na Městském soudě, vyšlo mi z toho, že čím větší svině, tím rychlejší postup - a žasnu i teď. Má-li být Ústavní soud důstojnou institucí, nedokážu si ji tam představit ani omylem. I ve srovnání s dnešními soudci, kteří evidentně nejsou nic moc. je tohle propad o další dva levely směrem dolů. Jen by mě zajímalo, kdo za takovouhle blbkou stojí a všude ji protlačuje. 

 

V bleděmodrém totéž lze říci o Daniele Zemanové. Ta udělala kariéru jenom díky stáži na Baxově soudu, kam přišla jako naprosto nezkušená stážistka, ze soudu z Jablonce, tedy z okrajového soudu - prostě husička z periférie periférií. 

Netuším, kdo za ní stojí, že ji vytáhli na "presidentku" Soudcovské unie - jsem si ovšem jist, že bez praxe na NSS by to nebývalo bylo. 

Pak jí stáž skončila, Soudcovská unie ji jenom tak živit nemohla - tak šla soudit "jenom" na MS v Praze. Pár usnesení od ní taky mám - tuctový děs a bída, sebemenší zdání ochrany práv byste hledali marně. Zato tuctové a mnohačetné bláboly, vedoucí ke snadné soudcovské kariéře, tak ty najdete snadno všude. 

Dlouholetí čtenáři našich stránek jistě vzpomenou na její děs, když jsme ji jednou požádali - jako presidentku Soudcovské unie - o rozhovor. Tak vyděšené odmítnutí jsem už dlouho nečetl. 

Opět tedy - tuctová husička, nic na ní zajímavého nikde nehledejte, hledali byste marně. Zajímavé by bylo bezesporu jenom to, kdo takovéhle lidi cpe nahoru a jak to dělá. 

Pak tu máme Liboru Vávru, letitého šéfa Soudcovské unie a předsedu dvou soudů - jednak na Ovocňáku, a následně pak Městského v Praze. 

Jistě jste si již stačili povšimnout, že právě jakákoliv funkce v Soudcovské unii je oním kýženým katapultem k vyšším metám, k Ústavnímu soudu pak především. 

Stálo by za malou statistku, co se následně dělo s byvšími předsedy (či presidenty, jak si honosně říkají) Soudcovské unie - a kolik jich dnes na Ústavním soudě je. Namátkou mě napadá jak Jirsa, tak Lichovník. Ale nebude to všechno. 

Ani o Liboru Vávrovi se nic dobrého říci nedá, a to říkám i při vědomí toho, že mě poslední obžaloby zprostil (to byl ten Mariánský sloup), přičemž jeho jedinou starostí nebyla ani spravedlnost, ani Sloup, natož pak já - ale to, abych před veřejností nezesměšňoval soudce a neukazoval, jak o tom ale vůbec nic neví, ačkoliv to mají soudit. Jinými slovy : Že jim chybí naprosto základní všeobecné vzdělání, především historické. Natož ještě i nějaké jiné. 

Nemálo mě zaujala jeho myšlenka, ke které se dopracoval, když jsme s ním šli jednou natočit rozhovor - totiž že špatný soudce je až ten, kterému se vrší práce z vrácených kauz, jež vrátily soudy vyšších stupňů.

Při vědomí, že vrátit spis Městskému soudu může v mnoha případech, především opatrovnických, už jen soud Nejvyšší nebo dokonce jen Ústavní a že se tak děje asi ve třech či čtyřech procentech, přičemž procento podaných Ústavních stížností či dovolání je i tak minimální, protože si to prostě běžní účastníci nemohou dovolit - podávat mimořádné opravné prostředky - to znamená, že ze sto špatných rozsudků se vrátí možná jeden nebo dva, ostatní projdou. Kolik by jich tedy muselo být, aby to "přetížilo"  i toho nejhoršího soudce ? 

No, prostě - podmínka fakticky nesplnitelná, v praxi znamenající, že i ten naprosto největší vůl by soudil celá léta, možná desetiletí, než by se mu vrácené případy začaly vršit ... 

Z manažerského pohledu - naprosté fiasko a selhání, znamenající, že na Městském soudě ve skutečnosti žádná kontrola nikoho a ničeho neexistuje, což - samozřejmě - dobře ví každý, kdo jím kdy prošel. 

No, a pak tu máme poslední "hvězdu" Zdeňka Kapitána

Ten nám ale vyrost´!! 

Nastupoval tam za situace, kdy musela být odejíta pro totální neschopnost Lenka Pavlová, kterou naše sdružení nepustilo do úřadu. Tehdy si nás ještě nemálo vážil - a tušil, že od nás může přijít i nebezpečný úder. 

Časem jsme ho přestali sledovat, zaměstnávali nás jiní a jiné, urgentní věci - a on se nám doslova vypasil v typicky nadutého vašnostu, jehož úřad už zase splňuje stejně špatná feministická kriteria, jaká splňoval kdy předtím. Totiž že to není úřad na ochranu dětí, ale na ochranu matek, jakýchkoliv, což zase potvrdí každý z otců, který s ním měl co do činění. Jediné, co je kdy zajímalo a zajímá - jestli otec zaplatil výživné a jestli by se náhodou nedalo zvýšit. A jinak nic. Jinak si trhni nohou. Že nevídáš děti ? No, tak se domluv s matkou, asi má nějaké požadavky, tak je splň a neotravuj, že ?? 

Pár ostrých dopisů jsem mu taky napsal, asi se tu dají dohledat,  když jsem zažil tu jeho skvadru u soudu, aktuálně máme jednoho otce v Irsku, kterému hrozí kriminál právě díky oznámení ÚMPODu, jenž pouze a bez ověření převzal tvrzení matky o údajném dluhu na výživném - a s tím si bohatě vystačil. A Irové neuměli nic lepšího, než to bez ověřování převzít rovněž. 

 _____________

No - tak, to bysme měli... 

Právní erudice - u většiny mizivá. Žádné samostatné názory, jen jet ve vyjetých kolejích, protože jedině ty vedou v justici ke kariéře. A o tu všem jde až na prvním místě...

Osobnostní kvality - u většiny přímo záporné, u ostatních - průměrné. Morálním vzorem z nich není nikdo, pokud jde o příklad, tak leda odstrašující. 

Co chcete víc ? 

Snad aby ten Ústavní soud radši zavřeli, ne ? On taky není zadarmo... Aspoň se ušetří, pokud jde o právo, vyjde to nastejno. 

___________________

___________________

K justičním zkouškám bude napříště stačit pouhé vyloučení demence (k213.cz)

Podpis. Soudkyně. (k213.cz)

Spravedlnost je poslání (k213.cz)

Stibral, soudce MS (k213.cz)

Pod ochranou českých pánů (k213.cz)

Návštěvou u Vávry (k213.cz) 

 Degeneranti z ÚMPODu : Spokojí se už jen se "srozumitelností" (k213.cz)

ÚMPOD - úřad pro ochranu matek (jakýchkoliv) (k213.cz)

 

_______________________

_______________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-06 19:50
Na Křesťanovou a Vávru se tentokrát nedostalo... Až příště...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Tomáš Jadlovský 2023-04-07 05:58
Musím říct, že Kapitán je značným šokem i pro mně. Naprosté dno, níže už to nejde. Dělal mému synovi opatrovníka, na K 213 se o tom psalo. Naprostý nezájem o cokoliv, všechny pravomoci kolem opatrovnictví delegované na podřízené feministky. Po stížnostech ombudsmanovi Varvařovskému (ten jediný v té funkci něco dělal) plynulý přechod z okatého stranění matce na alibistické bláboly typu - my do toho nevidíme, vztahy mezi rodiči jsou špatné. Kdysi jsem byl u něj v kanceláři, přinesl jsem štos rozhodnutí ÚS, a on je přehlédl, vrátil mi je se slovy, že je nepotřebuje, že o nich ví, ale jsou k ničemu a nemám s nimi počítat, protože se každý případ a každý soudce rozhoduje jinak. Tento člověk do dnešního ÚS bez potíží zapadne.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-07 13:19
Do toho dnešního ÚS asi zapadnou bez potíží všichni, akorát ho ještě o jeden level shodí dolů.
Ale k čemu pak takový soud, proboha, je ??
To už je lepší, aby se lidi fackovali na ulici a vyřizovali si účty ručně stručně, protože to je rozhodně jak efektivnější, tak spravedlivější, tak - a to hlavně - mnohem levnější...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-07 13:28
Robert, nebo Roman, píše jeden ze čtenářů...

Vzhledem k tomu, že Robert už je na mezinárodním soudě, tak asi nebude na vrchním.

Robert Fremr

cs.wikipedia.org/wiki/Robert_Fremr

Favorité české justice na Ústavní soud: Roman Fiala a Robert Fremr

ceska-justice.cz/.../...

Robert Fremr zvolen soudcem Mezinárodního trestního soudu

centrumlidskaprava.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-07 13:33
Na úřadu práce vládne chaos kvůli dávkám

seznamzpravy.cz/.../...
_____________

Brzy bude vládnout všude...

Nebezpečí zdegenerovnaé justice spočívá mj. v tom, že tentýž bordel se logicky postupně přenese na všechny státní orgány, které pak nemají ani vzor, jak by věci měly vypadat - a každý standard je pak dost dobrý...

A tohle že je "návrat slušnosti" ??

S těmi samými grázly, co to dělali předtím ??
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-07 13:35
Objíždět vysazené stromky se mu nechce... Jak vidět, podobný druh idiotů, s podobnou argumentací, se najde všude... V každé vesnici.

ekolist.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-07 13:35
Parkování řeší ÚS :

tn.nova.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-07 13:37
Jak žije předseda ÚS :

expres.cz/.../...

_____________

Kdyby ten soud fungoval řádně, tak ať si žije, jak chce. Ale za tenhle ústavní soud by i ojetý trabant byl zbytečným luxusem.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-07 20:50
Seminář o české justici a jejích excesech v Poslanecké sněmovně...

Obávám se, že pouze na předem schválená témata. Protože jinak si nedovedu představit, proč by nás nikdo nepozval, pokud by mu šlo o podstatu věci.

Není tady nikdo jiný, kdo by na dané téma mohl poreferovat obsáhleji a pravdivěji.

epochtimes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-08 09:40
Policejní násilí na lidech bez domova

denikreferendum.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-08 15:20
www.forum24.cz/.../

Zkrátka za hrůzyplné dědictví Babiše i vlád před ním dnešní vláda nemůže. Ale za co už může: Za to, že ani rok po volbách nepředstavila aspoň koherentní vizi reforem, o kterých jsem se zde vyjadřoval ve svých dřívějších přípisech. Bezhlavá redukce pošty bez účelné restrukturalizace a stejně tak snížení valorizace důchodů nevyřeší na trvalo rostoucí zadlužení státu. To vyřeší jen reforma sledující nápravu Klausovy privatizace, jejímž jedním z hodně shnilých plodů je mj. i Agrofert. Cílem reformy musí být produkce vyšší přidané hodnoty, díky níž i při nižších daních, ale od daleko více subjektů, než dosud, získá stát dost prostředků, aby v nějaké rozumné lhůtě (i když ta představuje roky) nejen vyrovnal dluh, ale také získal dostatek prostředků na výdaje mj. i sociální. A starobní důchody? Pracující a/nebo podnikající občan v takto pojatém systému vydělával tolik prostředků, aby si naspořil na stáří pomocí průhledných bezpečných penzijních fondů, tedy formou spoluúčasti, a tak optimalizovány výdaje státu na důchody. Tedy – znamená to vytvoření početné střední třídy.

Pokud Babiš a Agrofert: Naprostou anomálií v Evropě je, že Agrofert vlastní většinu půdy – plus celý řetěz výroby produktů. Fakticky monopol – umožňující diktovat ceny. Proto je zcela nesmyslné vinit současnou vládu za vysoké ceny potravin. Právě že rozvoj střední třídy (fakticky restaurace soukromých rolníků, třídy, která byla Bohužel sovětizací zemědělství za komunismu zničena a ani v postkomunistické éře neobnovena v odpovídající míře)- rozvoj střední třídy a vytvoření konkurenčního prostředí může být cestou „deagrofertizace“. Konkurence je nástroj k udržení rozumné cenové hladiny. Konkurenční prostředí, nikoliv diktát úzké skupiny oligarchů nebo zbytečná od stolu vznikající administrativní rozhodnutí.

Freeeurope

Současnou vládu lze - a se má - vinit za bezkoncepčnost a diletantství a absenci jakéhokoliv smysluplného programu. Jsou to naprostí amatéři, kteří, stejně jako Babiš, se plácají ode zdi ke zdi a bez rozmyslu vytloukají klín klínem.

Třeba ty pošty : Vždyť o ztrátovosti pošt se mluví, co já pamatuji - aspoň 15-20 let, to přece není žádná novinka. Co udělali ti idioti, které si tam najali jako "manažery" a kteří si akorát dokázali ve ztrátovém podniku nahlásit obrovské platy a odměny - doslova za nic ? Co to bylo za lidi ? Kdo je tam vybral a co po nich kdo chtěl ? A tohle je výsledek ??
Že ztrátový podnik je ještě ztrátovější ??

Už když jen vidíte ty ksichty, vidíte - ksindl od pohledu. Tak kdo a jak ho vybral a kdo za to nese odpovědnost ??

A, mimochodem, co to je za způsoby - rušit pošty a nikomu z těch pošt o tom neříct ani slovo ?? Za to nikdo jiný než tahle vláda nemůže. Takhle buransky by to snad neřešil ani Babiš.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-09 18:02
U Ústavního soudu Joštova 8 Brno jsem dvakrát prohrál, abych ve Štrasburku vyhrál. Tak blbci budou v Brně nebo ve Štrasburku. Brno se se neodvolalo. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-10 13:19
advokatnidenik.cz/.../...


Vykázání kvůli násilí by se mohlo podle návrhu zákona prodloužit z 10 na 14 dnů

advokatnidenik.cz/.../...

K domácímu násilí by měly přihlížet i soudy při rozvodu. Vláda připravila zákon

ct24.ceskatelevize.cz/.../...

Rozvodem to nekončí

justice.cz/?clanek=rozvodem-to-nekon-1
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-10 19:09
Před léty jsem přijel do Brna a před 11.00 jsem se dostavil na soud Joštova 8. Chtěl jsem nahlédnout do mého opatrovnického spisu, zda se ledy hnuly. V celé budově krom ostrahy jsem zastihnul jen jednu dobře živenou ženu, která byla mým přáním očividně zaskočena, a při jejím nelidským naříkáním nad smůlou že jsem zastihnul zrovna ji, a nemohla s ostatním perzonálem odejít na oběd, jsem se seznámil se spisem. Ústavní soud je stejná bída, jako ostatní soudy v Česku. O.
__________________

To ví každý, kdo s ním přišel kdy do styku.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.