Rovní a rovnější. Reportéři.

Reportéři ČT se podivují nad nerovným přístupem krajně nerovného soudce. Pavla Zelenky.

Zapomněli se podivit své vlastní "rovnosti".

 Protože kdyby se na soudce Zelenku jeli podívat ke kárnému senátu NSS v Brně v roce 2013, nemuseli se tak hloupě divit nyní.

Jenže - pravda - tehdy nešlo o mediální a všude známou kauzu Davida Ratha, ale "jen" o psychopata bLáznu, vydávajícího bezdůvodné zatykače na nevinné lidi a vůbec jinak teroirizujícího každého, kdo se mu nějakým přičiněním Osudu dostal do rukou. Resp. před jeho psychopatický a zvláště vybraný a ustanovený senát. Senát původně určený k likvidaci vnitřního nepřítele.

Tím pro něj tehdy bylo sdružení K 213 a jeho předseda pak samozřejmě především.

Kde byli Reportéři ČT tehdy ?

Spolu s ostatními dělali všechno možné i nemožné, aby kauza evidentního sadistického úchyla v taláru nepronikla do velkých médií, zůstala "jen" na těchto stránkách - a pokud možno ideálně vůbec zapomenuta ještě dříve, než započala ??

Proč o tom píši ?

No, protože soudce Pavel Zelenka už tehdy byl jediným a hlavním obhájcem bLázny před NSS a tam ho obhajoval způsobem, který nikoho nenechával na pochybách, co je to - s prominutím - za čuně. Vlastně - řekněme smířlivěji - takový "typický český soudce".

Předně se nesmírně podivoval tomu, jak si vůbec kdo může - byť i předsedkyně Nejvyššího soudu - dovolit zažalovat soudce za výkon jeho funkce. Jakýkoliv.

Veřejnosti - tehdy přítomné - bezesporu neuniknul především nefalšovaný Zelenkův údiv, když ten konstatoval, že ...  "to by snad pak bylo možné vyvozovat odpovědnost za každé rozhodnutí soudce !!!"

No - jistě že bylo. A také by se mělo. Zejména když je to rozhodnutí, které na první pohled hrubě pohrdá nejzákladnějšími hodnotami demokratické společnosti, tedy osobní svobodou a její nenarušitelností především.

Kde byl pan Marek Wollner tehdy ? Jak to, že se tehdy nezajímal o osud bLázny, o to, proč se před kárný senát dostal a čím se jako soudce projevoval -  a zejména - proč ho kárný senát také neodsoudil, když o vině nebylo nejmenších pochyb ??

Alespoň, že se ČT probudila nyní, v mediálně protěžované kauze Davida Ratha. Protože i tam všechno justiční bahno, jinde standardní a samozřejmě tolerované, najednou vyplývá na povrch - a kupodivu najednou přijatelné není ?? Když předtím vždycky a všude bylo ?

Kdo si poslechne následující reportáž, musí mít jasno, co je Zelenka (Pavel) za retardu. Inu - takový "typický" soudce, minimálně Vrchního soudu v Praze.

V jiných kauzách mu přesně opačné - jeho vlastní - rozhodnutí nevadilo prý proto, že mu to "doporučil erudovaný kolega v senátu" (čímž nám Zelenka říká, že jako předseda senátu je nesvéprávný idiot, který papouškuje zcela bezmyšlenkovitě to, co mu řeknou jiní, dokonce jemu podřízení přísedící) nebo proto, že odposlechy nebyly napadeny odvoláním.

I kdyby to tak bylo - to by mu - podle něj zjevně nezákonné - odposlechy nevadily ? I když by je obhájce zapomněl v odvolání uvést ?

Sám od sebe je soudcem - proč ? Aby obhajoval právo - nebo proto, aby si dělal, co chtěl - dodejme, že zadarmo asi ne. Protože za každým nestandardním rozhodnutím nějaká motivace být musí - a co asi tak může takového křiváka motivovat ?

Jsem velmi rád, že kauza Rath, když už nic jiného, ukazuje tvář současné justice v plné její nezkreslené nahotě.

Že totiž nejen že rozhodují různé stupně soudů různě - a často zcela opačně - ale také, že zcela opačně může rozhodovat i jediný senát téhož soudu a jediný soudce. Prostě proto, že se mu to hodí...

A hlavně : NIC SE MU ZA TO NE STANE  !!

Jako tisíckrát předtím - i potom.

 

 http://www.ceskatelevize.cz/porady/1142743803-reporteri-ct/217452801240019/0/50029-rovni-a-rovnejsi/

 

_________________

_________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-12 21:45
Co veřejnost viděla případ Kájínka, který - kdyby byl trest smrti - by už žádnou milost nepotřeboval - je najednou ostřeji proti trestu smrti...
Hlavně proto, že ten už se vrátit nedá.
Zatímco křivé rozsudky ano. A že jich teda je !!

novinky.cz/.../...
0 # Tomáš Jadlovský 2017-06-13 00:37
Marek Wollner vytváří v režimní televizi iluzi investigativní žurnalistiky a pouští jen schválená témata - režim Ratha zavřít chce a proto se ČT může otřít o Vrchní soud. Můžu Vám popsat jeho krátký rozhovor s Jánem Mančuškou, který točí film o mém synovi. Honza má v televizích kontakty, protože už natočil plno věcí - převážně cestopisy, které režimu nevadí a proto si myslel, jak ho v ČT mají rádi a vyprodukují mu cokoliv. Když přišel s tím, že zkusí ČT získat pro náš film o diskriminaci otců a nevymahatelnosti práva, byl jsem skeptický, ale budiž, proč to nezkusit. Jakmile to tam jen vyslovil, začaly si ho redakce přehazovat jako horký brambor a skončil právě u Wollnera. Ten si vyslechl námět filmu a pronesl: "A jste si jistý, že je to pro to dítě neštěstí? Třeba mu ten otec ani nechybí." Tehdy jsem řekl, že než diskutovat s takovými lidmi, raději film vyprodukujeme sami. Do veřejné televize se tak dostane jen na Slovensku, v ČR musí na internet, kdepak kritizovat lidskoprávní ráj.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-13 12:56
Já jsem to p. Mančuškovi říkal hned, že na vysílání v ČT může rovnou zapomenout - nevěřil tomu. Jako mnozí jiní.

Klasická situace : přijde otec, rozpálený do běla, od soudu, a první začne : Já zavolám do Novy !!

Mu na to řeknu - jako vtip, že ? Že je to feministická stanice, jste si dodneška nevšim´?? A už takový lidi ani nezastupuju, protože to nemá smysl.

Možná bychom to měli i na ty stránky napsat : Hlupáky a zbabělce u soudů nezastupujeme, bylo by to ztrátou času. Pro obě strany.

Tady si ovšem ČT naběhla sama - protože grázl zůstane grázlem, a když nechtěli nic referovat o Zelenkovi v souvislosti s Bláznou, i když už tam bylo nanejvýš jasné, co je to zač, tak se jim to vrátilo u Ratha...

Mimochodem - rovnější mezi rovnými.

Ani v té reportáži nezmínili, že za značně rovnějšího měl Ratha i Nejvyšší soud. Kdo kdy viděl, aby kvůli takové prkotině nařizovali ústní jednání ??

Že už jsem byl u NS tolikrát - a dokonce i několikrát úspěšně - ale ústní jednání jsem ještě nezažil. :sad:
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-13 13:03
ODS - prodloužená ruka exekutorů...

Abyste věděli, komu poděkovat - a hlavně : Nikdy nevolit.

Senátoři u Ústavního soudu napadnou vyhlášku krátící odměny exekutorům

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-13 13:04
Tipnul bych :

Kdo maze, ten jede. Lepe se k rozhodovani VS ani vyjadrit neda.
Tipnul bych si, ze se Rath rad odebere do vezeni v prosinci 2017 a v lednu ho opusti pri rozsahle amnestii k 100. vyroci vzniku CSR.
Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-13 13:05
Nekdo napodobil politiky.
Z.
blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-13 13:05
zpravy.idnes.cz/.../...

á kapříci jsou na místě. Jmenný seznam by to chtělo. Kul.
0 # Saxána 2017-06-15 11:13
Dnes přišel z Ruzyně dopis od pana Fialy. Zatčen byl 13.6. asi v 17.30 mimo domov. Ostatní zasílám dle jeho přání na emailové adresy. Jedná se o organizační záležitosti.
0 # Saxána 2017-06-15 11:39
Vězeňská služba České republiky
Vazební věznice Praha - Ruzyně
Pošt. úřad 614/07, 161 02 Praha 6

/Zatím je potřeba k dopisu přidat - papír, obálku, známku./
0 # Tomáš Jadlovský 2017-06-15 15:11
Saxáno, prosím Vás, je ze vzkazu od pana předsedy patrné, jestli na této adrese bude dlouhodobě nebo ho přemístí někam jinam? Pokud by to bylo "ubytování dlouhodobé", mí rodiče pošlou psací potřeby, známky a podle možnosti i další věci.
0 # Saxána 2017-06-15 16:58
Já doufám, že ho nějaký senátor osvobodí.
0 # Saxána 2017-06-15 17:04
Běžná praxe je, že během týdne se po lékařském vyšetření odsouzení někam umísťují. Já dnes odeslala noviny Právo, snad zítra budou dobré ke čtení i jako včerejší.

Z dopisu : "Srdečně zdravím - všechny, i přes stránky. Jirka
0 # Saxána 2017-06-15 18:34
k213.cz/JOOMLA/2619-dovolani

Druh opravného prostředku : Dovolání
Datum podání opravného prostředku na poště : 2 9 . 0 3 . 2 0 1 7

Datum odeslání : 1 7 . 0 5 . 2 0 1 7 /soud v Nymburce-bezodkladně?/
Odesláno komu : Nejvyšší soud ČR
Účel odeslání : Dovolání
0 # Saxána 2017-06-15 19:29
Datum odeslání : 1 4 . 0 6 . 2 0 1 7 /včera - z Okresního soudu v Kladně/
Odesláno komu : Nejvyšší soud
Účel odeslání : odeslání spisu 5T 52/2013

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.