Svoboda slova musí být absolutní, alespoň ve Sněmovně

Kde už jinde ?? Když ani poslanci by nesměli dokončit svůj projev ??!! PROHLÁŠENÍ  K 213 ke včerejšímu incidentu v dolní Sněmovně : 

 

Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR

Mandátový a imunitní výbor

                                                                                                                                     Na vědomí :

P. poslanec Mgr. Lubomír Volný

 

                                             SVOBODA SLOVA,  aspoň v Parlamentu

Vážení členové mandátového a imunitního výboru,

               V návaznosti na mediálně komunikovaný konflikt ve Sněmovně ze dne 21. ledna t.r., kdy se poslanec Lubomír Volný musel mimořádnými prostředky domáhat slova k dokončení svého proslovu, za což se dočkal mediálního lynče a nyní údajně i kárnému postihu před vaším Výborem, chci, jako předseda sdružení, jež má s omezováním svobody slova bohaté zkušenosti, neboť je proti němu často zneužíváno, důrazně protestovat proti dosavadnímu postupu orgánů Sněmovny, o médiích ani nemluvě, v tomto případě.

               Po zhlédnutí zveřejněných záběrů ze Sněmovny musím konstatovat, že tento konflikt, ať jakkoliv nešťastný, nevyvolal rozhodně poslanec Volný svým projevem či následným postupem, ale místopředseda Sněmovny Hanzel tím, že mu vypnul mikrofon, aby nemohl Volný mluvit.

               Jestliže se někdo dovolává zásad demokratické diskuse a toho, že násilí je v ní zcela nepřípustné, tak vědomě překrucuje dané skutečnosti.

Demokratickou diskusi neohrožuje ten, kdo chce dokončit svůj projev, ať už za jakýchkoliv okolností, ale ten, kdo mu v tom brání – majíc k disposici silové prostředky, jichž neváhá použít.

               Vypnutí mikrofonu JE SILOVÝM PROSTŘEDKEM, ať se to komu líbí, nebo ne.

Je to z hlediska filosofického totéž, jako nechat řečníka zatknout a odvést od pultu násilím.

Kdo je pan poslanec Hanzel, že si dovoluje cenzurovat projevy ostatních ?? Bůh všemohoucí ??

               Ze záznamů je přitom jasně patrno, že mikrofon byl poslanci Volnému vypnut ne proto, že by nemluvil k tématu, natož že by mluvil sprostě či nevhodně, ale proto, že hodlal zveřejnit, jaké skvělé pověsti se těší p. poslanec Hanzel v místě svého volebního obvodu.

Jinými slovy : Pan poslanec Hanzel veřejně a před kamerami zneužil svého postavení místopředsedy sněmovny k cenzuře jemu nepohodlných informací, které by ho právem před veřejností diskreditovaly.

               Za sebe, i za naše sdružení, důrazně požadujeme, aby se ze svého jednání mandátnímu a imunitnímu výboru zodpovídal především a na prvním místě p. poslanec Hanzel jakožto místopředseda Sněmovny, neboť ten první zneužil svého postavení a použil silové prostředky vůči poslanci Volnému, Volný na to už jen reagoval – a za sebe mohu prohlásit, že dle mého názoru reagoval situaci zcela přiměřeným způsobem.

               Současně, využívajíc tohoto modelového případu, jehož opakování by mělo být rozhodně a všemi prostředky zabráněno (na tom se asi s mainstreamovými médii vzácně shodujeme) apeluji na Sněmovnu s tím, že

               SVOBODA SLOVA MUSÍ BÝT ZCELA ABSOLUTNÍ ALESPOŇ VE SNĚMOVNĚ !!!!

Kde už, proboha, jinde ?? Kam jsme to došli, když už ani poslanci nesmí mluvit, co se jim zlíbí ? Od čeho to pak jsou poslanci ??

               Lže poslanec při projevu ?? Mluví sprostě ?? Někoho uráží ?? Pomlouvá ?? Tak ať !! Od toho je poslanec, mluví za své voliče, pokud těm to nevadí, tak mluví asi správně. Pokud ne, voliči mu to v příštích volbách spočítají.

Ale je absolutně vyloučeno, aby KDOKOLIV, z JAKÝCHKOLIV DŮVODŮ, CENZUROVAL PROJEVY POSLANCŮ, natož na půdě Sněmovny.

               To nebylo možné ani za komunistů, ani za fašistů. Buďto Sněmovnu rozpustili, anebo nechali poslance mluvit…

               Navrhuji proto Sněmovně, aby jakékoliv vypnutí mikrofonu při projevu poslance, jenž byl k projevu řádně vybídnut a k projevu se řádně nahlásil, bylo považováno za útok na základní princip demokracie – svobodu slova. A současně i za zneužití postavení toho, kdo mikrofon vypnul. Se všemi důsledky, tedy především – s odvoláním dotyčného z funkce, která vypínání mikrofonu ostatním umožňuje.

               ZÁVĚREM  zdůrazňuji, že ani já osobně, ani naše sdružení nemá žádný osobní vztah ani k jednomu z účastníků řízení, ba doteď neměl nikdo z nich ani naše sympatie. 

Za sebe nesouhlasím ani s tím, že p. poslanec Volný chodí ve Sněmovně bez roušky, čímž mimochodem jenom umožnil svést vypnutí mikrofonu na zcela jiné důvody, než k tomu skutečně vedly.

               Omezování projevů poslanců z jakýchkoliv důvodů je ovšem naprosto skandální a zásady demokratické diskuse nezvládá především ten, kdo s tím začal.

                                                                                                                                     Za           o.s. K 213

                                                                                                                                     Ing. Jiří Fiala, předseda

 

 

______________________

 

______________________

 

Pěkný den Vám přeji Vážený pane inženýre Fialo,

píši Vám z pověření pana poslance Volného, jenž Vám velice děkuje za Váš dopis a za Vaši podporu a zastání, které si nesmírně cení. Váš mail pana poslance utvrdil v tom, že má širokou podporu veřejnosti a jde správným směrem. Pan poslanec by Vás zároveň rád ujistil, že ze svého názoru neustoupí a bude dále usilovat o co nejsvobodnější život občanů naší vlasti včetně zásadního práva na svobodu projevu, názoru a přesvědčení. Ve sdělovacích prostředcích jste již mohl zaznamenat, že existují snahy o propojení všech patriotických sil v naší společnosti. Doporučuji v této souvislosti pravidelně sledovat Facebook pana poslance Volného https://www.facebook.com/Mgr-Lubomír-Volný-Jednotní-193203844428379 , jenž zde bude zveřejňovat aktuální informace k celospolečenskému dění.
 
 
Velice Vám děkuji.
 

 

S přáním všeho dobrého Vás srdečně zdraví Mgr. Radek Přepiora,

asistent Kanceláře Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.

Adresa: Sněmovní 176/4, 118 26 Praha 1 – Malá Strana.

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Kancléř regionální ostravské kanceláře Váženého pana poslance Mgr. Lubomíra Volného, poslance Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, Mongolská 1529/6, 708 00 Ostrava - Poruba.

Úřední den: pondělí 10:00 až 18:00 hod.

 

Děkujeme Vám za Vaši přízeň a těšíme se na Vaši návštěvu.

__________________

__________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-22 14:11
Správně napsáno. A fízlové už jsou celí čilí z toho udělat výtržnictví - aneb extrémistická fízlovská chátra pod vedením bolševika Hamáčka. AK
_________________

Fízlové jsou celí čilí na objednávku zlikvidovat kdykoliv kohokoliv. Starý režim padne, až se změní myšlení lidí.

V tom případě si myslím, že potrvá ještě příští dvě generace nejmíň.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-22 14:15
Dobrý den, pane Fialo; s Vaším názorem souhlasím, incident jsem shlédl v přímém přenosu a panu Volnému fandím. Snad i u nás brzy propukne nespokojenost se všemi nabubřenci, jako je tomu již na Slovensku, a ti, kteří si myslí, že metr na ně není, někdy ukončí svůj bídný život sami. Jsem přesvědčen, že spravedlnost - ta skutečná - existuje.

Také jsem si změnil názor na pana Okamuru, který ihned přispěchal, aby si přihřál polívečku, párek či omáčku; asi je to také korouhvička.

Srdečně zdravím - K.
______________
To je bohužel právě to, co z SPD dělá pro mě nevolitelnou stranu. Pan Okamura. To je nasazená, nastrčená figurka, korouhvička podle větru, za kariéru schopná kdykoliv prodat kohokoliv a cokoliv.

Mimochodem, i já jsem přesvědčen, že objektivní spravedlnost existuje - stejně, jako fyzikální veličiny či zákony - a člověk je jen nadán schopností ji ve větší či menší míře objevovat a pojmenovávat.
Ti, co dnes převážně vykonávají spravedlnost, s ní nemají objektivně nic společného, je to převážně spodina společnosti, která šla do státních služeb zbohatnout a mít se dobře a nic nedělat.
O to více je důležitější, aby objektivní spravedlnost objevovali aspoň laici, přičemž ti, pokud chtějí, tzv. profesionály strčí do kapsy už po pár měsících. Není to žádná věda a jde to snadno.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-22 14:18
Volného bitku ve Sněmovně policie vyšetřuje jako výtržnictví

novinky.cz/.../...
____________

Kreténi. Na projevy v parlamentu se vždycky vztahovala absolutní imunita, i za těch nejtužších diktatur.
Z toho vidíme, kde a v čem žijeme.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-22 14:20
Vážení občané tohle je tedy rozhodně zneužití pravomocí za nouzového stavu .. to video všichni viděli, všichni vědí kdo koho napadl a kdo chtěl znemožnit demokratický projev řádně zvoleného politika ... policajti a státní zástupci, kteří takto konají a naopak odmítají konat ve věci fyzického napadení pana Volného patří právem do vazby a poté před soud a .... je třeba okamžitě svrhnout tu bandu zmetků u policie a na státním zastupitelství a na soudech je třeba okamžitě zahájit řízení za vše co za těch víc než 30 let napáchali ... je třeba okamžitě přinutit zákonodárce k přijetí nového trestného činu lhaní zaměstnance státní zprávy či novináře za účelem dehonestace jiné osoby či skupiny osob a s velmi vysokou sazbou .. toho lhaní a podvádění už bylo zkrátka dost .. dokud nebudou padat velmi tvrdé tresty a pokuty jak státním zaměstnancům tak novinářům za jakékoliv lhaní nikam se tahle společnost k dobrému nepohne ... žít celý život ve lži prostě nejde ...

"Pražská policie prověřuje čtvrteční incident ve sněmovně, při kterém nezařazený poslanec Lubomír Volný fyzicky napadl poslance, pro podezření z výtržnictví, řekl policejní mluvčí Jan Daněk. Podávání dalších informací k případu si podle něj vyhradilo Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 1.

zpravy.aktualne.cz/.../...
"

Dále nezbývá než vyzvat občany k okamžitému neplacení daní a to minimálně do té doby než se prošetří kdo dal pokyn a kdo se protiprávně zabejvá za naše daně takovou jasnou a snadno pomocí videa prokazatelnou lží. Podle videozáznamu byl pan Volný napaden a to video na rozdíl od některých nezákonných odposlechů je plně použitelné ... dále je třeba upozornit velmi štědře přeplácené "rádobyznalce práva", že trestný čin pomluvy a křivého obvinějní je stále trestným činem .... a že je jejich služební povinností okamžitě tyto novinářkeé pomlouvače a křivoobviňovače pana Volného obvinit a stíhat! Na žádného policajta státního zástupce ani soudce není zákonem žádná výjimka z jejich trestní odpovědnosti za křivé obvinění definována!!!! Ten videozáznam je práce na 5 minut studia!!! To video už všichni viděli včera policajti a státní zástupci jasný!!!
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-22 14:22
Hanzel Desitka a Bures Dvacitka:

To neznamena, ze by Bures mel chut na mladou 20-ti letou zenu.
To znamena neco zcela jineho,..........

Z
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-22 14:26
StBak rekl vytrznik a tak policie resi poslance za vytrznictvi!
Z
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-22 14:27
Sjednocení pravidel nepovažují za nutné... No jistě, každý je přece svým malým samostatným diktátorkem na svém malém soudíčku...
___________

Soudy odlišně omezují vstup veřejnosti do budov, sjednocení pravidel předsedové nepovažují za nutné

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-22 14:30
Hanzel desítka a Bureš dvacítka - z čehož plyne, že každá státní zakázka musí být minimálně o 30% předražená, aby vůbec mohla projít schvalovacím řízením...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-22 16:02
Dostanes Flakanec:

Obcani znaji jen chudobu a bidu
obcas dostanou rouskovne a zvanec
Ve snemovne je vsak dnes veselo
tam se rozdavaji facky a flakanec!

Z
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-22 16:10
Sen neschopných papalášů :

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-22 16:11
Posila v politice :

www.forum24.cz/.../

Ať jde třeba do prdele. Anebo si sedne na traktor a jde orat, jarní práce čekají.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-22 16:34
Doporucte Slachtovi oznaceni jeho zakladajiciho politickeho hnuti - Traktoriada.
S timto nazvem se uz drive snazil vyvolat rozruch jisty nejmenovany senator.
Z
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-22 16:12
Foto : Putinův skromný domeček...

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-22 17:35
Benešová chce znovu

VÝRAZNĚ ZVÝŠIT SOUDNÍ POPLATKY,

a nově zavést i POPLATEK Z ODVOLÁNÍ. (Vzpomeňme na její dopis Czernínovi, kde píše, že poplatky jsou spíše symbolické a každý si je může dovolit - když jsem jí napsal, jak mám ze 3 tisíc životního minima zaplatit 2-ou tisícový poplatek, tak neuměla odpovědět - z čehož nakonec udělala tradici - a když jsem ji vyzval, ať ten "symbolický poplatek" zaplatí ze svého ministerského platu sama - tak mlčí dodnes...
______________

Dobrý den,

tak na pořadu 79. schůze PS, která začala 19.1.21 a bude prvním čtením (novel) zákonů pokračovat 26.1.21, je rovněž záměr grázlů z MSp okrást lidi o peníze znovu navýšením soudních poplatků - viz vládní návrh na novelu zákona č. 549/1991Sb. - sněmovní tisk č. 767 - zde k dispozici včetně důvodové zprávy:

www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?O=8&CT=767&CT1=0

Co se týče odškodňovacích řízení proti státu dle zákona č 82/1998Sb., OdpŠk, tak Benešová chce zpoplatnit odvolací řízení, které dosud nebylo zpoplatněno i díky judikatuře Ústavního soudu - viz str. 3 sněmovního tisku 767, bod 32 - cituji:

"32. V příloze položce 22 se za bod 12 vkládají nové body 13 až 15, které znějí:
„13. Za odvolání proti rozhodnutí soudu prvního stupně o náhradě škody nebo jiné újmy způsobené při výkonu veřejné moci nezákonným rozhodnutím, rozhodnutím o vazbě, trestu nebo ochranném opatření nebo nesprávným úředním postupem se vybere poplatek podle položky 8a."

Evidentně MSp leží v žaludku, že by lidi měli jakoukoliv šanci se domoci finančního odškodnění (proto se MSp zásadně odvolává proti prvostupňovým rozsudkům, které přiznaly finanční odškodnění vůči státu, i když tím MSp riskuje, že stát bude platit ještě víc (moje vlastní zkušenost)). Ovšem MSp si to kompenzuje tím, že mnohdy soudem přiznané odškodnění odmítá vyplatit a to při vědomém nerespektování pravomocných a vykonatelných rozsudků ze strany MSp (rovněž nová praxe zavedená Babišovými grázly - Pelikánem a Benešovou z popudu současného náměstka Tejce a ředitele odboru odškodňování Severy).

Jen pro doplnění, Tejc s Pelikánem protlačili parlamentem zákon č. 296/2017Sb., který zavedl položku 8a Sazebníku poplatků, aby byly zpoplatněny odškodňovací žaloby proti státu.

Ta pakáž přitom drze pokrytecky žvaní v důvodové zprávě, že soudní poplatky mají motivovat strany sporu, aby se pokusily vyřešit věc mimosoudně (viz str. 5 tisku 767), když právě u nároků běžných občanů na odškodnění za újmu & škodu způsobenou státem a jeho orgány MSp a ostatní ministerstva, centrální úřady zcela ignorují žádosti o odškodnění (kromě svých spřatelených grázlů), kdy jim pravidelně nevyhovují a lidem nezbývá nic jiného než se soudit se státem.

Dalším žvástem té pakáže z MSP je toto - viz citace z str. 6 tisku 767:

"Výše soudního poplatku by tudíž měla odpovídat aktuální výši životní úrovně v České republice. V opačném případě se regulační i motivační funkce oslabuje nebo zcela ztrácí, a soudní poplatky tak nedokáží efektivně odradit účastníky od uplatňování nároků v případech, kdy mají jen malou nebo žádnou šanci na úspěch nebo je-li možná dohoda stran."

To zní jistě velmi dobře mnoha lidem nyní, když Babiš & spol. prakticky zlikvidovali mnohá pracovní místa svým běsněním o covidové pandemii, a lidi tak jsou doma na 15 000,-Kč měsíčně nebo ani to ne - aktuální výše životní úroveň je tak mnohem nižší než v roce 2019.

Další velmi zajímavou informací je toto - opět ze str. 6 tisku 767:

"V souvislosti se zhodnocením platné úpravy poplatkového práva je konečně třeba podotknout, že ekonomická situace ČR a cenový vývoj se promítá do výdajů kapitoly Ministerstva spravedlnosti (dále jen „ministerstvo“ nebo „MSp“), které jsou s výkonem soudnictví přímo spojeny Od poslední úpravy soudních poplatků, tj. od roku 2011 se výdaje kapitoly zásadně zvýšily, a to o více než 10 mld. Kč, což představuje navýšení o 50 %. Na zvyšování výdajů resortu se podepsalo také zdražování soudních řízení, spojené zejména s tlakem na růst mezd v rámci justice, ale i jiných mandatorních výdajů."

Neboli ten dobytek z MSp pod vedením Pospíšila, Blažka, Kovářové (vše nominanti ODS) a dále Válkové, Pelikána, Kněžínka, Benešové (ANO) zvyšil nadstantardně platy soudcům a ostatnímu personálu na soudech, aniž by optimalizoval stav těchto osob, skutečně potřebný pro výkon soudnictví v ČR - obecně známo, že jen soudců je v ČR na počet obyvatel o 800 více než v Rakousku, Německu, státech Beneluxu.

A ted´ ten ksindl z vlády skuhrá, že je nutno zvýšit soudní poplatky, aby grázlům v justici při jejich minimálně nezměněném počtu mohli dál zvyšovat platy.

Další zajímavou informací je srovnání příjmů ze soudních poplatků za roky 2011-2018 v tabulce na str. 9 tisku 767:

"Příjmy ze soudních poplatků v mil. Kč

rok 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018
soudní poplatky 1 145,18 1 483,62 1 383,40 1 327,16 1 278,62 1 216,05 1 138,36 1 152,76
zdroj: MSp"

Je tak vidět, že příjmy ze soudních poplatků od roku 2012 klesají (čísla za roky 2013-2018 jsou již nižší než v roce 2012) a přitom vláda netvrdí, že by klesal rovněž počet soudních řízení.

Z toho je tak pouze jeden logický závěr a to, že lidé (popř. právnické osoby) odmítají platit soudní poplatky, protože na to nemají peníze.

Rovněž to potvrzuje ten fakt, že pakáž, která tvoří vládu a osazenstvo MSp (např. Tejc, Severa, Převrátil a další doslova kreténi) nejsou schopni logického myšlení a řešení existujících problémů justice v ČR.

Zvýšení soudních poplatků tak nezmění již existující mnohaletý klesající trend snižování příjmů ze soudních poplatků, protože další zvýšení soudních poplatků povede jen ke zvýšení žádostí o osvobození od soudních poplatků, resp. k rezignaci lidí na využití soudů a řešení sporů raději svépomocí, což jistě není právě rysem právního státu, za který vládní kamarila se soudcovskou chátrou ČR setrvale vydává s tupostí jí vlastní.

Na str. 32 důvodové zprávy je další blábol - viz citace:

"7.3 Sociální dopady, včetně dopadů na rodiny a dopadů na specifické skupiny obyvatel, zejména osoby sociálně slabé, osoby se zdravotním postižením a národnostní menšiny

Navýšení soudních poplatků není natolik výrazné, aby znamenalo bariéru v přístupu ke spravedlnosti, jedná se o pouhé narovnání výše těchto poplatků s ekonomickou situací v České republice. Navýšení soudních poplatků bude znamenat zvýšení nákladů na zahájení soudního řízení, na drahé straně je však možné očekávat také zrychlení práce soudů. Celkový sociální efekt tedy očekáváme neutrální, nebo dokonce mírně pozitivní. Institut osvobození od soudních poplatků podle § 138 zákona č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád, je navrženo posílit tak, že úplné osvobození od soudních poplatků již nebude označeno za výjimečný krok ze zvlášť závažných důvodů. Soudy tak budou k úplnému osvobozování více motivovány."

Jen idiot si může myslet, že zvýšení soudních poplatků povede ke zrychlení práce soudů. Zde opravdu žádná souvislost není, a to ani z důvodu očekávaného snížení počtu nově zahájených soudních řízení, které nenastane a při kvalitě nynějších soudců a jejich stejně dementních asistentů, kteří jsou vinou průtahů a nepřiměřené délky mnoha řízení u soudu; a jednak v kompenzačínch řízeních proti ČR - MSp chátra z OS Praha 2 zásadně neosvobozuje, i kdyby jste byl bezdomovec, naopak tvrdí, že nemajetnost žadatele o osvobození od soudních poplatků není důvodem pro osvobození, kdy se lidí - žadatelů - ještě drze ptá, jak to, že nemají majetek, zjevně proto, aby dali echo exekutorům, až idioti z Městského soudu v Praze a z Obvodního soudu pro Prahu 2 přiznají MSp (či jiným úřadům) náhradu jejich údajných nákladů řízení i např. za to, že přijali od soudu odškodňovací žalobu proti státu (tj. ta zlodějská pakáž je naprosto bez zábran a proto je se nutno také tak k ní chovat).

Nakonec toto - viz str. 41 důvodové zprávy tisku 767:

"K bodu 31 a 32 (Položka 22)

Nově se zavádí také poplatek za odvolání proti rozhodnutí soudu prvního stupně o náhradě škody nebo jiné újmy způsobené při výkonu veřejné moci nezákonným rozhodnutím, rozhodnutím o vazbě, trestu nebo ochranném opatření nebo nesprávným úředním postupem. Tento poplatek je navrhován ve stejné výši jako poplatek za samotné zahájení řízení v této věci, tj. ve výši 2 000 Kč. Odvolání dosud zpoplatněno nebylo, poplatek byl ale některými soudy vybírán podle jiných položek. Podle judikatury Ústavního soudu se však poplatek u odvolání neplatí. Ústavní soud došel k těmto závěrům v nálezech sp. zn. I. ÚS 1415/18,9 sp. zn. IV. ÚS 3283/1810 a sp. zn. I. ÚS 3668/1811. Výše poplatku je stanovena tak, aby nepředstavovala nepřiměřenou bariéru v přístupu k soudu a zároveň nebyla v nepoměru k poplatkům za podání žaloby a dovolání. Za návrh na zahájení řízení i odvolání se tedy nově bude vybírat poplatek ve výši 2 000 Kč. U dovolání jakožto mimořádného opravného prostředku je ospravedlněno, že je poplatek o něco vyšší (Položka 23). Takto stanovená výše je souladná s nálezy Ústavního soudu a zaručuje, že je poplatek za odvolání stanoven jednoznačně. Stanovením poplatku ve výši 2.000,- Kč je tak judikatura Ústavního soudu plnohodnotně zapracována."

Takže samo MSP přiznává, že soudy (orgány veřejné moci ČR - udajného to právního státu) okradly lidi o peníze, když vybíraly soudní poplatky za odvolání, které nebylo dosud zpoplatněno.

Navíc Ústavní soud neřekl ve své judikatuře o soudních poplatcích za kompenzační žaloby proti státu včetně odvolání, že by tato řízení měla být zpoplatněna -KDY JE EVIDENTNĚ AMORÁLNÍ A V ROZPORU S PRINCIPY PRÁVNÍHO STÁTU, aby stát jako žalovaný vybíral od žalobce peníze v podobě soudního poplatku. Stejného názoru je ESLP.

Vláda přitom chce, aby navýšení soudních poplatků platilo od 1.7.2021 a vztahovalo se rovněž na odvolání, podaná po 1.7.2021 - tj. žádná přechodná ustanovení

Takže jak to té mrše a ostatním grázlům z vlády překazíme?

AK
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-22 17:37
Nemá rád soudce a státní zástupce... Zeptejte se, proč... !!

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-22 17:38
Tome Frankič :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-22 17:39
Nejdriv prikazal svym poslancum, aby hlasovali pro povinne kvoty potravin (z cehoz by silne profitoval).
Ted obraci a tvrdi, ze je to nesmysl.
Z

Babiš opět bouří: Kvóty na české potraviny jsou nesmysl. Poslanci ANO pro ně hlasovali | Blesk.cz
___________

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-22 20:07
Svoboda slova :

Tam už se dělo věcí! Sládek odvlečen na Pankrác by nemoh nevolit prezidenta, Macek zákeřně ze zadu Ratha, mimochodem tento úder je ve sportu nazýván králičí úder a je zakázán, nějakej mamlas tam křepčil na stole a vyhrával. Panoptikum který který dělá jen ostudu! O.

Na tu hvízdající Škrndu jsem opomenul. O.
_____________
No, to se předvedla "první dáma..." Jak z bordelu.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-22 20:08
Přísedící mají u hospodářských kauz skončit. Často na jejich složitost nestačí

novinky.cz/.../...
_______________

Já bych řekl, že ti nestačí na mnohem jednodušší věci...
0 # Allan 2021-01-22 21:22
Ahoj Jirko,

gratuluji a děkuji za skvělý článek. Veřím, že právě občanské sdružení K 213 jako celek bude vždy usilovně hájit důsledně právo na vyjádření názoru, tedy i na názor nenosit zbytečnou roušku, evidentní zbytečný náhubek za některých okolností. Stejně tak toto občanské sdružení jako snad jediné v ČR plně uznává a respektuje článek 23 LZPS, tedy právo postavit se účinně na odpor proti každému, kdo postupuje proti demokratickým principům (a zákonům).

Obdobnou zvůli jako včera snad jedna z prvních předvedla asociálka arogantní Němcová z ODS, když sebrala řízení schůze v té chvílí řídícímu místopředsedovi Zaorálkovi. Ovšem pomatení voliči z Prahy ji dostali do senátu?

M.
0 # Allan 2021-01-22 21:28
Hanzel tu zvůli povýšil do jiné dimenze. Doufám, že rozvedený otec Chvojka od několika dětí rezignuje za neomluvitelný fyzický útok na jiného poslance v jednacím sále na svůj mandát a půjde zdarma radit (dobře?) občanům do advokátní kanceláře a k jednáním u pardubických soudů a do Chrudimi, zmatený Baňouch tam stále soudí a Soukupová taky. A místopředa Tomáš Hanzel učiní stejně, tedy rerignuje na svůj mandát. Vzdělání asi žádné nemá, rozhodně ho v rodině nenaučili slušnému chování. Nevyrůstal bez otce?

Pokud budou občané mlčet, dostávají se spolehlivě na cestu do pekel, do nejhorší totality.

A ti další pohůnci, kteří napadli fyzicky nevinného poslance, dostanou spravedlivý trest. Hájit je může opět zdarma právník JUDr. Chvojka. Zlé jazyky z jiných stran tvrdí, že patří k hloupejším poslancům.

Hodně zdraví a vytrvalosti přeje

M.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-22 22:29
Hloupější jsou vždycky snáz zkorumpovatelní - a musí být vděční za své posty, které si nezasluhují.
Schopnější se ovládají mnohem hůře.
0 # Karel 2021-01-22 22:57
No a kdo bude volit ty stejné, kteří nás uvádí do totality?! Například podplacení rouškovným.

Úroveň dnešní doby byla dobře vidět. Také díky panu Volnému. Peníze a moc, jakkoliv ☠️
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-23 15:27
Advokáti nesouhlasí, aby stát řídila hygienická služba s pravomocemi vlády, policie a tajné služby

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-23 15:31
Vedení Exekutorské komory řeší obsazení funkce po zesnulém prezidentovi Plášilovi

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-23 15:31
JUDr Chvojka:

Mysli si snad nekdo, ze JUDr. Chvojka bude bojovat za prava otcu? On vypada uplne stejne priposrane jako jeho otec - komunista. Takovi lide se staraji pouze o sebe. Vsak on si ve Snemovne uz nejak prilepsi na jeho alimenty.
Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-23 21:59
Co nenajdeš na webu novinky.cz najdeš na Zvědavci. J.K.

Lubomír Volný: Chtěl bych vám říct, jak to vnímám já (zvedavec.org)

zvedavec.org/.../...

"Výtržník" Lubomír Volný.

Pozadí bitky ve Sněmovně: Co znamená „Hanzel desítka“? A Volný se neomluví | Blesk.cz

blesk.cz/.../...


Vládne nám tu banda lumpů.

Jednání Volného bylo hnusné a ostudné, říká Benda - Novinky.cz


novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-23 22:03
Tohle je docela dobrý... A dalo by se to potažmu vztáhnout na celou TOP 09, která strpí takovéhoto "poslance" :

Poznámka editora
Poslanec Ferri je podivná figurka dosazena bůhví odkud do našeho prostředí. Působí jako mimozemšťan. Považuji ho za zvlášť odpudivou postavu panoptika našich poslanců. Jeho "názory" jsou neskutečně povrchní, tuctové a hlavně proti české. Hodí se na něj charakteristika jednoho vtipu: "Z kádrového posudku jednoho důstojníka: Je tvrdý, energetický a rázný. Rozhoduje se rychle a blbě." Tak mladý a už pevně přisátý na cecíku státních peněz. Je ostudou naší reprezentace. Vlastně nereprezentuje nikoho z nás, obyčejných lidí. Pokud se ve spojení s vládou používá termín zastupitelská demokracie, tak by mě fakt zajímalo, koho Ferri zastupuje. Ale my to nejsme.
0 # Allan 2021-02-11 12:19
Prozatím můžeme aspoň někde svobodně mluvit a vyjádřit libovolnou formou podporu statečným poslancům, kteří se nechovají hůře jak zbabělé a tupé ovce. Podívejte se na to tupé stádo, které na pokyn bači a arogantního zbabělce Vondráčka odcházejí z jednacího sálu sněmovny.

Voliči současných parlamentních stran a také opatrné Trikolóry máte možnost na podzim opět svobodně zvolit současné otrokáře, kterým jste dali neprávně svůj hlas, nebo se pokusit o změnu. Je to na každém z vás.

volnyblok.cz

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.