Kladenská justice : U dvou blbek

Jenom u dvou ? U dvou jistě !

 

 Hloupost, se kterou byl vystaven následující blábol, čiší na sto honů. Stejně jako snaha překrucovat zákony, jak se komu právě hodí - a hlavně vždycky tak, aby pro ně platily jenom v tom kladném smyslu, tedy pokud je chrání - pokud jim ukládají povinnosti nebo dokonce stíhat kolegyni, tak to už rozhodně ne.

Říká se tomu cochcárna. Co kdo chce, to zrovna platí.

S právním státem stav samozřejmě neslučitelný.

 

 

 

 A odpověď :

 

 

OSZ v Kladně

 JUDr. Nina Brozová

 

                                                                                                                                     K č.j. 1 ZN 165/2017

 

 

Nectná, ubohá osobo,,

 

               Vaše závěry ze sdělení 26.5. jsou obecně k smíchu a pouze výstižně ilustrují, jaká blbka může dělat okresní státní zástupkyni v Kladně (nebo kdekoliv jinde, v Nymburce by to samozřejmě nebylo o nic lepší).

               Trestný čin sabotáže přichází v úvahu pouze vůči ústavnímu zřízení“. I kdyby to byla pravda – jako že není, to je pouze Váš blud a výmysl, v zákoně to nikde nenajdete – tak co jiného asi je, když soudce – tedy ústavní činitel – odmítá plnit své základní povinnosti, a to prokazatelně dlouhodobě, stále a bez sebemenší nápravy ani po oznámení jak vedení soudu, tak podání trestního oznámení ??

Tím samozřejmě poškozuje ústavní zřízení státu, a to nejen fakticky, ale především morálně, v očích široké veřejnosti, u které nutně budí dojem, že ústavní zřízení zcela zkolabovalo a přestalo fungovat. Mimochodem – základní podmínka pro využití čl. 23 Listiny o právu na účinný odpor vůči zjevné zvůli několika justičních idiotů je tím beze zbytku splněna.

To JE ÚTOK NA ÚSTAVNÍ ZŘÍZENÍ jako takové, protože tím soudy přestávají fungovat a plnit své základní poslání – a tím je ochrana ústavního pořádku,  nebo – ještě hůře -  fungují jenom tehdy, když se to soudci – potažmo takové huse jako jste Vy – hodí. Ty ovšem mají ze zákona fungovat  VŽDY, když jde o ochranu práva, natož ústavního zřízení – ne jen tehdy, když se to hodí osazenstvu soudu nebo OSZ, nota bene tak právně ubohému, jako je tomu v Kladně.  

Ještě lepší je „zdůvodění“ trestného činu maření úředního rozhodnutí – s tím, že se ho může dopustit jen ten, komu byla nějaká povinnost uložena – což jednak zase není pravda, úřední rozhodnutí může zmařit kdokoliv, kdo k tomu má příležitost a zájem na tom – ale hlavně : Zase Vám zcela ušlo, že povinnost byla uložena oboustranně – tedy jestliže povinný má povinnost něco udělat, tak soudce, případně orgán, který rozhodnutí vydal, má povinnost toto plnění vymáhat, a to bez zbytečného odkladu, což se tady zjevně stalo až po 5-ti měsících.

Tím byla podstata trestného činu bohatě naplněna, zvláště pokud vezmeme v úvahu, že dotyčná měla povinnost za platně uloženou a zaslanou výzvu povinnému za platnou a splňující všechny formální náležitosti.

Ten blábol, co jste právě vytvořila, je nejlepší ilustrací Vaší právní úrovně a vědomí – kterou nelze označit jinak než jako odstrašující – ostatně, stejně jako u Hauptmanové. Vy dvě blbky jste se musely hledat celé věky, protože obě jste tak neskutečně hloupé a zabedněné, a to zvláště vůči právu a právnímu myšlení, že si myslím, že jste musely sedět spolu v jedné – oslovské – lavici celou dobu školní docházky.

Podané trestní oznámení ze dne 18.5. tedy NIJAK VYŘÍZENO NEBYLO – jak se dalo očekávat – a pokud to, co jste napsala, není nadržování, tak je to nevídaná hloupost, která sice není sama o sobě trestná, ovšem která zcela jistě bohatě zabraňuje ve výkonu tak zodpovědné funkce, jakou bezesporu je okresní státní zástupce.

 

S pozdravem

                                                                                                                                     Ing. Jiří Fiala

 

_______________

http://www.k213.cz/JOOMLA/2693-saboterky-z-kladna

_______________

_______________

Comments  

0 # Kedul 2017-06-01 19:17
novinky.cz/.../...

Kde je fotka a jmeno? Kde je deset psychobab s posudky jakej je tohle nebezpecnej deviant? Kolik mesicu ci let si odsedel ve vysetrovaci vazbe? Aha vono se jedna o statem chranenou policejni chatru ...tedy nedozvime se tentokrat vubec nic ... najednou to zazracne jde zachovavat soukromi ale pokud jde o nevinneho krive obvineneho obcana tak mame fotku malem uz v prubehu vysetrovani s adresou a blabolama jakej je to uchylak podivejte se na nej a dejte mu nalepku a preventivne znicme zivot co kdyby se ocistil pred soudem tak aspon neco ... rovnost pred zakonem jak vysita ....
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-01 19:59
Nemyslím, to je jenom stavovská kolegialita. Dnes já tobě, zítra mi to oplatíš. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-01 20:03
Oběť nedoložila ...     a toto platíme.

+F+

novinky.cz/.../...

_____________

Dovoluji si upozornit, že za pokus o znásilnění - který je stejně trestný jako znásilnění samo - dostal podmínku !! A to byl policajt, a ve službě !! Všechno zatraceně přitěžující okolnosti !!

V Nymburce dali doktorům, kteří zavinili smrt pacienta a následně prokazatelně vědomě falšovali zdravotní dokumentaci - taky podmínku.

Já - za dodržování zákona - zde trestního řádu - který, na rozdíl od soudců, znám - nepodmíněně na půl roku !!
Prý od nestranného a nepodjatého soudu .
Může tomu někdo vážně věřit ??!!
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-01 20:07
Důvodová zpráva k § 312:
    U trestného činu sabotáže (§ 312) osnova rozšiřuje ochranu podobně jako u teroristického útoku i na mezinárodní organizaci a rozšiřuje možnosti ukládat trest propadnutí majetku vedle trestu odnětí svobody. Jinak ponechává dikci tohoto trestného činu beze změny, až na terminologické přizpůsobení současné právní úpravě.

www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?o=5&ct=410&ct1=0



Asi by to chtělo ještě důvodovou zprávu z toho roku (kolem r. 1960) před tím současným zákonem.

_______________

Našla jsem důvodovou zprávu i k starému návrhu TZ 1961:

Smyslem ustanovení o záškodnictví (§ 95 a 96) a sabotáži (§ 97) je ochrana zpravidla (i když ne výlučně) hospodářských zájmů republiky před nepřátelskými útoky. Záškodnictví od podobného trestného činu obecného ohrožení nebo poškození vlastní nebo cizí věci popř. majetku v socialistickém vlastnictví se liší úmyslem. O záškodnictví jde tehdy, jestliže pachatel uvedeným způsobem jedná v úmyslu poškodit socialistické společenské a státní zřízení nebo obranyschopnost republiky. Též sabotáž od podobného trestného činu zneužívání pravomoci veřejného činitele nebo maření a ohrožování činnosti státního orgánu a orgánu společenské organizace se liší úmyslem. O sabotáž jde tehdy, jestliže pachatel jedná uvedeným způsobem v úmyslu poškodit socialistické společenské a státní zřízení nebo obranyschopnost republiky.

zde
www.psp.cz/eknih/1960ns/tisky/t0065_01.htm

__________________

Dnes to nebude "socialistické společenské a státní zřízení" - ale ústavní pořádek. To je jediný rozdíl.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-01 20:11
Z jiného soudku : Polská vláda má za prokázané, že letadlo, co se zřítilo v dubnu 2010 u Smolenska, utrpělo dva výbuchy a lokalizovala jejich místa :

novinky.cz/.../...
 
Co je Gazeta Wyborcza, o tom nakonec na těchto stránkách jsem referoval nesčíslněkrát. A Deresz – ovšem, bývalý tajný spolupracovník SB. Jinak manžel jedné z obětí atentátu, paní Szymanek-Deresz, to byla mj. kvalifikovaná bohemistka, překladatelka češtiny. Nestyděl se vystupovat proti exhumacím, to, že jako estébák papouškuje  závěry ruské „mezinárodní vyšetřovací“ komise (MAK) kgbačky Taťjány Anodinové, je samozřejmé.  Stejně tak jako fakt, že česká media zatajují před českou veřejností  výsledky šetření po roce 2010  panem Macierewiczem (PiSm, tehdy v opozici) povolané parlamentní komisi, která angažovala rovněž mezinárodně uznávané a atestované odborníky z USA, Dánska a i  Polska (mj. také takové, kteří byli účastni v šetření Lockerbie, jejichž šetření totálně položilo na lopatky závěry komise Kgbačky Anodinové,   a také v r. 2010 vládou Tuska a Komorowského sestavené tzv. „Millerovy komise“, která  odpapouškovala bludy Anodinové komise.

Fakt je ten, že zatím úředně nepadlo slovo atentát, ovšem závěr je ten, že na letadle byl výbuch, postupně odpáleny dvě nálože, a určena jejich lokalizace. I to, že byly nalezeny výbušné materiály. Vláda PiS ve vyšetřování pokračuje, a vzorky z exhumací i rovněž i trosek předala britské vyšetřovací laboratoři, kterou požádala o ověření dosavadních závěrů  Macierewiczovy komise i nynější komise. Výsledky britského šetření mají být předány Polsku v září .

To, že někdo musel umístit a instalovat v letadle výbušninu, je zcela jasné.
 
Freeeurope :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-02 14:43
Doplnění :

forum24.cz/.../

Mohu jen doplnit. Ano, pitvy budou trvat, šetření není zdaleka u konce, a je tím těžší, čím více času od katastrofy uplynulo.  Šok i obrovské pohoršení vyvolává to, jak Rusové zacházeli s obětmi, jde o zhanobení tělesných pozůstatků Rusy, o strašné barbarství.
Úplné zakončení šetření a závěr lze očekávat nejpozději v dubnu 2018.
Rusové dodnes odmítají vydání trosek  letounu, vládě PiSu postavili v odpověď na žádost o vydání trosek kladli  podmínku, že Poláci musí uznat výsledky šetření komise Anodinové(!!!). To samozřejmě je nepřijatelné.  Podporu Polsku v získání trosek slíbil mj.  prezident Trump. Standardním postupem při takových haváriích je opětovné sestavení trupu z trosek a podrobná analýza toho, co se s ledatlem stalo (i když v případě výbuchu bývá trosek až desítky tisíc – tak tomu bylo v Lockerbie a stejně tak u Smolenska. Pro zajímavost:  V místě dopadu trosek nebyl ani kráter – a přitom jde  o bahnitý terén, to je také jedna z vícera důkazů, že letadlo se nezřítilo, ale muselo vybuchnout ve vzduchu).  Členové Macierewiczowy komise (v období před nástupem nové vlády PiS) museli vyjíždět Prostě hlavní problém (i vina) vlády Občanské Platformy je, že věc šetření všech aspektů – včetně ohledání tělesných pozůstatků  - servilně odevzdala Rusům. Pokud jde o tělesné pozůstatky, ty Rusové zaletovaly do rakví, které tehdy   v r. 2010 pozůstalí nesměli vidět, tehdejší vláda nedovolila ty rakve vůbec otevřít.  
Lze se právem domnívat, že Rusové ani Občanská Platforma předpokládali, že se nikdy nebude už nic šetřit – přepočíteli se.
 
Freeeurope

P.S. Včera na setkání Adama Michnika, šéfredaktora Gazety Wyborczé a kraválistické Michnikem spoluorganizované protivládní skupiny tzv. „Komitet Obrony Demokracji“   za přihlížení Michnika samotného „KODaři“  zbila  novináře  polské veřejnoprávní televize (TVP) a poškodila kameru. Tolik pro představu KOD, představovaného v nedávné minulosti  českými mainstreamovými medii za jakési lidové hnutí proti prý populistické demokratické principy prý porušující vládě PiS....Tolik pro   představu jednoho z medií, z kterého česká mainstreamová media reprodukují české veřejnosti „informace“ o dění v Polsku.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-02 14:46
Katastrofa polského prezidentského letadla  u Smolenska 10.04.2010:  Zmíněné ověření výsledků polské Macierewiczowy parlamentní komise vyšetřování z hledisla přítomnosti výbušnin bude provádět britská Forensice Explosive Laboratory (FEL). Výsledky mají být do půl roku. FEL je znám na celém světě jako centrum nezávislé vyšetřovací analýzy výbušnin.
Tomu, že se jednalo o výbuch uvnitř draku (letadla) svědčí jednozačně snímky družice USA pořízené 6 minut po katastrofě - v momentu, kdy přelétal nad místem americký satelit. Tehdejší Obamova administrativa se k nim sice nevyjádřena, publikovány však tyto snímky byly mnohokrát. K tomu, že jde o výbuch, stačí běžné středoškolské znalosti fyziky a mechaniky - do velké vzdálenosti radiálně rozptýlené tisíce částí. Rusové u soudných lidí se museli uvést v podezření svou propagandou sami - tím, že od první minuty "věděli", jak ke katastrofě došlo, a jak ji způsobil prý polský pilot, vícemémě v duchu výsledků ruské vyšeřovací "komise" kgbačky Taťjány Anodinové. Česká media tutu ruskou propagandu tedhy od první minuty naprosto nekriticky papouškovala. Není divu, že se pro ně stanou trapasem jejich "informace" o Smolensku  české veřejnosti, pokud britská laboratoř potvrdí výbušné materiály.

Freeeurope
0 # Kedul 2017-06-02 06:45
Vytrznictvi ... novy level demence justicnich mafianu ...

zdarsky.denik.cz/.../...
Chudak si odvolanim pomohl misto bezvyznamne podminky jde makat zadarmo na urazene mocipany...

Pane Fialo konejte .. ale upozornuji Vas ze na tolik trestnich oznameni Vam nebude stacit ani tiskova firma .... protoze prokazatelne vytrznickych videi na tom verejnem internete je fakt moc ...

Tedy lide ceske republiky .. kaslete na zakon ... v ocich justice je to jen bezceny dokument nemajici zadnou hodnotu .. co je a neni trestne urcuje organ ... jestli jste spachali neco protipravniho se dozvite az od soudcu fizlu a prokuratoru ... v zakone se to rozhodne nedoctete...

Vzhledem k okolnostem doporucuji v ramci zlevneni celeho procesu prohlasit vsechny krome justice a vlady za uredniku za vinne a prohlasit cele uzemi cr jako vezeni ... vyjde to nastejno...
0 # Kedul 2017-06-02 09:20
Jeste doplnim "..odsoudil Jelínka ke 120 hodinám obecně prospěšných prací. „Každá neodpracovaná hodina znamená jeden den vězení,“ upozornila soudkyně Jelínka..."
Zdroj: zdarsky.denik.cz/.../......

Nevazena soudkyne nevim jak u vas na soude, ale kazdy normalni zamestnanec dela vic nez 1 hodinu denne za nekolikanasobne nizsi plat nez mate vy .... takze i kdyby jen delal ve vezeni a nemusel tam bejt zvrenej 24hodin denne tak 120/8 = 15 naucte se pocitat malou nasobilku... (adekvatni je ale samozrejme ekvivalentnich 120/24 = 5dni maximalne)

Ne tzv. bezuhonni, ale byvali "kriminalnici" by meli delat soudce (samozrejme inteligentni a znajici a dodrzujici zakon a trestni rad), protoze dobre vedi co je v justici za ksindl dneska a ze si justicni sebranka vytira se zakonem zadel ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-02 14:49
Sůl na jazyk v Klokánku :

www.pravo.cz/p127a01e.php
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-02 14:50
Nečasová se "roznemohla" :

Nečasová je stále nemocná, soud se znovu odkládá

tyden.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-02 14:51
Chcete nám říci o svém „uklouznutí“? Jak firmy hledají odsouzené kolegy

finance.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-02 14:52
Policista ve službě chtěl znásilnit ženu a okradl ji. Ona dodnes potřebuje psychologa, on vyvázl s podmínkou

info.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-02 14:53
Babišovy dluhopisy vás mohou přijít draho

zpravy.tiscali.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-02 18:13
Pomáhat (si) - a krást...

liberec.idnes.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.