Hra na dozor

MSp má spousty dozorů. Na kde co. Na exekutory, na vězeňskou službu, na soudy, na státní zastupitelství. Jenom na těchto odborech zaměstnává desítky lidí. Ve skutečnosti tyto odbory nedělají nic a žádný dozor nad nikým neexistuje.

Konstatovala to ostatně nedávno i zpráva EU - že ČR má naprosto neúčinný systém vnitřní kontroly. To ostatně snadno poznáte, pokud budete chtít cokoliv zkontrolovat, na cokoliv si stěžovat nebo oznámíte libovolný průšvih na úřadě. 

Prostě - se nic nestane. V nejlepším případě Vám přijde dopis, či spíše namnožený blábol, o tom, jak věc prověřili - a všechno je v nejlepším pořádku, i když by i malé dítě snadno vidělo, že hned na první pohled není. 

Ale aby to zase nevypadalo, že ty desítky lidí skutečně nic nedělají, musí si občas zahrát na dozor

Vzorem a mistrem v tomto stylu je bezesporu MSp. To zaměstnává - již tradičně a celá desetiletí, minimálně co já znám MSp, což je nějakých 25 let - dvě vyhlášené blbky - Borzovou a Brandejsovou, ty vychovávají pod sebou celou plejádu justičního potěru, který má být stejně programově k hovnu, jako tyhle dvě. 

Dovolím si názorný malý poslední příklad. 

Idiot Novosad. Jinak též místopředseda MS v Praze. 

Aby nemusel odpovídat na nepříjemné dotazy, tak si vymyslel, že odpovídat nebude, protože prý podání je vulgární. To si vymyslel rovněž, vulgární nebylo a nedokázal to nijak zdůvodnit. 

Podal jsem na něj stížnost na MSp. První reakcí bylo - že mu to vrací, jako věc nevyřízenou a že tedy odpovědět musí. 

Neodpověděl zas. 

Na podruhý - to už bylo záhadně - totéž -  zcela v pořádku (viz dopis) - a Borzová se "ztotožňuje" s Novosadem. Ztotožňovačky mám ze všeho nejradši. 

Takže - suma sumárum : Za půl roku nevyřídil nikdo nic, ani nebyli schopní odpovědět na dopis. Ale - sami sebe na půl roku zaměstnali, vykázali "činnost", "odůvodnili" si existenci. 

A ministerstvo dál bude sypat desítky milionů do existence těchto kreatur, zadarmo drahých a k ničemu dobrých. Leda k tomu, aby si za sebe vychovávaly stejně odporný a stejně zbytečný justiční potěr. 

________________________

________________________

 

 

__________

 

 

 

___________________________

___________________________

 

 Suďte se se státem... (k213.cz)

 

Když soudce pracuje "velmi rád"... (k213.cz)

 

Napříště : ÚJČ - arbitrem (k213.cz)

 

Sadovníci vyšli do ulic (k213.cz)

 

Valehrach : Právní rarita stran pokuty (k213.cz)

 

Generační výměna soudců (k213.cz)

 

Chátra v taláru mění češtinu i historii (k213.cz)

 

__________________________________

__________________________________

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-19 16:31
Vávra a Jirsa aneb jak se krade v justici
Vávra - president spolku Soudcovská unie a Jirsa (expresident téhož, nyní ÚS) - aneb jak se sofistikovaně krade v justici.

www.ceska-justice.cz/…ni/

ceska-justice.cz/.../...

Zajímavé, nikde ani slovo, že by Vávra s Jirsou měli cca 2,8 milionů Kč vracet, když si jednak jako soudci nesmí přivydělávat jinou činností; dané zkušební testy mělo přitom povinnost připravit MSp s Justiční akademií, na to tam je úředníků víc než dost a je to jejich pracovní náplň bezpochyby.

LN
______________

Tam, kde chybí dozor a kontrola, se krade ve velkém. Zvláště když soudci mají - většinou oprávněný - pocit beztrestnosti. A nejen pocit beztrestnosti - oni předem ví, že se nikdy nic, pokud jde o ně, vyšetřovat nebude.

Leda snad po nějaké další revoluci, z té jediné mají opravdu strach. Na tu to ovšem zatím nevypadá.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-19 16:32
Novosad :


Teď, když MSp jako obvykle selhalo, čímž jste vyčerpal dle ombudsmana příslušný prostředek nápravy, máte možnost podat stížnost a kárný podnět na Novosada přímo u ombudsmana jako kárného žalobce dle zákona č. 7/2002Sb. se současným uvedením, že MSp jen kolaboruje s kárně podezřelým Novosadem.

Třeba nedat těm justičním hajzlíkům vydechnout.

LN
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-19 16:35
Řekla bych, že p. Fiala "těm hajzlíkům" opravdu vydechnout nedává, pokud jeho síly stačí. Platí za to vysokou cenu - oni jemu také ne.
A také se obávám, že se stal stejně viditelným terčem jako Navalnyj.

VM
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-19 16:41
Co zemědělci a jejich protest? Ku.
____________

Nevím, já se o ně nestarám a sami mě neinformují. Takže neznám ani ty lidi, ani jejich pozadí a cíle.
Ale řekl bych, že jsou u nás podstatně důležitější kapitoly k protestu, než je zrovna zemědělství. Mám pocit, že si většina z nich nežije tak špatně a dotace berou všema deseti. Rozhodně je minimálně nikdo osobně nepronásleduje a nezavírá jako nás. JF
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-19 17:24
Pokud jde o ministra zemědělství Výborného, tak má moje uznání, že vyšel ven, před ministerstvo, s těmi lidmi diskutovat.
Dovedete si představit Dona Pabla, že by vyšel ven, když bysme tam demonstrovali my ?
Z lidovců je tenhle ministr bezesporu nejschopnější, možná i z celé vlády.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-19 16:43
Přerušil jsem živnost a řádně oznámil.

Zdravotní pojišťovna to zaznamenala na měsíc ale pak mě z nějakého
neznámého důvodu po měsici začala zase vést jako OSVČ čímž vzniknul
dluh. Do datovky jsem naštěstí vlezl a situaci řeším.

V ČR ale skoro milion lidí datovky sabotuje, to znamená že takto již mají
ve výrobě exekuční titul a majetek na odchodu...... Ku.

_____________

Není horší možnost než nechat grázly nerušeně a bez odporu řádit. Kdo si nehlídá datovku, ač ji má, žene jim vodu na mlýn a vysloveně si říká o to, aby ho snadno a bez odporu okradli.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-19 16:47
dozor
Souhlas, státní dozor nad exekutory je jen nečinný spolek za velké peníze.
Borzová zametá i naše podněty.

Co si vzít příklad ze zemědělců? Nějaká kolona dodávek a obytných vozů s transparenty před
vjezdem do xxx ? Ku.
________________

Borzová zametá vždycky všechno. Prvním znakem toho, že se MSp začíná měnit, a chce něco řešit, pokud to někdy nastane, bude bezesporu to, že tahle dáma poletí na hodinu na dlažbu a s ní celý ten její zoufalý odbor (či spíše odpor).

A dokud ne, tak nikomu nevěřte, že chce něco reformovat nebo měnit.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-19 16:51
Kazdy statni zastupce ma vykonavat dozor nad bandou co nema pravni vzdelani ... jak to prakticky vypada vime naprosto presne ...


k213.cz/…zor

k213.cz/JOOMLA/4021-hra-na-dozor

To mi připomnělo (mimo směšných keců z ministerstva stejného charakteru) starý dobrý britský seriál

www.serialzone.cz/…66/

www.serialzone.cz/.../166

David Lister: Ve všem ti přece pomáhaj robíci.
Arnold J. Rimmer: Jo, Prcek a ten drzý Bubla. Na co mi jsou?! To je jako dávat slepému kontaktní čočky!
David Lister: Robíci dělaj jenom to, co ty jim řekneš.
Arnold J. Rimmer: Ano, to tedy nepochybně. Řekneš jim: "Dohlédněte na to jehněčí!", a tak tam sedí a tři hodiny čučí, jak se pálí.


Za Listra si doplňte každého kdo Vás odkazuje na ministerstvo a jejich kontrolní agendu ... za Rimmra každého stěžovatele ... za Prcka a Bublu ty dvě nádhery z ministerstva ....

Jinak pěknej nic neříkající univerzální zvratek .... v těch uvozovkách na začátku citace Vašeho podání tam může být napsáno totiž cokoliv co konkrétně toho či jiného stěžovatele trápí a co považuje za nepřijatelné.... japak by se paní líbilo kdyby jí takhle univerzálníma kecama a odmítnutím odpovědnosti odpálkovala třeba restaurace po otravě jídlem ... že jako za obsah jejích střev a podlahy a postele a dalších pozvracených a pokálených míst nenesou odpovědnost ani nemohou do toho zasahovat a že to, že to neudrží v sobě a nestráví je výlučně její problém, její tělo a její vůle za kterou neberou odpovědnost .... to by čuměla dostat takovej papír po třítýdenní brutální salmonelóze .......

LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-19 16:55
Proverovani bylo prilis intezivni, az se dukazni alkohol nejspise vyparil :
(Aneb : Někdy i příliš důkladné prověřování může být na škodu...)


Prezidentská kancelář se loni v březnu obrátila na policii s podezřeními, na něž upozornil audit – že ze skladu na prezidentském zámku v Lánech například zmizelo zhruba 300 lahví stáčeného domácího alkoholu.

Případ však byl nyní odložen. „Policejní orgán na základě provedeného prověřování, v části týkající se skutečností uvedených v trestním oznámení, které podala Kancelář prezidenta republiky, vydal usnesení o odložení věci,“ potvrdila Seznam Zprávám žalobkyně Denisa Sotáková, která případ dozorovala.


www.seznamzpravy.cz/…art

seznamzpravy.cz/.../...

Případ jsem tak intenzivně spolu s policií dozorovala .. škyt ... že po několikaměsíční důkladné prohlídce oněch 300 lahví .. škyt ... bylo nakonec konstatováno .. škyt ... že žádný důkaz alkoholu k prošetření nezbyl ... láhve jsou totiž zcela prázdné a o žádný alkohol se tedy v tuto chvíli nejedná ... škyt .. to ale neznamená, že když nejsou dnes žádné důkazy k hypotéze o alkoholu, se nemůže v budoucnu objeviti nějaká další flaška .. pardon důkazní prostředek, který by případné pachatele nakonec usvědčil ... končím tiskovku jdu se vyzvracet není tu nic k vidění.... vyšetřování má pokračovat případně ve sklepních prostorách pakliže k tomu bude mapa kde se nalézá další chlast pardon důvod k prověřování dalšího možného výskytu dalšího alkoholu .. pardon bude existovat důvodné podezření, že se vyskytuje někde další věc důležitá pro objasnění věci ..

LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-19 20:42
Fízlové rozhazují cizí peníze plnými hrstmi. To jim šlo vždycky nejlíp.

Na Loučeni :

securitymagazin.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-20 20:47
Výživné na manžela :

medium.seznam.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.