Jádro pudla

snadno objevíme, když nahlédneme do přílohy 2 Smlouvy mezi KSÚS a dodavatelskou organizací Pozemní komunikace Bohemia, a.s. - což je - Ceník. Neprozíravě na něj upozornila sama KSÚS, když začala fantazírovat o cenách budoucí výsadby jako o (prý) způsobené škodě. 

 Člověk, i znalý tuposti byrokracie, přeci jen žasne, co všechno je možné, kolik lidí a kolik odborů se půl roku zabývá "škodou 242,- Kč". A přitom - vysvětlení je tak prosté. 

A - samozřejmě - úplně jiné. 

Z ceníku snadno zjistíte, kolik si účtuje dodavatelská organizace za skácení jednoho stromu. 

Když se podíváte na ty zpustlé aleje - a desítky, ba stovky stromů, které obsahují - snadno vám dojde, o jaké prachy a jaký byznys zde jde. 

Jestliže stromky sázíme zhruba 4x levněji nežli současný dodavatel, pak u kácení je tento nepoměr ještě daleko horší - je to asi 10x !!! 

Zatímco nás přijde pokácení jednoho suchého stromu na cca 1.000,- Kč - se vším všudy - z ceníku snadno odhalíte, že KSÚS za totéž platí dodavatelské organizaci cca 11 tisíc. A to jsou ještě ceny z r. 2016, je  tam i doložka o aktualizaci cen podle míry inflace, takže dneska už to bude s nejvyšší pravděpodobností o dost víc - odhadem takových 14-15 tisíc. Za jediný strom. 

Při stovkách suchých stromů - jde o miliony. 

Už pak chápete - jistě snadno ano - jakým úžasným jobem je nechat celou alej uschnout, stromy samozřejmě neodklízet - a pak škemrat, že "na nic nejsou peníze" - a až budou, až se z kraje vyškemrají, budou to miliony. O tom, kolik z toho, co jde do kapes soukromé firmě, skončí jako provize v kapsách silničářů, jistě netřeba pochybovat, málo to nebude, jinak by si vybrali jinou firmu. 

 

A PROTO TEN VZTEK !!  Proto okamžitě fízlové, kteří se - jako praví jelimani a tykadla mafie - ještě považují za hrdiny, jako že "chrání veřejný majetek" - to ztrouchnivělé dřevo, které by jinak nikdo nechtěl ani zadarmo, resp. ani za odvoz ne, protože ten přijde na víc. 

Pokud někdo z těch fízlů opravdu věří, že konal "v zájmu spravedlnosti" a že "ochránil veřejný majetek před krádeží", když pronásledoval toho, kdo si tento bezcenný odpad naložil a odvezl, většinou jenom proto, aby dál nezacláněl u silnice a aby tam byl pořádek, pak pro hloupost nejspíš patří do rukou psychiatrům. A že jich teda bylo - a stále je !!! 

Nestydí se tento nesmysl - s krádeží za 240,- Kč - dál veřejně šířit a se stotisícovými náklady "projednávat"... 

A ještě se schovávat za bláboly o - prý - uceleném ekosystému... Kam prý patří i suché stromy. 

Někdy, jdouce po těch úřadech, si říkáte, že byste měli mít - jako povinný doprovod - Chocholouška. A ten by jenom ukazoval svalnatým hochům, koho odtáhnout hned, a kdo ještě vydrží, než dozraje... 

__________

 No, a teď se na to podíváme... 

 

 1) Ceník : 

 

 Z Ceníku odvodíme snadno VÝPOČET : 

 

 

 ________

 

 ____________

 

Z VÝPOČTU  snadno zase dovodíme, kdo na něm asi tak má zájem, stejně jako příčiny programové zaslepenosti a nepřirozené tuposti pracovníků MÚ - zjevně fungujících jako represivní tykadla mafie, stejně, jako policajti... 

 

 

_________

 

 

 ______________

A následně také můžeme odkázat do patřičných mezí programové žvásty o "uceleném ekosystému", za které je placena jinak úplná blbka Štěpánková : 

____________ 

"Ekosystém" - podle Štěpánkové : Asi jí ještě nikdo nevysvětlil, jaký je rozdíl mezi veřejnou komunikací - a pralesem... 

 

 ______________

 A postupně se dostáváme i k logickému ZÁVĚRU  - tedy trestnímu oznámení na Tyla - tentokráte pro pomluvu, zjevně šířenou mezi policajty, i nymburskou městskou verbež... 

 

 

 

 _______

 

 

 ___________

 

 

 

 

 

_________________________

_________________________

A hned nám bude  VŠEM  jasnější, z čeho pramení jejich vztek - i půlroční úsilí takového týmu lidí napasovat na odvoz ztrouchnivělého odpadu sebenepatrnější přestupkové či delikventní jednání...  

 Vždyť jim jde o miliony. A taky možná - o kriminál. 

A to už jednoho vybudí... 

 

 

 

_________________________________

_________________________________

Bude DEMO !! V Nymburce. (k213.cz)

 Hanba by nás fackovala (k213.cz)

Neurgoval, nepožadoval... (k213.cz)

Správní orgán.. Dále jen "idiot" (k213.cz)

MÚ NB : 2 ze dvou = 100% (k213.cz)

Starosta. Nymburka. (k213.cz)

Pometla. Z ŽP (k213.cz)

ŽP a kraj : Nevidí důvod... (k213.cz)

Právník v čele organizace (k213.cz)

MŽP : Dozorující orgán (k213.cz)

_________________________________

_________________________________

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2023-08-16 08:38
Dobrý den a díky za pěkný článek o stromcích a ceníku za kácení.
Ku.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-08-16 09:03
Skvělý výsledek po ani ne dvou letech vládnutí, že ??

seznamzpravy.cz/.../...

_________________


Výsledky tohoto mafiánského kapitalismu vidíme na každém kroku - a nymburská radnice je toho jen zářným příkladem. Ostatně, jako skoro jakákoliv jiná...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-08-16 13:17
Jirko, právě jsem načerpal v anglických Profesionálech termín " politické pojištění" -
Z případu JABLOň to čpí na vše strany - někdo za tím obviněním stojí.
Třeba ještě mezi řádky zjistíš KDO ?
Tvůj postoj zatím občansky příkladný !

F

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.